Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Kralo
Entrenador del Barça

2009.10.03. 13:29:02

Shark írta:Azt valaki elárulná, h egy teljesen pártatlannak miért jobb Bari, mint Button :?: Mert mindenkinél azt látom, h inkább Bari legyen a vb.
Izgalmas szezonzárót akarnak a semleges szurkolók. :)

Ha én írnám meg a lehetséges sok pénzt hozó befejezést, akkor:
Buttonnak problémája lesz a hétvégén, és Barri minimum 5-6 ponttal többet szerez. Aztán jön a brazil pálya, ahol bár sose sikerült nyernie, idén összejön Barrichellonak. Könnyes győzelem, óriási lehetőség a vége előtt, mindenki érdeklődése felkeltve, feszült várakozás.
Utolsó futamon pedig lehet bármi, de Button 1-2 ponttal Barri előtt marad.
Aztán a szurkolók nagy-nagy vitái következnek, hogy Button nem érdemelte meg, szegény Barri mindent megtett stb.
:D

Ne így legyen, azt kívánom, hogy Button már holnap vb legyen.
Shark
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2009.10.03. 12:33:53

Azt valaki elárulná, h egy teljesen pártatlannak miért jobb Bari, mint Button :?: Mert mindenkinél azt látom, h inkább Bari legyen a vb.
miihii
KHAL

2009.10.03. 11:57:45

johdepp írta: Csak azért valami erősebb büntetés nem ártott volna az egész cécóért...
Ez az,amit én sem értek igazán.Ahhoz képest,h mit művelt a Rönó igen olcsón megúszták.
A büntit is meg a visszajelzéseket is.A visszajelzések alatt azt értem,h senki sem követelt itt kizárást,fejeket,"véráldozatot",mint a korábbi szabálytalanságoknál.Bár ez biztos azért,mert ezt nem a Meki csinálta... :?
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Fernando
Llegenda del Barça

2009.10.03. 11:54:48

Érdekes időmérő volt. Eszméletlen technikás a pálya. Ezt benézte Alga és Kovalainen is. Remélem Glock rendbe jön, de sztem biztos, hogy ő nem fog rajthoz állni holnap. Abba a Toyotába énse ülnék bele, fordítja a kormányt és nem fordul a kerék... Padlógázon kellemes.

A nem titkoltan kedvencem, Alonso sajnos kicsit hátul van, de ő már nem oszt nem szoroz, de egy dobogót jó lenne elcsípni 8) . Remélem Barrichello Button előtt végez, akár Button ki is eshetne valami motorhiba kapcsán :twisted:
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
johdepp
Jugador d'estrella

2009.10.03. 11:44:38

miihii írta:Persze, megértem,h feldühíti őt is,mint mindenkit.
De azért még nem kellett volna anno elvinnie magával a töltőállomást is.Meddig állt a boxutca végén,mire leszedték?Ez nem játszott közre abban,h nem szerzett pontot?
Volt még hátra 64 kör a baleset után.Egy jó kiállással talán másképp alakulhatott volna.
Nem csak Piquet miatt nem szerzett pontot.De ezen gyorsan "túltette" magát...
Persze, hogy számít az is, hogy ő is hibázott. Szerintem tudja is. Az a lényeg, hogy van itt egy olyan tényező, ami abszolút _önhibáján kívül_ történt. És ez lehet az idegesítő. Persze, nem kellett volna attól még elvinni a töltőállomást, de attól még az egészben közrejátszik az a tény, hogy van egy részlet az egészben, ami abszolút nem a Ferrari vagy Massa hibája. És ugye tudjuk, hogy _ha_ (sportban elég erős ezt használni) csak egy kicsit is másképp történik akkor, más is lehetne az eredmény. Itt is működik az ok-okozat. Persze ettől még Massa rontotta el, hogy elvitte a töltőállomást, de lehet, nem vitte volna el, ha a tervezett időben megy ki a boxba... Tudom, nem sok értelme van a 'ha'-knak, de hát akkor is. Jogos, bosszantó. Lehet, elfogult is vagyok, mert Hamiltont nagyon nem szeretem, meg hát ferraris vagyok, de akkor is, belegondolva, bárkinek bosszantó lehet. És természetes, hogy Lewis-tól már nem lenne szép dolog elvenni, nem is kell. Csak azért valami erősebb büntetés nem ártott volna az egész cécóért...

Egyébként innét már behúzza Button, sajnos... Akkor már inkább nyerne Bari. Bár igazából Vettelnek örültem volna a legjobban, ha csak a 3 még matematikailag is esélyes embert nézzük
miihii
KHAL

2009.10.03. 11:31:53

mindorokke_barca írta:
Ki lett rabolva?A saját csapatát miért nem okolja vajon?A boxos bakik nem játszottak közre a végeredményben?Dehogynem.A saját hibái?Dehogynem.Ez így nem kerek,h most éppen a Rönót okolja a vereség miatt.Mintha semmi más nem játszott volna közre,ami a saját portáján keresendő...
Szerintem nincs arról szó, hogy ezeket a tényezőket figyelmen kivül hagyta volna, csak ennek már egy éve es ezt lerendezte magában. Most viszont jött egy újabb faktor ami szintén befolyással volt a történtekre. Hogy a fenébe ne kavarná ez fel, főleg, hogy egy csalásról beszélünk. Szerintem meg lehet érteni
Persze, megértem,h feldühíti őt is,mint mindenkit.
De azért még nem kellett volna anno elvinnie magával a töltőállomást is.Meddig állt a boxutca végén,mire leszedték?Ez nem játszott közre abban,h nem szerzett pontot?
Volt még hátra 64 kör a baleset után.Egy jó kiállással talán másképp alakulhatott volna.
Nem csak Piquet miatt nem szerzett pontot.De ezen gyorsan "túltette" magát...
Na,mindegy,lapozzunk friss vizekre:

1. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1:32.160
2. Jarno Trulli Toyota 1:32.220
3. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:32.395
4. Adrian Sutil Force India-Mercedes 1:32.466
5. Rubens Barrichello Brawn-Mercedes 1:32.660
6. Nick Heidfeld BMW Sauber 1:32.945
7. Jenson Button Brawn-Mercedes 1:32.962
8. Kimi Räikkönen Ferrari 1:32.980
9. Heikki Kovalainen McLaren-Mercedes nincs ideje
10. Sebastien Buemi Toro Rosso-Ferrari nincs ideje
11. Nico Rosberg Williams-Toyota 1:31.482
12. Fernando Alonso Renault 1:31.638
13. Robert Kubica BMW Sauber 1:32.341
14. Timo Glock Toyota nincs ideje
15. Jaime Alguersuari Toro Rosso-Ferrari nincs ideje
16. Giancarlo Fisichella Ferrari 1:31.704
17. Kazuki Nakajima Williams-Toyota 1:31.718
18. Romain Grosjean Renault 1:32.073
19. Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes 1:32.087
20. Mark Webber Red Bull-Renault -
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.10.02. 23:19:29

Ki lett rabolva?A saját csapatát miért nem okolja vajon?A boxos bakik nem játszottak közre a végeredményben?Dehogynem.A saját hibái?Dehogynem.Ez így nem kerek,h most éppen a Rönót okolja a vereség miatt.Mintha semmi más nem játszott volna közre,ami a saját portáján keresendő...
Szerintem nincs arról szó, hogy ezeket a tényezőket figyelmen kivül hagyta volna, csak ennek már egy éve es ezt lerendezte magában. Most viszont jött egy újabb faktor ami szintén befolyással volt a történtekre. Hogy a fenébe ne kavarná ez fel, főleg, hogy egy csalásról beszélünk. Szerintem meg lehet érteni
MR. TROMORT777

2009.10.02. 23:10:11

G-Jay írta: A Renault rendkívül gerinctelen volt ezzel a húzással, valóban minden szidást megérdemel (bár tegyük mellé a Renault nem egyenlő azzal a 3 emberrel aki kitalálta a dolgot...el is küldték mind3-at), de nehogy már arról is ők tehessenek hogy a Ferrarinál ennyire idióták voltak. Vagy le lett fizetve a lámpát kezelő emberke is? Hagyjuk már...

Inkább azzal törődjön a kis Massa, hogy a vizen ne pördüljön körbe hatszor egy futamon, vagy mondjuk hogy illő lett volna kicsit hamarabb megszokni kipörgésgátlót, és nem kiesni az első futamon. Hopp, csupán két futam amin több mint 1-pontot bukott, hopp a vb cím persze ezen nem múlott mi?

Húú de várom már hogy idegeskedjen a kis brazil amikor Alo jól elkeni a száját!
A Renault a bűnös, nem kell másra kenni, ők alkalmazták azt a 3 embert, aki ezt művelte.
A Renault gyorsan reagált, és így ők megúszták, adtak 3 bűnbakot, és kész.
Igen hibázott a ferrari egyszer-kétszer ez tény, de most egyáltalán nem ezen van a hangsúly, hanem ennek ellenére is más lehetett volna a végeredmény, ha nem történik az ami történt. A hibák ellenére is csak 1 pontal nyert Hami, és ezen van a hangsúly. És most nem az számít, h hol híbázott ő vagy a ferrari, hanem arról, h Pique miatt teljesen máshogy alakult minden.

Így utólag belegondolva, szerintetek az helyes, h a csalás után még mindig ott díszeleg a csapat főhadiszálásán az a szingapúri trófea???
Megérdemelték??? Nem (az tény h Alonso jól ment, de Pique nélkül nem nyert volna)
És ez az egész az idegesítő, és Massa meg felemelte a hangját, JOGOSAN.
Nem azt mondom, h vegyük el Hami bajnoki címét, és adjuk Massának, hanem azt h ez a büntetés kész vicc.
Amugy meg biztos vok benne, h ha ezt egy nem autógyártó cég csinálja, hanem csak egy sima csapat, akkor azt tuti eltiltották volna...
De az utóbbi években már megszokhattuk az idióta döntéseket...
miihii
KHAL

2009.10.02. 22:54:25

G-Jay írta:
A Renault rendkívül gerinctelen volt ezzel a húzással, valóban minden szidást megérdemel (bár tegyük mellé a Renault nem egyenlő azzal a 3 emberrel aki kitalálta a dolgot...el is küldték mind3-at), de nehogy már arról is ők tehessenek hogy a Ferrarinál ennyire idióták voltak. Vagy le lett fizetve a lámpát kezelő emberke is? Hagyjuk már...

Inkább azzal törődjön a kis Massa, hogy a vizen ne pördüljön körbe hatszor egy futamon, vagy mondjuk hogy illő lett volna kicsit hamarabb megszokni kipörgésgátlót, és nem kiesni az első futamon. Hopp, csupán két futam amin több mint 1-pontot bukott, hopp a vb cím persze ezen nem múlott mi?

Én is ezt tartom a leginkább a magaméhoz közeli álláspontnak Felipe kifakadásának ügyében.Anno az ment,h le lett fizetve Sutil,ezen ment el a VB.Most "kapóra jött" a Renault ügy,h ismét siránkozzon,mást okoljon a brazil.(Félve írom ezt így,mert gondolom jön a kövezés...)
Ki lett rabolva?A saját csapatát miért nem okolja vajon?A boxos bakik nem játszottak közre a végeredményben?Dehogynem.A saját hibái?Dehogynem.Ez így nem kerek,h most éppen a Rönót okolja a vereség miatt.Mintha semmi más nem játszott volna közre,ami a saját portáján keresendő... :roll:
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.10.02. 22:33:08

