Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
visca el barca
Presidente del Barça

2011.06.26. 16:41:51

a hungaroring, még ennél is unalmasabb lesz. köztudottam az egyik legunalmasabb pálya... remelem szakadni fog az eső...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.26. 16:40:59

socio66 írta:
ezek a nagy szabályváltozások is,úgy be lettek harangozva,Ozsi te is itt háborogtál hát tényleg sok minden változott..
Gondoltam, hogy valaki felhozza, ahogy azt is,hogy az a valaki arra már nem emlékszik,hogy magával a nézettel volt gondom,és azzal,hogy év közben, nem is egyet módosítanak, valamint kb 3szor hangsúlyoztam ki,hogy AZ EREDMÉNYEKTŐL FÜGGETLENÜL ítélem el emiatt a FIA-t, de ezzel nem vagyok egyedül.

Szóval ha a következő 10ből 10et nyeri Vettel, akkor is elítélem a FIA-t,és nem tetszik :)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2011.06.26. 16:32:27

Tényleg nem épp a legizgalmasabb futam volt, azért a hátsó régióban ment a csata.
Ezek a kommentátorok... Ha Hamilton lassabban megy amikor kérik, semmivel se lett volna jobb, egyszerűen ennyire gyenge volt a McLaren, már a verseny elején se tudott Massa közelében maradni. A taktika pont jó volt, hogy előbb kihozták, ennek köszönhető a 4. hely. Már akármit beszél vagy csinál Lewis, egyből megy az ilyen elborult az agya meg hasonló hülyeségek. A rajtnál valami nem stimmelhetett Hamiltonnál, mert jól elkapta, talán a KERS nem működött rendesen vagy valami más, de lehet amúgy is megelőzték volna.
Vettel előnye szinte behozhatatlan, én személy szerint a következő futamtól se várok akkora változást, ami miatt az RB visszaesne akkorát, hogy ne legyen meg ez a vb-cím is.
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
socio66

2011.06.26. 16:18:45

ótvar gyenge verseny volt,de ilyen pályán nem is nagyon lehet másra számítani. amikor alapból is kevés előzés van és akkor az ilyen szűk,betonfalak közé szorított pályák számát növelik,az elkeserítő.
ahogy a redbull fölénye is az,miattuk kb. az időmérőket már nem is nézem és a versenyek sem kötnek le 5-6 körnél tovább,mert addigra többnyire el is dőlnek a fontosabb kérdések.
ezek a nagy szabályváltozások is,úgy be lettek harangozva,Ozsi te is itt háborogtál hát tényleg sok minden változott..
ab1daL
Director del Fútbol

2011.06.26. 16:11:33

Na az "új szezon" előtt egy második hely... 8) Nem rossz, jön fel a Ferrari, vízválasztó lesz a köv. néhány futam. Remélem valaki megfogja a végelszámolásnál is Vettelt, persze a legjobb az lenne ha Alonso kapná el, és állna bosszút a tavalyi csorbáért! Forza Ferrari!
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Messithebest
Director del Fútbol

2011.06.26. 15:58:57

Mondjuk valahol meg tudom érteni, ez olyan, mint ami most megy fociban, sokan már a Barcát unják..... :D De azért mi nem nyerünk meg mindig mindent, Vettel meg sajnos igen..... VB-je már úgyis megvan, ha a fújt difi hoz is valami változást, annyi előnye már megvan hogy végig húzza az évet vele.... Button is végig húzta 2009et, pedig kevesebb előnye volt, Vettel miért ne tenné?
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.06.26. 15:52:57

Na bejött a mixem hála Vettelnek :lol:
Sosem nézem a forma1-et mert nem értem mit találnak az emberek olyan izgalmasnak :D
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.26. 15:52:46

Messithebest írta:Újabb uncsi futam, újabb Vettel-győzelem... a nem Vettel-fanoktól kérdezném, hogy ez kinek izgalmas? Mert tudom a Vettel-fanok úgyis azt mondanák hogy a legizgalmasabb futam volt amit valaha láttam....(költői túlzás...) :roll:
költői túlzásod ellenére is, ilyet a hülyék mondanak, eddig se írta egyik Vettel fan sem az olyan versenyre h izgalmas,ami nem volt az.

Viszont a kis különbségek miatt, akár hibázhatott volna ez a "béna" gyerek most is ugye, nem tette :D

Nagyon tudlak sajnálni,hogy nem élvezed a futamokat, ne nézd :) Páran megéltük már a Meki korszakot, a Ferrari korszakot, most van egy RedBull korszak, az F1 RÉSZE EZ IS.

