Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
bunga
Capitá del Barça

2024.10.24. 09:50:09

bunga írta:
2024.10.21. 11:51:18
Kétségtelen, hogy idegenben is a Bayern az esélyes. De ez Flick meccse lesz igazában. A Bayernről mindent tudnia kell. Nomeg a saját keretéről is. Tőle függ az összeállítás és a taktika és ezeken meccs közben is igazíthat. Miért ne produkálhatna egy jó kis meglepetést? De ha ez netán nem sikerülne, akkor se az edző fejét kellene követelni.
A Bayernen túl vagyunk - meg Flick is túl van. De vajjon az agyontájékozott szurkolóink mikor fogják elhinni, hogy a Barca új korszaka kezdődött és sok játékosunk a nemzetközi élvonalba tartozik?
gránit
Director del Fútbol

2024.10.24. 02:37:20

Penát leszámítva az egész csapat nagyon összeszedett volt. Casadó nagyon kellemes meglepetés volt ezen a meccsen. Nem hagytuk lőni őket, ez volt az egyik kulcs. Volt egy 15 perc, amikor ijesztően nyomott a Bayern, ezt követően viszont nem tudtak mit kezdeni velünk. Úgy tűnik, az a csapat alázza a másikat, ahol Flick az edző.

Nagyon fontos volt lélektanilag is, hogy a mumusunkat végre meg tudjuk verni, és elhiggyük, hogy a BL-ben is lehet keresnivalónk. Hosszú idők után végre újra nyugodt voltam akkor is, amikor nem nálunk volt a labda. A Bayern egyszerűen nem talált fogást. Koundé, Martinez, Cubarsí, Casadó tanárok voltak. Raphinha a rangadókon is rendre képes pluszt nyújtani, eddig aranylabdás szinten játszik ebben a szezonban. A Bayernre meg ráfért már ez a verés, főleg a rengeteg tiszteletlen kijelentésük után, remélem, a Liverpoolt is rövidesen kitömjük.
vidra
Entrenador del Barça

2024.10.24. 00:34:46

Ez egyértelműen az egyéni teljesítmények Barcelonája volt. Persze mindenki jól játszott, de közel sem volt egy olyan gépezet, mint egy Guardiola csapat, vagy akár az ellenfél. Nem lehet kivenni a képletből Raphi-t, mert most ő írta a képletet. Egy ilyen csapatnál mindig meg van a kockázat, hogy mi van ha kiesik valaki...Reméljük, hogy akkor majd valaki más jól játszik.
Asensi
Jugador del Barça

2024.10.23. 23:37:02

Rdinho10 írta:
2024.10.23. 23:14:21
Parades meccs,teljesitmenyek.Bravoo!
Viszont a real ellen hiba lenne ilyen feltolt vedelemmel menni,remelem Flick is igy gondolja:D
Örülök a győzelemnek.
Kb. értelmetlen minden mondat, ami úgy kezdődik, hogy ha. Mégis gondoljatok bele, ha ma nem Raphinha játszik, hanem pl. Ferran Torres, akkor nincs 4-1, de lehet hogy győzelem sincs. Ezzel nem Ferran Torrest akarom bántani, hanem azt mondom, hogy ezt a meccset egy ember produkciója döntötte el a javunkra. Ezért azt mondom, hogy van ok örülni, de a következő meccsek (nem csak a Classico) nincsenek megnyerve még, és Raphinha sem lő mindig egy hármast.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.10.23. 23:36:41

ElBartimaeus írta:
2024.10.23. 22:58:51
Raphi tanári, de Yamal és Pedri az, akit egyszerűen öröm nézni, folyamatosan hozzák a gyönyörű, könnyed cseleket, játékosságot, ami annyira jellemző volt a Barcára és mégis kezdett eltűnni.
Feltűnően sok volt a könnyed és látványos csel, sokkal több, mint egy-egy bajnoki meccsen. És végig azt éreztem, hogy ezek nem öncélúak, hanem a Bayern szempontjából iszonyúan demoralizálóak lehettek, hozzájárulhattak az önbizalmuk elveszítéséhez.
Az első gólnál attól féltem, hogy Raphinha elizgulja a ziccert, laposan fog lőni és a labda elakad a kapusban, de meg merte csinálni a cselt, ahogyan a másik két góljánál is volt türelme kivárni a legjobb pillanatot, tökéletes volt.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.10.23. 23:30:39

