Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
miihii
KHAL

2010.04.05. 01:20:38

ozsimiki írta:
Vettel esete picit más azért, egy műszaki gondokkal küzdő,lekörözött Lotusról van szó, amiért elvileg nem jár bünti, cikk:

http://f1hirek.hu/hir/Vettel_sarga_zasz ... 1004041527
Tessék,itt egy ellenpélda.
Szabálytalan volt,de kielemezve megvan a "kiskapu" h miért nem jár a bünti.
Előfordulhat,h Hami esetében is van vmi,ami miatt mégsem kapott semmit. :wink: (Bár érdekes,h ezügyben még nem jelent meg semmi :shock: Ha vmi infó lesz róla,kíváncsian várom én is...)

Lezárandó ezt a témát,annyit még h mindenesetre elég érdekes jelenetsor volt,és jól jött ki h éppen ott is volt a kép.Durva volt,ahogy Petrov autója rá volt szögezve a Mekire és egy az egyben ment vele. 8)

Igazad van,Cimbi!
Tényleg nem Massa volt,akin múltkor fennakadt.Nem is tudom miért pont Felipe ugrott be :oops:

Bízom benne,h 2 hét múlva Kínában már nem lesz,akin fennakad az angol kisgyerek és nyerni tud [-o<
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Kralo
Entrenador del Barça

2010.04.04. 20:14:56

Mihu írta:
Kralo írta:Nem az történt, hogy Petrov előzni próbált, és Hami elément, aztán Petrov előzni próbált másik oldalról, és Hami megint elément...
HANEM Petrov lekövette Hamilton mozgását, még csak be se szúrt, haladhatott volna egyenesen is az orosz, és ha úgy vág be elé Hamilton, vagy ráhúz, nah akkor lehetett volna bünti.
Tehát az irányváltásokat Hamilton nem Petrov mozdulatsoraira reagálva tette meg, szerintem ezért nem volt bünti.
Na de Kralo! Egy F1-es versenyző mi a jó eget cikázik a célegyenesben? :) :roll:
Ez egy jó kérdés! Nem tudom. Csak próbáltam kitalálni miért nem volt büntetés, de nem állítottam, hogy ez így helyes. :D
Determine
Barça B

2010.04.04. 19:47:39

Nem is írtam, h ugyanaz. Én is ezt a cikket olvastam. Meg alapból nem kellene megbüntetni, ha a sárga zászló alatt vki leköröz.
„Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít."
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.04.04. 19:39:31

Determine írta:Habár Hamiltonnak szurkolok, de ezért tényleg büntetés járt volna.
Ma engedékenyek voltak, Vettelt sem büntették meg a sárga zászlós előzés miatt.
Webber meg végre megverhette volna erőből, de ilyenkor meg a rajtot rontja el.
Vettel esete picit más azért, egy műszaki gondokkal küzdő,lekörözött Lotusról van szó, amiért elvileg nem jár bünti, cikk:

http://f1hirek.hu/hir/Vettel_sarga_zasz ... 1004041527
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Determine
Barça B

2010.04.04. 19:28:47

Habár Hamiltonnak szurkolok, de ezért tényleg büntetés járt volna.
Ma engedékenyek voltak, Vettelt sem büntették meg a sárga zászlós előzés miatt.
Webber meg végre megverhette volna erőből, de ilyenkor meg a rajtot rontja el.
„Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít."
danko94
Entrenador del Barça

2010.04.04. 19:26:15

Mihu írta:
Kralo írta:Nem az történt, hogy Petrov előzni próbált, és Hami elément, aztán Petrov előzni próbált másik oldalról, és Hami megint elément...
HANEM Petrov lekövette Hamilton mozgását, még csak be se szúrt, haladhatott volna egyenesen is az orosz, és ha úgy vág be elé Hamilton, vagy ráhúz, nah akkor lehetett volna bünti.
Tehát az irányváltásokat Hamilton nem Petrov mozdulatsoraira reagálva tette meg, szerintem ezért nem volt bünti.
Na de Kralo! Egy F1-es versenyző mi a jó eget cikázik a célegyenesben? :) :roll:
Gumimelegítés XD xD :D
Fernando
Llegenda del Barça

2010.04.04. 19:18:13

Mai versenyről pár szót: Vettel megérdemelte, Webber talán, Rosberg talán. Alonso peches volt. Hamilton-t büntettem volna.

Egyébként Schumiról pár szót, azoknak akik nagyon el vannak kenődve kedvencük szereplése miatt.

