USA Sports - NBA, NHL, NFL és társaik

Minden ami nem foci, de sport

Melyik a kedvenc amerikai sportod (max. kettő választási lehetőség)?

NFL
31
42%
NHL
10
14%
NBA
30
41%
MLB
3
4%

Szavazatok száma: 74
Tocy
Director del Fútbol

2012.11.09. 20:35:01

Cumbee, nem mindegy, hogy Rose egyedül csinált kb mindent, egy Deng volt mellette csak, miközben Westbrook mellett ott van a liga legjobb shootere...aránytalanul, indokolatlanul sokat vállal, rossz döntéseket hoz, rossz helyre passzol rossz időben folyamat, persze néha elkapja a fonalat, akkor meg nem lehet vele mit kezdeni. Amúgy Rose-t is túlértékeltnek tartom, de ez már más tészta. Az meg, hogy rá és Durantre van felépítve a csapat...oké, csak ezt lehet úgy is, ahogy James és Wade csinálják, tehát passzolunk, mozgunk, zárunk a másiknak, és tudjuk hogy vissza fogjuk kapni tőle és meglesznek a dobásaink, vagy pedig lehet 1-1ezni folyamat, és elvenni Durant elől a labdát, miközben lazán dob bármikor 30 pontot 50%-kal. Én a James-Wade párost másolnám, Durant kapná James szerepét ( nyilván kevésbé tud jól passzolni meg irányítani, de azért nem elveszett ), Westbrook pedig Wade szerepét, de ez megint más dolog már. Tartom, hogy amíg ő így játszik, addig ez az OKC sokkal-sokkal nehezebben fog nyerni ( azt nem mondom, hogy nem fog, Durantnek egyszerűen 3 éven belül gyűrűt kell nyernie ezzel a tehetséggel... ), mintha lenne egy passzoló irányító. Pláne most, hogy Martin is csak dobni tud és védekezni meg semmit.

Amúgy Lillard irányító, méghozzá újonc, de már most több esze van a játékhoz, mint amennyi Westbrooknak valaha is lesz.
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.11.09. 20:24:18

Tocy írta:Mondjuk ott elvesztettem a fonalat, hogy bárkinek is tetszik Westbrook játéka, de azért az Ibakás részt még olvastam :D Nem csúcskategóriás játékos, de az lehet még, ehhez elsősorban egy olyan Westbrook kellene, aki passzol neki. Védekezésben abszolút elit ( bár 1v1-ben azért még van hova fejlődnie bőven ), támadóoldalon be tudja húzni a palánk alá tett labdákat, és most már be tudja dobni a középtávolikat is, egyszerűen nincs használva, ami nagyrészt Westy hibája.
Mivel ahogy írtam lentebb, NBA-újonc vagyok, én egyelőre a látványt díjazom, a takikához, a szakzsargonhoz még nem konyítok. Amit látok a képernyőn, arról tudok beszélni. Az első két meccset láttam, ott RW szerintem jól játszott. Tetszettek a betörései, az esés közben is bedobott kosarai, a cselei, a gyorsasága. Nekem ezért tetszett. De pl. a Bulls ellen már nem volt ennyire fényes, bár még mindig odatette magát.

Ahogy olvasom a hozzászólásaitokat, az tűnik ki, hogy kéne egy jó fazonszabász a csapathoz. Bob viccesen bedobta Rondo nevét, nos ő tényleg illene a csapatba, de a realitás más. Azért más csapatban is vannak jó irányítók. Néztem az OKC Portland elleni meccsét, ott felfigyeltem Lillardra. Ő irányító? Amolyan Westbrookos pozíció szerintem.
Kép
Kép
Kép
Cumbee
Entrenador del Barça

