Hazai és nemzetközi kézilabda

Minden ami nem foci, de sport
Alfa
Entrenador del Barça

2016.03.03. 18:03:04

Tetszik ez az új Fradi 8) . Az új igazolások mellett a kulcsemberek hosszabbítottak ( Zácsik és Pena) . Bíró Blankában óriási a potenciál akár világklasszis kapus is lehet belőle. Kovasics óriási erősítés hiszen szélen és irányítóként is kiemelkedő teljesítményt tud nyújtani és mellette a korához képest óriási rutinja van. Kíváncsi leszek a játékpercek megoszlására közte és Szucsánszki között. Elek lenyilatkozta , hogy elsősorban irányítóként számol vele. Az is benne lehet , hogy Szucsánszki szülni fog ( bár nem tudom , hogy hol tartanak az Elekkel úgyhogy lehet ez még odébb van). Érdekes szituáció lesz az biztos.

Az új szabályok egész jók a sérüléses dolgot nem nagyon értem mert annyira nem jellemző az "időhúzás" a kéziben . A Karabatic féle színészkedést pedig ezzel a szabállyal nem lehet kivédeni. Viszont ez a kék lapos dolog elég fölösleges szerintem :D .
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.03.03. 15:23:07

Szerintem várjuk meg,hogy hogyan néz ez ki a gyakorlatban.
Aztán lehet ítélkezni, nekem teljesen jó kezdeményezésnek tűnik, nyilván ha a gyakorlatban ez lesz,hogy passz-fault-passz-fault és lényegében a passzívnál nem lehet kapura dobni emiatt, változtatni fognak.
De eleve a passzív támadás már olyan dolog,hogy jó esetben nem kellene passzívig eljutni,és akkor eleve nincs probléma.

Egyébként nyilván az számít passznak, amikor valaki elindít egy passzt, és az sikeresen kézbe ér, az 1. Ez most is így van.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
visca el barca
Presidente del Barça

2016.03.03. 15:09:20

Castiel írta:Kovacsicz is távozik! Remélem marad a honi bajnokságban, és az Érd, vagy a D'újváros csapatában megmutatja h van még benne!
bejelentette, hogy befejezi, szülni akar
csababarca írta:Azért a passzívot ne úgy képzeljétek el innentől,hogy felteszik a bírok a kezüket,és bepánikolnak a játékosok,meg elkezdenek az ujjaikon számolgatni,hogy hogy is van.
Bírói kéz a magasba lendül, egyből jönni fognak az erre kidolgozott figurák. Magára valamit is adó csapatoknak ez nem lesz nehézség, 3-4 passzból lövőhelyzetet lehet teremteni könnyen, még mindig lesz 1-2 extra passzuk,hogy elindítsák az "utolsó" támadást.
nehogy azt hidd :D felteszik a kezüket, majd minden passznál fault lesz és akkor döntsd el, hogy a játékos birtokolta-e a labdát, vagy, hogy most sikeres volt e a passz, vagy egyáltalán mi minősül annak
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Castiel
Capitá del Barça

2016.03.03. 14:34:34

Még kell hogy érkezzen a Fradihoz játékos, ha Kovacsicz is távozik! Remélem marad a honi bajnokságban, és az Érd, vagy a D'újváros csapatában megmutatja h van még benne! Kovacsics a szélen is eljátszik ugyan, de akkor is kevés még létszámban a keret!
Azért a passzívot ne úgy képzeljétek el innentől,hogy felteszik a bírok a kezüket,és bepánikolnak a játékosok,meg elkezdenek az ujjaikon számolgatni,hogy hogy is van.
nyílván nem, de akkor amit lentebb írtam, egy szabad dobás amit mondjuk a feltett kéz után pont 6 passzal kap a csapat azt lepasszolhatja? vagy arra sincs lehetőség? ez nem tiszta, valamint arra kellett volna valamit kitalálni hogy egységes legyen a passzív játék megítélése! ne a rigó párostól függjön! eddig is tendencia volt a honi bajnokságban ffi vonalon, hogy a nagyok mekkora respectet élveznek a játékvezetőknél, mondjuk pont egy passzív megítélésnél!
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.03.03. 12:35:56

Azért a passzívot ne úgy képzeljétek el innentől,hogy felteszik a bírok a kezüket,és bepánikolnak a játékosok,meg elkezdenek az ujjaikon számolgatni,hogy hogy is van.
Bírói kéz a magasba lendül, egyből jönni fognak az erre kidolgozott figurák. Magára valamit is adó csapatoknak ez nem lesz nehézség, 3-4 passzból lövőhelyzetet lehet teremteni könnyen, még mindig lesz 1-2 extra passzuk,hogy elindítsák az "utolsó" támadást.

