2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Kizárt dolognak tartom. Szerintem még nem is játszott ott soha, max. a kezdeti éveiben. Nem lehet véletlen, pedig lehetőség szerint lehetne ott nyomatni, Dembélé simán lehozza a balszélt is. Legalábbis annyi biztos, hogy sokkal többet veszítenének ha ő egy kényszerposzton és nem a legerősebb pozícióiban lenneMascherano14 írta: ↑2024.04.09. 12:26:42Arra lehet számítani, hogy Mbappe a számára teljesen idegen jobb szélen kezd, hogy a védtelen bal oldalunkat támadja?
Persze, hogy jobb játékos, mint a fentiek, de mégis jobban döcög vele a játék. Ez szerintem Barcás sajátosság, mint ahogy Xaviék is klasszissá váltak úgy, hogy BM-ben valószínűleg nem is lettek volna kezdők, Busiról nem is beszélve. Itt van 1-2 olyan skill, ami nagyon fontos lenne a középpályán, és DJ-ban nincs meg, elsősorban a gyors passzjáték, abban ő kifejezetten gyenge, sok idő kell neki mindenhez. Az elmúlt 1-2 hónapban nekem az jött le, hogy jobb volt a középpályánk. Rosszabb semmiképp sem. SR ebben remek, Fermín egész korrekt, bár neki mások a skilljei. Amivel nem lenne sok gond egy angol csapatban, itt viszont igen. De igen, ha duplaszűrőznénk, akkor szerintem is mehetne, de csak akkor, úgy hasznos tud lenni nagyon. Nyolcasként szürke közepes, egyedüli hatosként stresszel, Chris lazán veri hasznosságban.FcBarcelona1 írta: ↑2024.04.05. 09:08:24Az rendben, hogy a jövőre nézve kérdéses lenne a szurkolók részéről De Jong maradása a fizetése és hasznossága ár/érték arány miatt, de ha egészséges, fixen őt kezdetném, mert amellett, hogy sokkal jobb játékos, mint Fermin vagy Roberto, a jelenlegi csapatból még így is ő védekezik legtöbbet a kp-n, és a statisztikák is ezt igazolják.
Nálam Christensen mellett játszana, Gündogan pedig főként a csapat irányítására és a kulcspasszokban tudna koncentrálni.
Az rendben, hogy a jövőre nézve kérdéses lenne a szurkolók részéről De Jong maradása a fizetése és hasznossága ár/érték arány miatt, de ha egészséges, fixen őt kezdetném, mert amellett, hogy sokkal jobb játékos, mint Fermin vagy Roberto, a jelenlegi csapatból még így is ő védekezik legtöbbet a kp-n, és a statisztikák is ezt igazolják.
Nagyjából a védőink hozzászokhatnak majd Mbappe őrzéséhez. Szinte 100 %, hogy jövőre Madridban fog kikötni.baas11 írta: ↑2024.04.05. 07:28:12Kivancsi vagyok h Mbappe “őrzését” kire bízza vagy legalabb is mi a terve Xavinak…. elvileg nincsenek rossz opciói jelenleg szerencsére !
Az utóbbi időben a jobb szelt gyakorlatilag zárolta es top formában levő de nem túl villámgyors viszont honfitárs Koundera…. vagy kiadja az embervadasz Araujonak es meg cseréli őket !?
+ Yamal vagy Raphinha hatra segítséggel !?
Pedrivel nem értek egyet, ha jól tér vissza, ő sok kreativitást visz a játékba, és egyérintőből is jól tud muzsikálni, ott csak a fizikai állapota a kérdéses, meg a forma, mert az utolsó visszatérése nem nézett ki túl jól. DJ-al kapcsolatban sajna egyre jobban egyetértünk, azt eddig sem gondoltam, hogy a mi csapatunkban a potenciálja 50%át is elérné akár, nem ide való, amiben remekel, és nem tartottam egy nélkülözhetetlen játékosnak, de hogy egyenesen jobbak legyünk nélküle úgy, hogy Fermín és SR a helyettes, azt azért nem gondoltam. Szerintem is kulcsfontosságú lesz, hogy DJ ne legyen kezdő. Sajnos. Főleg, ha Chris achillese meggyógyul, ami azért sanszos, főleg a visszavágóra, mert edzésen volt már a minap, és mivel sok kihagyás nem volt, túl sokat biztos nem kell edzenie, hogy visszanyerje a megfelelő erőnléti állapotát.
Egy kicsit off, de pl. pókerban én nagyon sok 70-30-as partyt vesztettem el, ahol én indultam elől. Amíg matematikai esély van, le kell játszani. Ahogy a meccset is. 22-ben a Realnak 1%-ot adtak a 89. percben, aztán ami utána jött, már történelem.Sonoma írta: ↑2024.03.16. 20:34:46.