mindorokke_barca írta:
http://sporthirado.hu/cikk-f_1-massa_el ... emet-28001

Ezt azért ő se gondolhatja komolyan
Azért abban egyetérthetünk, hogy valószinüleg SC nélkül nem ott végzi a versenyt, ahol, ugyanis ha emlékeim nem csalnak igen nagy előnnyel vezetett már a futamon...
A Renault rendkívül gerinctelen volt ezzel a húzással, valóban minden szidást megérdemel (bár tegyük mellé a Renault nem egyenlő azzal a 3 emberrel aki kitalálta a dolgot...el is küldték mind3-at), de nehogy már arról is ők tehessenek hogy a Ferrarinál ennyire idióták voltak. Vagy le lett fizetve a lámpát kezelő emberke is? Hagyjuk már...

¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
Fernando
Llegenda del Barça

2009.10.02. 21:48:43

Érdekes lesz a holnapi Japán Nagydíj. Remélem Alonso és Barrichello jót fog menni :wink: Mindegy, csak Button minél hátrébb végezzen. :)
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.10.02. 15:18:58

Lehet... de azért abba se bízhatott komolyabban, hogy majd odamennek Hamiltonhoz visszakézből kap egy csicskapofont, ami által kiejti a kezéből a vb-címet, Massa pedig felveszi a földről...
Szerinem nem is bízott. Massanak szurkolok, emiatt, a botrány kirobbanásánál nagyon bíztam abban, hogy csak kisPiquét kitalációja volt a story, mert legyünk őszinték, elég s.zar lehet így veszteni, hogy tudod, csalás miatt történt. Ahogyan befejeződött a 2008-as év, azt hiszem nem szégyenkezhetett a vereség miatt, mint láthattuk a Brazil díjátadón, méltósággal viselte a vereséget, sokak szemében pozitív csalódást okozva. 2008-at bukdácsolva kezdte, önhibájából esett pl Malajziában, amikor biztos 2ik lehetett volna Kimi mögött. Majd sorra jöttek a csapattól a bakik: Silverstone(szörnyű gumiválasztás: Extrém esős gumi helyett csak sima esős gumi, majd mire végre felrakták az extrémet 2-3 kör múlva jött ki mindenki intermedietért) Singapore, majd a Hungaroringen motorhiba az első helyről 4 körrel a vége előtt. És mégis úgy alakultak a dolgok, hogy utolsó futamon -7 pont hátrányban de még harcban a bajnoki címért. Nem is beszélve arról, hogy leintése után fél körig még világbajnok volt.
Ezek szerintem azok a gondolatok amik lejátszódtak az ő fejében is. 17 futam alatt csak 1 ponttal kellett volna bárhol többet szereznie.
Vegyük azt, hogy Singaporeban nyer. -7 pont helyett +4-el Várhatta volna az utolsó nagydíjat. nagyon nem mindegy:) Szerintem ez az ami inkább zavarja őt, hogy függetlenítve az összes hibától amit elkövetett vagy a csapat, vagy ő, mégis egy csalás az ami végülis döntően befolyásolta a világbajnok személyét. 1 pont szezon elején és végén nem egyformán számít.
Fernando
Llegenda del Barça

2009.10.02. 14:20:14

mindorokke_barca írta:

Azért abban egyetérthetünk, hogy valószinüleg SC nélkül nem ott végzi a versenyt, ahol, ugyanis ha emlékeim nem csalnak igen nagy előnnyel vezetett már a futamon...
Lehet... de azért abba se bízhatott komolyabban, hogy majd odamennek Hamiltonhoz visszakézből kap egy csicskapofont, ami által kiejti a kezéből a vb-címet, Massa pedig felveszi a földről...
Forcabarca8
Capitá del Barça