én meg azt nem értem, aki nem élvezi, minek nézi? van bőven sport.

1.Vettel: fejben egyben volt, amikor kellett kiépítette a megfelelő különbséget, WELLDDDÁÁÁÁNN!
2.Alonso: előzött egy szépet DRS zónában, valamint az utolsó boxnál meg volt Webber, versenytempója közel azonos volt bikáékkal, de az volt már előző két futamon is.
3.Webber: nem ment rosszat, végén megnéztem volna ha nincs váltóhiba,de valószínű már nem tudott volna támadni
4.Hamilton: durca kisgyerek Monte Carlo óta, bár lehet most többet látunk bele a rádióbeszélgetésbe, mint amennyit kellene
5.Massa: hát semmi extra
6. Button: tőle sem eget-rengetően meglepő helyezés
7.Rosberg: legalább egyik Merci ott van a pontban, Schumit ledarálta Petrov...
8.Alga, grt , szépet ment
9. Sutil, kellett neki is már a pont
10.Heidfeld
Messithebest írta:
Fecooo: 2001 óta minden(!) versenyt megnéztem, és Vettel miatt pont nem akarom megszakítani ezt....... Tényleg már csak a fújt difiben bízom, remélem valami lassulást okoz ez..... egyébként meg most hol fikáztam Vettelt????? Idézd már be, mert én nem látom, tényleg....
akkor megnézted a Ferrari korszakot, és nem kérdeztél gondolom hasonló butaságokat, ott mások nem élvezték, te meg nézted, nem? szal nem az F1 hibája,hogy most nem élvezed, hanem a saját szimpátiádé. Schumiét kibírtad, mert kedvelted, az se volt izgibb...sőt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ozsimiki 2011.06.26. 15:55:09-kor.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Messithebest
Director del Fútbol

2011.06.26. 15:48:47

Bob_Marley írta: szerk: dicsérik Hamilton-t, de mire???? :lol:
Lewis válasza már nem volt benne a rádióbeszélgetésben röviden: "Fuck U my Man" :lol: "Did you say great job, nigga?Im not nigga, Im GOD" :lol:
Ez gyönyörűűű :lol:

Fecooo: 2001 óta minden(!) versenyt megnéztem, és Vettel miatt pont nem akarom megszakítani ezt....... Tényleg már csak a fújt difiben bízom, remélem valami lassulást okoz ez..... egyébként meg most hol fikáztam Vettelt????? Idézd már be, mert én nem látom, tényleg....
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
Sanama
Llegenda del Barça

2011.06.26. 15:42:29

Oké, hogy most Vettel csak 3-4mpvel ment elől,de 5egymás utáni izgalmas kört nem láttam ma sem. Hiába van DRS,Kers, az előzések idén se bővelkednek.

Alonso 2t jött fel, neki bejött a futam. A Mclaren a rajtnál már elrontotta, aztán folyamatosan bénáztak. Hamiltont az 55. körben megdicsérték :D
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.06.26. 15:40:47

Messithebest írta:Újabb uncsi futam, újabb Vettel-győzelem... a nem Vettel-fanoktól kérdezném, hogy ez kinek izgalmas? Mert tudom a Vettel-fanok úgyis azt mondanák hogy a legizgalmasabb futam volt amit valaha láttam....(költői túlzás...) :roll:
van egy egyszerű megoldás, nekem bevált:

nem nézem, csak bele-belelesek... jah és a legfontosabb: nem fikázom a győztest folyamatosan...

ha hányingered van az unalmas versenyektől és mégis nézed, akkor meg mazochista vagy, ennyi ;)

most mitől lesz neked jobb, h minden verseny után ellövöd az aktuális Vettel-fikát?
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.06.26. 15:39:41

Az eleje akcióban kevesebb, de a mezőnyben nagyon nagy csaták vannak, 4-5 kocsis vonatozás, DiRestával, Petrovval, Bumeivel, Perezzel, Kobayashival!
Szóval nem mondanám uncsi versenynek, sőt volt boxban lévő baki (Massa), oda-vissza előzés Alonsoéktól, igaz az egyik a boxban , Hamilton nagy beszólása, s sajnos rossz taktikája!
Egy sz mint száz nem volt ez rossz, s Alguersuari versenye meg =D>
Végre eltaláltam a tippversenyben is egy meglepetés figurát :lol: Igaz az eleje továbbra sem megy, mert Lewis nem nagyon tud futamot nyerni :twisted:
És még az utolsó körre is van bőven izgalom, jó volt ez, kár, hogy Lewis továbbra is a sűrűjéből kezd minden versenyt....