Ha %-ra 70-30 lenne az esély, akkor már a le se kellene játszani, úgyis a PSG jut tovább. Szerencsére nem ennyire rosszak a győzelmi esélyeink.
A kulcs az odavágón lesz. A Sociedad kivételével ( ami formájukat nézve nem mérvadó) idegenben nem játszanak jól (sőt!). Egy idegenbeli döntetlennel már nagy lépést tennénk az elődöntőbe jutásért.
Bizony, a válogatott szünet sokszor megkeveri az erőviszonykat, utána szoktak jönni nagy feltámadások és leolvadások is. Nálunk inkább az utóbbi sajnos. 2016-ot sosem felejtem el. Szárnyalt a csapat, jött a szönet, utána a komoly hullámvölgy, vesztes Klasszikussal és kieséssel az Atletico ellen. Aztán a végén sikerült összeszedni magunkat annyira, hogy legalább a bajnokságot hozzuk, de az Enrique-teamnél ott tört el végleg valami.Aminek nem örülök, az a válogatott szünet. Mikor kezd javulni a csapatjátékunk két hétre szétszélednek. Ez ősszel nem volt jó hatással a játékunkra, ha jól emlékszem.
Talán a kezünkre játszik a spanyol kupadöntő (04.06), ami miatt lesz egy 10 napos felkészülés a PSG ellen.
Azt gondolom felesleges vágyálmokat kergetni. Persze lehetne sokkal jobban felépíteni ezt a csapatot, de ez van.
Én is azt gondolom, hogy Mbappé köré épül a csapat. Ha Araujo ki tudja vonni a játékból, az félsiker lenne.LG írta: ↑2024.03.16. 11:58:59Ami a PSG-t illeti, nagyon one-man band. Mbappé-t kivéve egy európai középcsapat szintjén vannak. Igaz, hogy képes egymaga eldönteni a párharcot, de egy embert könnyebb azért egy embert nagyobb eséllyel megfoghatunk, mint pl. ha a City ellen kellene mennünk, ahol az összes tkp-ban és támadóban komoly veszély van.
Ha %-ra 70-30 lenne az esély, akkor már a le se kellene játszani, úgyis a PSG jut tovább. Szerencsére nem ennyire rosszak a győzelmi esélyeink.
Én nem. Nem nagyon cincáltak azok szét senkit, max. néhány francia kiscsapatot. Nem emlékszem pontosan, de szerintem Neymar amúgy is sérült volt. Általában a szezon legfontosabb részében az volt az utóbbi években.
Oké, de szerintem semmi relevanciája nincs, mit csináltak az elmúlt években. Vagy ha igen, akkor pláne toronymagas esélyesek, mivel mi ezidő alatt kétszer bennragadtunk a csoportban, egyszer meg pont ők ütöttek ki minket a nyolcaddöntőben.Chino írta: ↑2024.03.16. 16:15:06Meg lehet nézni mit alkottak az utóbbi 6-7 év alatt. Aláírom, egyszer bejutottak a döntöbe, de azért egy BVB-Atalanta-Lipcse ágon. Amikor rajtunk mentek tovább talán el lehetett mondani, hogy az egy szép menetelés volt, de az se volt elég, már a Bayernnél is nagyon rezgett a léc, a Citytől pedig oda-vissza kikaptak.
Ahogy az idei szezonban is hiába erős csoport, de a BVB, Milan, Newcastle sem egy verhetetlen csapat, egy 2 gy-2 d- 2 v akár így-akár úgy nem a legmeggyőzőbb.
Ha nem lesz több sérültünk még akkor is őket érzem esélyesebbnek, de nem annyival, hogy hatalmas meglepetés lenne ha továbbjutnánk.
Attól kifejezetten tartok, hogy a visszavágóra sok emberünk kieshet. Araujo, De Jong, Yamal mind olyanok, akik nélkül hatalmas bajok lehetnek.
Szerencsére a védelmünk most összeállt, Koundé is jó meccseket hoz, ez sorsdöntő lehet.
A játékosállomány és a hazai bajnokság egy dolog. Ez már évek óta így van.bence0330 írta: ↑2024.03.16. 15:38:12Szerintem Mbappén kívül mindenki igazságtalanul van lesajnálva. Ennek szerintem főleg az arab tulaj, és a brutál fizetések az oka, ehhez képest nézzük (mint ahogy nálunk Griez féle trió is nagyon jó játékosokból állt, csak máshogy néztük őket 400 millióért...) Tavaly még követtem a francia bajnokságot, az alapján tudok a játékosok többségéről véleményt mondani (idén nem, mert már az elején nagyon elhúztak, nem volt izgalmas).
