Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
MatyiG
Adminisztrátor

2010.09.25. 18:54:21

Yeah, Alonso!
Zsinórban másodjára szerzi meg a pole-t, és most szerintem erre senki sem számított, h odaér az 1. helyre.
Első öt helyezett az időmérőn:
1. Alonso(!)
2. Vettel
3. Hamilton
4. Button
5. Webber

Amúgy szerintem első kanyar után ez lesz a sorrend:
1. Alonso
2. Hamilton
3. Vettel
4. Button
.
.
.
8. Webber

Nagyon izgalmas volt főleg a vége az időmérőnek.
A Ferrari egyre csak javul!
:D
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.09.25. 17:11:34

WOOW, milyen izgalmak voltak.

Alonso
Vettel
Hami
Button
Webber

milyen rajt lesz ez...Webber aki vezet,természetesen most nem virított... ez a sorrend Haminak jó. Bár azt se engedheti meg,hogy Alonso nyerjen,ő pedig 3.legyen.

Izgalmas lesz ez, Vettel talán behúzhatta volna az időmérőt ha nem ér a falhoz az utolsó körén,de ettől függetlenül nagyon szoros ez most.

Holnap nem látunk rossz futamot az biztos.

szerk: kis eső is jön? :)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
mes
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2010.09.25. 17:09:39

PP: Alonso !!!!!
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.09.25. 16:26:31

Istenem ezzel a KLÍÍÍÍÍN-ezéssel, Klieeeeeeeeeeen,nem klííííííííín.

Massa gépe megált sajna, úgyhogy számomra a Ferraris 7végének majdnem vége (remélem vége is lesz :twisted: ), Mekik még nem mutattak sokat,de a q1 még semmiről sem dönt, Alonso eddig hozza bőven amit a RedBull,remélem Vettelék tartogatnak valamit a q3ra.

no meg a versenyre sem ártana koncentrálni és behúzni.
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2010.09.25. 15:06:43

Nah utánaolvastam már szakfórumokon, blogokon stb.
Még annál is nagyobb vicc mint amit hittem

Kép

Itt nem a meki a lényeg hanem a Red Bull első szárnya ami 3 centinél nincs távolabb az aszfaltól, akármilyen jóindulatú is vagyok. A megengedett legalacsonyabb 85mm.
És ami a vicc hogy van szabály az egészre szval az FIA megbuktathatná az egészet teljesen nyugodtan.

Aerodynamic influence :
With the exception of the cover described in Article 6.5.2 (when used in the pit lane), the driver adjustable bodywork described in Article 3.18 and the ducts described in Article 11.4, any specific part of the car influencing its aerodynamic performance :
- must comply with the rules relating to bodywork ;
- must be rigidly secured to the entirely sprung part of the car (rigidly secured means not having any degree of freedom) ;
- must remain immobile in relation to the sprung part of the car.
Any device or construction that is designed to bridge the gap between the sprung part of the car and the
ground is prohibited under all circumstances.
No part having an aerodynamic influence and no part of the bodywork, with the exception of the skid block in 3.13 above, may under any circumstances be located below the reference plane.

És a legfontosabb
2.
In order to ensure that the requirements of Article 3.15 are respected, the FIA reserves the right to introduce further load/deflection tests on any part of the bodywork which appears to be (or is suspected of), moving whilst the car is in motion.

Szval a második cikkben az ál hogy jogában áll bármikor megváltoztatni a terheléses teszteket, tehát növelni a súlyt. Erre a zsenik 50kg-val terhelték a cuccot persze hogy nem hajlott a Red Bull totálisan szabálytalan szárnya. Erre megnövelték 100kg a terhelést. Hát ez jó mert kiszámolták hogy 70mph-nál mintegy 140kg a tényleges terhelés az első szárnyon. Ugye ennél azért tudnak többet is a gépek. Lényeg hogy a Red Bull kifejlesztett egy olyan több kompozitból álló első szárnyat ami kissebb sebbeségnél nem túl feltűnően hajlik , nagy sebbeségnél viszont igen.
Nem beszélve arról hogy ettől nem csak a kanyarsebbeség nő hanem +stabilitást , kissebb mértékű gumikopást stb stb ad a kocsinak.
Ha meg le is ér az meg kábé fociban nyújtott páros lábbal hátulról esete.
Brutális előnyt jelent.
90-es években is ezen ment a balhé.
Ferrari is ludas , egyszerűen az érdekek ezt kívánják hogy ne legyen ezekből semmi , nem is lesz.
Viszont annyi hogy ezekután nagyon remélem hogy ez a kocsi nem nyer vébét.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2010.09.25. 14:57:42