2009.10.02. 14:13:05

mindorokke_barca:
igen, erről van szó. teljesen másképpen alakult az egész verseny, ha piquét nem töri össze az autóját. akkor valószníűleg a renaultok és hamilton előtt végzett volna felipe. akkor viszont a vb cím is máshogy alakult volna. ez egy rossz szituáció, mert így utólag elvenni lewistól - úgy hogy nem is tehet az egészről (valszeg ebben a csalásban már tényleg nem volt benne a meki :twisted: ) - egy igencsak megkérdőjelezhető döntés lenne. de így meg felipével szemben bunkóság...
egy versenyt akart nyerni a renault, és mi lett belőle: egy "csonka" év, szvsz eldönthetetlen, h ezek alapján ki érdemelné meg a vb címet. de azt mondom - annak ellenére h nagyon nem kedvelem hamiltont - hogy most elvenni tőle a vb címet, vele szemben se lenne fair, ráadásul az így "kapott" vb cím már massának se érne annyit, mintha a pályán dőlt volna el.
Kép
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.10.02. 13:51:41

Fernando
Llegenda del Barça

2009.10.02. 12:37:37

Ezt azért ő se gondolhatja komolyan :lol: :?
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.10.01. 21:39:16

MR. TROMORT777 írta: az F1-nek "eladható" pilóták kellenek, nem az ilyen simán csak jó pilóták, hanem az ilyen zsenik, mint Kimi.
igen, mint a 2007es,vagy mekis évei nagy részében, de amit azóta csinált, se zsenire nem hasonlított,se olyan pilótára aki nélkülözhetetlen lenne.

és mivel a kedvenced,annak tudom be azt a megérzésed,h szerinted hamit elgyapálná a finn...hamit alonso se igen gyapálta el (nekem egyik se kedvencem, csak azt írom amit láttam), szerintem kiminek folyamatosan a legjobbját kellene nyújtania,h kb egyenlőre hozza a dolgokat, mert Hamilton nem az a bealvós fajta. (most nem kell felhozni hibákat,mert az Kiminél szép számmal előfordultak)

de én is szívesen kísérném figyelemmel, hogy mire mennének egymással, csak szerintem inkább az angol kerülne ki győztesen, de benne lennék fordított szereposztással is a 3.,4. helyekért vívott csatában :lol:
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
MR. TROMORT777

2009.10.01. 21:08:35

Pontosabban a kers romlott el és veszélyes volt abban a nagy esőben.Nagy áramütést kaphatott volna.Ami egyébként előfordult a bmw kers tesztjei során.
Sorry, tévedtem, Igazad van. Most már beugrott.
jojomo
Barça C

2009.10.01. 21:05:26

MR. TROMORT777 írta:
A tetőpont idén jött el....asszem Maláj Nagydíj volt. Amikor leesett a nagyon nagy eső, felsorakoztatták a mezőnyt a rajtrácsra, majd átkapcsoltak egy másik képre....amin az látszott, hogy Kimi sapkában veszi kifele a jégkrémet a Ferrari hűtőszekrényéből....19 versenyző ott ázik az esőben a kocsijában, várva hogy mi lesz, Ő meg fogja magát, és kimegy a boxba, feladja a versenyt. És ha újraindították volna? Akkor mi van? Jaa hogy tudta hogy nem lesz semmi...értem.....Na hát nekem egy Ferrarinál, de akármelyik Forma1-es csapatnál versenyző pilóta ne csináljon ilyet. Hamilton, Alonso, Massa, Fisichella, és sorolhatnám igazi versenyzők. Ők teljes mértékben munkájuknak tekintik ezt az egészet, teljes odaadással vannak a munkájuk iránt. Kimi meg sz.rik az egészre. Hát ezért nagyon ellenszenves nekem.
Tévedsz! Ő már előtte kiesett, asszem a motorja ment szét, és még előtte ki ált a versenyből.
[/quote]

Pontosabban a kers romlott el és veszélyes volt abban a nagy esőben.Nagy áramütést kaphatott volna.Ami egyébként előfordult a bmw kers tesztjei során.
MR. TROMORT777

2009.10.01. 20:50:25

A tetőpont idén jött el....asszem Maláj Nagydíj volt. Amikor leesett a nagyon nagy eső, felsorakoztatták a mezőnyt a rajtrácsra, majd átkapcsoltak egy másik képre....amin az látszott, hogy Kimi sapkában veszi kifele a jégkrémet a Ferrari hűtőszekrényéből....19 versenyző ott ázik az esőben a kocsijában, várva hogy mi lesz, Ő meg fogja magát, és kimegy a boxba, feladja a versenyt. És ha újraindították volna? Akkor mi van? Jaa hogy tudta hogy nem lesz semmi...értem.....Na hát nekem egy Ferrarinál, de akármelyik Forma1-es csapatnál versenyző pilóta ne csináljon ilyet. Hamilton, Alonso, Massa, Fisichella, és sorolhatnám igazi versenyzők. Ők teljes mértékben munkájuknak tekintik ezt az egészet, teljes odaadással vannak a munkájuk iránt. Kimi meg sz.rik az egészre. Hát ezért nagyon ellenszenves nekem.
Tévedsz! Ő már előtte kiesett, asszem a motorja ment szét, és még előtte ki ált a versenyből.

Amúgy meg a témához hozzászólva:
Ha Kimi nem lesz motivált, akkor nem fog a Mekihez menni, akkor visszavonul. Szerintem, ha megy a Mekibe, akkor elég komolyan fogja venni a dolgot.
A Kimi-Hami párharc meg érdekes lesz ha létrejön. Szerintem Kimi elgyepálná Hamit...
Amugy meg nem örülök a váltásnak, mert amióta Kimi eligazolt a Mekitől, azóta sok olyan dolog történt, ami miatt megutáltam őket.
Kimi a kedvencem, és az is fog maradni, az biztos:!: Nagy veszteség érné az F1-et, ha ő visszavonulna, mert az F1-nek "eladható" pilóták kellenek, nem az ilyen simán csak jó pilóták, hanem az ilyen zsenik, mint Kimi.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MR. TROMORT777 2009.10.01. 21:06:25-kor.
penkó
Barça C

2009.10.01. 20:31:14

http://www.f1hirek.hu/hir/Raikkonen_a_F ... 0910011124

Nem tudom mennyire igaz, én nagyon sajnálnám, ha befejezné F1 - es pályafutását. Kimi-ből csak egy van. Kell eilyen ember is a F1-be. Szerintem.
barca0417
Entrenador del Barça

2009.10.01. 19:41:53

miihii írta:Az a része a körnek nem naon izgat,h Alo a ferkához ment.Számomra olyan semmilyen pilóta ő,nem utálom,de nem is szeretem.Ez így volt a Mekinél is.Az,h a vörösökhöz ment,ront nálam a renoméján,de majd jövőre kezdek el foglalkozni a kérdéssel.
Ami jobban érdekel,az Kimi.
Nem tudok most még mit kezdeni a dologgal.Bár egyelőre még nem is hivatalos,így nem is kell.De belegondolva:Kimi stílusát naon szerettem,egy istennek tartottam a McLarennél,egy naon peches istennek.Borzasztóan szerettem,de ezt a Ferraris váltást nem tudtam elnézni neki.A szívem szakadt meg az eligazolásakor.(Ezért naon boldog voltam,h feltűnt Hami a színen és elhomályosította a finn miatti bánatom.)
A VB címének örültem,mert maximálisan kijárt neki (bár az egyik szemem sírt...).A szépséghiba,h elkésett vele egy picit és a rossz istállónál érte ezt el.Utána viszont igen visszaesett a teljesítménye,rá sem lehetett ismerni.
Na,most visszatérhet a kedvenc csapatomhoz a korábbi kedvenc pilótám a mostani kedvencem mellé.Ez így szépen hangzik és jól is elsülhet számomra is a szezon.De vhogy bennem van a tüske a tűzpiros kitérő miatt,valamint nem érzem benne azt,h pont ő kellene a Mekinek.Mondjuk Kovinál többre hivatott,de úgy érzem motivációs gondjai vannak.Nem hinném,h csak egy jó verda kell alá és szárnyalni fog.A régi-jó,zseni finn egy újabban jó,megbízható Mekivel lehet,h hamar vissza tudná lopni a szívembe.De nem tudom,kicsit vegyesek az érzéseim...És nem elsősorban az autó miatt.
Na majd kiderül...

Azért ha a neveket nézzük,igecsak jó párharcokat láthatunk a következő szezonra :arrow:
HAMI-KIMI vs ALO-MASSA.
(Bocs,h csak a két nagyot említem,de sztem jövőre visszaáll a dominanciájuk.)
Mindegyik alatt legyen brutál jó vas és penge kis idényünk lehet.
Mindenben hasonlóan gondolkozok én is, Raikkonennel, Hamiltonnal....mindennel kapcsolatban. Én egész évben azért szorítottam kis túlzással, hogy Rosberg menjen majd a Mekihez aki szerintem a legjobb pilóták közé tartozik. Most vegyesek az érzéseim, de annak örülök hogy két jó képességű pilóta lesz a Mekinél mert így a konstrukttörői címért is lesz esélyük. Mert Kovalainen képességei erősen határosak. Bár nyilyán Hamilton árnyékában van, nem is akarom nagyon bántani, de többet előzték meg őt, mint ő másokat. És ez nem tetszik ha valaki McLarenben ül.
Kép
El fanático
Entrenador del Barça

2009.09.30. 23:55:52

G-Jay írta:
El fanático írta:szponzort, ami elkél most, hogy a Santander lelépett a színről. Más értelmét nem látom.
Nem lépett le a Santander, továbbra is támogatja a McLarent is!
Igenigen... Ezzel az infóval le voltam maradva, de utánanéztem most és valóban marad a Santander, de a cég angliai csoportja, az Abbey nevével fog a McLareneken szerepelni.
Kép
miihii
KHAL

2009.09.30. 23:35:10

Az a része a körnek nem naon izgat,h Alo a ferkához ment.Számomra olyan semmilyen pilóta ő,nem utálom,de nem is szeretem.Ez így volt a Mekinél is.Az,h a vörösökhöz ment,ront nálam a renoméján,de majd jövőre kezdek el foglalkozni a kérdéssel.
Ami jobban érdekel,az Kimi.
Nem tudok most még mit kezdeni a dologgal.Bár egyelőre még nem is hivatalos,így nem is kell.De belegondolva:Kimi stílusát naon szerettem,egy istennek tartottam a McLarennél,egy naon peches istennek.Borzasztóan szerettem,de ezt a Ferraris váltást nem tudtam elnézni neki.A szívem szakadt meg az eligazolásakor.(Ezért naon boldog voltam,h feltűnt Hami a színen és elhomályosította a finn miatti bánatom.)
A VB címének örültem,mert maximálisan kijárt neki (bár az egyik szemem sírt...).A szépséghiba,h elkésett vele egy picit és a rossz istállónál érte ezt el.Utána viszont igen visszaesett a teljesítménye,rá sem lehetett ismerni.
Na,most visszatérhet a kedvenc csapatomhoz a korábbi kedvenc pilótám a mostani kedvencem mellé.Ez így szépen hangzik és jól is elsülhet számomra is a szezon.De vhogy bennem van a tüske a tűzpiros kitérő miatt,valamint nem érzem benne azt,h pont ő kellene a Mekinek.Mondjuk Kovinál többre hivatott,de úgy érzem motivációs gondjai vannak.Nem hinném,h csak egy jó verda kell alá és szárnyalni fog.A régi-jó,zseni finn egy újabban jó,megbízható Mekivel lehet,h hamar vissza tudná lopni a szívembe.De nem tudom,kicsit vegyesek az érzéseim...És nem elsősorban az autó miatt.
Na majd kiderül...