davi10 írta:
2024.10.23. 23:23:26
Kane mesternégyes, az...
Nagyot tévedtem. Bár az első pár perc alapján ez lehetett volna másképp is, annyi idő alatt lőtt két gólt, amiből egyik pár centis les volt. Van az az alternatív univerzum, ahol 4-el végez, de szerencsére Flick nem foglalkozott ezzel. Ha ott szétesünk, ami a szerintem azért jogos PTSD-s félelmem volt, valahol 4 körül állt volna meg.

De Flick alatt nem esik szét a Barca. Lehet, hogy a PTSD-t egy időre kigyógyítja sok drukkerből, belőlem is. :)
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
davi10
Llegenda del Barça

2024.10.23. 23:23:26

Papírforma :mrgreen:

Én nem tudom mi ment félre az 1.-25. perc között, remélem Flick megfejti, de azon kívül bőven jobbak voltunk.
A védelem nagyon rendben volt, Kounde-t kiemelném, mert ugyan mindenki jó volt, de Ő nagyon magára volt hagyva, Yamal feltűnően "lelazázta" a meccset, trükközgetett, kiosztott néhány hihetetlen labdát, de labda nélkül sokszor kb. sétalva nézte ahogy a Bayern támad.

Casado-t hetek óta dicsérem, ma is hatalmasat játszott. Még abban se vagyok biztos, hogy Gavi ki fogja szorítani a kezdőből. Fermin meg 2 assziszttal tért vissza a kezdőbe. Tartottam tőle, hogy hatra lesz vonva Casado mellé és Pedri megy feljebb, de szerencsére nem ez lett.

Raphinha-t már tenyleg nem lehet hova dicsérni, ekkora szintugrást talán Vini-től láttunk miután megérkezett Carlo. Hála Istennek az első volt, akit a tamadók közül lecserélt Flick, nagyon nagy melót rak bele minden meccsbe, nagyon kéne vigyázni rá, hogy ne pukkadjon ki.

Frenkie és Olmo is egész biztató, de a hollandnak mintha megkopott volna a sebessége. Nagyon kellettek már a visszatérők, talán a Real ellen valamelyikük már a kezdőbe is bekerül.

Pena-t is elbírtuk ma, de messze a leggyengébb pontja volt ma is a csapatnak. A védelemmel csomószor nem értették egymást egyszer Inigo még kicsit le is cseszte. Oda-vissza táncol, nem tudja eldönteni, hogy kijöjjön-e. Semmit nem mer fogni, mindent üt, de ez mondjuk talán jobb is így. Feltűnően nincs önbizalma, tőle nagyon tartok, hogy mit fog hozni a Real ellen.

Bayern meg semmi extra nem volt, 1-2 meccsen eddig nagyon kijött nekik a lépés, de ennyi. 3 BL meccs, 1 győzelem, 2 vereség.
Kane mesternégyes, az...
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Rdinho10
Capitá del Barça

2024.10.23. 23:14:21

Parades meccs,teljesitmenyek.Bravoo!
Viszont a real ellen hiba lenne ilyen feltolt vedelemmel menni,remelem Flick is igy gondolja:D
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2024.10.23. 23:07:47

Sokkoló adat, miszerint utoljára 2015-ben(!!!) sikerült egyáltalán előnyt szerezni meccs közben a Bayern ellen. Azóta:
2-8
0-3
0-3
0-2
0-3

Az előtte lévő botrányokat, mint a PSG elleni 4-0, Róma, Anfield stb nem is sorolva..

Hihetetlenül kellett ez a teljesítmény és eredmény a srácoknak, nem szabad elszállni magunktól és BL trófeát kiáltani, de talán áttört az átok, és ezentúl nem remegő lábbal kiállva, csókolommal kell köszönni egy Bayernnek, hanem joggal hihetik hogy egy jó napot kifogva van keresnivalójuk. =D> =D>
bence0330

2024.10.23. 23:06:10

Hihetetlen volt, amit láttunk. Szerencsére hatalmasat tévedtem, azt hittem, törlőrongyok leszünk. Alighanem ez az első komoly lépés afelé, hogy ténylegesen mindenki féljen tőlünk, felkerültünk megint a felső polcra hivatalosan.

Oké, hogy Alavesek ellen rendre a 60. percre már felhozó cseréket tudunk megejteni, mert rég vége a meccsnek, de egy BM ellen? :O

Kb az összes játékosunkról szuperlatívuszokban lehet csak beszélni. Cubarsi, de főleg Inigo valami szenzációs volt, imádom annak az embernek a mentalitását, ott veri a mellét minden jó megmozdulása után. Koundé világklasszis, Baldé ma szenzációsan védekezett, Pedri varázsolt, Casadó a legmagasabb szinten is jól kullancskodott, Yamalnak nem ez volt élete meccse, de így is volt egy két hatalmas megmozdulása. Fermín is ihletett volt. Lewy ma nem volt éles, de egy gólt csak összehozott. Raphinha meg idén és jelenleg a világ alighanem legjobb játékosa. 2. mesterhármas... Kínos, hová pazaroltuk két évig, jajj, de jó, hogy végre világklasszis edző jött ide.

És hát Flick. Ő meg alighanem ebben a pillanatban a legjobb edző Európában. Tényleg nem értem, hová pazarolta a karrierjét, igazából alig volt néhány évet klubedző, és már 60 éves lesz.

De két dolog mindennél durvább. 1: senki nem remegett 2: egy ennyire szűk kerettel egyszerűen fizikálisan jobban bírtuk ezt az amúgy elég nagy iramú meccset. Flick az Osasuna óta elképesztően jól találta meg a rotáció ritmusát, és ilyenkor jön jól, hogy félidők alatt bucira verünk minden második csapatot aki szembejön, utána meg pihenünk. Majd másfél évtizede a legfiatalabb csapattal hoztuk le mindezt. Hihetetlen.

Nagy élmény volt nézni megint, mint kb egész évben. Köszi Flick!

És akkor arra is választ kaptunk, hogy egyszeri kiállításos fiaskó volt az a Monaco elleni, vagy sem. Alighanem csak az volt. Kár lehet még érte. A továbbjutás igazából már majdnem biztos, 9. helyen vagyunk, mehetünk a legjobb nyolcért, de ha nem jön össze a legjobb 16 sem lenne tragikus.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.10.23. 23:08:34-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Olcha
Jugador del Barça

2024.10.23. 23:05:24

Ennyit mondok: FLICKI FLACKA FLICKI FLACKA FLICKI FLACKA FLICKI FLACKA.

A meccs előtt én csak csendben megraktam hendivel a szeretett csapatunkat. Értem, hogy van papíron erősebb és stb.. viszont a tendencia amit a német mutat a kispadon az elképesztő. Ez az ember TUD. Mérnöki precizitással rakja össze a játékot, iszonyatosan jól elemez (+ taktikailag flexibilis) és látszik rajta, hogy az EQ-ja sem alacsony.

Az előszezonban azt mondta, hogy a fiatalok elképesztőek: látta amit látnia kell -> ezt csak a műértők veszik észre. (Hiába mutatod egy olyan embernek a Mona Lisa-t aki nem értékeli a művészetet.)

Messzemenő következtetéseket nem is vonnék le, maradjunk a jelenben: BRUTÁLIS amit művelünk -> ÍGY TOVÁBB.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.10.23. 23:04:47

Micsoda estét varázsolt a csapat 8)

Az első 20 percben a gólunk után azért rendesen kerestük még magunkat, szerencsére Pedri is megjött a meccsbe, és onnantól mezőnyben is pariban voltunk.
Lehet, hogy annyira nem volt sok helyzetünk, ma a kontrákkal, a gyors ellentámadásokkal nyertünk, kíméletlen befejezésekkel. Fejben nagyon rendben vannak a fiúk. A tavalyi Raphinha ebből a mai 3ból 2-t fixen kihagyott volna.
Casado is nagyot játszott, Pedri is feljavult, Baldéra és Koundéra sem lehet egy rossz szavunk sem, a világ legjobb 1v1 szélsőit tartották kb momentum nélkül.