A legalsó kép a maláj nagydíjról van sztem, és talán a felső.. a középsőt viszont passzolom.. :D
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
chonggy
Capitá del Barça

2010.09.25. 14:47:38

Igen,ahogy leírtam,észre is vettem...Most még egy hülye kérdés:az miért nem szabad mozogjon?Elvégre van a kormányon is az a szabályozó,nem?
Bocs,de nem vagyok valami jó fizikából.. :) :oops:
Kép

„Madrid, cabron, salude al campeón”-Samuel Eto`o
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.09.25. 14:44:37

a kerék előtt látszódik az első vezetőszárny(figyeld a zöld csíkot), az utsó képen meg a hátsó légterelő ;)

nem a kerék mozgása a lényeg, hanem a légterelőké :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2010.09.25. 14:49:07-kor.
chonggy
Capitá del Barça

2010.09.25. 14:43:27

Lehet hogy én nézem laikus szemmel,de a keréken kívül mi is mozog a vidin meg a képeken? :) :oops:
Kép

„Madrid, cabron, salude al campeón”-Samuel Eto`o
D.Villa
Jugador del Barça

2010.09.25. 13:59:18

Vito írta:
ozsimiki írta:
az azért látszik a szabadedzésen is (akárki akármit mond), számítani is lehetett rá,hogy itt a RedBull azért ismét ott lesz az elejében, körülmények ide vagy oda.

szerk: ezt alá is támasztja a 2.szabadedzés is:

http://f1hirek.hu/hir/Szingapuri_Nagydi ... 1009241725

ennek tekintetében,megint csak RedBull pech lesz,hiszen valószínű esős verseny lesz, ott meg borulhat minden, hiába a valószínűsíthető fölény, elég egy rossz mozdulat,vagy SC ugye... de már megszoktam :D :?
összeollóztam pár gif-et a RB-ról.. íme:

eleje (szélárnyékból):
Kép

alja:
Kép

hátulja:
Kép

a szabály azt mondja ki, hogy a szárny nem lehet flexibilis, márpedig a képek szerint konkrétan az egész Red Bull csavarodik.
Pedig elvileg nagyon szigorúan vizsgál az FIA am szép észrevétel! :wink:
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.09.25. 13:45:27

én meg úgy vagyok vele,hogy ha a nagyok évről évre sumákolhatnak kisebb nagyobb dolgokban,akkor nem fogok felháborodni ezen sem.

tavaly a Brawnt azzal védték páran,hogy a kiskapu az kiskapu nekik jár a siker,mert megtalálták, kihasználták. Majd történtek ugye változtatások, és szép lassan lettek egyre rosszabbak, RedBull miért nem használhatná ki ha ilyen hiányos ez esetben a szabályzat? Ha már elnéztünk egy mekiklónózást anno kizárás nélkül, hadd ne dramatizáljam ezt túl :)

szóval ez ügyben se kéretik túl misztifikálni, RedBull kevésbé függ ettől a cucctól,mint azt szeretnék hinni a riválisok.
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2010.09.25. 13:28:55

Vito írta:
tudtam, h ugrasz rá Miki! :D
nem tudom, h melyik futam, azt viszont természetesen tudom, hogy azóta szigorítottak a vizsgálaton. valahogy úgy néz ki nekem a dolog, hogy van egy szabály, amit nem tart be a hedbull, VISZONT a FIA kezében nincs meg az az eszköz, amivel ezt vizsgálni tudnák.
az elem 200kg-os terhelésnél nem mozdul, viszont mondjuk 250-nél mozdul, nem is kicsit. egyébként a szigorított vizsgálatok óta talán nincs akkora RB fölény a lassú pályákon sem. ez akkor is igaz, ha ma/holnap akár 0.5-1 sec-et is vernek a többiekre, mert ez egy hosszú pálya (~1.45sec/kör), itt az első többet verhet a többire egy körön.
Vmi hasonlóval jöttek a Mekinél meg a Ferrarinál is emlékszem hogy nem megfelelő terhelés alatt végzik a teszteket, de kb az FIA le se tojja.
http://www.youtube.com/watch?v=9_z2fWNM ... re=related

Tessék egy referencia, amihez lehet viszonyítani.
Itt pedig a Red Bull "zseniális" titka:
http://www.youtube.com/watch?v=gYBZedWA ... re=related

Hátsó egyenes féktávjánál olyat megy vissza az a szárny hogy az már tényleg botrányos. Régebben volt egy olyan videó is de nem találtam most hogy hallatszik hogy karcolja az utat a gép. :lol:
Hát "nagyon nagy bravúr" innentől kezdve hogy ilyen aerodinamikai jellemzőkkel bír a kocsi.
Azok az okosok akik ezt a megoldást szabályosnak minősítették azoknak ajánlanám hogy űrítsenek többtagú süncsaládot végbélen át.
Vito
Llegenda del Barça

