Na látom mindenki hasonlókat írt, amit én is akartam. Félelmetes, milyen különbség van 3 nemzetközi hírű játékos és 3 Masiás között a középpályán. 1-2 éve nem volt ilyen pörgős középpályánk. Talán még régebben. Setien 1-1 jobb meccse alatt fordult elő néha.
Néha 11-12 évvel ezelőtt éreztem magam, ahogy szétháromszögelték a nehéz szitukat, bemozogtak, kiugrattak és kiugrottak... A két fiatal mellett még Busi gyors lába is érvényesült. De hamarosan lehet nézni megint Pedri hatalmas munkabírását, és De Jongot, aki hiába klasszis, kis játékban nem domborodnak ki az erényei, lendületes játéknál meg nincsenek partnerei abban, ahogy beszéguld üresbe 20-30 méteres sprintekkel.
És akkor még nem is beszéltem arról, mikor Puig is beállt, és még emelt ezen a sebességen, kvázi 4 Masiás játszott egyszerre a középpályán, abból 3 viszonylagosan egy korosztály, de Busnál is érződött, hogy jön vissza a Pep-foci színe java, mintha megint Xavi és Ini focizott volna előtte...
Oké, hogy a Levante tényleg gyenge volt, de még gyengébbnek éreztettük szerintem őket. Akárhogy is, gyönyörű, látványos játék volt, és még igenis működne a régi elv, gyorslábú masiások középre, klasszisok előre, és megvagyunk. Ezt a DJ-Pedri-SR, és azért lassan Busi vonalat, akármennyire fáj az első kettő esetében, ott kéne hagyni, mert a neveik nem fognak meccseket nyerni, és látványosan nem működik ez az egész, közben meg szórjuk el a Masiás zsenijeinket. Pedrit persze lehetne még integrálni, de szerintem nincs meg a lábában az a sebesség, ami ehhez kellene. DJ-ért kár, ha megfelelő csapatban játszana, talán már az aranylabda-esélyesek mögötti pár név között tartanánk számon...
Rég élveztem így Barca-meccset, ha 0-0 lett volna a vége, még akkor is. Gondolom becsüljem meg, egy darabig ilyen nem lesz.

Lehet, hogy rosszmájú vagyok, de nem tartom lehetetlennek, hogy a játékosok is sokkal jobban mertek focizni RK távollétében, nem volt aki rájuk ordítson, ha cseleztek egyet.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy