Hazai és nemzetközi kézilabda

Minden ami nem foci, de sport
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.11.04. 19:28:10

Ritkán nézek kézilabdát csak ha világesemény van akkor néha, de most a Fradi-Győr női utolsó pár percét elkaptam, hát nem volt semmi és nyert a Fradi 8) Hornyák gól és az utolsó másodpercben egy győri ejtés és a kapufáról kipattant.
Kép
Kép
Kép
jelwaz
Entrenador del Barça

2015.07.24. 22:05:39

Az a baj ezzel, hogy sok kis csapat arra játszik, hogy a belsőket fogja meg, és ha már ziccerig kijátszák, akkor a szélső lőjön. Más az indításos szituáció, de abban meg könnyen felörlődik a védekező csapat (ha olyan belső 4-es ellen kell játszaniuk, mint a Veszprémé). A forma kérdésében meg szerintem azért jelentősen benne volt a Barca a döntőben, úgy védekezik a beállót, hogy nehéz előkészíteni (ha jól emlékszem akkor tudott feljönni a Veszprém, amikor beálló csere volt, de lehet, hogy egy Pick meccsel keverem). Lehet, hogy Lacin is csak a rutinja segített, bár ő az a csendes sztár szerintem, én egy Jichára sem, vagy egy Karabaticra sem cserélném (ha az életkorát nem nézzük).
Kíváncsi leszek Palmarsson-Sliskovic duóra, de én azt érzem, hogy nem ők jelentik majd azt a pluszt. Főleg úgy, hogy szerintem a Karabatic-Jicha csere Barcelonában erősödést jelent (bár nem láttam Jichat ebben a szezonban nagyon, de gondolom nem véletlenül hívják). PSG meg nekem annyira darabos, szétesett társaságnak tűnt, hogy nem látom mennyi idő alatt tudnának összeállni. Kielce viszont okozhat meglepit.
culinho
Capitá del Barça

2015.07.24. 11:50:51

Sok meccsüket néztem tavaly. A kisebb csapatok ellen általában a szélsők voltak a legere dményesebbek. A rangadókon valahogy a hangsúly tényleg mindig a benti emberekre helyeződött, akik minőségi csere hiányában elfogytak. Nagy laci hatalmasat játszott Kölnben, de Zeits nem tudta megközelíteni se a szintjét, elöl előkészítetlenül ellövöldözte. Ilicnek eddig abszolút nem volt cseréje, Jamali sérült volt sokáig és még "csak" egy nagy tehetség, Ruega inkább irányító és sérült volt, míg Terzic szükségmegoldás, mivel védő.
Nagyon remélem, hogy Palmarson és Sliskovics meghozza azt a pluszt, ami jövőre Kölnben elég lesz. A Barca vélhetőleg megszerzi Jichat, így csak kicsit gyengülnek majd, a PSG egyenlőre fekete ló, míg a Kiel egyértelműen gyengébb lesz. Itthon csak nőni fog a különbség a Szegeddel.
jelwaz
Entrenador del Barça

2015.07.24. 09:10:27

Petr írta:
jelwaz írta:Azt gondolom, hogy amíg a Veszprém nem veszi komolyabban a szélső pozíciót, addig csak reménykedhet, hogy egyszer pont jól jön ki a lépés neki egy finalfourban.
Igazad van, nagyon ritkán jön ki a szélsőkre a játék, de azért az Ugalde-Marguc páros nem olyan rossz. Az pedig szimplán pech, hogy Ugalde eltörte a final4 előtt a kezét.
Basszus nem láttam, ne haragudj! Sajnos nem nagyon pörög a kézis topic, ha elfelejtek direktbe idenézni, akkor nem sok esélyem van, hogy beleakadjak, hogy írt valaki.
Nem, nem rosszak, azt hittem, hogy nagyobb szerepet fognak kapni, de nem értem, hogy taktikailag miért nem használják ki őket jobban. És nem csak arról van szó, hogy a játék nem jön ki rájuk, szinte soha, hanem a lerohanással sem operál a csapat eleget. Márpedig a Barca ellen másképp nincs esély (ha nem fognak ki vacak napot). Amíg a Veszprém az összes támadását a Barca fala ellen belül akarja megcsinálni, addig ők lőnek 8-at lerohanásból, 6-ot a szélekről, akkor persze, hogy teljesen szétforgácsolódnak a belső pozícióban lévők, míg az övéiknek meg így könnyebb dolga lesz a meccs végére. Aztán ha meg a Veszprémben fog ki valaki rossz napot (mondjuk Ilic), akkor már nagyon nagy a hátrány.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.07.07. 16:19:42

Világ második legjobb kèzilabdacsapata, remek koncepcióval, folyamatos fejlődéssel. Majd jön másik szponzor, nem kell ezen aggódni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Alfa
Entrenador del Barça

2015.07.07. 15:35:23

messideco írta:Veszprém várossal nem barát egy ideje a kormány, sajnos ennek a csapat fogja meginni a levét :(
Nem feltétlenül. Hivatalosan a kormány nem támogathatja a Veszprémet viszont a MVM mint cég igen és ugyebár az MVM állami kézben van...
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
messideco
Presidente del Barça

2015.07.07. 15:01:06

Veszprém várossal nem barát egy ideje a kormány, sajnos ennek a csapat fogja meginni a levét :(
Kép
"And my heart will leave you never."
Alfa
Entrenador del Barça

2015.07.07. 11:32:44

PCsabi írta:A veszprémi férfi kézilabdacsapat eddigi névadó szponzora, az MKB Bank a jövőben kizárólag a klub utánpótlását támogatja.
Nincs para állam bácsi ugyanúgy nyomni fogja bele a pénzt ahogy eddig tette...
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
PCsabi
aka Game90

2015.07.06. 21:32:23

A veszprémi férfi kézilabdacsapat eddigi névadó szponzora, az MKB Bank a jövőben kizárólag a klub utánpótlását támogatja.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Petr
Entrenador del Barça

2015.07.03. 10:40:46

jelwaz írta:Azt gondolom, hogy amíg a Veszprém nem veszi komolyabban a szélső pozíciót, addig csak reménykedhet, hogy egyszer pont jól jön ki a lépés neki egy finalfourban.
Igazad van, nagyon ritkán jön ki a szélsőkre a játék, de azért az Ugalde-Marguc páros nem olyan rossz. Az pedig szimplán pech, hogy Ugalde eltörte a final4 előtt a kezét.
jelwaz
Entrenador del Barça

2015.07.03. 09:58:02

csababarca írta:Mindenesetre jövőre is Kiel,Barca,PSG, Veszprém 4es emelkedik ki, Kielce,Löwen,Skopje második vonal.
Hát szerintem a Kielnek és a PSG-nek nagyon össze kell kapnia magát. A Barca nagyon jól tartja fenn folyamatosan a magas színvonalat, a Veszprém meg szépen építkezik, bár:
Petr írta:Remek igazolás volt mind a kettő, végre Ilic is tud majd pihenni, ezenfelül úgy tudom, hogy Sliskovic igen tehetséges játékos és védekezésben is kiváló. Palmarsson személyében pedig végre lesz a csapatnak egy minőségi irányítója... Régóta kellett már.
Azt gondolom, hogy amíg a Veszprém nem veszi komolyabban a szélső pozíciót, addig csak reménykedhet, hogy egyszer pont jól jön ki a lépés neki egy finalfourban. Hál'Istennek vége már annak a rohadt buta kézilabdának, amikor a lövők bombázgattak agyatlanul (bár pontosan). A középsőkről nagy terhet venne le már csak egyetlen komoly szélső is. Iváncsikék megütöttek egy magas szintet, de... Gulyással szemben meg vegyesek az érzéseim, általában nem tartom egy F4-os csapatba valónak, de láttam tőle 1-2 olyan dolgot, hogy világválogatott. De nem kiegyensúlyozott.