Szerintem nem rossz ez, német csapatok otthon passzív jelzés után 20-30 másodperceket támadnak. Most már csak arra kéne megoldás,hogy mikor emeljék a bírók a kezüket, mert ez is elég szubjektív tud lenni.

Fradi igazolásai, hát nagy erősítés talán a beállós csaj, a többiek magyar szinten jók, Blankában van fantázia, egy Navarro típusú kapus lehet belőle. Kovacsicstól sosem voltam elájulva, de hajrá, mutassa meg mit tud.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
kfranky
Jugador del Barça

2016.03.03. 12:02:30

Castiel írta:Hát ha ül a Kovacsics klubváltás, és a Fradi tud még minőségben jó igazolást felmutatni, akkor közeledhetnek a Győrhöz! Azt gondolom most van esélye a Fradinak! Ha fejben jók lesznek, akkor 55-45% a Győrnek! + a fradi szurkolótáborának a fanatizmusa szerintem hatalmas segítség lehet!

Gorbokot én sem értettem, vagy ha ő jön, mellé a Bodót simán hoztam volna, hogy hadd tanuljon...Mondjuk a Szegednél jelen pillanatban nincs még irányító sem a jövő évre, bár 90%-ék hogy Skube érkezik, de még ez így is kevés!
Bombac amikor aláírt a jó nevű Kielcéhez, még a csapat erőssége bódultá tette, de azóta már nem nagyon akaródzik neki elmenni Szegedről! Jcp alatt nagyon sokat fejlődött, és összetettebb komplettebb játékos vált belőle! A szurkolók is imádják tuti kezdő,Bl.is van, és a fizetése sem kutya! Most el kell mennie egy másik klubba, másik ország, másik kultúra, más felfogású kézilabda... be kell verekednie magát a kezdőbe, bizonyítania kell a szurkolóknak, sok a bizonytalanság!
Azért azt a tendenciát meg lehet nézni, hogy szegeden évről évre fél csapat kicsrélődik, és mindig úgy hogy magyarok távoznak, de külföldiek érkeznek! Most a Bánhidi egy ellenpélda, de nem szokás!
Én úgy hallottam, hogy Szucsánszky szülni akar, Kovacsicsnek pedig odaígérték az irányítói posztot, ezért nem ment külföldre.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.03.03. 11:52:39

igen, ezek véglegesek, mnt a cikk írta jul 1-től életbe lépnek

a passzívos verziónál igazából az lesz rossz, hogy játék közben egy spílernek nincs "agykapacitása" arra, hogy számolgassa, hogy éppen hanyadik passznál tart. oké, hogy ki akarták venni a bíró kezéből a döntést, de ez sem jó megoldás.

a sérüléses dolgot meg egyértelmű, hogy a karabatic félék miatt hozták.

közben bíró blanka a fradinál. ideje volt már h elvigye egy olyan csapat amelyik nemzetközi porondon is játszik. kíváncsi vagyok milyen lesz jövőre ott a csapat, totyogó piri helyére is vettek végre egy normális játékost...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Castiel
Capitá del Barça

2016.03.03. 11:38:40

Mondjuk én azt nem tudom hogy ez így végleges vagy finomítanak rajta-é?!
Mert pl. ha passzívnál a 6.passz után mondjuk fault miatt szabad jön, vagy bedobás partvonalról, vagy szöglet akkor az 7. passz már? vagy megint a 6.? vagy kényszerből le sem adhatja a passzot, és egyből ellövetik? ez nem tiszta...

az hogy a kapust be lehet áldozni+1 főért, az izgalmasabbá teszi a támadást, és ha tényleg bárki lejöhet, nem kell a megkülönböztető dressz akkor azt szerintem hülyeség lenne nem kihaználni!
főleg az utsó 5 percen belül! rövidről a szélső lefut, kész... :)

Viszont az hogy sérült mezőnyjátékos pályán kívüli ápolás után a következő 3 támadásnál nem lehet pályán, az nagy baromság! gondolom a szimulálások ellen hozták! de ki mondja meg hogy szándékos megtévesztés egy sérülés, vagy tényleg nagy fájdalmat érez a játékos? fájdalmat érezhet akkor is ha nem látszik rajt! tehát ez nem valami jó 5let! szerintem
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.03.03. 11:05:26

mit szóltok az új szabályokhoz? :D

http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/ke ... ak-2487173" target="_blank
Kép
Castiel
Capitá del Barça

2016.03.02. 06:53:23

visca el barca írta:jó hogy így összeszedted a szegedet. elég merész, hogy a keret felét lecserélik.