Kezdeném azzal, hogy soha az életbe egy fél körig nem szurkoltam neki. Se a vezetési stílusa, se a többi versenyzővel szembeni szabályossága, fair play-essége, se az nem tetszett, hogy Barrichello ekkora hátvédje volt.
DE azt tegyük hozzá, hogy nélküle a Ferrari nem lenne ott ahol most van. Ő volt az a versenyző akinek az ereibe is benzin csordogált, ő nem az a pilóta volt akit bedobtak egy versenyautóba és megmutatták neki, hogy ez a fék ez a gáz. Ő az a valaki volt aki részletesen el tudta mondani, hogy ezzel ezt kell csinálni, itt ezt kell beállítani, itt ezen változtassunk. Rengeteget segített ő a szerelőknek a tervezőknek a Ferrarinak. Ő egy mechanikai profi. És azzal, hogy őt visszahozták a Mercihez, szerintem ezt a tulajdonságát akarták felhasználni. Ő az aki segíthet a fejlesztésekben, átlátja a dolgokat, mert valljuk be ez a Mercedes nem épp egy "hova tovább fejleszteni" kategória. Mondhatjuk úgy is, hogy élesben tesztel az öreg, míg Rosberg-nek más dolga nincs csak nyomni a gázt. Igen lehet, hogy végezhetett volna előrébb is sok esetben, de azért ne várjunk már csodát tőle, ember, még ha nem is a legszimpatikusabb fajtából. :)
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Mihu
Director del Fútbol

2010.04.04. 19:04:05

Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.04.04. 18:41:02

végülis... :D

azért Webber bá pár "nyírásos" megmozdulása rejt magában még izgalmakat a továbbiakban :D

enyhén szorossá vállt a tabella, mindenki majdnem ott van (sajnos Schumi elég távol), azért Rosberg azzal,h kimaradt a nagy csetepatékból, és behozza csak simán a vasat ott ahol találja magát, nagyon közel az elejéhez..pontokban.

Schuminak időmérőn kell javítania,mert amúgy szerintem egyáltalán nem gáz. rajtjai rendre jók, előző futamon tök utolsó helyről kellett jönnie, most meg a kerékcsavar...

ahogy időmérőn javulni fog, látható lesz ez eredményekben is, bízok benne.
Kép
Kralo
Entrenador del Barça

2010.04.04. 18:33:19

ozsimiki írta:értem.

mégis rászóltak utána,h nem kellene, azaz nem szabályos.

cikázás tiltva van jó pár éve, cikázni meg csak úgy lehet míg vki mögötted van, mivel ha már beszúrt melléd,és te az irányban cikázol, nekimész.

de értem a logikát amit követtél,csak meg se tudom mondani mikor láttam utoljára ilyet versenypályán :arrow: mert elvileg tiltva van.

de ha ez a magyarázat,ok.
Egy áthajtásost talán megért volna a dolog.
Nem tudom milyenek az idei irányelvek, de remélem maradnak egész évre ilyen lazább felfogásúak. Az előző futam időmérőjén feltartások voltak, és ott is elmaradt a bünti, és a mostani időmérőn ugye Kubicát is lehetett volna büntetni. Nem tudom mit csinálnak idén a felügyelők, de szerintem nyugodtan elmehetnek kocsmázni, a versenyzők meg hagy nyírják egymást. :D
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.04.04. 18:23:35

értem.

mégis rászóltak utána,h nem kellene, azaz nem szabályos.

cikázás tiltva van jó pár éve, cikázni meg csak úgy lehet míg vki mögötted van, mivel ha már beszúrt melléd,és te az irányban cikázol, nekimész.

de értem a logikát amit követtél,csak meg se tudom mondani mikor láttam utoljára ilyet versenypályán :arrow: mert elvileg tiltva van.

de ha ez a magyarázat,ok.
Kép
Kralo
Entrenador del Barça

2010.04.04. 18:16:07

Nem az történt, hogy Petrov előzni próbált, és Hami elément, aztán Petrov előzni próbált másik oldalról, és Hami megint elément...
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.04.04. 18:03:55

Miihii!

Elhiheted,h figyeltem másra is, sőt tetszett Hamilton versenye, a szabályszegést épp ezért nem értettem,hiszen valószínű köv körben simán megette volna megint Petrovot. én elismerem teljesítményét,neki meg a szabálykönyvet kellene. de nincs miről beszélni, vmiért nem kapott büntit,rem kiderül,h miért.

am ha jobban megfigyelted, előző futamon nem Massa mögé ragadt be hosszasan,hanem egy ideig Kubica mögé, majd pedig Alonso mögé. Massa mellett sajnos azt hiszem kétszer is elment.