2010.09.25. 12:07:43

ozsimiki írta:Zoli /Vito/!

ha szabad megkérdeznem ez melyik futamról van? :)

mert nemrég ismét volt ellenőrzés, ISMÉT megfeleltek,bár kellett kicsit módosítani (kb belga verseny környékén),és azóta is szabályosnak vannak titulálva. Ahogy pl a Ferrarik is.

szóval ha ez Belga futam előtti kép,akkor azóta már változtattak így-úgy. Bár a FIA magát röhögteti ki,hogy év közben is szabályosnak vélik,aztán meki durca után mégis kicsit változtatni kell, majd megtörténik a változtatás,ismét szabályosnak vélik, és meglátjuk mi lesz még belőle :)

szóval ez melyik futamról is van? mert ha régebbiről akkor azóta történtek változtatások :wink:
tudtam, h ugrasz rá Miki! :D
nem tudom, h melyik futam, azt viszont természetesen tudom, hogy azóta szigorítottak a vizsgálaton. valahogy úgy néz ki nekem a dolog, hogy van egy szabály, amit nem tart be a hedbull, VISZONT a FIA kezében nincs meg az az eszköz, amivel ezt vizsgálni tudnák.
az elem 200kg-os terhelésnél nem mozdul, viszont mondjuk 250-nél mozdul, nem is kicsit. egyébként a szigorított vizsgálatok óta talán nincs akkora RB fölény a lassú pályákon sem. ez akkor is igaz, ha ma/holnap akár 0.5-1 sec-et is vernek a többiekre, mert ez egy hosszú pálya (~1.45sec/kör), itt az első többet verhet a többire egy körön.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.09.25. 11:03:01

Zoli /Vito/!

ha szabad megkérdeznem ez melyik futamról van? :)

mert nemrég ismét volt ellenőrzés, ISMÉT megfeleltek,bár kellett kicsit módosítani (kb belga verseny környékén),és azóta is szabályosnak vannak titulálva. Ahogy pl a Ferrarik is.

szóval ha ez Belga futam előtti kép,akkor azóta már változtattak így-úgy. Bár a FIA magát röhögteti ki,hogy év közben is szabályosnak vélik,aztán meki durca után mégis kicsit változtatni kell, majd megtörténik a változtatás,ismét szabályosnak vélik, és meglátjuk mi lesz még belőle :)

szóval ez melyik futamról is van? mert ha régebbiről akkor azóta történtek változtatások :wink:
Kép
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2010.09.25. 10:59:48

Hmm.. azért ez már nem kis mozgás.. sztem jóval több a megengedettnél, emlékszem mekkora cirkusz volt 2006 maláj nagydíj után, amikor valaki német rtl-nek elküldte hogy mozog a ferrari első szárnya.. Mondjuk így szezon vége felé közeledve nem lenne rossz..

Remélem Alonso betudja húzni ezt a futamot is, bár így elsőre a red bull erősnek tűnik, illetve a meki is ezen a pályán. Érdekes lesz, és érdekes ez az év, de ha már valaki akkor inkább Alonso, mint a red bull illetve meki duóból bárki..

U: amúgy vki új F1 2010-es gémet próbálta már? :)
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Vito
Llegenda del Barça

2010.09.25. 10:49:32

ozsimiki írta:
az azért látszik a szabadedzésen is (akárki akármit mond), számítani is lehetett rá,hogy itt a RedBull azért ismét ott lesz az elejében, körülmények ide vagy oda.

ennek tekintetében,megint csak RedBull pech lesz,hiszen valószínű esős verseny lesz, ott meg borulhat minden, hiába a valószínűsíthető fölény, elég egy rossz mozdulat,vagy SC ugye... de már megszoktam :D :?
összeollóztam pár gif-et a RB-ról.. íme:

eleje (szélárnyékból):
Kép

alja:
Kép

hátulja:
Kép

a szabály azt mondja ki, hogy a szárny nem lehet flexibilis, márpedig a képek szerint konkrétan az egész Red Bull csavarodik.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.09.24. 15:52:42

Klien nem új, versenyzett már régebben.