a beálló poszt érdekes lesz. vranjest nem tudom miért engedik el (hova megy?), azt meg főleg nem h miért gaber jön a helyére. bár én csak a két szegedi elleni montpellier meccset láttam, de nem tűnik túl nagy erősítésnek. az is lehet hogy csak védekezni jön? bánhidi viszont nagy erősítés, ha nem építik le, akkor óriási klasszis lehet. zubai meg már egyre inkább kikopik, őt sztem már csak a szíve viszi...

bombac meg... nem hinném h kitáncolhat a kielcei szerződésből, ők sem hülyék annyira h ezt engednék.
Merész, de a Pastor érában eléggé megszokott, hiszen ha visszanézzük az elmúlt évek uborkaszezonjait, nagy volt a mozgás Szegeden!
Viszont most úgy érzem, hogy kell is a változtatás, hiszen a szeged az adott kerettel elérte a benne lévő potenciált, egyszerűen nincs benne több! Megbyerték az ehf kupát, valamint otthon egyszer-egyszer el tudnak kapni egy kielt, vagy egy Kielce szintű csapatot, ennyi van/volt bennük!
Egy fiatalabb jobb erőkből álló csapattal több lehet a szegedben, és szerintem fejlődni is fognak!
Vranjesről sokat nem hallani, még pletyka szinten sem, de val'szeg ha távozik, akkor nem marad
Magyarországon!
Gaber szerintem nagyon berobbant, asszem 3 éve éve vitte el a francia csapat valenjéből, és felépítette magát rendesen(nem tudom mit, de a szlovénok valamit nagyon jól csinálnak up szinten eszméletlen válogatottjuk lett) szerintem ő támadni (is)fog, Zubai már az utolsókat rúgja szegeden... Bánhidi szerintem a bajnokságban, és a kupában juthat majd nagyobb szóhoz , még az európai kupaporondon először kevesebb szerep jut majd neki!
eszméletlen adottságokkal rendelkezik a srác, ő egy nagy erőssége lesz a válogatottnak!
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.03.01. 11:37:42

jó hogy így összeszedted a szegedet. elég merész, hogy a keret felét lecserélik.

a beálló poszt érdekes lesz. vranjest nem tudom miért engedik el (hova megy?), azt meg főleg nem h miért gaber jön a helyére. bár én csak a két szegedi elleni montpellier meccset láttam, de nem tűnik túl nagy erősítésnek. az is lehet hogy csak védekezni jön? bánhidi viszont nagy erősítés, ha nem építik le, akkor óriási klasszis lehet. zubai meg már egyre inkább kikopik, őt sztem már csak a szíve viszi...

bombac meg... nem hinném h kitáncolhat a kielcei szerződésből, ők sem hülyék annyira h ezt engednék.
Kép
Castiel
Capitá del Barça

2016.03.01. 10:45:44

visca el barca írta:nah teghanp kellett nekünk az ördögöt a falra festeni :D úgy látszik anikó tényleg megy a fradiba :D
Hát igazából én a csurgó-füred meccsen hallottam, tesója mondott valamit, de csak ilyen foszlányok jutottak el hozzám, alattam ültek egy sorral!
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.03.01. 10:36:07

nah tegnap kellett nekünk az ördögöt a falra festeni :D úgy látszik anikó tényleg megy a fradiba :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2016.03.01. 10:48:09-kor.
Kép
Castiel
Capitá del Barça

2016.03.01. 10:16:54

Wysomirszki, SARIC -Kapusok
Pedro, Sostaric -jobbszél
Buntic, Balogh -jobblövő
Banhidi, Zubai, Gaber, Blazevic -beálló
BOMBAC (marad), Skube -irányító
Robledo, Gorbok, Petrus -ballövő
Boka, Kallman - balszél

szegediek páran váltig állítják hogy ez lesz a kövi szezon csapata szögedön! Meglepne ha a kielce hagyná veszni Bombi szerződését! De legalább annyira meglepne Saric érkezése! Sierra nem tudni marad e még! nyilván ha távozik kell kapus is, de az hogy még nem tudni nehezíti JCP dolgát! Ő nem szeret kifutni az időből!
Fekete megy kölcsön, Prodára kivi leszek hova megy! Valamelyik gyengébb bl csapat, vagy el csapat megkeresheti! mindenesetre a mutatott teljesítményével nem lesz könnyű jó csapathoz eladnia magát! Mondjuk ő pont az a játékos aki a Pastor érában rendesen leépítette magát!
Ancsint állítólag a Veszprém viszi, ugye Mindegia Koldingba igazol!
Vranjes is távozik, aztán Parrondo, Ilyés Tatabányán folytatja!
Komplett kezdősor cserélődik! sőt majdnem a komplett csapat!