szerk: dicsérik Hamilton-t, de mire???? :lol:
Lewis válasza már nem volt benne a rádióbeszélgetésben röviden: "Fuck U my Man" :lol: "Did you say great job, nigga?Im not nigga, Im GOD" :lol:
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2011.06.26. 15:44:20-kor.
Kép
Kép
Kép
lijacska
Jugador del Barça

2011.06.26. 15:36:45

Messithebest írta:Újabb uncsi futam, újabb Vettel-győzelem... a nem Vettel-fanoktól kérdezném, hogy ez kinek izgalmas? Mert tudom a Vettel-fanok úgyis azt mondanák hogy a legizgalmasabb futam volt amit valaha láttam.... :roll:
mikor volt az utolsó uncsi verseny?
Messithebest
Director del Fútbol

2011.06.26. 15:30:49

Újabb uncsi futam, újabb Vettel-győzelem... a nem Vettel-fanoktól kérdezném, hogy ez kinek izgalmas? Mert tudom a Vettel-fanok úgyis azt mondanák hogy a legizgalmasabb futam volt amit valaha láttam....(költői túlzás...) :roll:
Kép
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2011.06.26. 15:07:13

Ez a futam valahogy elég lájtosra sikeredik.. :?
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Initom
Entrenador del Barça

2011.06.26. 15:00:07

Szegény Massának nem jött le a balhátsó...szegény embert még az ág is húzza...úgy látszik Vettelt megint nem lehet megfogni.
Abi & Tito
Kralo
Entrenador del Barça

2011.06.26. 14:07:38

Alberto10 írta:valaki egy linket az F1ről légyszi, mert neten tudnám csak nézni. kösz.
http://www.vipbox.tv/watch/26913/1/watc ... spain.html
Alberto10
Capitá del Barça

2011.06.26. 14:03:17

valaki egy linket az F1ről légyszi, mert neten tudnám csak nézni. kösz.
Kralo
Entrenador del Barça

2011.06.26. 13:54:31

daffy írta:
"Csak azt próbáljuk elérni, hogy az autók szabályosak legyenek"
ez szúrt szemet. és mik azok a szabályok? az f1 szabályainak kezdetben megfelelt,de mi az a szabály,ami miatt hirtelen törvényszegő lett a motorelektronika,trükkös diffúzor,stb?

a hivatalos indokot nem ismerem ez ügyben,valaki fel tud világosítani?(diffúzor ügy)
A sajtó kicsit felfújta, a motorelektronika nem érinthette hátrányosabban az RB-t mint a többi csapatot.
A fújt diffúzor már más téma, a betiltását már rég el kellett volna követni. Plusz leszorító erőt jelent.
Ez nagyban hasonlít szerintem a Renault lengéscsillapítós témájára 2006ból, nem a megoldás, hanem a betiltás.
Akkor is voltak megoldások a többi csapatnál, de kevésbé volt olyan hatékony, mint a Renault-é. Betiltották, amikor már kezdett elszaladni Alonso a ponttáblázaton.

A hibát nem most követték el az FIA-nél, hanem év elején. A szabályok (szándékosan?) nem fedhetetlenek, ezért tudnak később pontosítani, szigorítani rajta. A mérnökök mentsége pedig az értelmezés.

Silverstone érdekes lesz, és szorosabb versenyek jöhetnek.
daffy
Madridista

2011.06.26. 13:39:17

"Csak azt próbáljuk elérni, hogy az autók szabályosak legyenek"
ez szúrt szemet. és mik azok a szabályok? az f1 szabályainak kezdetben megfelelt,de mi az a szabály,ami miatt hirtelen törvényszegő lett a motorelektronika,trükkös diffúzor,stb?

a hivatalos indokot nem ismerem ez ügyben,valaki fel tud világosítani?(diffúzor ügy)
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2011.06.25. 15:45:46

Ma sem született meglepetés. Várni lehetett, hogy ez az új szabály nem jelent majd hátrányt az RB-nek, mert nem ennek köszönhetően ennyivel jobbak, és ezt az FIA-nál is biztosan tudták. Webber ma is gyengén teljesített, azért a végére csak megcsinálta, de nem tudom mi lehet vele, a közepes keveréken több, mint 1 másodpercet kapott Vetteltől. Biztos tud ennél jobbat is, pl. eddig csak ő verte meg időmérőn Sebet, de ez akkor is kevés. Hamilton az RB-k mögött első, ennél többet nem lehetett volna kihozni. Sutil Q3-jának örülök, remélem pontot szerez Di Restával együtt. A versenyre azért több izgalmat várok...