2012.11.09. 20:21:22

Lionel85 írta:
kanty írta:Ibaka a tavalyi blokkirály, védekezésben abszolút a szűk élvonal.
Összességében nem csúcskategóriás, de nem is futottak még kategória.
Pont az előbb folyt az eszmecsere, hogy az OKC és Durant mire menne egy többet passzoló irányítóval. Ha lenne egy ilyen a csapatban, Westbrook helyett(mostanában nem lesz) az szerintem Ibaka átlagát is nagyban növelné.
A Bulls elleni meccsen meg is ütötte a fülemet Méhes egyik mondata, hogy egyesek szerint éppen Westbrookot kellett volna elcserélni és nem Hardent. Ennyire nincsenek jó irányítói az OKC-nek? Akkor nem is annyira bajnokesélyesek? A Heat gondolom előttük jár. És még szerinted kik?
Nincs semmi gond Westbrookal, TOP5-ös irányító a ligában, csak mindig van valaki akit aktuálisan éppen utálni kell, jelenleg az övé a korona.:D Persze nem hibátlan, vannak orbitális maflaságai, amiért persze mindig meg is találják, de ez mellett kiemelkedő képességű játékos. Egyébként meg ez a Thunder azért ilyen sikeres, mert ott van. Bárki bármit mond nekem, ezt a csapatot rá és Durant-ra építették. Nem véletlen nem kezdett sosem Harden, ez Westy és Durant csapata. Van 2 shooter a kezdőben, és 3 munkás ember, akikre inkább védő oldalon számítanak, ott nyújtanak kiemelkedőt.(Itt jegyzem meg, engem nem kell senkinek meggyőznie Iblocka képességeiről, szerinte ha rajta múlna a dolog, simán 15+ pontos játékos lenne, ezt többször is bizonyította, de egyelőre nem az és nem Westbrook hanem Brooks miatt.) Rajtuk kettőjükön kívül padról jön még 1 shooter. (Az sem véletlen, hogy nem egy Igoudala szerű hasznos játékost, hanem pont egy pure shootert hoztak Harden helyett. Ez a csapat így van felépítve, nem várják el Westbrooktól, hogy mást játszon. Tavaly PO-ban 1-1 meccs után rákérdeztek Brooksnál, hogy hogy fogja visszafogni Westbrookot, mire azt mondta, hogy sehogy, mert pont azt csinálja ami a dolga. Idén, pedig Durantot kritizálta, hogy túl sokat akar passzolni.

Amúgy érdekességként, ha már statisztikázunk, Russel karrierátlaga összehasonlitva a liga top1 irányítójának tartott Rose-éval.
kategóriák:
G GS MPG || FG% 3P% FT% || OFF DEF RPG APG SPG BPG TO PF || PPG
Westbrook:
317 300 34.2 || 0.429 0.287 0.818 || 1.7 3.0 4.7 6.8 1.5 0.3 3.50 2.41 || 19.0
Rose:
279 278 36.8 || 0.464 0.310 0.815 || 1.0 2.9 3.8 6.8 0.9 0.4 2.92 1.47 || 21.0
szerk: Bob ha viszont az a csapat, akkor nálam már inkább Rondo-Harden-Durant-Ibaka-Perkins
Westbrook játéka szerintem meghalna, ha elvennéd tőle a labdát.:D

Nálam bajnokesélyes csapat: Heat, Boston, Spurs, Lakers, OKC és keret alapján még a Nets is odaérhet, de az elég valószínűtlen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cumbee 2012.11.09. 20:30:17-kor.
kanty
Llegenda del Barça

2012.11.09. 20:13:28

Lionel85 írta:
Pont az előbb folyt az eszmecsere, hogy az OKC és Durant mire menne egy többet passzoló irányítóval. Ha lenne egy ilyen a csapatban, Westbrook helyett(mostanában nem lesz) az szerintem Ibaka átlagát is nagyban növelné.
A Bulls elleni meccsen meg is ütötte a fülemet Méhes egyik mondata, hogy egyesek szerint éppen Westbrookot kellett volna elcserélni és nem Hardent. Ennyire nincsenek jó irányítói az OKC-nek? Akkor nem is annyira bajnokesélyesek? A Heat gondolom előttük jár. És még szerinted kik?
Az OKC első számú irányítója Russel Westbrook. Vele kapcsolatban úgy fogalmaznék, hogy egy kiváló képességű játékos, de mint irányító, azért csinál érdekes dolgokat. Irányítóból is van többféle: van, aki mindig a passz lehetőséget keresi(Rondo, Nash), van aki inkább pontszerzésre törekszik(Wesbrook, Rose).

Azt nem lehet megmondani, hogy az OKC kivel járt volna jobban, csak elfilozofálni rajta. Az biztos, hogy Harden elcserélése volt a járhatóbb út. A vezetőség Durant-nak és Westbrook-nak is megadta a nagy szerződést, Harden is szép summát tehetett volna zsebre, de nem annyit, mint az előbb említett kettő. Harden pedig inkább továbbállt, szerintem főleg azért, mert érezte, hogy ebben a csapatban ő csak harmadik számú lehet, s valljuk be ennél ő azért többre hivatott.

Bajnokesélyesnek bajnokesélyesek. Valamelyik nap olvastam nba1 fórumán, hogy mindenki bajnokesélyes csak az nem mindegy, hogy kinek mennyi az esélye. :D
Én amondó vagyok, hogy az OKC ebben a szezonban megfogja érezni Harden hiányát, lehet, hogy nem most, de szerintem ők ezzel gyengültek.