veszprémben nem tudom mi lehet, mert ugye chemát már rég ki kellett volna tenni onnan, v nyugdíjazni, ehhez képest hosszabbítottak vele... Zeitz megszerzése is már kisit furcsa volt, hogy egy veszprém nem talál fiatal minőségi jobb lövőt, még ha világviszonylatban is ké van belőlük...? zeitzit hozták? aztán iváncsik geri sem a jövő... vele is hosszabbitottak, pedig az öccse ugyanilyen szituban, kénytelen volt el szerződni! Sabate kinevezése is átmeneti megoldásnak indult, még nem találnak egy trénert, erre vele is hosszabbítottak!
lehetséges h elérték a financiális korlátaikat?
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.29. 11:49:11

akkor ezek szerint prodanovics is megy, ezt nem tudtam, kár érte sztem jó játékos és bőven van még benne 3-4 év.

amúgy én a kielcében egy dolog miatt bízom.

a barca már szombaton játszik, szóval mikor vasárnap kezdődik a lengyel-magyar, akkor ott már tudják majd az előző napi eredményeket és ha nyer a barca, akkor nem fogják magukat összetörni egy (számukra) tét nélküli meccsen
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.02.29. 11:40:42

Kielcében "lehetetlen" nyerni, persze meg kell próbálni.

Jobbszél akkor Sostaric, Pedro Alverez Rodriguez, jól hangzik!
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.29. 11:26:49

bár most ahogy nézem

barca 21 pont
kielce 19
löwen 17
vardar 16
szeged 15

vardar otthon játszik a a montpöliével, az sima H
a löwen a barcához megy és a barcának mindenképpen kell egy 1X az első helyhez, szóval sanszos, hogy az is H lesz (kielce ellen ugye otthon kikaptak, idegenben X)
ha a szeged vmi csoda folytán tudna nyerni lengyelországban, akkor a löwen elleni eredmény miatt még lehetne akár 4. is és akkor a zágrább jönne, ami nem sokkal, de egy picit talán könnyebb mint a kiel, ráadásul utazni sem kellene annyit

A 23 éves Mario Sostaric, a szlovén válogatott szélsője nyártól Magyarországon kézilabdázik, a Mol-Pick Szeged hároméves megállapodást kötött vele – adta hírül hétfőn a szegedi klub honlapja.

„A 192 centiméter magas jobbszélső, Mario Sostaric a következő szezontól minket erősít majd. A Velenje játékosa nagy fogás, Pastor mester kérése volt, hogy szerződtessük. Robbanékony, kiváló adottságokkal rendelkezik, a szakemberek is szép jövőt jósolnak neki” – mutatta be a Mol-Pick Szeged új igazolását Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnöke.

nem vagyok annyira otthon pickéknél, de gondolom parrondo helyére jön
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.02.29. 11:02:56

visca el barca írta:érdekes meccs lesz majd a kiel ellen :D általában azért ezek a német csapatok vhogy fekszenek nekik.
Ha valamikor idén meg lehet fogni a Kielt, sérültjeik is vannak. Jövőre megint beerősítenek úgy néz ki, bár fiatalokat hoznak, szóval lehet inkább 2 év múlva lesznek veszélyesebbek.
De a szeged jó játékkal, koncentrálva okozhat meglepetést szvsz.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.29. 10:48:52

érdekes meccs lesz majd a kiel ellen :D általában azért ezek a német csapatok vhogy fekszenek nekik.
Kép
Castiel
Capitá del Barça

2016.02.29. 10:38:51

akkor Bodóval ugyanazt kellett olna tenni, mint amit a Bánhidivel... leszerződtetni, és kölcsönadni a jelenlegi csapatának!
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.02.29. 10:29:27

Nem féltem a Szegedet, Pastor messze a legjobb legfelkészültebb edző a férfi mezőnyben, emiatt jövőre is számolni kell a Szegeddel, nem fognak gyengülni.
Skube jó lesz, Gaber és Bánhidi beállóposzton minőségi váltás, Gorbok se rossz, illetve jön egy spanyol szélső is.
Még Atmanról is voltak hírek egyébként, Ő is nagy erősítés lenne.
Egyébként Bodóv volt egyezség, csak meggondolta magát a gyerek.