Socio!

nem akarjuk szntem eltiltatni, egyszerűen (én legalábbis) fogalmam sincs,h miért nem kapott büntetést, amikor világos a szabály. nagyon érdekelne maga a magyarázat.

értem,h ő csinálta a showt,de Petrow is odashowzott volna neki a célegyenesben ha betartja hami a szabályokat. akiket ő előzött betartottak, ezért is lett belőle többnyire előzés :wink:

abban egyetértek,h szívesebben nézek akciókat,mint gumikímélést, jah és előző futam után is megjegyezték azért páran negatívumokat is Buttonról,nem csak a zsenijét.
Kép
socio66

2010.04.04. 17:52:48

Nem azt mondtam,hogy ő megtehet bármit,rá is vonatkoznak a szabályok,ugyanúgy,mint a többiekre.
Nekem csak az nem tetszett,hogy ha Hamilton vét valamit,akkor mindenki ugrik(tavaly még milyen oltások voltak itt,picit durvábbak,mint most), miközben a többiek sem jobbak-Button az előző versenyen a rajtnál meglökte Alonso-t és így közvetve Schumit is kivonta a küzdelemből, a verseny után mégis csak a 'zseniális' taktikai húzása volt a téma,vagy Kubica is viccelődött most az időmérőn.
Meg azért azt is lehet látni,hogy Hamilton általában azért keveredik szabálytalanságokba,mert harcol,előzget,versenyez. Mint pl. tavaly a levágások utáni előzések,stb.
buttonka például persze hogy nem kerül ilyen helyzetbe,hiszen ő még hírből sem ismeri az előzés fogalmát.
Én viszonylag pártatlan vagyok egy futamon,lényegében csak a jó versenyért szorítok,ezért is bírom az olyan pilótákat,akik tényleg versenyeznek,nem pedig a 'gumikímélő versenyzésükkel' és 'puha vezetési stílusukkal' tűnnek ki..
A mai versenyen is két versenyző csinálta a show-t,de hát az egyik vétett valami apró hülyeséget,egyből büntessük is meg,zárjuk ki,tiltsuk el..
Amúgy igazatok van,a szabály az szabály,de hát na..
gekkodan
Director del Fútbol

2010.04.04. 17:14:03

A kis palánta ma megint jól megúszta. Kár ezen magyarázkodni, mert kb konkrétan vétett a szabályzat ellen és ismét megúszta egy dádával. Ez nem értelmezhető máshogy, mert aki szabályt sért az szabályt sért, kár azon kattogni, hogy miért tette, mert irreleváns. Kíváncsi leszek mikor kap legközelebb neki járó büntetést a kis szeplőtelen szűz. Nincs ezen mit tovább ragozni.

Vettel megérdemelte, bár nem a kedvencem, elismerem, hogy ez a rajt oktatófilmbe való volt és ráadásul végre az autója is kibírta. Alonsot nagyon sajnálom, de valahogy ezen a hétvégén az egész csapatot átkozta valami, hibáztunk a taktikával tegnap, ma technikai gondok tömkelege, még szerencse, hogy Massa legalább nagyot ment ma és megelőzte Buttont, pedig már nem sokan hittek benne. Nagyon szoros és pokoli hosszú még a szezon, a tanulság az, hogy egy megbízható RBR most gyakorlatilag ellenfél nélküli a mezőnyben, szóval az európai futamokra komoly fejlesztéseket kell, hogy hozzanak a nagyok, ha nem akarnak nyár végére lefőni. Most még Kínában nyilván nem várható csoda, mert a 2 hétből elmegy kapásból 5-6 nap arra, hogy oda-vissza utazgat a teamek dereka, de aztán szerintem elkezdődik a kemény munka mindenkinek a gyárában.

Nekem tetszik eddig a szezon nagyon, de sajnálom, hogy tényleg problémások ezek a szélárnyékos gumi-kopások és nem könnyű előzni, pedig a többi szituval nincs probléma szvsz.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
barca99
Llegenda del Barça