A Heat úgy tűnik, hogy azért rendesen kiemelkedik a mezőnyből, aztán meglátjuk. A szezon ilyen korai szakaszában még nagyon sok okosat nem lehet mondani. Persze ott van a Lakers, a Boston, a Clippers, akiknek szerintem még reális esélyük van, hogy sokáig meneteljenek a po-ban.
Ha viszont azt kérdeznéd, hogy szerintem ki lesz a bajnok, akkor azt mondom, hogy vagy a Heat vagy a Lakers(kicsit haza is kell beszéljek :D).

Aztán biztos jön most valaki és elmondja, hogy Ő teljesen másként látja a dolgokat.
Ha visszaolvasol jó pár oldalt, akkor több ember véleményét megkapod az esélyeket illetően.
:)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.11.09. 20:11:50

Ezt a Rondo-s dolgot én azon melegében felhoztam "ötletként" amikor kiderült a Harden Trade. Csak mondjuk én 1-1be cseréltem volna Rondora RW-t :D Egy Durantből is még nagyobb klasszis válhatna egy normális,igazi irányító mellett. mert Westbrook nem az,az egyértelmű.

Ibaka meg egy igazi állat, szerintem belőle ki van hozva az amit tud. persze elmehetne egy Bucksba királykodni,vagy Bobcatshez,de itt jó helyen van,bajnokesélyes,meg is van becsülve,ezt érzi ő is mostmár szerintem,hogy ergo őt választotta a vezetőség Harden helyett.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.11.09. 20:05:31

Én csak az Ibakas dologra reagálok, nem tartom teljesen lehetetlen dolognak, hogy ha Ibaka nem a Thudnerben lenne hanem máshol, akkor ugrásszerű változás lenne a játékában, s megdobódna rendesen az átlaga.
Amolyan Hardenesen :D
Nem mondom hogy csúcskategória, de hogy abban az emberben óriási lehetőségek vannak, azt ha fegyvert tartanak a halántékomhoz akkor is vállalom.

Amúgy meg csak hogy csavarjak egyet az lenne egy érdekes felállás, hogy Rondo-Westbrook-Durant-Ibaka-Perkins hozzáteszem Hardens sign and trade-el meg is lehetett volna oldani, persze mi a büdös életbe nem mentünk volna bele :D , de Rondonak az egyik legjobb ha nem a legjobb a szerződése a ligában 10 milliót keres (és nagyon halkan megjegyzem, van egy olyan érzésem a hosszabbításnál óriási gondok lesznek az ő szerződtetésével) és egy ilyen csapat iszonyat érdekes lett volna.
Westbrook kezéből kikerül a labda, s ha felfogja hogy óriásit nyer ő is az üzleten, hogy csak jól kell helyezkedni, s a megkapott labdából azonnal megvernie a védőt s dobálhat, meg mehet eszement módjára a gyűrűre, akkor na ebben a csapatban lett volna szerintem kakaó.
De ez már tényleg a legelvetültebb elmélet.
S ne is fessük az ördögöt a falra, Rondo jelenleg a mi csapatunk vezére :lol:

Bryant meg párszor összebalhézott PJ-vel, s fordítva, kéárt tőle valamit, nem az történt, plusz néha Bryant "elüldözött" embereket akikre PJ-nek szüksége lett volna, csak Bryantnek pl nem tetszett Ariza.
Kulturáltan elváltak, de nem szívesen csapnának szerintem egymás tenyerébe.
Kép
Kép
Kép
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.11.09. 19:55:15

Kép
Kép
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2012.11.09. 19:53:42

Lionel85 írta:Tavaly bele-belekóstolgattam az NBA-be, most már viszont rendszeresen követem figyelemmel a meccseket, összefoglalókat, tabellát. Ismerkedek a kosárlabdával és eddig nagyon tetszik.

Szimpatikus csapatom az OKC, aminek eddig 3 meccsét láttam. Mivel kétnaponta vannak meccsek, kicsit sok nekem mindet letölteni, ezért úgy döntöttem, hogy a legnagyobbnak vélt meccseket nézem meg.

A mondandóm az lenne, hogy (elvileg) Ibaka a csapat egyik ásza, ám eddig nem mutatott nagy teljesítményt. Az első két meccsen alig voltak momentumai, negatív értelemben pedig sikerült maradandót alkotnia faultjaival, lökdösésével, elrontott kosaraival. Most, a Chicago ellen már villantott valami jót, de kérdem én azt, aki jobban ismeri az NBA-t (szinte mindenki, aki ebbe a topikba ír napi szinten), hogy mit lehet tőle várni? Csúcskategóriás játékos, vagy futottak még kategória?