Szerk. Charlie Whiting véleménye a szabálymodosításról:
http://www.f1hirek.hu/f1/20110625-f1-fe ... iltas.html
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
MatyiG
Adminisztrátor

2011.06.25. 15:45:37

miihii írta:
S.Agüero írta:Hihetetlen... Most sem sikerült megverni a RB-t.
Ez mitől hihetetlen?Ettől a motorvezérléses tiltástól nem fog a feje tetejére állni a világ.Mindenkit érint a dolog és a RB-oknak nem ebben van a legfőbb ereje,uh komoly visszaesést nem volt valószínű h kivált a dolog.A futamon ha nem történik vmi extrém szitu,akkor valszeg uis Bika lesz az elején,ha nem kettő...
Nem pont erre céloztam amit most te írtál, h motorvezérléses tiltás.
Az a hihetetlen, h már a 8. időmérő és mindig ők nyertek. Tavaly legalább Hami nyert időmérőt Kanadán. :)
Remélem azért majd egyszer megszakad a sorozatuk, mert egyszerűen kezd unalmassá válni az időmérő és egy idő után már a verseny is és ezzel együtt az egész F1 is ha ezt így folytatja Vettel. Persze nem őt akarom okolni, de remélem ez a diffúzor betiltás egy kicsit összébb rázza az élmezőnyt és láthatunk IZGALMAS versenyeket ahol 3-4 pilóta is ott van, hogy reális esélye van nyernie. :roll:
:wink: :)

szerk.: Az a baj, h már megint annyira bíztam Alonsoban és mégsem sikerült neki odaférkőznie.
Viszont a kövi verseny előtt is valszeg. jó lesz szabadedzésen és majd megint reménykedem, h majd most jó lesz aztán újra csak 3. vagy 4. helyet sikerül megszereznie...
Mindig csak csalódok és egy idő után már a remény sem lesz meg bennem..., bár a remény hal meg utoljára. :roll: :?

Lassan úgy leszek mint a madridisták az el classicók előtt, hogy majd most megverjük a barcát aztán rájönnek, h semmi esélyük. :lol:
(Jobb hasonlatot nem tudok. :oops: :lol: )
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára MatyiG 2011.06.25. 15:58:37-kor.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.06.25. 15:40:25

gergo9 írta: Ez mégis miben nyilvánult meg?
Mint mikor az Almeria elleni 8-0 után vki bevéste hogy jó kis meccs volt.
q2 után eldőlt minden , ez még a papírformánál is papírformább így hogy Webber hozta a kötelezőt.
Hmmm
Q1ben eléggé meleg volt a pite Massaának, s Webbernek is, s a Mercedes is kaotikus volt!
Q2:Sutil bravúrja, s szintén tizedekre századokra volt mindenki
q3:Lewis-t pl nagyon szorongatta Alonso, s az utolsó gyors körén, amit végül elvett nagyon közel volt az idő, 0,360-ra volt lemaradva a 2ik szektorban...Webber csak beküzdötte magát, ráadásul a végén félig meddig volt csak gumispórolás!

Az eleje "nem kérdés", de rengeteg izgalmas dolog történt a pole-on kívül, s jó kis futamra van kilátás, főleg, hogy Lewis és Alonso egy sorban van :lol:
Go LEWIS
Kép
Kép
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2011.06.25. 15:39:43

Messithebest írta:
Tocy írta:Q1-Q2-Q3
Q1et igaz lágyon, de Massa hozta.
Nyilván a lágy gumi hozhat kb 1.5-1.8 mp-et, tehát Massa nem számít ebből a szempontból...

A DRS-részektől meg hányok, az nekem egyáltalán nem izgalmas, csak idegesítő, amikor egyenesben utoléri az elöl haladót a másik, és gond nélkül elmegy mellette.
miihii
KHAL

2011.06.25. 15:36:15

S.Agüero írta:Hihetetlen... Most sem sikerült megverni a RB-t.
Ez mitől hihetetlen?Ettől a motorvezérléses tiltástól nem fog a feje tetejére állni a világ.Mindenkit érint a dolog és a RB-oknak nem ebben van a legfőbb ereje,uh komoly visszaesést nem volt valószínű h kivált a dolog.A futamon ha nem történik vmi extrém szitu,akkor valszeg uis Bika lesz az elején,ha nem kettő...
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Válasz küldése