Szerintem a Betis elleni meccs tökéletesen bemutatta, hogy mit is jelent Busi és Ini a csapatnak.. Tudom, hogy Segio mellett kezd elmenni a foci meg miegymás, de érdemes megnézni
a legutóbbi Soci elleni meccsét, aztán összehasonlítani bármelyik középpályásunkkal a játékát, főleg azzal, amit Rakitic nyújt vkp-ként. Sajnos vagy nem, Busi az egyetlen játékosunk jelenleg, aki ezen a poszton ténylegesen tud építkezni mélységből, nem csak akkor, ha szabad előtte az út. Gondolok itt olyan passzokra, mint amit 00:18-nál, 01:06-nál, 01:35-nél, 01:56-nál, vagy 02:08-nál ad pl. De igazából nem is feltétlen kell komoly nyomás alatt lennie a középpályásnak, ezek akkor is szinte csak tőle jönnek az utóbbi időben, ha van ideje körbenézni Rakiticéknek. Enélkül meg rohadt nehéz építkezni hátulról.. Nálam ez alapból egy hatalmas fekete pont a keret kialakításában, hogy Busi profillal nincs más ember a csapatba. Gomes soso, de ennyi pénzért az, hogy még mindig csak tanulgat, és bátortalan, szerintem nem egy nagy húzás, ráadásul lehet, hogy neki ennél nem is lesz sokkal több a maximuma. Talán jövőre, ha Samper lehetőséget is kap, de nem vagyok ebbe meg biztos. Itt már 1 hatalmas sebből vérzik a középpálya szerintem, amit jelenleg nem tudunk befoltozni, ezért olyan a csapatrész amilyen. Nincs 2 ember a keretben, aki a mélységi játékával stabilitást ad és fazont szab a egyszerre a középpályának - és az egész csapatnak -, ami elég szomorú egy Barcánál szerintem, lévén ez a játékunk alapja lenne.. Ősszel és most látszott is, hogy miért bajos így, ha gyenge se lehet igazából pótolni Sergiot, ha sérült akkor meg még annyira se. És lehet felhozni a meccseket, amit nélküle nyertünk, de én a komolyabb találkozókról beszélek ilyenkor mindig, azokról az ellenfelekről, akik ellen keményen oda kell tenni magunkat - játékerő, szervezettség, vagy a kettő együttese miatt -, olyankor meg érződik a hiánya sajnos - akkor is, ha a pályán van, de gyengén játszik.
Aztán utána ott volt most a 2 másik középpályás. Akikből 1, habár nem volt rossz, csak sajnos nem épp középpályást játszott ma sem. Sokat javult Arda, de ma is tisztán látszott, hogy mennyire való ő oda.. Nem úgy segítette a kihozatalokat, Rakiticcsel kb 0 kombinációt mutatott be, hozta azt a játékát majdnem, amit baltámadóba szokott, csak nem az volt a posztja. Nem értem miért kell ott erőltetni, érezhetően nem működik így a középpálya, de már az Eibar ellen is látszott ez, csak akkor egy lényegesen gyengébb ellenféllel játszottunk. Denis meg szintén csalódás volt nekem, a góljai ellenére kicsit visszaesett az utóbbi időben szerintem. Év elején több jó megmozdulása volt, az ellenfél 16-osa környékén aztán főleg, most el se jutottott addig kb. Megkapta, visszafordult és hátra passz. Állítom nem volt 5 olyan passza ma, amivel előrébb jutottunk volna, és itt már a mezőnyre gondolok csak. Itt jön ki, hogy ő még kevés azért, Ini és Busi mellett jól elvan, fejlődgethet szépen, beugorhat csereként, de a játékunk szabása bőven nem megy neki egyelőre. Egyszer majd talán képes lesz hasonlóra, a Sevilla ellen pl nagyon biztató volt ilyen szempontból, de nagyon hektikus még, lehet az is marad. Így meg nincs ember, aki Ini szerepkörét képes lenne átvenni. Nincsenek jó megindulások, nincs aki megtartja nehezebb helyzetben is és úgy teszi-veszi tovább, nincs aki kicsit lassítja a játékot, hogy rendeződjenek a soraink támadások alatt, és el tudjunk kezdeni építkezni, vagy ne szakadjon túlságosan szét a pálya, stbstb.. Hiányzik szinte minden amit Ini tud.
És erre lehet mondani, hogy ezzel nem nagyon tud mit kezdeni Lucho, de attól még a múltkori után ezt a középpályát felküldeni.. Nem tudom mi volt itt, vagy lebecsülték az ellenfelet, nem jól mérték fel a játékerőt és szervezettséget amit a Betis képviselni tud - amit én pl megtettem a fotelból a kezdőjüket látva -, vagy ennek ellenére úgy gondolta, hogy ezek a játékosok képesek egy stabil 3-ast hozni ilyen körülmények között. Nem tudom melyik a jobb. És tudom, hogy ő van ott edzésen, ő nyert 8 kupát, nyilván jobban érti a dolgokat, de bakker, ezt az Eibar elleni meccs után tisztán látni lehetett, hogy egy szervezett csapat megeszi a középpályánkat reggelire ilyen felállásban. Nem tudom SR milyen állapotban van, de ha képes játszani, mindenképp kell a középpályára Busi és Ini hiányában, de sajnos szerintem még Gomes is.. Nem tartom nagy spílernek, de Rakitic ahogy mostanság játszik, nála jobb opció, valamivel több stabilitást tud nyújtani, ami jelenleg hiányzik. Mondjuk támadásban akkor se lennénk sokkal jobbak szerintem, de legalább kicsit jobban tudnánk uralni talán a meccseket, nem adok-kapok játék menne, ami nekünk nem sűrűn szokott feküdni..
csababarca írta:Feast4 írta:Hogy ne legyek off, nem hiszem hogy az agresszívan ránkfutó letánadó csapatok problémáját csak igazolásokkal meg lehet oldani.Valamit taktikailag kéne villantani.
Ezt meg nem lehet elvárni LE-től sajnos.
Szerintem a kettő együttesen fog működni, nyáron új igazolás+plusz taktikai megújulás.
Ezzel egyetértek. Most se hiszem, hogy Lucho ezt kérte pl Rakitictől, hogy semmi esetre se húzzon rizikósabb passzt, amivel előrelendíti a támadójátékunkat, és ha letámadják, mindenképp hátrategye a labdát. Szimplán ő ennyire képes ezen a poszton egy ilyen meccsen, rombolni tud, építkezni nyomás alatt nem jól, nálunk meg jelenleg el lehetne azon vitatkozni, hogy melyik a fontosabb a játék összképét tekintve.. Szóval kell ide ember is sajnos, kicsit minőségibb felhozatal, mert Ini úgy tűnik érezhetően kezdi kevésbé bírni a terhelést, ami Busi játékára is érezhetően kihat sokszor, ami a csapatra meg még inkább.. De az is biztos, hogy egy jó igazolás magában nem oldaná meg a gondokat, taktikailag is kéne egy kis frissítés.
Na mindegy, nincs most nagyon ihletem tovább írni erről, így is hosszú lett, meg kicsit összeszedetlen, köszi azért aki elolvasta..