Egyébként eddig Durant és Westbrook játéka tetszik nagyon. Amúgy pedig kicsit hullámzó a csapat teljesítménye, hazai pályán jók, de idegenben szenvednek. A Bulls ellen is rossz rajtot vettek, öt perc alatt dobtak 4 pontot, de az időkérés összerántotta őket.

Kevin Martin jó pótlása Hardennek, bár őt még nem láttam, lévén idén kezdtem el jobban nézni az NBA-t. Mellette még Maynor és Collins játszik jól.
Mondjuk ott elvesztettem a fonalat, hogy bárkinek is tetszik Westbrook játéka, de azért az Ibakás részt még olvastam :D Nem csúcskategóriás játékos, de az lehet még, ehhez elsősorban egy olyan Westbrook kellene, aki passzol neki. Védekezésben abszolút elit ( bár 1v1-ben azért még van hova fejlődnie bőven ), támadóoldalon be tudja húzni a palánk alá tett labdákat, és most már be tudja dobni a középtávolikat is, egyszerűen nincs használva, ami nagyrészt Westy hibája.
kanty
Llegenda del Barça

2012.11.09. 19:47:52

Lionel85 írta:aki jobban ismeri az NBA-t (szinte mindenki, aki ebbe a topikba ír napi szinten), hogy mit lehet tőle várni? Csúcskategóriás játékos, vagy futottak még kategória?
Ibaka a tavalyi blokkirály, védekezésben abszolút a szűk élvonal.

Lakers témához még inkább nem szólok hozzá. Várok pár napot, illetve pár meccset.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.11.09. 19:43:00

Tavaly bele-belekóstolgattam az NBA-be, most már viszont rendszeresen követem figyelemmel a meccseket, összefoglalókat, tabellát. Ismerkedek a kosárlabdával és eddig nagyon tetszik.

Szimpatikus csapatom az OKC, aminek eddig 3 meccsét láttam. Mivel kétnaponta vannak meccsek, kicsit sok nekem mindet letölteni, ezért úgy döntöttem, hogy a legnagyobbnak vélt meccseket nézem meg.

A mondandóm az lenne, hogy (elvileg) Ibaka a csapat egyik ásza, ám eddig nem mutatott nagy teljesítményt. Az első két meccsen alig voltak momentumai, negatív értelemben pedig sikerült maradandót alkotnia faultjaival, lökdösésével, elrontott kosaraival. Most, a Chicago ellen már villantott valami jót, de kérdem én azt, aki jobban ismeri az NBA-t (szinte mindenki, aki ebbe a topikba ír napi szinten), hogy mit lehet tőle várni? Csúcskategóriás játékos, vagy futottak még kategória?

Egyébként eddig Durant és Westbrook játéka tetszik nagyon. Amúgy pedig kicsit hullámzó a csapat teljesítménye, hazai pályán jók, de idegenben szenvednek. A Bulls ellen is rossz rajtot vettek, öt perc alatt dobtak 4 pontot, de az időkérés összerántotta őket.

Kevin Martin jó pótlása Hardennek, bár őt még nem láttam, lévén idén kezdtem el jobban nézni az NBA-t. Mellette még Maynor és Collins játszik jól.
Kép
Kép
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2012.11.09. 19:31:29

Tocy írta:
Sanama írta:Jackson amúgy miért állt fel a LAL padjáról?
Kobe Bryant.
pár mondatot tudtok róla mondani? nem találok róla nagyon semmit.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.11.09. 19:23:33

Bryant miatt :D
Azért ez kcisit meglepett, azt hittem várnak még vele, D'Antonit a padra :mrgreen:

Találtam egy ilyen statot:
http://www.82games.com/1112/11BOS1.HTM
http://www.82games.com/1112/11OKC2.HTM
Passing statisztikák érdekesek, 3szor annyit ad Rondo a festébe assistot mint Westbrook.
Persze igazából nem is kell ehezz statisztika, mert Westbrook alapvetően nem is irányító, hanem inkább kettes.

De amúgy jó kis oldal, 300millió statisztika van adott játékosokról.
Cumbeenak is ajánlom hogy olvassa, ahogy írta addig sem velem vitatkozik :D

Erről hogy kirúgták Brown-t egyből beugrott :D :
http://www.youtube.com/watch?v=NGmgPBuYh24
És akkor házon belül megoldva, Kobe felrajzolja a figurát, felviszi, lepasszolja magának, s befejezi :D
Kép
Kép
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2012.11.09. 19:23:07

Kobe Bryant.
Sanama
Llegenda del Barça

2012.11.09. 19:18:56

Jackson amúgy miért állt fel a LAL padjáról?
REMY
Madridista

2012.11.09. 19:17:17

De jó lenne egy Phil Jackson a padra :? egyből máshogy állna a helyzet :twisted:

