Mihu írta:Nagyon égő kérdés lesz de felteszem

Én olyan alkalmi tenisz drukker vagyok. Amikor jó meccs van akkor leülök a tv elé és nézem. Ilyen az összes GS döntő, meg a nagyobb nevek találkozása. Úgyhogy a részletesebb dolgokkal nem vagyok tisztában. Reggel hallottam olyat a rádióban, hogy Wimbledonban a döntő szettben nincs rövidítés. Tehát ez azt jelenti, hogy itt is ugyan úgy mennek 15-30-40 és game győzelemig? Mert ugye tie brake-ben csak 1-2-3-4-5-stb van. És akkor így jutottak el 59-59-ig? Magyarul senki sem vette el 118 játékon keresztül a másik adogatását?

ahogy írták, így van.
annyit hozzátennék,h ugye 4 GS van,abból 3on ez a rendszer,azaz 5.szettben nincs tie break (ausztrál open, roland garros, wimbledon) ,de az US Openen viszont egyedüliként 5.szettben is lehet tie break.
még annyi,h az eredményből nem derül ki biztosan,h nem vették el egymás adogatását, hiszen ha pl Isner bukja, neki még utána van sansz egyből vissza is venni, de erre a maratonra igaz amit írtál, tehát tényleg nem vették el még egymás adogatását, valószínű akkor vége is lenne, látván az arányokat:D

"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.