Lilfish írta:Nem csak az a baj h az egykori aranykor meg játszó jatékosai is öregszenek, meg h borzalmasan lett kezelve a jatékosnigazolás, hanem sajnos a játékstílusunk felett is eljart az idő. Kiismerték, megtanultak ellene védekezni kihasználni sebezhetőségét. Valtani kellene de nincs mire, nincs kikkel. A Masia ugyanebben a stilusban termel játékosokat nem véletlen h a nagyja mashol sem fut be nagy karriert. Más focit játszanak... ezért nem sokat segit egy kölcsön se a fiatalokon, mast rendszerben szerez jatekperceket visszakerülve még rosszabb... megoldas nem tudom, de h sok szűk esztendő jön az sajna nagyon valószinű.
La Masiával tényleg az a baj, hogy azt hiszik a mai fociban megállja a helyét, ha kislány testalkatú srácokat nevelnek ki.
Ott van Riqui, nagyon tehetségesnek tűnik, de vasággyal, 3 nagykabáttal is 50 kilós kis gizda, ilyen testalkattal mit várnak a mai fociban?
Hogy majd nem fogja elnyomni egy Casemiro-Suarez-féle testalkat az egész meccsen? Aztán csodálkoznak hogy az összes játékosról visszapattannak.
Szabhatják hogy álmukban is a fülükön pörgetik a labdát, vagy hogy olyan passzokat tudnak osztogatni(mint pl Iniesta a 2006-os Bl döntőben Eto'o-nak), ha a mai fociban oda áll egy csúcsnigga' a hátsójukba és levegőt sem tudnak venni.Nem tudom elhinni hogy erre lassan 5-10 éve nem jöttek rá arrafele, ha mi látjuk, szerintem ott is sokkal okosabb, de cserébe begyöpösödött emberek vannak, mint Pistabá' aki 2020-ban is a Zsigulira esküszik mert "abba még vót' anyag+ könnyen szerelhető", cserébe nehezen tudja a forgalom ritmusát felvenni.
Játékstílusra meg hasonlót kellene folytatni mint amit Lucho elkezdett, labdatartáson alapuló, de direktebb foci, kontrákkal, és ha szükséges, tudatos labda-térfél átadással.
Kitámadott az ellenfél? Bedaráltuk őket. Beállt a kapujába az ellenfél? Nesze, ott a labda, stabilan védekezünk és aztán mi meg kontrázunk az első labdavesztésből.
Csak ugye ott is átment a másik irányba a dolog, és jöttek az Arda, Gomes-féle igazolások.