Brown meg várható volt, egy ilyen gyenge kezdés után... sajnálatos, de ez a keret többre hivatott.
Tocy
Director del Fútbol

2012.11.09. 19:07:32

Bob_Marley írta:Igen így is lehet mondani, hogy Rondo körül mindig volt aki bedobta, de nem szabad elfelejteni, hogy a játék felépítése is más, s egy Rondoval változna az OKC játéka, s sokkal több lenne a labdajáratás.Nálunk nagyon fontos, hogy ki kell játszani a helyzetet, mert eddig :D az egyik leglassabb csapat voltunk s fontos volt hogy sikeresen záródjon a támadás, mert ha nem, akkor nem értünk vissza s kaptunk a leindítást.
A Thunder liga legalja assist/per game mutatóban, Rondoval azért szerintem jóval "kombinatív" lenne a játék, főleg hogy ő nem tud dobni, s még inkább ki kell játszani, s tartom hogy a 2 torony nem csak védekezésre használható.Ha Perknek 5 pontot esett az átlaga, akkor annak lehet oka.
Ibaka is ha labdát kap, azért nem elveszett.
Abban az emberben rohadt sok van, csak nem tudják kihasználni.

Nagyon kíváncsi lennék egy statisztikára, hogy Westbrook assisttjait ki hány százalékban kapja.Mert a magasak legtöbbször támadó után visszateszik legalábbis amennyi OKC meccset én láttam ez maradt meg.
Mindjárt keresek is egy ilyen statot hátha van :D
Pontosan, Ibaka meg szerintem elit játékos lehetne egy Nash-sel, vagy Rondoval, vagy akár még Kiddel is...főleg egy Durant-mentes csapatban :D Palánk alatt is egyre hatékonyabb, szépen fejlődik a tempója, és a védekezésében is egyre több az ész, a tudatosság és nem csak ugrál.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.11.09. 19:02:27

Igen így is lehet mondani, hogy Rondo körül mindig volt aki bedobta, de nem szabad elfelejteni, hogy a játék felépítése is más, s egy Rondoval változna az OKC játéka, s sokkal több lenne a labdajáratás.Nálunk nagyon fontos, hogy ki kell játszani a helyzetet, mert eddig :D az egyik leglassabb csapat voltunk s fontos volt hogy sikeresen záródjon a támadás, mert ha nem, akkor nem értünk vissza s kaptunk a leindítást.
A Thunder liga legalja assist/per game mutatóban, Rondoval azért szerintem jóval "kombinatív" lenne a játék, főleg hogy ő nem tud dobni, s még inkább ki kell játszani, s tartom hogy a 2 torony nem csak védekezésre használható.Ha Perknek 5 pontot esett az átlaga, akkor annak lehet oka.
Ibaka is ha labdát kap, azért nem elveszett.
Abban az emberben rohadt sok van, csak nem tudják kihasználni.

Nagyon kíváncsi lennék egy statisztikára, hogy Westbrook assisttjait ki hány százalékban kapja.Mert a magasak legtöbbször támadó után visszateszik legalábbis amennyi OKC meccset én láttam ez maradt meg.
Mindjárt keresek is egy ilyen statot hátha van :D
Kép
Kép
Kép
Cumbee
Entrenador del Barça

2012.11.09. 18:55:39

Bob_Marley írta:Én nem maradok az estire.
Cumbeevall meg szerintem azon összevesznénk, hogy az ég kék :lol:
Rondos felvetéssel nem értek egyet, val. jobban ellene osztva a pontmennyiség s Rondo egyik nagy fegyvere hogy nagyon gyorsan tudja változtatni a játékát, s pick&roll vagy pick&pop életveszély, s egyszerűen lereagálja mire készül fel a védelem (ezt nem én mondom hanem Magic Johnson mondta egyszer) s a passzcselei is azért vannak, mert hányszor de hányszor van, hogy egyből meglátja hol a rés, hopp egy passzcsel, védő kimozdul, mögötte már megy is az érkezőnek.
Magasak több pontot szereznének az tuti, Perkins Bostonban 10-8as játékos volt OKC-ben 5-7
Durantnek több üres dobóhelyzete lenne.
PP is elpötyögtet 20 pontot, pedig ugrani és futni nem bír, s van még mindig ISO-ja csak már nem olyan hatékony.Durantnek is lenne bőven adott esetben, viszont sok összerántásból maradna neki tiszta dobóhelyzet, s nem utolsó sorban Rondo nem dobálja el a labdákat mint Westbrook.

Szerencsére ez csak elmélet, hogy mi lenne ha :D
Jó persze ezt aláírom, csak a Bostoni példából pont nem lehet kiindulni, mert ott azért mindig volt Rondo körül 3-4 ember aki bármikor bedobta. Ebben az OKC-ben meg szvsz nincs. Mind1, ezen viszont nem fogunk összeveszni, itt elméletekről van szó, én minden esetre azt mondom, hogy ez az OKC sikeresebb csapat Westbrookal, mint lenne Rondo-val. A Bostonra pedig ugyan ez igaz, ők Westy-vel meghalnának, még Rondoval folyamatosan a legjobbak között tudnak lenni.
Tocy írta:Cumbee, Oden??? Egy bajnoki aspiránsnak nem nagyon kellene egy játszani alig tudó embert tartani a kezdőben. De az igazi indok az, hogy Riley és Spo is ezt a szerkezetet álmodta meg, Riley ezt akarta mindig is játszatni, sok gyors játékos, sok terület, jó kinti dobók, mozgékony, jól dobó magasok...nem lesz itt center, csak ha totálisan csődöt mond a rendszer, az meg legkorábban szerintem a rájátszás második körében lehet így.
Na ezt nem gondoltam, hogy pont te neked nem fog tetszeni az ötlet.:D Amúgy nem kezdő, kiegészítő embernek gondoltam, bizonyos szituációkra. Az az 5-ös amit írtam, képességek alapján a legjobb 5-ös lenne, de nyilván nem így állna fel a csapat alapból. Az meg, hogy ez a rendszer működik láttuk, de azt is, hogy kellett hozzá egy állat James, hogy meglegyen a bajnoki cím. Egyébként tavaly nem 1 centert kaptak fel év közben, persze lehet azt mondani, hogy akkor nem voltak ilyen kinti dobóink, nem volt még biztos, hogy James ilyen domináns tud maradni 4-esben és stb, de akár mennyire működő képes ez a Bosh center, James 4-es (Tudom, hogy most Battier játszik ott, de PO-ban nem fog. Ha már egy Humphries is szétrúgja a seggét, az nem sok jót ígér.) de lesznek olyan helyzetek, ahol egy igazi centerre lesz szüksége a csapatnak. Mennyivel jobb lenne, ha ilyen Turriaf-ok, meg Joel Anthony-k helyett Howard, vagy Bynum light-ok ülnének a padon ha szükség van centerre. Bosht én nem álltanám oda Howard elé, gondolom te sem. Haslemet sem. Mi lesz, ha a Lakers ellen döntőzünk? James megy fel centerbe? Mennyivel jobb lenne egy olyan játékost odarakni, akinek megvan a teste hozzá, hogy levédje a liga top centereit és megvan a technikája, hogy átdobja őket. Bár bevallom, nem láttam egy Oden meccset sem anno, de amikor először felmerült a neve utána néztem és a srácot úgy írják le, mint a aki a Shaq utáni korszak legdominánsabb centere lehetett volna, ha bírja a lába. Ha csak a felét tudja, mert az 5* több mint az Anthony-Haslem páros együtt.:D Mind1, is igazából bőven 90% fölött van, hogy nem lesz az egészből semmi, én csak az elméletemet írtam le, szvsz ha egy 20 perces Bynum megszerezhető 1 milláért, akkor egy 20 peres Bynumot meg kell szerezni annyiért. (Ha tényleg bír a térde annyit. De látjuk, hogy a Portland-i pajtása is visszatért és nem korlátozzák 15 percekre.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cumbee 2012.11.09. 19:24:26-kor.
Tocy
Director del Fútbol

2012.11.09. 18:54:10

Cumbee, Oden??? Egy bajnoki aspiránsnak nem nagyon kellene egy játszani alig tudó embert tartani a kezdőben. De az igazi indok az, hogy Riley és Spo is ezt a szerkezetet álmodta meg, Riley ezt akarta mindig is játszatni, sok gyors játékos, sok terület, jó kinti dobók, mozgékony, jól dobó magasok...nem lesz itt center, csak ha totálisan csődöt mond a rendszer, az meg legkorábban szerintem a rájátszás második körében lehet így.

