Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Kralo
Entrenador del Barça

2009.09.16. 17:20:36

Sajnálatos, hogy beigazolódott a tény, miszerint manipulálták a tavalyi szingapúri futamot.

Hogy mi volt az indok?
A Renault F1 csapatnak bizonyítania kellett a gyár felé, hogy képesek a fejlődésre.
Ugyanígy szerintem bizonyítania kellett Alonso felé, hogy képes náluk újra győzni.

Az utóbbi miatt kétlem, hogy Alonso tudott volna róla.
Bár, ha tudott róla sem fog kiderülni, az eddigi bizonyítékok legalábbis erről árulkodnak, Piquet már vallott volna róla is.

Az FIA, ahogy elnézem már meg is egyezett a Renaultval, hogy mit tegyenek. Repülnek a nagyfejek. Briatore-t nem sajnálom, ő egy maffiavezír, de azért hiányozni fog, egy igazi dörzsölt f1 bútordarab, csakúgy mint Ron volt. Symonds meglepett. Amúgy ott bebukták, hogy nem ugyanazt mondták. Briatore tagadott. Symonds pedig mondta, hogy volt róla szó, csak nem ők, hanem Piquet hozta fel.
Piquet eléggé buta, sose fog visszatérni így F1be, ha csak nem vesz meg az idősebb Nelson egy egész csapatot.
Vajon Briatoreék kit rántanak magukkal? Vajon az egész Renault-ot? Aztán nem marad meg mint F1es csapat, csak mint motorszállító? Esetleg az idősebb Piquet fogja pont megvásárolni a jelenlegi csapatot?

Sok még a kérdés... hát nem azt mondom, hogy várom a fejleményeket, de az ügy végét igen, mondjuk teljes igazságról álmodozhatunk... nem lesz.
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.09.16. 16:17:09

ozsimiki írta:
Ronaldinho&Barca írta:Sztem a Hill féle baleset és a monacos eset is olyan, hogy hosszú-hosszú napokon keresztül lehetne tárgyalni, de lerágott csont, kár emlegetni..
jól esik nekik, tegyék :wink: általában ez szokott lenni, ha feljön valami MAI eset, esetleg amiben a saját kedvenc is benne van, muszáj felhozni a régi dolgokat is.
Ozsi, egyik szavadban nyíltan kimondod, h Alonso biztos benne volt a balhéban, viszont a régi esetekre, ahol a te kedvenced is érintett volt, azok meg mind kitalációk? nem gondolod, h ez elfogultságra vall? egyik szavaddal ütöd a másikat...
Fernando
Llegenda del Barça

2009.09.16. 15:53:41

Mostmár nagyon remélem, hogy Fernando amilyen hamar csak tud elmegy onnan.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.09.16. 15:48:46

Ronaldinho&Barca írta:Sztem a Hill féle baleset és a monacos eset is olyan, hogy hosszú-hosszú napokon keresztül lehetne tárgyalni, de lerágott csont, kár emlegetni..
jól esik nekik, tegyék :wink: általában ez szokott lenni, ha feljön valami MAI eset, esetleg amiben a saját kedvenc is benne van, muszáj felhozni a régi dolgokat is.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2009.09.16. 15:44:31

Sztem a Hill féle baleset és a monacos eset is olyan, hogy hosszú-hosszú napokon keresztül lehetne tárgyalni, de lerágott csont, kár emlegetni..

Alonso biztos be volt avatva a buliba, pont őt hagyták volna ki.. Ő meg amúgy is minden zűrös esetben bent szokott lenni.

Ha Falvio lemondott, az egy mondhatni beismerés, én először kicsit nevetgéltem, ilyen összeesküvés elméletet ki tud kitalálni, de úgy látszik F1-ben semmi se lehetetlen, kíváncsi vagyok a folytatásra. Mellékesen az a győzelem annyira fontos volt nekik? Nagyjából egy nagy nullát értek vele...
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.09.16. 15:29:08

ne legyetek naivak, Alonso is tudott róla, vagy ő mindig áldozati bárány?
pont ő ne tudott volna róla,aki végülis a győzelmét köszönhette ennek az eseménysornak. nem azt mondom h az ő ötlete volt,de ne legyenek kétségeitek,h nem tudott róla.