http://index.hu/sport/kezilabda/2015/07 ... celonanal/" target="_blank

Nem kedveltem sosem, mindig túlértékeltnek tartottam (persze nem vitatom, hogy az egyik legjobb), de Balic nyomába sem ér. Kíváncsi vagyok kivel pótolják, hátha nem sikerül jól a választás :) Mikkel Hansent halottam valahonnan, ha nem sikerülne beilleszkednie, az jó esély lenne a Veszprémnek.
Petr
Entrenador del Barça

2015.07.01. 17:36:04

S.Agüero írta:A mai naptól kezdve Aron Palmarsson és Ivan Sliskovic már az MKB-MVM Veszprém játékosa. 8)
Remek igazolás volt mind a kettő, végre Ilic is tud majd pihenni, ezenfelül úgy tudom, hogy Sliskovic igen tehetséges játékos és védekezésben is kiváló. Palmarsson személyében pedig végre lesz a csapatnak egy minőségi irányítója... Régóta kellett már.
MatyiG
Adminisztrátor

2015.07.01. 17:25:12

A mai naptól kezdve Aron Palmarsson és Ivan Sliskovic már az MKB-MVM Veszprém játékosa. 8)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.05.31. 21:14:04

Egyposztos probléma? Azt csak arra írtam,hogy ott tudunk fejlődni, és fogunk is.

Persze meglepetések mindig vannak,lehetnek, bár a Hamburg kevésbé volt az mint a Flensburg.
De ez más tészta, nekem meggyőződésem,hogy az idei négyesből 2 biztosan ott lesz jövőre is...egy kérdőjeles. Hacsak nem sorsolnak össze a 8 között minden esélyest, másik ágról meg bemennek a gyengébb csapatok,ez is benne van.

Meglátjuk.
Mindenesetre jövőre is Kiel,Barca,PSG, Veszprém 4es emelkedik ki, Kielce,Löwen,Skopje második vonal.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Alcantara
Director del Fútbol

2015.05.31. 21:05:29

Én nem vagyok biztos ebben az egyposztos problémában, majd az idő eldönti jövőre.
Mindenesetre bombaerősek lesznek, bár nem tudom miért mindig velük példálózok fociban is, mikor rühellem őket minden szinten.

Ezek a szisztematikus építkezések jól hangzó dolgok, valamennyire igaz is, de ott van az egyéb tényező. Ez alatt azt értem, mint amikor a Bundesligából befutott valamelyik sötét ló. Ott van a Hamburg győzelme 2-3 éve, tavaly a Flensburg megtáltosodása.
Ezeket nem lehet kiszámítani elvileg. Mióta Final four van, német csapat mindig van a 4-ben, a legtöbb a Hamburg győzelménél volt talán.
Ezeket eddig gusztustalanul tolták bizonyos mértékig, szerencsére kicsit vissza vettek mára, mert már nagyon unta mindenki és átlátszó is volt, hogy egy német csapatot senki nem győzhet le.

Én emlékszem még a Magdeburg elleni, oda-visszavágós döntőre, na, az nagyon fájó volt anno, jobban mint a mai. Ott a szerb gyerekkel ( talán Perunicsics, ha jól rémlik) egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni. Nem guglizok utána, de nekem mintha ő ugrana be, lehet tévedek.

Akkor az ember azt gondolta, mivel nagyon jó csapat volt a Veszprémnek,hogy idő kérdése és majd újból nekifeszül a döntőnek.
Az eredmény köztudott lett.
Talán most nem úgy folytatódik a történet, mint anno.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.05.31. 20:54:51

Könnyedén semmiképp sem fogja,nem ezt mondjuk/mondom.