OKC meg hogy lenne jobb Westbrook-kal? Limitálja Durantet, limitálta Hardent, limitálja Ibakát, limitálja Collisont...Rondo mindegyiket meg tudná dobatni, és ő is ugyanúgy be tudná vinni, mint Westbrook. Ez a Westbrook nem tudja mikor mit kell csinálni, csak pumpál és kész...ezért nem is szeretem nézni az OKC-t, mert folyamat ez megy, Rondoval lenne játék, és szerintem Durant 35 pont, Ibaka 18 pont körül simán átlagolhatna, és ez mellé Rondo is dobna 15-öt mondjuk, ha azt nézzük, hogy KD tavaly is 28-at szórt átlagban...egy olyan csapatban, ahol ő kapja a labdákat az irányítótól, megkapja a kiosztásokat stb...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tocy 2012.11.09. 18:59:04-kor.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.11.09. 18:43:36

Én nem maradok az estire.
Cumbeevall meg szerintem azon összevesznénk, hogy az ég kék :lol:
Rondos felvetéssel nem értek egyet, val. jobban ellene osztva a pontmennyiség s Rondo egyik nagy fegyvere hogy nagyon gyorsan tudja változtatni a játékát, s pick&roll vagy pick&pop életveszély, s egyszerűen lereagálja mire készül fel a védelem (ezt nem én mondom hanem Magic Johnson mondta egyszer) s a passzcselei is azért vannak, mert hányszor de hányszor van, hogy egyből meglátja hol a rés, hopp egy passzcsel, védő kimozdul, mögötte már megy is az érkezőnek.
Magasak több pontot szereznének az tuti, Perkins Bostonban 10-8as játékos volt OKC-ben 5-7
Durantnek több üres dobóhelyzete lenne.
PP is elpötyögtet 20 pontot, pedig ugrani és futni nem bír, s van még mindig ISO-ja csak már nem olyan hatékony.Durantnek is lenne bőven adott esetben, viszont sok összerántásból maradna neki tiszta dobóhelyzet, s nem utolsó sorban Rondo nem dobálja el a labdákat mint Westbrook.

Szerencsére ez csak elmélet, hogy mi lenne ha :D
Kép
Kép
Kép
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.11.09. 18:43:27

Cumbee írta:Szerk: Eazzy cáfolj meg, de én mintha valami ilyesmit olvastam volna a napokban, hogy ismét problémája van a térdével, így még el sem kezdhetett edzeni. Anno pedig arról volt szó, hogy az előszezon vége felé kezdi el az edzéseket és onnantól 1 hónap míg olyan erőállapotban és formában lesz, hogy elkezdhet éles meccsen is játszani. Ebből a 2 dologból én azt rakom össze, hogy valszeg még egy jó ideig nem lesz bevethető.
És itt jön képbe a nagy kérdés, amire ugye még egy ideig tuti nem fogunk választ kapni, hogy bár a nevek alapján ez a nyári húzás igen jó biznisz volt a 76ers számára, a valóságban azonban ez még egy igen nagy kérdőjel. (Bár az is tény, hogy Bynumnak nem most, hanem a szezon végén kell egészségesnek lennie, de az előjelek egyelőre nem túl biztatóak.)
Nem ismét problémája van, hanem még mindig. Tavaly is úgy játszott végig, hogy fájdogált neki.
Van valami csodaszer cucc, amit Németországban injekcióznak be a játékosoknak, sokan átestek már rajta, pl Bryant is. Ez nem csinál semmi mást, mint hosszú távra (értsd hetek-hónapok, most pontosan nem tudom) elviselhetővé, érezhetetlenné teszik a fájdalmat, így kb. 100%-osan tud a játékos mozogni. Csak mivel a hatást akarták maximalizálni, ezért éppen a szezon kezdete előtt kellett beadni neki. Úgy volt, hogy ilyenkorra már hat a dolog, és tud szépen játszani. Multkor kiment edzeni, de kicsit fájt a térde, így nem akartak vele kockáztatni. Azóta semmi hír.
Igazából senkinek nincs kb fingja sem, hogy mikor jöhet vissza, Collins sem tudta megmondani.

Fog ő idén játszani majd rendesen, de ha ez lesz, hogy folyamat kimaradnak hetek-hónapok, akkor szerintem a lejáró szerződésével együtt küldjük el innen. Lesz annyi helyünk a sapi alatt, hogy hozunk valami állatot a helyére. Sajnos más opció nem igen van most.
Cumbee
Entrenador del Barça

2012.11.09. 18:29:39

Sry ezért a kommentért, kicsit fáziskésésben vagyok az itteni témákat illetően, szal kicsit régebbi beszélgetésekhez nyúlnék vissza. :D

Miami: Nagyon örültem ennek az offseasonnek, mert szerintem nagyon jó lépéseket húztak meg a csapatnál Allen leigazolását én telitalálatnak érzem, nála jobb kiegészítőt egyszerűen nem lehetett hozni. Szerintem jobban passzol ő ebbe a jelenlegi Miami-ba, mint a jelenleg Bostonba. (Bocsi Celtics szurkolók, de nálam ez egy tipikus win-win offseaon volt, szerinte hozzátok meg Terry passzol jelenleg jobban, mint Allen, így nektek is megérte ez a csere, pláne, hogy jött bónuszba még Lee is)