Érdekes megközelítés, hogy Bombac azért gyengébb mert megbánta a váltást. Szerintem pont azért gyengébb mert nem érdekli már annyira a tiszaparti csapat. Már nyáron is menni akart, meg hisztizett ősszel is...ő már fejben ott van, én így látom.
Castiel
Capitá del Barça

2016.02.29. 10:14:40

Hát ha ül a Kovacsics klubváltás, és a Fradi tud még minőségben jó igazolást felmutatni, akkor közeledhetnek a Győrhöz! Azt gondolom most van esélye a Fradinak! Ha fejben jók lesznek, akkor 55-45% a Győrnek! + a fradi szurkolótáborának a fanatizmusa szerintem hatalmas segítség lehet!

Gorbokot én sem értettem, vagy ha ő jön, mellé a Bodót simán hoztam volna, hogy hadd tanuljon...Mondjuk a Szegednél jelen pillanatban nincs még irányító sem a jövő évre, bár 90%-ék hogy Skube érkezik, de még ez így is kevés!
Bombac amikor aláírt a jó nevű Kielcéhez, még a csapat erőssége bódultá tette, de azóta már nem nagyon akaródzik neki elmenni Szegedről! Jcp alatt nagyon sokat fejlődött, és összetettebb komplettebb játékos vált belőle! A szurkolók is imádják tuti kezdő,Bl.is van, és a fizetése sem kutya! Most el kell mennie egy másik klubba, másik ország, másik kultúra, más felfogású kézilabda... be kell verekednie magát a kezdőbe, bizonyítania kell a szurkolóknak, sok a bizonytalanság!
Azért azt a tendenciát meg lehet nézni, hogy szegeden évről évre fél csapat kicsrélődik, és mindig úgy hogy magyarok távoznak, de külföldiek érkeznek! Most a Bánhidi egy ellenpélda, de nem szokás!
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.02.29. 09:48:17

Castiel írta:...
a fradinak jelenleg vagy egy aránylag jól muzsikáló fél sora, ők hozzák folyamatosan a meccseket. pontosabban két ember, pena, meg zácsik. utóbbi is inkább hangulat ember, aki főleg otthon erős, idegenben annyira nem villog. szucsánszki láthatóan nincs formában, kérdés hogy az április elsejei meccsre ez fog e változni. a fradinak óriási mázlija van, hogy nem kell "idegenben" játszani, ez nekik marha nagy előny. groot, löke, amorim, a szélsők, mind-mind jobb kategóriát képviselnek mint a fradisták és ez sztem két meccsen ki is fog jönni. így első blikkre 70%-30%-ot adok a rába partiaknak.

a szeged meccs meg tényleg katasztrófa volt, ennyi eladott labdát meg kapusba dobálást ezen a szinten nem lehet csinálni. bombac fejben meg már lehet a lengyeleknél jár. gorbok viszont nem volt túl meggyőző, igazából nem is értem minek idehozni ilyen 33 éves embereket. max annyira lesz elég mint fecó, hogy beszáll 2x5 percre, míg robledo pihen...
Kép
Castiel
Capitá del Barça

2016.02.29. 08:17:36

Jelen Pillanatban én a Fradit nem tartom gyengébbnek mit a Győrt! Egyrészt a sok sérülés miatt, ami a Rába partiakat súlytja, másrészt 2 meccsen mindenképp kiegyenlítettebbek az erőviszonyok!
Én nem örülök neki hogy egymást kapták, mert jobban tetszett volna a "Magyar" házi döntőt rendeznek a ff-ben!
Anikó érkezésével mélyülne a Fradi kerete minőségileg! Ez biztos!

A szeged tegnap rendesen leépítette a saját játékát! Első félidei teljesítmény sem biztos hogy elég lett volna, de aztán nem is a Vardarnak kellett javulnia... a Csongrádiak szépen segítettek nekik!
:evil:
bombi 1in1-ei nem ültek, amúgy is belőle nyilván készültek!
Ennyi ziccert nem lehet kihagyni, még a bajnokságban sem, nem hogy a Bl-ben. Milic-et naggyá tették azzal, hogy telibe dobálták! Prodanovic totál kudarc volt, Kallmant sem láttam még ilyen gyengén játszani! Zubai már lassan a múlt, Bánhidi érkezése mindenképp borítja majd a hegemóniáját a kezdő poszton... ha nem is egyből de fél éven belül...
Kár hogy Bodót nem vitték, most már tuti hogy ő marad, még Tatabányán, Gorbok érkezésével ez biztossá vált! válogatott szempontjából mindenképpen fontos lenne hogy ezek a játékosok nemzetközi rutinnal gazdagodjanak!
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2016.02.28. 18:34:48

Nyert a Buducnost így hivatalosan is Fradi-Győr lesz...
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Válasz küldése