2013.01.02. 15:14:21
Eddig még senki nem tette meg, én megkezdeném a sort a szokásos rövid levezetésekkel, hogy mit várok az NFL playofftól.
AFC
Wildcard Round
Houston Texans - Cincinnati Bengals
Hiába a pocsék forma a Texanstól, szerintem behúzzák ezt, mert a Bengalsban sem érzem azt az átütő erőt még, ha Daltont nyomás alá tudják helyezni és A.J Greent legalább valamennyire levenni (bár ez sem egyszerű) akkor az egy fél győzelem számukra, mert a Bengals futójátéka nem az igazi, azt meg hadd ne mondjam, hogy a túloldalom ki van. Ha nem Houstonban lenne a meccs kicsit nehezebb lenne megjósolni.
Baltimore Ravens - Indianapolis Colts
A Colts elég jó formában, a Ravens meg kereste önmagát az alapszakasz végén. Luck > Flacco, ha Ray Rice -t végre rendesen használják és nem 12-15-ször fut egy meccsen, mint párszor itt év végén akkor azért ki-ki meccs lesz, ahol hiába a a rookie Luck, be fogják húzni, mint ahogy megtették idén már párszor.
Divisional Round
Denver Broncos - Indianapolis Colts
Ehhez talán nem kell sokat hozzáfűzni, bombaformában a Broncos, hiába a szép baltimore-i siker, itt a Colts végállomása. A Mile High-ban talán a félideig talán meccsben lesznek, de a végére magabiztos győzelemre vezeti csapatát Peyton.
New England Patriots - Houston Texans
Ha nem is lesz 42-14, mint az alapszakaszban, a Texans secondary nem tudja megállítani Bradyt, akinek remélhetőleg addigra már lesz egy teljesen egészséges Gronkowskija is. A Pats futás elleni védekezése viszonylag megbízható, Foster most se fog nagyon fickándozni ellenük, Andre Johnson jelent majd mélységi veszélyt, de Schaub nem az a kaliber szerintem aki valaha Super Bowl-t tudna nyerni.
Championship Round
Denver Broncos - New England Patriots
Bármennyire is fáj, szerintem otthon a Patriots se tudja megállítani Manningéket, mert ő képes szétszedni a Patriots secondaryt és sokat is fejlődtek a 4. hét óta (ha jól emlékszem akkor találkozott Foxboroughban a két csapat).Sok múlik majd Bracy megvédésén, a Broncos szerezte holtversenyben a legtöbb sacket, a Pats J.J Wattot és Aldon Smitht egész jól semlegesítette, de a Jaguars ellen pl. átjáróház volt az offense fal. Bár egyáltalán nem lesz sima meccs, mint ahogy a Patriots ellen senkinek, nem megy a Patriots a Super Bowlra sorozatban másodszor, hogy végre ne a Giants ellen próbálhassa megszerezni a 4. bajnoki címét.
NFC
Wildcard Round
Green Bay Packers - Minnesota Vikings
A Packersnek a Lambeaun ez sima lesz. Ha Peterson jól is teljesít, Pondernek nem lesz még egyszer olyan meccse, mint múlthéten, főleg nem Lambeaun.
Washington Redskins - Seattle Seahawks
Na ez egy iszonyatosan ki-ki meccs lesz, én egy kicsit a hazai pálya miatt esélyesebbnek érzem a Redskinst, de amit a Seahawks és Russel Wilson csinált az elmúlt hetekben az valami elképesztő. A Redskins védelme jóval sebezhetőbb, mint a Seahawksé, szóval ha ezt a Seattle ki tudja rendesen használni, könnyen ők mehetnek tovább, 50-50. Az RG3-Wilson különcsata is érdekes lesz, mindkettejük fut majd rendesen. Kíváncsi leszek, hogy a Seahawks jövőre is tudja azt hozni, mint amit az idény végén.
Divisional Round
San Francisco 49ers - Green Bay Packers
Kaepernick jó-jó, de szerintem nem annyival, hogy a playoffban fölülmúlja Rodgerst. A 49ers tavaly sokat hibázott a Giants ellen és idén is nem egyszer megremegtek a kezek a parázs pillanatokban. Ha ezeket nem követik el meccsben lehetnek bőven, de akkor is Packers győzelmet várok.
Atlanta Falcons - Washington Redskins
Az Atlanta nem azt a formáját mutatta a szezon második felében, mint az elején, de ez is elég lesz ahhoz, hogy végre nyerjenek a playoffban is. Matt Ryannek megvannak a fegyverei, hogy jó sok pontot tegyenek fel a Redskins nem a legjobb secondaryje ellen. Sok pontos meccsen várok egy Falcons sikert egy field goal-nyival.
Championship Round
Atlanta Falcons - Green Bay Packers
Ami elég volt a Redskins ellen nem lesz elég a Packers ellen. Ismét egy sok pontos meccsen ezáltal a Packers jut tovább. A Falcons védelme elég jó volt idén a jó QB-k ellen, de szerintem a playoffra és Rodgers ellen ebből nem sok marad. Viszont a győzelemhez szintet kell emelnie a Packers secondarynak, mert amit a Vikings ellen műveltek, pl a 3&11-nél az siralmas volt és Roddy White és Julio Jones nem egy szint Jenkinsszel és Simpsonnal...
SUPER BOWL
Green Bay Packers - Denver Broncos
Igen, a denvert most olyan jónak érzem, hogy Super Bowlt fog nyerni. Ez a csapat Tebowal a playoffba jutott... Manning idén kb. jobb, mint a Coltnál, fel is zárkózik az öccséhez a gyűrűk számában. Komplettebb csapat a Broncos, mint a Packers. Sima Super Bowl nincs nagyon, utolsó pillanatig lesz esélye mindkét csapatnak a győzelemre, bármelyik vezessen, de a Broncos képes lenne megállítani Rodgerst, míg fordítva nem.