érdeklődve várom a szankciókat.
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.09.16. 14:51:56

az nso-n a hsz-ek között találtam ezt a linket, ott hívták fel a figyelmem erre, érdemes megnéznetek!

http://www.youtube.com/watch?v=dZrCVbU6pWQ

Alonso befutója után, mikor mutatják az öreget, ott van mellette Piquet, nézzétek az arckifejezését...érdekes
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.09.16. 14:50:03

Alonso innentől egyenes úton kerül a Ferkába sztetek?
Hát, ha arra gondolunk, hogy ez igencsak döntőnek bizonyult a vilagbajnokság végkimenetelét illetően és főleg, hogy Massa kárára. érdekes lesz a hangulat...
gergo9
Director del Fútbol

2009.09.16. 14:41:16

Fecooo írta:
Alonso innentől egyenes úton kerül a Ferkába sztetek? (bár sztem a kérdés költői...)
Hát ha tudott róla és ezt be is bizonyítják akkor ő is kaphat egy kiadós büntetést egyébként minden más esetben igen. :D
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.09.16. 14:32:57

http://www.nemzetisport.hu/f1/a-renault ... t-2000214/

ez nagyon durva :shock: :shock: :shock:

Alonso innentől egyenes úton kerül a Ferkába sztetek? (bár sztem a kérdés költői...)

(feltételezem ő nem lett beavatva akkor...)

egyébként amikor anno a cipőkészítő nekiment Hill-nek, és ezzel vb-címet szerzett, akkor is ez a talpig úriember volt a főnök... lehetséges, h már akkor ő a "jó" öreg Flavio állt a baleset mögött? (nem akarok összeesküvés-elméleteket gyártani, a németet meg védeni pláne nem, mert nekem sose volt szimpatikus annak ellenére, h az eredményeit elismertem. utolsó évében Monaco-ban is elég rendesen útját állta Alonsonak az időmérőn...)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2009.09.16. 14:46:46-kor.
gergo9
Director del Fútbol

2009.09.14. 23:47:26

ozsimiki írta:
Fecooo írta:Miihii, nem irigyellek...
ez most nem pech,szerintem butaság,amit ritkán látni Hamiltontól...utolsó körben kicsit óvatosabban is rámehetett volna, legalábbi az látszik a visszajátszásból,h korán gyorsított ki brutálisat,és a rázó megpörgette...
Kicsit megkésve :roll:
Először magáról a futamról egy vmit nem értek miért nem lehet egy fokkal nehezebb autóval rajtolni Hamiltonnak ? Kers segítene a jobb pozíció megszerzésében a rajtnál utána pedig a megtartásában láthattuk a Kimi-Sutil csatánál . Nem feltétlenül kellene a pole-ból rajtolnia.
A hibáról annyit hogyha vb ért megy akkor tuti nem csinálja ezt meg így meg gyakorlatilag mind1 beleadott mindent, rizikózott, VERSENYZETT most nem jött össze. Többek közt ezért is a kedvencem ebből a mezőnyből. Bár tény reális esélye nem volt a 2. hely megszerzésére.
VB Sajnos sztem Button nyeri a Brawn Mercedes motorral gyakorlatilag olyan mint a tank elpusztíthatatlan, technikai hibák tömege vszínűtlen, a Red Bullok messze vannak már nem veszélyesek rutinból behozzák
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.09.14. 09:41:20

Ronaldinho&Barca írta:Háát jó kis futam volt azért, izgalmas. Világbajnokság végkimenetele pedig már egyértelmű, vagy Button vagy Barrichello. Ha kéne mondanom egy nevet én a brazilt mondanám, megérdemli. Amíg Buttonnak akkora mákjai voltak, hogy csak na, addig a brazil nyomta neki ami a csövön kifért és megpróbált a legjobb pozícióba célba érni. Vettelt sajnálom azért, bár a tehetségét és kvalitásait figyelembe véve, fog ő még nem 1 vb címért harcolni a jövőben. Rubensnek viszont nagy lehetősége adott most, talán az utolsó, hogy valami igazán nagyot alkosson a formula1-ben.

Bár szerettem volna, hogy Felipe legyen a következő brazil világbajnok, de ha így hozta a sors, akkor Rubens legyen az, én remélem. :)
Tökéletesen egyet értek. Rubensnek gyönyörű zárása lenne a pályafutásának. Nehogy már a gyenge képességű brit legyen a vb :evil:
Saviola
Júdás 2, az áruló

2009.09.14. 00:52:39

4. Sutil

Tör fel,mint a talajvíz.:)
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2009.09.13. 21:05:50

Háát jó kis futam volt azért, izgalmas. Világbajnokság végkimenetele pedig már egyértelmű, vagy Button vagy Barrichello. Ha kéne mondanom egy nevet én a brazilt mondanám, megérdemli. Amíg Buttonnak akkora mákjai voltak, hogy csak na, addig a brazil nyomta neki ami a csövön kifért és megpróbált a legjobb pozícióba célba érni. Vettelt sajnálom azért, bár a tehetségét és kvalitásait figyelembe véve, fog ő még nem 1 vb címért harcolni a jövőben. Rubensnek viszont nagy lehetősége adott most, talán az utolsó, hogy valami igazán nagyot alkosson a formula1-ben.

Bár szerettem volna, hogy Felipe legyen a következő brazil világbajnok, de ha így hozta a sors, akkor Rubens legyen az, én remélem. :)
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Fernando
Llegenda del Barça

2009.09.13. 20:49:18

Fernando írta:...

Tipp holnapra: Barichello.
Így lenne ötösöm a lottón :D
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.09.13. 15:26:52

túlvállalta, megesik néha bármelyiknél.

pedig szépet ment a verseny egészében, úgy látszik nem tetszett a 3.hely, mivel bízott a pole után,az elsőben. bár versenymérnököt minek tartják? gondolom szólt neki,h most már limitáló on,és hozd be 3.on, főleg az utolsó körben. de ebből is tanul majd...
Kép
miihii
KHAL

2009.09.13. 15:24:43

ozsimiki írta:
ez most nem pech,szerintem butaság,amit ritkán látni Hamiltontól...utolsó körben kicsit óvatosabban is rámehetett volna, legalábbi az látszik a visszajátszásból,h korán gyorsított ki brutálisat,és a rázó megpörgette...
Vki meg tudja magyarázni nekem,h hova a férfi nemiszervbe rohant ennyire?
Bakker,ez most övön aluli volt.Ilyen amatőr hibát... :?
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.09.13. 15:22:24

Kép
miihii
KHAL

2009.09.13. 15:21:24

AUTOCENZÚRA AUTOCENZÚRA AUTOCENZÚRA ...
:evil: :x :cry: :roll: :oops:

A saját hülyesége...
Mi értelme volt ennyire tolni neki :?:
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.09.13. 15:19:45

Miihii, nem irigyellek...
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.09.13. 15:08:26

súlyadatok után egyértelmű volt,h Brawn-Hami csata lesz, az is lett, bár azt hittem,h Hami húzza be,de így jobb,mert kicsit szűkül az olló Button és Bari között. de ez még rengeteg.

red bullosok kiszálltak végleg.

Button vaaaagy Bari, Bari vaaaagy Button? :lol:
Kép
miihii
KHAL

2009.09.13. 15:05:13

Annyira leszokhatnának már Gyusziék erről a folyamatos matekozásról...
Körönként mondanak ellent maguknak és ezekkel a túl korai teóriáikkal megvezetik saját magukat is.
Pölö most:
-Haminak meglehet az első hely,ha ennyit-annyit megy a kiállása előtt.
-Ez egy jó erős harmadik hely Hamiltonnak.
-A Brownok 1-2-ben végeznek,esélytelen a Meki.
-Hááátt,ha ilyen köröket megy Lewis,akkor még Button meglehet.
-Ha még van egy-két kör az angolban,akkor Barira is veszélyes lehet.
-Á,harmadik lesz...

Ez csak pár dolog és bosszantó ahogy végig légből kapott dolgokkal kalkulálnak,tévesen.Egy-egy köridőből máris percekig fejtegetik a dolgot,aztán két körre rá vki megint megy vmit,akkor máris abból vonnak le óriási következtetéseket...
miihii
KHAL

2009.09.13. 14:06:06

Szép volt,Kova! :oops: [-(

Csak nem bírta fedezni Hamit,sőt,még magát sem...Cccc.
Kimi ahogy várható volt,fellopakodott Lewis mögé.Lehet ebből csata.De remélem meglóg az angol és sima lesz [-o<
Fernando
Llegenda del Barça

2009.09.13. 09:49:36

Ha vki nem tudná:

Várt első etapok:
Hamilton: 16. kör
Sutil: 17. kör
Raikkönen: 20. kör
Kovalainen: 28. kör
Barrichello: 31. kör - rá érdemes lest odafigyelni szerintem
Jenson Button: 30. kör - ré nemkülönben
Liuzzi: 27. kör
Alonso: 26. kör
Vettel: 28. kör
Webber: 38. kör - ő is nagyot ugorhat, főleg egy jó rajttal
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.09.12. 15:23:09

Hamilton megnyeri ha nem lesz gondja boxban,rajtnál egyértelmű,h első marad. Bari meg messze van. Kiminél jobb vmennyivel a vasa, nem hozza be a finn.

Sutil óriási hibája pont egy elsőségbe került, volt ott két tized,de így is szép a 2.hely

kersest pályán pedig nem fog megelőzni nem kerses,főleg nem monzában.

Buttonra kíváncsi leszek, remélem beelőzi vhogy Vettel. Bari elég sanszos,h előtte végez.

meglátjuk.
Kép
Válasz küldése