De nézd csak a Kielt. Duvnjak,Jicha,Canellas,Vujin,Palmarsson. Ilyen belső 5ös sora egy csapatnak se volt idén, mégse mentek vele semmire, mert szerkezetileg nem tudnak egymás mellett jól teljesíteni. Tavaly se, mondjuk akkor egy Duvnjakkal szűkebbek voltak.
De mondhatom az idei PSG-t is, Hansen,Kopljar, Narcisse, Gojun, Barachet, Accambray. Irigylésre méltó sor, és ez csak a belső hármas. Mégis idén tükörsimán estek ki, otthon egy X-et kihoztak, mert elviccelte a végét kint a Veszprém.
Nyilván egy Karabatic dob rajtuk,és előbb utóbb összeállnak, mert adja magát a keret hozzá.
De a Veszprém méltó ellenfele lesz jövőre is a legnagyobbaknak is.

Jönni fog a tűzerő középről is, ami rengeteg pluszt jelent,hogy már az irányítóra is ki kell majd lépkedni, nem elég lezárni a két lövő folyosót.
Bizakodó vagyok a jövőre nézve, persze ezt szűken 2 évre nézve, mert addig életképes még a projekt, utána bajok lehetnek.
culinho
Capitá del Barça

2015.05.31. 20:52:43

Félreértettél. A pénz alapvető, de a sikerek nem jönnek egyből. Lásg a Veszprém, a Kielce, a Vardar, vagy a PSG példáját. Utóbbinál az leet gond, hogy a dán és a francia egy poszton játszik, így egymás elől veszik majd el az időt, ez pedig feszültséget okozhat. Ez az igazoljunk minnél ngyobb sztárt Madridból ismerős lehet.
Én úgy gondolom, hogy -ha meg tudjuk Illicet tartani -, akkor jövőre egy Palmarsonnal biztosan erősebbek leszünk, jóő középen és Illic posztján is, így a szerb többet pihenhet, ami létfontosságú. Egész évet gyakorlatilag egyedül tolta, Jamalit szerintem el fogják engedni, jó, de nem eléggé.
Piszok nehéz lesz jövőre is, de reálisabb lesz, akkor a győzelmet elvárni, mint idén.
Alcantara
Director del Fútbol

2015.05.31. 20:45:07

A PSG-t többek között, nem most kezdik el építeni, ebben a két dudás nem fér meg elméletben meg nem hiszek, profi játékosokról van szó, nem a magyar közmondás egyszerű embereiről.

A Veszprém példája a legjobb arra, hogy ebben a sportágban, igenis számít a pénz.
A legjobbak oda mennek, ahol a legtöbbet fizetnek, ez egy ilyen sportág.
Nálunk is fel-feltűnt egy-egy nagyobb tehetség, lásd Sterbik,Lazarov, Vujin, stb..de mind továbbléptek anno több pénzért.
A Veszprém is akkor kezdett igazán emelkedni és minőségi játékosokat hozni, többek között Nagy Lacit hazahívni a Barcából, amikor állam bácsi betolta a raklapnyi összegeket.

Nem azt írtam, hogy nem nyerhetünk, de hogy rettentő nehéz lesz, talán nehezebb, mint az idén én abban biztos vagyok.
Kívánom, hogy ne legyen igazam, tévedjek és könnyedén nyerje a Veszprém a BL-t.
culinho
Capitá del Barça

2015.05.31. 20:33:29

Alcantara írta:Én is azt látom, az idén nagyobb esélyünk lett volna nyerni, mint esetleg jövőre.
A PSG-t fel fogják hozni még jobban, bombaigazolásokkal, Kiel sem fog begyengülni, itt lesz a Barca alapból, a Balkánon is, ha nem fog kiürülni a kassza, egy börtönbüntetés miatt, még több pénzt tolnak bele a Skopje csapatába.

Nehéz odakerülni egy döntőbe nagyon, kár, hogy nem tudtunk élni vele. Mikler két nap, 0 kapusteljesítmény, enélkül nem megy, ez alap, megtámasztja a csapatot.
Pont a Veszprém évenkénti előrelépéséből látszik, hogy a kézilabdában nincs olyan, hogy itt a pénz és jövőre várom a kupákat. A Balkánon egyedül a Vardar van, ami ugyan erősödik, de nem lesz egy szinten a bakonyiakkal. Mivel ebben a sporban sok gól dönt, így szinte mindig kijön a tudásbeli különbség. A PSG idén is fantasztikus nevekből áll, nem biztos, hogy jót tesz nekik, ha Hansen és Nikola egymás mellett állnak majd, két dudás...