Oké, hogy a L1 nem egy erős bajnokság (azért nem is olyan gyenge), de az elmúlt években rendre szenvedtek a címmel, vagy néha el is maradt, akár egy Lille-el szemben is. Idén meg féltávon már elszórakozhatnak meccseket, akkora az előny. Ez sokat elmond róluk, egyben vannak, sokkal jobban, mint az elmúlt években.
A középpályásaik vannak különösen igazságtalanul leszólva szerintem. Többen kezdő, vagy alap rotációs játékosok lennének nálunk. Ugartét nem láttam sűrűn, mert a nyáron jött, de ódákat zengenek róla vkp poszton. Soler-Ruiz-Vitinha is simán beférnének hozzánk. Van 2-3 csapat, akiknek erősebb a középpályája, de ők is jó játékosok. Egyik sem világklasszis, abban egyetértek, de mind jók. Még egy Kang in Lee meg jóval erősebb csere, mint pl. nálunk Fermín, vele sem szívesen találnám szembe magam védőként, pedig ő a sokadik számú választás.
Én ~70-30-ra tippelném a PSG javára az összecsapást, ők az esélyesebbek, de egyetértek abban, hogy bőven hozható és szerencsés sorsolást kaptunk. Ami mellettünk szólhat, hogy most már kvázi tét nélkül játszhatunk, a "kötelezőt" teljesítettük, innentől minden meccs jutalom már a jelenlegi helyzetünkben (sajnos). Hátha így kevésbé fognak megremegni a lábaknak és egy jobb napot kifogva elkaphatjuk a PSG-t. Az Atlético ellen bármi lehet, de összességében megkaptuk az águnkra azt a 3 csapatot, aki ellen lehet bármi keresnivalónk.Sonoma írta: ↑2024.03.15. 19:27:36Nem lenézve a PSG-t, de azért nem kellene annyira félni tőlük.
Nekem hasonlítanak az Interhez. Hiába játszottak tavaly döntőt és idén toronymagasan vezetik a bajnokságot, ennek ellenére egy közepes formában lévő Atletico kiverte.
Sok a hasonlóság a két bajnokság színvonala között is. Nem mérvadó az, hogy vezetik a bajnokságukat ( ld. PSV a Dortmund ellen is).
Nem érzem őket megállíthatatlannak.
Jó lenne ezt a ritka jó sorsolást megragadva döntőig eljutni.
A BL valóban más műfaj, mint a bajnokság, Simeone pedig kiválóan fel tudja készíteni a csapatát a párharcokra. Hozzátenném, hogy szerintem az Internek is fekszik ez a lebonyolítás, szóval két erős kupacsapat párharcában tudtak kijönni győztesen. Nekünk a bajnokságban már egy ideje jól megy ellenük, de a BL-ben azért nehéz ellenfélnek tartanám őket.Sonoma írta: ↑2024.03.15. 19:27:36Nem lenézve a PSG-t, de azért nem kellene annyira félni tőlük.
Nekem hasonlítanak az Interhez. Hiába játszottak tavaly döntőt és idén toronymagasan vezetik a bajnokságot, ennek ellenére egy közepes formában lévő Atletico kiverte.
Sok a hasonlóság a két bajnokság színvonala között is. Nem mérvadó az, hogy vezetik a bajnokságukat ( ld. PSV a Dortmund ellen is).
Nem érzem őket megállíthatatlannak.
Jó lenne ezt a ritka jó sorsolást megragadva döntőig eljutni.
Tökéletesen látod!Peter írta: ↑2024.03.15. 20:54:51Egyáltalán nem utólagos okoskodás, de nekem a csetlő botló őszi szezon, mint eltékozolt alapozás, nagyon hiányzik.
A Napoli ugyan nem volt képes lecsapni a védelmünk rövidzárlataira, de ettől még nem szűntek meg a gyermeteg hibáink, ha ritkább és kevesebb is lett, ezeket sajnos még hordozzuk magunkban.
Minden csapatnak szüksége van szerencsére, de amelyik csapat folyamatosan és magabiztosan képes kézben tartani a meccseit, az kevésbé van kiszolgáltatva a szerencsének.
Egyik szemem örül a sorsolásnak, mert lehetett volna sokkal kilátástalanabb útra is kerülni.
A másik szemem csak azért sír, mert egy sokkal céltudatosabban felépített csapattal szinte csak és kizárólag teljesen a saját kezünkben lehetne a sorsunk.
Az a vicces ebben, hogy például én magunktól sokkal inkább félek, mint a PSG-től....gólpasszokkal felérő Romeu mozdulatok és hasonló tanácstalan, határozatlan elképzelések hátul egy kis nyomás esetén....a tűzzel játszó hajlamot még hordozgatjuk magunkkal ahelyett, hogy ezt tudatosan a hátunk mögött hagyhattuk volna már....és akkor máris kevésbé lennénk kitettek annak a bizonyos "szerencsefaktornak".