Többiekről pedig hogy miért vannak itt:

http://f1hirek.hu

Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2010.09.24. 15:35:08

Webber nyerte az első szabadedzést

De esős edzés volt szóval lesznek itt még 6-7 mp-vel gyorsabb körök is.
Helyezések ezért fel is cserélődtek, azaz még egy keveset sem lehetett leszűrni az edzésből.
Amúgy engem meglepett, h 2008 Kimi nyerte. Nem is emlékszem már rá.
Az ő köre is a leggyorsabb egyenlőre ezen a pályán egy 45-ös idővel.
Szerintem a pole-hoz majd olyan 46-os idő lesz elég, talán. :) :wink:

szerk.: Egyébként kik azok az új pilóták a vége felé?
El fanático
Entrenador del Barça

2010.09.23. 20:32:19

S.Agüero írta:Na, holnaptól kezdődnek a nemeuropaiszabadedzésekidőmérőkésversenyek.
Holnap már jön a szingapúri szabadedzés.
Sokat mondjuk nem szűrhetünk le belőle, de azért az erőviszony valamennyire kirajzolódhat.
De várom már azt az esti futamot.
Nagyon szeretem a szingapúri pályát. :)

GO Ferrari! :twisted: :P :)
Szerintem abszulút nem igaz! A szabadedzések eredményeiből sosem lehet következtetni még az időmérőkre sem pláne, hogy ez éjszakai futam és várhatóan esővel spékelve, így aztán tényleg semilyen jóslatba sem bocsátkoznék bele.

Go McLaren! :D
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2010.09.23. 20:23:37

Na, holnaptól kezdődnek a nemeuropaiszabadedzésekidőmérőkésversenyek.
Holnap már jön a szingapúri szabadedzés.
Sokat mondjuk nem szűrhetünk le belőle, de azért az erőviszony valamennyire kirajzolódhat.
De várom már azt az esti futamot.
Nagyon szeretem a szingapúri pályát. :)

GO Ferrari! :twisted: :P :)
MatyiG
Adminisztrátor

2010.09.14. 19:37:02

bár jön szingapur, ott jók szoktak lenni a ferrarik
Szerintem nem. Ott szvsz Meki és/vagy Red Bull fölény lesz! :wink: :?
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2010.09.14. 07:33:06

Jó kis futam volt, a kommentátorokat leszámítva, Palikot kirúgták vagy mi van?
Amúgy Alonso szépen behúzta ezt a futamot, bár ahogy Wéber mondta, még így is elég szép a lemaradása, amit be lehet osztani, bár jön szingapur, ott jók szoktak lenni a ferrarik, remélem ez a győzelem egy jel volt, hogy bejöttek az újítások és most belekezdenek.. Alonso kvalitású pilótának van esélye és még mindig ő legyen a vb., akár egy ilyen kétoldalú szezon után, mint Webber.
Felipét sajnáltam, mert valahogy úgy éreztem végig, hogy sokkal több van benne, ott lenne a első helyen, de hát a pontállás miatt.. :? Nagy sportember.
Button kivételesen szépen ment, és ha nem is jött volna Alonso ilyen jól ki a boxkiállás után, én merem állítani hogy Alonso akkor is megpróbálta volna, jó kis meccs volt.
Hamilton meg szót se érdemel, ő cseszte el, forrófejű volt, sokat akart megint. Monza nem az ő pályája.. :D
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
gergo9
Director del Fútbol

2010.09.14. 01:33:25

csababarca írta: . Megint azzal foglalatoskodott amivel szokott,hogy kilökjön valakit..
:(
Hát jah , gyakorolhatna, legalább ezt csinálná jól nem igaz?
Egyébként ez a mondat megint epic kategória, felnevettem :)

Viccen kívül ő volt aki rontott de látszott hogy féktávon megcsúszott aztán így nem is volt már hely abban a szituban, megcsúszás nélkül nem biztos hogy belement volna.
De tény hogy túlontúl agresszív volt.
Vettelnek meg mint kiderült nem motorhibája volt hanem nem "nyílt" ki a fékje asszem az Ascari után.
Azért gondolom a versenybíróság a telemetriai adatokat figyeli amiben kőkeményen ott vannak másodpercről mp-re a motor "statjai" elég nehéz lett volna motorhibát elhitetni velük, mármint ha feltételezzük amit a jó öreg Gyuszi feltételezett hogy burkolt csapatutasítás volt.
MatyiG
Adminisztrátor

2010.09.12. 19:28:46

Megvan!
Nyert Alonso és így visszahozta a VB cím esélyeit. :P
Jól jött, h Hami kiesett és a két Red Bull gyenge volt.

21 pontra Alonso Webbertől.
Úgy érzem most jönnek a nagy izgalmak és jöhetnek a legjobb futamok.
Brazil, Szingapúr, India, Abu Dhabi... :D
A koreai pályára kíváncsi leszek.
Szerintem az is jó lesz. :)

Vamos Fernando! :D
Fernando
Llegenda del Barça

2010.09.12. 16:42:50

Fernandooo ooo ooo Alonsooo! \:D/ \:D/ \:D/

Feküdjetek le korábban este! :wink:
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Válasz küldése