Szép volt! Így tovább!
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
vidra
Entrenador del Barça

2024.10.23. 23:04:29

Egy amúgy elég szervezett és rutinból játszó Bayernt lefociztuk freestyle-ban, egyéni teljesítményekkel. Durva. A játék képe alapján talán Rijkaard érzet? Nem tudom, de ezer éve nem láttam ilyet tőlünk bl meccsen.
ab1daL
Director del Fútbol

2024.10.23. 23:01:32

Remélem mindenki, aki temette a csapatot (jó szokáshoz híven) mélységesen magába néz, és elgondolkodik. Én is tartottam ettől a meccstől, teljesen jogosan, még nem egy kategória a két csapat. De ezt a hitvány hozzáállást, és már előre sajnálták, hogy mit fog a Bayern csinálni velünk, az kicsit átgondolja magában, hogyan álljon hozzá a szeretett csapata minden egyes meccséhez. Én se számítottam aránylag ennyire sima győzelemre, szerencse, hogy a játékosoknak sokkal másabb a hozzáállása, mint itt sok "szurkolónak". Lehet tartani egy ellenféltől, kell is, és tisztelni is kell, de ilyen hozzászólásokat, amiket olvastam itt meccs előtt, nem hiszem, hogy értelme van egyáltalán leírni is, de leginkább így gondolkodni. Ettől függetlenül bármi lehet a Real Madrid ellen, szerintem ez a meccs után sem mi vagyunk ott a favoritok. És igen, benne van ott is, hogy ők kifogják jobban használni a feltolt védelmünket, elképzelhető. De attól még leírni olyanokat, hogy jajj, Vinicius és Mbappe ellen ez kevés lesz, és megszórnak minket, főleg Penaval a kapuban, nem kéne. És ez egy finom megfogalmazás volt, ennél sokkal pesszimistább, és hitványabb hszek születtek.

Grat a csapatnak, ez önbizalmat kell adjon, de még nagyon messze a vége, és lesz hullámvölgy.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2024.10.23. 23:00:16

Nem viccből tippeltem 3-1-et meccs előtt.
Egyszerűen most jelenleg olyan flow-ban vagyunk, hogy szinte mindenből mi jövünk ki jól, odapattan, úgy pattan ahogy kell.

A meccset kb 20 percet leszámítva a bayern nem tudta játszani a játékát, folyamatos mozgásunkkal megöltük őket.
Kicsit mintha túl lazára is vették a figurát, az az Olise nem tudom mit képzelt magáról, kb a 10 percben lecseréltem volna, olyan flegma, lusta játékot mutatott.

Egyénileg mindenki abszolút rendben volt, nyilván Fermin és Raphinha kiemelkedett még így is, de Casado is nagyon rendben volt újfent.
Koundé is, őt eleve muszáj megemlíteni, mert egy hang nélkül, kirohanás nélkül konstans hoz egy nagyon magas szintet.

Sokat a hétvégire ebből nem következtetnék, a real jobb a bayernnél, jobb támadókkal is rendelkezik, Ancelotti is dörzsöltebb edző, idegenben is lesz a meccs, de nem félek ettől függetlenül.
Ha kikapunk se történne semmi igazából, menni kell tovább.

Jah, és ugye a nagy csörték Xaviról. Azzal volt mentegetve, hogy ebben a keretben nincs több, az a max. Hát nem, nem az volt a max, persze ezt aki konyít a focihoz az akkor is tudta, hogy komoly edzői inkompetenciával rendelkezik, nagyon durva a kontraszt most. Egyénileg is mindenki szintekkel jobb, fizikai felkészítésben is messze jobbak vagyunk, de csapatkohézió is óriási a változás.
Szóval kellett ide Flick, és tudom nem értetek vele egyet, de az is számít, hogy az urambátyám rendszernek vége szakadt az érkezésével. Ezért kell külsős edző, főleg egy rossz időszakban.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2024.10.23. 23:03:41-kor.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.10.23. 22:58:51

Emelem kalapom Flick előtt, valamit tényleg összerakott a srácok fejében, amik az elmúlt években rendre kimaradtak, azok többszörösen bejönnek. Volt egy 15 perc, ameddig nem voltunk képben, ez ijesztő volt, de jól stabilizálódtunk, a letámadás is feljavult az első 30 perc után.

