2023.09.26. 23:44:26
A pontvesztés ténye bosszantó, de nem igazán fontos ebben a szakaszban.
A játékunk szerintem megint ugyanolyan volt, mint akár a Betis/Antwerp, akár a Celta ellen. Ennek elégnek is kellett volna lennie, csak rengeteg egyéni hiba volt. Alapvetően Raphi és Ferran hibázott egy-egy ordító ziccert, hátul meg két potyagól, ez balanszban -4 nekünk, ezt kevés csapat bírná el végeredményben.
De sajnos az egyéni hibák alatt nem csak erre gondolok:
Iszonyatos mennyiségű labdát veszített / töketlenkedett el Romeu, Inigo, Raphi és az első fél órában Ferran is.
Romeu nagyon megkapta az élőben, de amúgy szerintem nem ennyire rossz ő, csak ma volt az. Persze ettől még kiegészítő ember, és Fermin lehet, hogy előtte van a sorban. Én mindenesetre a mai katasztrófa játékával együtt is úgy gondolom, hogy eddig az idei összteljesítménye alapján jobb, mint Roberto vagy Kessié volt tavaly (mikor rendszeresen játszhattak).
Fizikailag nem bírtuk sajnos (a végét végképp, de előtte se), pedig lehetett volna fordítani sokszor. Nagyon érződik, hogy Gündogan és Gavi megállás nélkül játszik. Már az is gáz, hogy a két legjobb középpályásunk sérült, de egyúttal nincs is elég cserénk már. Gavi első félidőben mindenki felett tolta egyel, a másodikra meg eltűnt, de úgy, ahogy ő nem szokott. Ha nem is megy neki, arcon pörög, ehhez képest ma lényegesen kevesebb jött ki a másodikban.
Szerintem már most (ha csak ideiglenesen is) elfogyott a keret, elsősorban szerintem ezért vesztettünk ma pontot. Rotálgatunk, de a keretünk még így is kevés. És csak most jönnek a nehéz meccsek... azt gyanítom, hogy hiába javulna a játék, nem fogjuk bírni a 3 naponta következő rangadókat.
Yamal hatalmas gamechanger, Sevilla ellen nyugodtan kezdhetne szerintem, pihent eleget mostanában.
Lényegében szerintem a játék pipa, a keret szűkössége és az egyéni hibák viszont ma megették az eredményt. Az eredmény ellenére tartósnak tűnik a jobb, ötletesebb, gólszerzéssel jobban kecsegtető játék.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila