Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Mivel ahogy írtam lentebb, NBA-újonc vagyok, én egyelőre a látványt díjazom, a takikához, a szakzsargonhoz még nem konyítok. Amit látok a képernyőn, arról tudok beszélni. Az első két meccset láttam, ott RW szerintem jól játszott. Tetszettek a betörései, az esés közben is bedobott kosarai, a cselei, a gyorsasága. Nekem ezért tetszett. De pl. a Bulls ellen már nem volt ennyire fényes, bár még mindig odatette magát.Tocy írta:Mondjuk ott elvesztettem a fonalat, hogy bárkinek is tetszik Westbrook játéka, de azért az Ibakás részt még olvastamNem csúcskategóriás játékos, de az lehet még, ehhez elsősorban egy olyan Westbrook kellene, aki passzol neki. Védekezésben abszolút elit ( bár 1v1-ben azért még van hova fejlődnie bőven ), támadóoldalon be tudja húzni a palánk alá tett labdákat, és most már be tudja dobni a középtávolikat is, egyszerűen nincs használva, ami nagyrészt Westy hibája.
Nincs semmi gond Westbrookal, TOP5-ös irányító a ligában, csak mindig van valaki akit aktuálisan éppen utálni kell, jelenleg az övé a korona.Lionel85 írta:A Bulls elleni meccsen meg is ütötte a fülemet Méhes egyik mondata, hogy egyesek szerint éppen Westbrookot kellett volna elcserélni és nem Hardent. Ennyire nincsenek jó irányítói az OKC-nek? Akkor nem is annyira bajnokesélyesek? A Heat gondolom előttük jár. És még szerinted kik?kanty írta:Ibaka a tavalyi blokkirály, védekezésben abszolút a szűk élvonal.
Összességében nem csúcskategóriás, de nem is futottak még kategória.
Pont az előbb folyt az eszmecsere, hogy az OKC és Durant mire menne egy többet passzoló irányítóval. Ha lenne egy ilyen a csapatban, Westbrook helyett(mostanában nem lesz) az szerintem Ibaka átlagát is nagyban növelné.
szerk: Bob ha viszont az a csapat, akkor nálam már inkább Rondo-Harden-Durant-Ibaka-Perkinskategóriák:
G GS MPG || FG% 3P% FT% || OFF DEF RPG APG SPG BPG TO PF || PPG
Westbrook:
317 300 34.2 || 0.429 0.287 0.818 || 1.7 3.0 4.7 6.8 1.5 0.3 3.50 2.41 || 19.0
Rose:
279 278 36.8 || 0.464 0.310 0.815 || 1.0 2.9 3.8 6.8 0.9 0.4 2.92 1.47 || 21.0
Az OKC első számú irányítója Russel Westbrook. Vele kapcsolatban úgy fogalmaznék, hogy egy kiváló képességű játékos, de mint irányító, azért csinál érdekes dolgokat. Irányítóból is van többféle: van, aki mindig a passz lehetőséget keresi(Rondo, Nash), van aki inkább pontszerzésre törekszik(Wesbrook, Rose).Lionel85 írta:A Bulls elleni meccsen meg is ütötte a fülemet Méhes egyik mondata, hogy egyesek szerint éppen Westbrookot kellett volna elcserélni és nem Hardent. Ennyire nincsenek jó irányítói az OKC-nek? Akkor nem is annyira bajnokesélyesek? A Heat gondolom előttük jár. És még szerinted kik?kanty írta:Ibaka a tavalyi blokkirály, védekezésben abszolút a szűk élvonal.
Pont az előbb folyt az eszmecsere, hogy az OKC és Durant mire menne egy többet passzoló irányítóval. Ha lenne egy ilyen a csapatban, Westbrook helyett(mostanában nem lesz) az szerintem Ibaka átlagát is nagyban növelné.
A Bulls elleni meccsen meg is ütötte a fülemet Méhes egyik mondata, hogy egyesek szerint éppen Westbrookot kellett volna elcserélni és nem Hardent. Ennyire nincsenek jó irányítói az OKC-nek? Akkor nem is annyira bajnokesélyesek? A Heat gondolom előttük jár. És még szerinted kik?kanty írta:Ibaka a tavalyi blokkirály, védekezésben abszolút a szűk élvonal.
Mondjuk ott elvesztettem a fonalat, hogy bárkinek is tetszik Westbrook játéka, de azért az Ibakás részt még olvastamLionel85 írta:Tavaly bele-belekóstolgattam az NBA-be, most már viszont rendszeresen követem figyelemmel a meccseket, összefoglalókat, tabellát. Ismerkedek a kosárlabdával és eddig nagyon tetszik.
Szimpatikus csapatom az OKC, aminek eddig 3 meccsét láttam. Mivel kétnaponta vannak meccsek, kicsit sok nekem mindet letölteni, ezért úgy döntöttem, hogy a legnagyobbnak vélt meccseket nézem meg.
A mondandóm az lenne, hogy (elvileg) Ibaka a csapat egyik ásza, ám eddig nem mutatott nagy teljesítményt. Az első két meccsen alig voltak momentumai, negatív értelemben pedig sikerült maradandót alkotnia faultjaival, lökdösésével, elrontott kosaraival. Most, a Chicago ellen már villantott valami jót, de kérdem én azt, aki jobban ismeri az NBA-t (szinte mindenki, aki ebbe a topikba ír napi szinten), hogy mit lehet tőle várni? Csúcskategóriás játékos, vagy futottak még kategória?
Egyébként eddig Durant és Westbrook játéka tetszik nagyon. Amúgy pedig kicsit hullámzó a csapat teljesítménye, hazai pályán jók, de idegenben szenvednek. A Bulls ellen is rossz rajtot vettek, öt perc alatt dobtak 4 pontot, de az időkérés összerántotta őket.
Kevin Martin jó pótlása Hardennek, bár őt még nem láttam, lévén idén kezdtem el jobban nézni az NBA-t. Mellette még Maynor és Collins játszik jól.
Ibaka a tavalyi blokkirály, védekezésben abszolút a szűk élvonal.Lionel85 írta:aki jobban ismeri az NBA-t (szinte mindenki, aki ebbe a topikba ír napi szinten), hogy mit lehet tőle várni? Csúcskategóriás játékos, vagy futottak még kategória?
pár mondatot tudtok róla mondani? nem találok róla nagyon semmit.Tocy írta:Kobe Bryant.Sanama írta:Jackson amúgy miért állt fel a LAL padjáról?
Bryant miattSanama írta:Jackson amúgy miért állt fel a LAL padjáról?
Kobe Bryant.Sanama írta:Jackson amúgy miért állt fel a LAL padjáról?
De jó lenne egy Phil Jackson a padra
Pontosan, Ibaka meg szerintem elit játékos lehetne egy Nash-sel, vagy Rondoval, vagy akár még Kiddel is...főleg egy Durant-mentes csapatbanBob_Marley írta:Igen így is lehet mondani, hogy Rondo körül mindig volt aki bedobta, de nem szabad elfelejteni, hogy a játék felépítése is más, s egy Rondoval változna az OKC játéka, s sokkal több lenne a labdajáratás.Nálunk nagyon fontos, hogy ki kell játszani a helyzetet, mert eddigaz egyik leglassabb csapat voltunk s fontos volt hogy sikeresen záródjon a támadás, mert ha nem, akkor nem értünk vissza s kaptunk a leindítást.
A Thunder liga legalja assist/per game mutatóban, Rondoval azért szerintem jóval "kombinatív" lenne a játék, főleg hogy ő nem tud dobni, s még inkább ki kell játszani, s tartom hogy a 2 torony nem csak védekezésre használható.Ha Perknek 5 pontot esett az átlaga, akkor annak lehet oka.
Ibaka is ha labdát kap, azért nem elveszett.
Abban az emberben rohadt sok van, csak nem tudják kihasználni.
Nagyon kíváncsi lennék egy statisztikára, hogy Westbrook assisttjait ki hány százalékban kapja.Mert a magasak legtöbbször támadó után visszateszik legalábbis amennyi OKC meccset én láttam ez maradt meg.
Mindjárt keresek is egy ilyen statot hátha van
Jó persze ezt aláírom, csak a Bostoni példából pont nem lehet kiindulni, mert ott azért mindig volt Rondo körül 3-4 ember aki bármikor bedobta. Ebben az OKC-ben meg szvsz nincs. Mind1, ezen viszont nem fogunk összeveszni, itt elméletekről van szó, én minden esetre azt mondom, hogy ez az OKC sikeresebb csapat Westbrookal, mint lenne Rondo-val. A Bostonra pedig ugyan ez igaz, ők Westy-vel meghalnának, még Rondoval folyamatosan a legjobbak között tudnak lenni.Bob_Marley írta:Én nem maradok az estire.
Cumbeevall meg szerintem azon összevesznénk, hogy az ég kék
Rondos felvetéssel nem értek egyet, val. jobban ellene osztva a pontmennyiség s Rondo egyik nagy fegyvere hogy nagyon gyorsan tudja változtatni a játékát, s pick&roll vagy pick&pop életveszély, s egyszerűen lereagálja mire készül fel a védelem (ezt nem én mondom hanem Magic Johnson mondta egyszer) s a passzcselei is azért vannak, mert hányszor de hányszor van, hogy egyből meglátja hol a rés, hopp egy passzcsel, védő kimozdul, mögötte már megy is az érkezőnek.
Magasak több pontot szereznének az tuti, Perkins Bostonban 10-8as játékos volt OKC-ben 5-7
Durantnek több üres dobóhelyzete lenne.
PP is elpötyögtet 20 pontot, pedig ugrani és futni nem bír, s van még mindig ISO-ja csak már nem olyan hatékony.Durantnek is lenne bőven adott esetben, viszont sok összerántásból maradna neki tiszta dobóhelyzet, s nem utolsó sorban Rondo nem dobálja el a labdákat mint Westbrook.
Szerencsére ez csak elmélet, hogy mi lenne ha
Na ezt nem gondoltam, hogy pont te neked nem fog tetszeni az ötlet.Tocy írta:Cumbee, Oden??? Egy bajnoki aspiránsnak nem nagyon kellene egy játszani alig tudó embert tartani a kezdőben. De az igazi indok az, hogy Riley és Spo is ezt a szerkezetet álmodta meg, Riley ezt akarta mindig is játszatni, sok gyors játékos, sok terület, jó kinti dobók, mozgékony, jól dobó magasok...nem lesz itt center, csak ha totálisan csődöt mond a rendszer, az meg legkorábban szerintem a rájátszás második körében lehet így.
Nem ismét problémája van, hanem még mindig. Tavaly is úgy játszott végig, hogy fájdogált neki.Cumbee írta:Szerk: Eazzy cáfolj meg, de én mintha valami ilyesmit olvastam volna a napokban, hogy ismét problémája van a térdével, így még el sem kezdhetett edzeni. Anno pedig arról volt szó, hogy az előszezon vége felé kezdi el az edzéseket és onnantól 1 hónap míg olyan erőállapotban és formában lesz, hogy elkezdhet éles meccsen is játszani. Ebből a 2 dologból én azt rakom össze, hogy valszeg még egy jó ideig nem lesz bevethető.
És itt jön képbe a nagy kérdés, amire ugye még egy ideig tuti nem fogunk választ kapni, hogy bár a nevek alapján ez a nyári húzás igen jó biznisz volt a 76ers számára, a valóságban azonban ez még egy igen nagy kérdőjel. (Bár az is tény, hogy Bynumnak nem most, hanem a szezon végén kell egészségesnek lennie, de az előjelek egyelőre nem túl biztatóak.)