Raphi tanári, de Yamal és Pedri az, akit egyszerűen öröm nézni, folyamatosan hozzák a gyönyörű, könnyed cseleket, játékosságot, ami annyira jellemző volt a Barcára és mégis kezdett eltűnni. És ehhez hozzájön Casádo, Olmo a tökéletes hosszú labdáikkal és kapunk egy nagyon mutatósan játszó csapatot. Szép volt srácok, csak így tovább! =D>
PorSiempre írta:
2024.10.23. 22:58:10
Rafi egyértelműen a meccs legjobbja.
* Úgy érted, Rafaaaaa, Rafaaaa? :D
PorSiempre
Jugador d'estrella

2024.10.23. 22:58:10

Ez igen. Férfi munka volt !
Rafi egyértelműen a meccs legjobbja.
Utána Casado és Kounde...

A kicsi Yamal pedig egy istenadta tehetség. Ide kell láncolni , életfogytiglan szerződést neki !

Flickre nincsenek szavak ! Mit építettek így a semmiből??

Bravo bravo Bravo =D>
Ab intus enim de corde hominum cogitationes malae procedunt, adulteria, fornicationes, homicidia, furta, avaritiae, nequitiae, dolus, impudicitia, oculus malus, blasphemia, superbia, stultitia. Omnia haec mala ab intus procedunt, et coinquinant hominem.
Alcantara
Director del Fútbol

2024.10.23. 22:57:44

Csodás meccs volt. Évek óta várok erre. Szerintem megérkeztünk a BL szűkebb körébe a mai napon.
Sergi
Jugador del Barça

2024.10.23. 22:56:05

Na mivan Müller?
Most nem nagy az etető ugye??
Kijárt már annak a bohócnak is egy rendes maflás..
bence0330

2024.10.23. 22:00:51

Hát én ettől a meccstől azért féltem annyira, mert azt gondoltam, hogy oké, Flick egy zseni, de azért van egy fizikai korlát, egy határ, amire a keretünk fele (nem) képest. De tévedtem, Flick nem zseni, hanem mágus. Alig BL szintű játékosok játszanak BL elit szintet alatta. 13 éve a legfiatalabb kerettel vagyunk amúgy BL meccsen...

Legyem bármi is a vége, ez elképesztő, varázslat, és élmény nézni. Ha kikapnánk valahogy a végén, akkor is köszi a félidőt, és még akkor is legalább lesz valami realisztikus remény a nagyobb csapatok ellen.

És még a középpályán is stabilizálódtunk egy Casadóval. Elképesztő. Frenkie és Gavi nagyon kaparhat a kezdőtagságért...

Raphinhára meg szavak nincsenek idén, ha nem sérül meg, és a Barca nyer legalább egy ligát, akkor alsó hangon top5-ben kell végeznie a szezon utáni nagy szavazáson.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.10.23. 21:58:37

Hát ez hatalmas. :)
Raphinha 2 gól, Fermin 2 gólpassz. Legyen bármi a vége, utóbbi évek legjobb játéka idén, pedig a keret finoman szólva is elég gyenge.
Ha jól számolom, erre a kezdőre 170 milliót költöttünk, szemben egyedül Kane volt 100.
Casadonak is jár a dícséret a gólpasszért.
PorSiempre
Jugador d'estrella

2024.10.23. 21:18:37

Pena-t most le kell hozni... Már barna csíkos a nacija
Ab intus enim de corde hominum cogitationes malae procedunt, adulteria, fornicationes, homicidia, furta, avaritiae, nequitiae, dolus, impudicitia, oculus malus, blasphemia, superbia, stultitia. Omnia haec mala ab intus procedunt, et coinquinant hominem.
PorSiempre
Jugador d'estrella

2024.10.23. 21:02:40

Nézzük mit is tudunk egy kicsit magasabb szintű csapat ellen! =D>
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2024.10.23. 20:53:40

Na Musiala padozik, köszönjük.

sima 3-1 ide.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
davi10
Llegenda del Barça

2024.10.23. 20:39:12

Most úgy látom, hogy a Sport1 adja végül a meccset. Gondolom Szobo miatt az RTL elsőnek a Liverpool meccset választotta.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Válasz küldése