Azért ha a neveket nézzük,igecsak jó párharcokat láthatunk a következő szezonra :arrow:
HAMI-KIMI vs ALO-MASSA.
(Bocs,h csak a két nagyot említem,de sztem jövőre visszaáll a dominanciájuk.)
Mindegyik alatt legyen brutál jó vas és penge kis idényünk lehet.
Mihu
Director del Fútbol

2009.09.30. 23:22:17

Egy kis magyarázat:

Alonso-t amikor Schumacherrel vívott, akkor nagyon utáltam, mert egy nagyképű, beképzelt fallosznak tartottam. Erre még rárakott egy videó a jutubon, ahol még Renault tesztpilóta korában ment a folyosón, ahova ki volt rakva Schumi Benetton-os képe, amit ő vigyorogva áthúzott. Na ott gyűlöltem meg. Aztán Schumi visszavonult, Alonso elment a McLarenhez. Hamiltonnak szurkoltam, mert láttam a 2006-os Török Nagydíjat a GP2-ben, és ott olyan hatással volt rám, hogy én azt mondtam akkor hogy ez a srác született világbajnok. Aztán ahogy jöttek az eredmények, úgy jött is felfele az arc is Hamiltonnál. Szal őt is megutáltam, így maradt Massa. A végén, természetesen Kiminek szurkoltam, mert mégiscsak Ferraris, és nem Hamilton...akkor már évközben kezdett szimpatikus lenni Alonso, mert nagyon látványosan visszább vett az arcából. Tavaly már nagyon megbarátkoztam Vele, év végén már Neki is szurkoltam Massa mellett. Már akkor is örültem a pletykáknak, hogy a Ferrarihoz szerződhet...

Nekem Kimi csak a McLarenes éveiben volt szimpatikus. De annak is csak az elején. Én nem tartom igazi versenyzőnek. Nem mondom hogy nem jók a képességei, de sz.rik bele az egészbe, bulizik, iszik, és annyira idegesítően érzéstelen, hogy az már fáj. Az még rárakott egy lapáttal, hogy ugye Schumi helyére ült be. A tetőpont idén jött el....asszem Maláj Nagydíj volt. Amikor leesett a nagyon nagy eső, felsorakoztatták a mezőnyt a rajtrácsra, majd átkapcsoltak egy másik képre....amin az látszott, hogy Kimi sapkában veszi kifele a jégkrémet a Ferrari hűtőszekrényéből....19 versenyző ott ázik az esőben a kocsijában, várva hogy mi lesz, Ő meg fogja magát, és kimegy a boxba, feladja a versenyt. És ha újraindították volna? Akkor mi van? Jaa hogy tudta hogy nem lesz semmi...értem.....Na hát nekem egy Ferrarinál, de akármelyik Forma1-es csapatnál versenyző pilóta ne csináljon ilyet. Hamilton, Alonso, Massa, Fisichella, és sorolhatnám igazi versenyzők. Ők teljes mértékben munkájuknak tekintik ezt az egészet, teljes odaadással vannak a munkájuk iránt. Kimi meg sz.rik az egészre. Hát ezért nagyon ellenszenves nekem.

Alonso szerződtetésének ezért is örülök nagyon. Kicsit olyan mintha Schumi ülne vissza a piros autóba....Mégiscsak tiszta versenyben sikerült megvernie egy jó autóban ülő, jó formában lévő Schumachert. Én nagyon reménykedem abban, hogy sikeres évek elé néz a Ferrari.

Az hogy Kimi mit csinál a McLarennél....azt se bánnám, ha átmenne a WRC-be...
Kép
Válasz küldése