A másik ami miatt nagyon szurkoltam, hogy még véletlen se hozzanak egy magast sem. Szerencsére ez be is jött. Nem volta piacon használható magas, ez az alacsony szerkezet pedig simán jó az alapszakaszra. Ráadásul így teljesülhet is az egyik nagy "álmom". Már a tavalyi téli átigazolási szezonban eljátszottam ezzel a gondolattal, de akkor még nagyon sok magas volt a rosterben, így nem volt rá esély, idén viszont megcsinálták a helyet egy téli nagy robbantásnak. Az én elképzelésem az, hogy télen visszahozzák Oden-t. Valszeg nem nagyon vannak már lábai, de a hírek szerint saját magához képest jó állapotban van, 20 percekre szerintem simán jó lehet majd az év második felében, annál többet meg nem is játszana a heat magas szerkezetben. Ha összejönne esetleg ez a dolog, akkor egy igazi domináns centerrel bővülne a csapat, ami szerintem egy olyan fegyvertény lenne, amivel végképp nem tudnának mit kezdeni az ellenfelek. Allen-Wade-James-Bosh-Oden... Van kérdés?:D
Amúgy bár foglalkoztam a pénzügyi részével is az offseason-nek, de sikerült elfelejtenem már. Az MLE-t elhasználta a csapat a 2 érkező valamelyikére, vagy megvan még?

OKC: Láttam, hogy nagyjából egyet értettek a dologban, szal jöttem fekete báránykodni.:D Én nem igazán értem ezeket a hangokat, hogy mekkora kánaán lenne Durant-nek, ha Westbrook helyett Rondo játszana mellette. Miért is? Ibaka-nak elhiszem, hogy bejönne a dolog, lenne meccsenként 1-2 összefoglalóba való alley-oop zsákolás, de Durant-on nem biztos, hogy segítene. Értem én, hogy többet lenne nála a bogyó, meg még az is lehet, hogy Rondo adna időnként 1-2 óriási lasztit, de Durant nem az a Ray Alen típus, aki 5 elzáráson végigrohan, hogy aztán üresen megkaphassa a labdát és eldobja. Neki kb mind1, hogy shooter, vagy pass first irányító van mellette. Akinek nem mind1, az az ellenfél védelme. Nem hiszem, hogy sok olyan csapat lenne, akik nem állítanák rá a legjobb perimeter védőjüket az egész meccsre és még pluszban nem kettőznének rá a meccs 70%-ban a liga legjobb dobójára, ha nem ez a kis energiabomba rohangálna mellette, akiről köztudott, hogy bármikor bármilyen helyzetből képes elhajigálni ha helyet hagynak neki és nem okoz neki problémát 40 pontos meccset összehozni, amennyiben nem védekeznek rajta keményen. Azt nem vitatom persze, hogy Rondo féle kiszolgálás mellett lenne jó néhány nagyon könnyű kosara, de gyanítom, hogy összességében sokkal jobban megizzadna a meccsek végére, mint teszi azt most.

Szerk: Eazzy cáfolj meg, de én mintha valami ilyesmit olvastam volna a napokban, hogy ismét problémája van a térdével, így még el sem kezdhetett edzeni. Anno pedig arról volt szó, hogy az előszezon vége felé kezdi el az edzéseket és onnantól 1 hónap míg olyan erőállapotban és formában lesz, hogy elkezdhet éles meccsen is játszani. Ebből a 2 dologból én azt rakom össze, hogy valszeg még egy jó ideig nem lesz bevethető.
És itt jön képbe a nagy kérdés, amire ugye még egy ideig tuti nem fogunk választ kapni, hogy bár a nevek alapján ez a nyári húzás igen jó biznisz volt a 76ers számára, a valóságban azonban ez még egy igen nagy kérdőjel. (Bár az is tény, hogy Bynumnak nem most, hanem a szezon végén kell egészségesnek lennie, de az előjelek egyelőre nem túl biztatóak.)
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.11.09. 18:13:03

Semmi hír Bynumról, így úgy vélem most sem fog játszani. Még talán edzeni sem igazán kezdett el. Ha játszana sem lennénk előrébb, mert annyi mindent meg kell tanulnia még a rendszerről itt, hogy ajajj.

Az idei év arra lesz jó, hogy kitaláljuk, hogy Bynum marad, vagy sem.
Sanama
Llegenda del Barça

2012.11.09. 17:01:44

Bazskáék mondták ezt a vidit Podcastben, tényleg jó
http://www.youtube.com/watch?v=06QRSwiw7eo

Kiváncsi vagyok, hogy most mi lesz a Lakersnél, Borwn megy vagy nem
Válasz küldése