A Barca jövőre is ott lesz a legjobb 4-8 között, ahogy a Kiel, talán valamelyik másik német még és a Kielce. Az már egy nagy lépés, hogy kvázi idegenben a németeket megvertük, szerintem jövőre érhet be a kb. 4 éves munka.

Tiszteletből mindig elmondják hogy a Szegedet egyre nehezebb megverni, de a valóság az, hogy jövőre még kevesebb esélyük lesz itthon megszorítani a Veszprémet.
jelwaz
Entrenador del Barça

2015.05.31. 20:28:49

csababarca írta:kivéve Lacit, ő hozta egész hétvégén magát,meg Alilovic aki csinált valamit, többiek 0hoz közeli teljesítményt hoztak.
Kár,mert erősebb ez a barca, 19-17nél lehetett volna lehetőségünk egyenlíteni is, de nem jöttünk ki jól az emberelőnyből, volt 3 eladott labda/belemenés akkor percen belül.

Jövőre bővül a repertoár, Palmarsson jól jön, Sliskovic is erősítést jelenthet, illetve Stepancic kérdőjeles.
Ruesga megy, de komoly távozó nem lesz, ami nem baj, együtt kell tartani a keretet, Sulic,Nagy még két évük van, Ilicnek is, akivel hosszabbítunk talán 1 évet, így 2017ig marad, és nem is akarjuk elengedni.
Szóval van még ebben a csapatban, jövőre is itt leszünk!
Az a 19-17-es állás az döntő volt, talán még a kommentátor is mondta, hogy visszanézve. Én Ortegára vagyok mérges, mert bár elég jó volt az alaptatktika, mivel alárendelt szerepben is volt esélyünk zárkózásra, de nem tudott belenyúlni a meccsbe. A fent említett időszakban, előkészítetlen, siralmas és elkapkodott támadások voltak, s pont Chema, mint irányító tette fel a pontot az i-re, azzal a kétemberes belemenéssel. Chema helyett kellett volna lékai, Ilicet is le kellett volna ültetni már az első félidőben, hogy nézze meg kívülről is mi történik. Sulicot is hamarabb kellett volna cserélni, bár szegény azért a bírókkal is küzdött. Nilsson egy meccset nem bírt volna ott. Kapusoknak nehéz dolga volt, elég ritmustalan lett a meccs eleje, így nagyon nehéz bemelegedni. Saric videózott sokat, látszódik, vagy szóltak neki, de Laci visszahúzottjait a végén már fogta. Nem értem a szél mellőzését és a befutások hiányát sem.Szerintem szélről 100%-os volt a Veszprém, a világ legjobb 6-os fala meg a világ legjobb négyese inkább, bent elintézik.

Szóval én láttam ebben a meccsben potenciált, de a jobb csapat nyert. Hatalmas grat a Veszprémnek, ez egy hatalmas eredmény, két ilyen bajnokságból jött csapat ellen.
culinho
Capitá del Barça

2015.05.31. 20:24:03

El kell ismerni, hogy a Barca erősebb volt minden téren a Veszprémnél, megérdemelten nyertek.

Nálunk tavalyhoz hasonlóan Illic maga alatt teljesített, idén talán kicsit jobb volt, mint 1 éve. Sulics többet ártott, mint segített. Nilson tán a gyengébb védekezése miatt kátszik kevesebbet, de ő a jövő kettőjük közül. A legnagyobb csalódás Mikler volt számomra, ha ott akar lenni a legjobb 3-5 kapus között, akkor ilyenkor kell olyat alkotni, mint pl. Saric. Lacit nagyon sajnálom, mindent beleadott, remélem még kitart a formája Rioig.

