2009.07.05. 22:07:08
Nos, előre bocsátom: nagy gratula FedExnek, bár nem a kedvencem!
Én Sampras játékán "nőttem fel", hétről hétre csodáltam és a mai napig megismételhetetlen pillanatokat okozott nekem teniszben. Az elegancia, a tehetség, a technika, a kitartás, valamint a mérhetetlen intelligencia olyan egyvelegét adta át, amire nagyon kevesen lesznek képesek.
Mindezek mellett elismerem a SwissMastert, de nem kedvelem a játékát.
Ozsival ma egyet kell értenem: ellenszenves volt, hogy ilyen deffenzív játékkal jött ki Federer, látszott, hogy sokat gyúrt az első szervára (elvégre Wimbledonban vagyunk) és már a meccs elején éreztem, hogy elindul az adok-kapok, az volt az érzésem, hogy csak a Tie dönti majd el a szetteket. Aztán a végén már olyan volt a szitu, hogy bárhogy alakulhatott volna. Ha Roddick a 2. szett végén azt a röptét nem tolja el a rövidítésben 6-2 előnynél, akkor ma nem a svájcit ünnepeljük. Aztán ugye az 5. szettben volt egy dupla break-előnye a vége előtt nem sokkal Andynek, de azt is hárította a svájci. Persze a sportban nincs "ha" és Roddick így is félelmetes volt, a svájci érdemei pedig ismertek.
A torna legnagyobb nyertese mégis Roddick. Egy olyan amerikai teniszezőt kapott vissza a sportvilág, aki nagy eséllyel fog azért a US Openen harcolni a győzelemért, ráadásul betöltheti azt az űrt, amit Sampras-Agassi óta mondjuk egy Blake nem tudott és nem is fog tudni betölteni.
Hihetetlen sokat fejlődött Stefankival az amerikai. Régen egy rendkívül buta játékosnak tartottam, néha elemi ziccereket nem tudott felmérni és túlzottan arra épített, hogy jól adogat. Aztán Stefanki megmutatta, hogy igenis van a srácban szufla, csak ki kell hozni. Ma egy olyan Roddickot láttam, aki szerintem a 2003-as US Open győztes Roddickot lazán verné 3 szettben. Okos volt, laza, éles látással és stabilan játszott, lelkileg is egyensúlyban volt és nem borult fel, 1-2-ről is felállt. Nagyon elismerően tudok róla beszélni. A fonákját továbbra is elég gyengének tartom, alacsonyan üti a tenyerest is, de jó úton halad és fog még GS-t nyerni.
Sampras boldog lehet, mert mindamellett, hogy Ő gratulálhatott szinte elsőként az "utódjának", láthatott egy olyan amerikai teniszezőt, aki még sok örömöt szerezhet Pete egykori szurkolóinak.
Nekem is sokat nőtt a szememben, elképesztően díjazom a kitartását és a fejlődését, Djoko mellett az Ő játékára is nagyon fogok figyelni mostantól.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!
Yaya Touré - a szikla.
SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!