2010.04.04. 17:08:43

miihii írta:Látom semmi más nem is maradt meg az angolról bennetek,csak ez a jelenet,így lehet oltogatni megint.
Szerintem ez nem így van, én speciel Vettel-ről sem ejtettem egy szót sem, pedig nagyon örültem, hogy hatalmasat rajtolt, és kibírta a gép végig. :) Szó se róla, Hamilton színt vitt a küzdelembe ma is (nem úgy :twisted: ), de egyértelműen nevetséges az indok, hogy véthet akrámilyen szabály ellen, mert ő próbál versenyezni. Jól írta Miki, mintha másnak nem lenne egyszerű szambázni a mögötte jövő előtt, hogy az meg ne előzze. Socio-t meg aztán végképp nem értem, ő kampányol a legtöbbet, mert nincsenek előzések, erre Hamilton (valszeg) szabálytalanul akadályozza meg Petrov előzését, de az rendben van, mert aki már előzött aznap párat, annak kijár az a privilégium, hogy őt ne előzhesse meg egy gyorsabb kocsi.
miihii
KHAL

2010.04.04. 16:27:15

Jáájj,nem tudom mit vagytok így kiakadva.
Az nem cikázás volt az orosz előtt,csak egyszerre melegítették a gumikat ezekkel a mozgásokkal :lol: :lol:

Komolyra fordítva:
Ha annyira vétett a szabálykönyv ellen,akkor biztos elmeszelik.Mindenesetre érdekes ítélet a szóbeli figyelmeztetés.(LEhet,h nincs rendesen fixálva a szabály,így lehet rugalmasan értelmezni.Nem az első lenne...)
Látom semmi más nem is maradt meg az angolról bennetek,csak ez a jelenet,így lehet oltogatni megint.
Azért,mert esetleg szabályellenes volt,nem egyenlő azzal,h hány ember üt el a boxban :roll: Azért túlzásokba ne essünk talán.Jó h nem csináltok rögtön tömeggyilkost Hamiból :D

Mindettől függetlenül én észrevettem a versenyzésének többi részét is,amiben rettentően komolyan ment.Ezért az ellentmondást nem tűrő,agresszív,gyors stílusáért szeretem őt.
Mondjuk az érdekes,h miért is fogy el a tudomány már másodszor egymás után a futam utsó harmadára.Múltkor MAssa mögé ragadt be,pedig addig szélvész volt és előzött is elég sokat.Most meg Sutil volt a stop neki,pedig igen tempósan jött fel megint.
Ezt nem értem igazából.Mitől fogy el a gumi pont ugyanabban a fázisban?Mert gondolom ez lehet az oka.Nem hiszem,h a sebességével lett volna a baj,hisz' egészen addig mindkét esetben gond nélkül zárkózott.Aztán amikor fent akadt a srácokon,ilyen gyorsan amortizálódik a cucc alatta?Egy-két kör után érezhetően megszűnik a tapadás és oda az esetleges tempóelőny.Ezzel meg vége is a kapaszkodásnak.
Ez a korábbi évekre nem volt jellemző sztem.Ilyen szinten nem volt gond,ha vki egy másik pilóta mögött megy pár karikát.Ezek az új szabályok,átépített kocsik ilyet is kiváltottak,és ez sztem nem túl jó dolog.
Talán közrejátszott az is a dologban,h sztem Hami kocsiját inkább a kanyargós részekre lőtték be.Hiába a Merci motor a legerősebb,nem az egyenest akarták kihasználni,hanem itt szerettek volna gyorsulni.Pont a hosszú egyenesek kárára.Ezért lehetett,h Petrovot ilyen fura manőverrel kellett maga mögött tartania,valamint,h nem tudott elmenni Sutilnak.Addigra kopott a gumi,lendületből nem tudott elmenni neki,egyenesben nem volt meg az a tempókülönbség és végül,h kanyarokban jól tartotta Adrian.Plusz a szélárnyék nagyobb hátrányt jelent,mint korábban -a gumikat tekintve.

Grat Vettelnek illetve a stábjának,csak összeraktak egy vasat neki,ami ki is bírja a futamot :D
A fiatal német igen érdekes jelenség,továbbra sem volt köze egyik futamhoz sem.Olyan értelemben persze,h csak ment körbe-körbe,se előtte (és egy idő után) se mögötte senki,versenyben még nem volt.Kíváncsian várom,h mire lesz képes,amikor esetleg elszúrnak egy időmérőt és kapaszkodnia is kell. :P Persze bőven benne van,h előrejön,nem is azt akarom sugallni,h kétlem,csak megnézném már verseny közben is. :D
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.04.04. 15:48:21

Socio!

régóta ez a szabály, ez van. elég veszélyes is amit csinált, így bárki tud védekezni.

Sutil maga mögött tartotta őt, cikázott? nem.

vmit ott benézett Hami, Petrov közel került hozzá,és valószínű ki is fékezi, és? gyorsabb Hamilton, köv körben megint bepróbálkozik, leelőzi, és utána elnyúlik. de amit ott csinált az szabályellenes.

tökmind1,h ki csinálta, ha a szürke Barichello csinálja ezt aki 1dbot nem előz,akkor is szabályellenes, meg ha Hamilton akkor is. lehet szabályosan is védekezni, páran bemutatták már idén is,hogy hogyan.
Kép
Kralo
Entrenador del Barça

2010.04.04. 15:28:57

"A rajttól kezdve rosszul alakultak a dolgok. A felvezető körben tönkrement a váltó, a versenyen már nem volt kuplungom, emiatt nagyon különleges módon kellett fékeznem. A kanyar előtt vissza kellett váltanom egyes fokozatba, majd keményen a gázra kellett lépnem, hogy a megfelelő sebességi fokozatba tehessem a váltót"- ecsetelte nehézségeit a spanyol klasszis.

"A vezetés szempontjából így ez volt életem legnehezebb versenye, minden kanyarban improvizálnom kellett. Azonban így is jó úton jártunk a pontszerzés felé, ami végül a motor miatt nem jött össze"- folytatta az utolsó előtti körben kieső pilóta, aki malajziai nullázásával az összetettbeli első helyét is elvesztette.
barca99
Llegenda del Barça

2010.04.04. 14:44:03

socio66 írta:Persze,büntessük meg azt a pilótát,aki a többséggel ellentétben próbál autóversenyezni is..
Nem lehet cikázni..mégis milyen szabály ez?
Talán engedje el a mögötte lévőt,vagy mi?
Ismét Hamilton volt az,aki miatt érdemes volt nézni a futamot,meg talán Alonso,a többiek semmit nem tettek annak érdekében hogy ne aludjak el így korán reggel.
Kellett volna az eső.
NC. :lol:

Szóval szerinted tök lényegtelen, hogy szabálytalan, az a lényeg, hogy próbál versenyezni? Előzött kettőt, ergo olyan dolgokat megengedhet magának, amit más nem? Nájsz. Kép
Mi lenne a versenyből, ha mindenki, akit megpróbálnának megelőzni, elkezd kacsázni "faltól-falig"? Egy darab előzés nem lenne, te meg hőböröghetnél, hogy milyen unalmas futam volt már megint.

szerk.: neee, ne csináljátok már, hogy ezek full komoly érvek voltak tőletek. :D
levproff
Director del Fútbol

2010.04.04. 14:43:24

socio66 írta:
barca99 írta: Hát még milyen kár, hogy nem büntették meg a feltehetően szabálytalan manőveréért..
Persze,büntessük meg azt a pilótát,aki a többséggel ellentétben próbál autóversenyezni is..
Ugyanezt mondtam apámnak is.Amikor volt ez a szitu.
És, amit lejebb említettem, hogy Hamilton nélkül én is átaludtam volna az egész futamot.. :roll:
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
Danka00792
Director del Fútbol

2010.04.04. 14:41:40

socio66 írta:Persze,büntessük meg azt a pilótát,aki a többséggel ellentétben próbál autóversenyezni is..
Most sorolhatnánk hány hülye szabály van az F1-ben. De nincs értelme ezeken rágódni, vannak és kész, és onnantól kezdve, hogy vannak, be kell tartani őket.
Amit Hami csinált az szabályellenes volt, ennyi a szitu.
socio66

2010.04.04. 14:21:29

barca99 írta: Hát még milyen kár, hogy nem büntették meg a feltehetően szabálytalan manőveréért..
Persze,büntessük meg azt a pilótát,aki a többséggel ellentétben próbál autóversenyezni is..
Talán engedje el a mögötte lévőt,vagy mi?
Ismét Hamilton volt az,aki miatt érdemes volt nézni a futamot,meg talán Alonso,a többiek semmit nem tettek annak érdekében hogy ne aludjak el így korán reggel.
Kellett volna az eső.
LM10
Director del Fútbol

2010.04.04. 14:02:48

A szavazást, hogy ki nyeri a VB-t, nem lesz frissítve?
Lionel Kicsi Messi
Capitá del Barça

2010.04.04. 14:01:01

Rewolution5 írta:
LG írta: Massa 7. helyének, ezzel megint hozott a spanyolon.
nemcsak hozott, hanem meg is előzte a spanyolt tudtommal.... :idea: :arrow: javítsatok ki ha tévednék....
meg előzte sajnos!(mondjuk ferrari drukker vok de Alonso)=) első 3 sorrend

1.Massa 39p
2.Alonso 37p
3.Vettel 37p

Szerk.:
Válasz küldése