A kövi év nagyon érdekes lehet. A Kiel elveszíti tán a legjobbukat, Aront, míg a Barca Karabaticot. A kérdés, hogy mi meg tudjuk-e tartani Illicet, mert ha igen, akkor a keretünk minősége án még jobb is lesz papíron, mint a 2 fő riválisnak. A PSG-től egyenlőre még nem tartok. Az összegezve mindenképp látszik, hogy kell még világsztár ebbe a keretbe, amit meg is kapunk, csak közben ne veszítsünk.

Ami meg Ortegat illeti, imádom, de ma szerintem többet kellett volna játszatnia Lékait és Nilsont.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.05.31. 20:21:31

33-34 éves játékosok, de nézd meg a Barca keretét, az se fiatal, sőt,talán a legöregebb.
Azért mondtam,még van ebben a projektben 2 év, ki kell használni.
Amiket írtam igazolások létrejönnek, ugye csak Stepancic a kérdőjeles, akkor minden idők legerősebb Veszpréme jön létre.
Sulicos részt adom, ott jövőre már Nilssonnak kell alapembernek lenni.

PSG-vel egy Karabatic sem fog csodát tenni, horvátok nem maradnak pl,vagy nem mind, plusz amíg edzőt nem visznek oda,addig mindegy hány világsztár játszik ott.
Barca gyengülni fog kicsit, Kiel meg szintén rossz szerkezetű kerettel van.

Nem elfogultság de mi biztosan erősödünk jövőre nézve, többiek kérdőjelesek, de a 4be oda lehet érni megint. Persze sérülések átírhatják, mint a hétvégén Ugalde pl nagyon hiányzott az 5-1es védekezéshez.

Én is sajnálom,mert éreztem a sanszot, főleg a Kiel elleni győzelem után. De kicsit ma olyan érzésem volt,hogy Ortega is egy meccsre készítette fel a brigádot mentálisan,taktikailag is, a Kiel ellenit akarták,aztán úgy volt vele,hogy a döntőben majd lesz ami lesz alapon lejátszuk a meccset.
Alcantara
Director del Fútbol

2015.05.31. 20:14:06

Én is azt látom, az idén nagyobb esélyünk lett volna nyerni, mint esetleg jövőre.
A PSG-t fel fogják hozni még jobban, bombaigazolásokkal, Kiel sem fog begyengülni, itt lesz a Barca alapból, a Balkánon is, ha nem fog kiürülni a kassza, egy börtönbüntetés miatt, még több pénzt tolnak bele a Skopje csapatába.

Nehéz odakerülni egy döntőbe nagyon, kár, hogy nem tudtunk élni vele. Mikler két nap, 0 kapusteljesítmény, enélkül nem megy, ez alap, megtámasztja a csapatot.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.05.31. 20:00:36

csababarca írta:Jövőre bővül a repertoár, Palmarsson jól jön, Sliskovic is erősítést jelenthet, illetve Stepancic kérdőjeles.
Ruesga megy, de komoly távozó nem lesz, ami nem baj, együtt kell tartani a keretet, Sulic,Nagy még két évük van, Ilicnek is, akivel hosszabbítunk talán 1 évet, így 2017ig marad, és nem is akarjuk elengedni.
idén ezt be kellett volna húzni. ha megnézed rengeteg a 33-34 éves játékos: iváncsik, nagy, sulic, chema (ha marad), zeitz, ilic (ha marad). mind kulcsember, kérdés h ki marad, és a maradók jövőre mennyit bírnak. sulicot nem értem minek erőltetik, egy idegbeteg játékos, nilsson már bőven tudná azt a szintet hozni amit ő. zeitz már nem tényező, nem tud húzó lenni itt, laciban van még talán 1-2 jó év.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.05.31. 19:53:35

Valahogy ebben a labdajátékban is rengeteget számít a védekezés, nem értem. :D Viccet félre téve, erős volt a Barca és nagy melót beleraktak, ott voltak mindenhol szinte csak Nagy tudott meglógni. Veszprém előtt le a kalappal már a döntő is szép teljesítmény volt, Itt sincs ha, mert fizikálisan is jobbak voltak, de picit jobb kapusteljesítménnyel szorosabb lehetett volna. Csak hát volna és ha.
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése