Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
fcjoc
Entrenador del Barça

2024.11.10. 20:04:13

soadroli írta:
2024.11.10. 19:34:14
Yamal a padon kezd ma.
Lamine Yamal has been BENCHED. He has muscle overload and Flick has decided to rest him. @tjuanmarti

Iñaki Peña - Koundé, Cubarsí, Iñigo Martínez, Balde - Casadó, De Jong, Pedri - Fermín, Raphinha, Lewandowski
Lamine a keretben sincs, és Fati a padon kezd.
ikajli
Capitá del Barça

2024.11.10. 19:57:30

PorSiempre írta:
2024.11.10. 19:52:58
Érdekes kezdő, főleg annak képében, hogy ott van Fati.

De in Hansi we Trust !
Szóval jöhet a következő meccs és remélhetőleg a következő 3 fontos pont !

Hajrá!
Elképzelhető, hogy Fatival kapcsolatban a régi (mármint pár évvel ezelőtti) emlékeink befolyásolnak sokunkat. Flick meg a mostani állapotot látja, ezért ilyen óvatos vele kapcsolatban. Szóval igen, a legjobb, ha bízunk a Mesterben.
PorSiempre
Jugador d'estrella

2024.11.10. 19:52:58

Érdekes kezdő, főleg annak képében, hogy ott van Fati.

De in Hansi we Trust !
Szóval jöhet a következő meccs és remélhetőleg a következő 3 fontos pont !

Hajrá!
Ab intus enim de corde hominum cogitationes malae procedunt, adulteria, fornicationes, homicidia, furta, avaritiae, nequitiae, dolus, impudicitia, oculus malus, blasphemia, superbia, stultitia. Omnia haec mala ab intus procedunt, et coinquinant hominem.
soadroli
Llegenda del Barça

2024.11.10. 19:34:14

Yamal a padon kezd ma.
Lamine Yamal has been BENCHED. He has muscle overload and Flick has decided to rest him. @tjuanmarti

Iñaki Peña - Koundé, Cubarsí, Iñigo Martínez, Balde - Casadó, De Jong, Pedri - Fermín, Raphinha, Lewandowski
Kép
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.11.10. 18:50:01

A legtöbb és a legkevesebb gólt rúgó csapat játszik egymás ellen.
Azt olvastam, hogy Fortnak hát-fájdalmai vannak, így kimaradt a mai keretből.
Sergi Dominguez nekem elég gyengének tűnik.
Jó lenne ma nyerni.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.11.10. 18:29:25

Hát nem tudom, alaphelyzetben így állnék én is hozzá, nem lenne gáz pontot bukni a Soci ellen, pláne ilyen sorozatban, nem fogunk mindenkit végigverni végig, ez kb biztos. De jelenleg nem tudom elképzelni, hogy tudnánk kikapni. Szerintem konkrétan 4 gólt kéne benyelni hozzá, a Socit még a korábbi edzőkkel is meg szoktuk szórni, utolsó 11 meccsünkből 10-et nyerünk ellenük, ebből 3-szor rúgtunk legalább 4-et, szerintem tradícionálisan az elmúlt években számunkra ők a legkönnyebb ellenfelek a stílusütközés miatt. Pedig ezekben az években a Soci amúgy nagyon jó volt, még tabellát is vezetett, mi meg kevésbé voltunk jók. És tényleg nehéz elképzelni már azt a meccset, ahol nem rúgunk 4-et eleve. Nyilván lesz ilyen, az is lehet, hogy épp most, de szerintem a várakozás már kezd efelé tendálni, hogy nehogy már ne menjünk 3-al a félidőben.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.11.10. 18:22:16

Na végre újra bajnoki,és egy paradox helyszín. Rendre szenvedes a Sociedad ellen, otthon idén mégis tragikusak. Kubo-Oyarzabal egyáltalán nincs formában. Merino is hiányzik nekik, de nem számítok könnyű meccsre. Láttam jó néhány bajnokijukat, nem az erosseguket mutatja a bajnoki tabella. Golt alig kapnak,de lőni nem jön össze, Osasuna ellen is pl szetlottek a kaput, 0 gól. Alguacil pedig az egyik legjobb spanyol edző, ki fognak ebből labalni,de nem szabad mi adjuk meg nekik a löketet. Nehéz meccsre számítok, baszk-katalan derbik amúgyis mindig presztízs, közönség is űzni hajtani fogja őket. Bízom benne tudunk hozni egy higgadt játékot,ahogy az Espanyol ellen és labdabirtoklasra helyezzük a hangsúlyt, elől meg eddig is minden beesett,ez remélem folytatódik.
Iksz se lenne csalódás, győzelem bravúr kategória nálam, és vermesebb bajnoki reményeket táplálja tovább. Hajrá
Kép
Kép
Kép
bunga
Capitá del Barça

2024.11.07. 11:12:18

Csak 30 percet néztem az Atletic (nagyon nem meggyőző) meccséből, de ismét feltűnt Mbacke magabiztos, megbízható játéka.Most, hogy Cubarsit nélkülözni kell, talán kaphatna meghívót az első csapat edzéseire. De ha nem most, akkor a válogatott szünetben.
Sonoma
Capitá del Barça

2024.11.04. 18:49:10

andras953 írta:
2024.11.04. 13:39:50
Többen is gyengén játszottak.
Balde nem volt rossz, de mielőtt megvédenétek, nézzétek meg hogyan (nem) futott vissza az Espanyol góljánál! 5 méter távolságból hosszasan követte a csatárát, majd leállt! Szomorú. Azt hittem Flick ezután lecseréli. Aki akarje nézze meg: jogos lett volna-e ezért a csere?
Más:
Manapság, amikor akár 1 lőtt góllal vagy egyetlen gól előnnyel meg lehet nyerni egy meccset, akkor elég rizikós túlságosan erőltetni a lestaktikát.
Ez (Balde lemaradásai) nekem is eltűnt. És nem csak a gólnál, hanem az előtte lévő lesgólnál is lemaradt. Lehet feljavult a támadások segítésében, viszont (emiatt?) rendre későn zárt vissza védekezni. A Bayern elleni meccsen ugyanezt hozta durvábban. Az első 20 percben rendre az ő oldaláról jöttek a beadások, meg a gólt előkészítő hosszú átadás is. Tegyük hozzá a 2. félidőben már jobban visszazárt. Hajlamos ő is fent ragadni a támadások után.
Lehet Fortot kipróbálnám időnként a helyén, hagy teperjen a posztjáért még jobban.

Amíg így működik a lesreállítás addig ezt kell játszanunk, mert ez az egyik nagy fegyverünk idén szinte mindenkivel szemben. Miért ne használjuk, ha ennyire nem tud mit kezdeni ezzel az ellenfél?
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.11.04. 17:36:46

Espanol góljáig néztem a meccset ismerve az eredményt, ezért az utolsó ~30 percről nem tudok nyilatkozni, de nem is tartom relevánsnak azt, ami ott történhetett egy megnyert meccsen.

Ha a Real ellen hiányoltam a dominanciát, akkor azt most bőven megkaptam. Nagyjából így képzelem el, 1-1 momentumot leszámítva nem volt veszélyes megmozdulása az ellenfélnek, annyi meg úgyis lesz. Itt se szorítottuk a kapu torkába az ellenfelet, Flicknél inkább a saját térfelünkről indulunk és futunk be a nagyobb területekbe, tehát a meccs döntőbb része inkább a középpályán zajlik. Nagyon sima meccs volt, ha kapunk még egyet, akkor lövünk még kettőt.

Az mondjuk borzasztó vicces, hogy két ilyen gólt vettek el les miatt. Valahol persze meg kell húzni a határt, hogyan értékelik ki, de egészségesebb lenne "tömegközéppontra" nézni és nem kilógó lábfejekre, hogy ki van előrébb. Merthogy ténylegesen az van előnyben, akinek a tömegközéppontja van előbb, onnan ő is tud nyújtózkodni egy szerencsétlen pillanatban. Hatalmas szerencsénk van idén ezekből, ezen a meccsen is, még ha nem is múlt volna rajta semmi most.
andras953
Jugador del Barça

2024.11.04. 13:39:50

Az Espanyol végre kerülte a hentes stílust .
Flick miért nem meri lecserélni a lassú, rossz, darabos Lewát? Mi lesz így Pau Viktorral? Többen is gyengén játszottak.
Balde nem volt rossz, de mielőtt megvédenétek, nézzétek meg hogyan (nem) futott vissza az Espanyol góljánál! 5 méter távolságból hosszasan követte a csatárát, majd leállt! Szomorú. Azt hittem Flick ezután lecseréli. Aki akarje nézze meg: jogos lett volna-e ezért a csere?
Más:
Manapság, amikor akár 1 lőtt góllal vagy egyetlen gól előnnyel meg lehet nyerni egy meccset, akkor elég rizikós túlságosan erőltetni a lestaktikát.
Az Espanyolt 2 ízben is rosszul próbáltuk meg lesre állítani, mindkétszer csak a szerencsén múlt, hogy nem lőttek e két tiszta helyzetükből 2 gólt .És akkor a kijátszott de kihagyott gólhelyzeteikről nem is beszéltem..
Ezen a meccsen a 3 pontnak és az első félidőnek tudtam csak örülni.
gotzym
Barça C

2024.11.04. 08:57:50

gránit írta:
2024.11.03. 23:36:54
Nem tanulnak az ellenfelek, ez nagyon jó hír.
Ezt azért elég korai kijelenteni. Alig 2 hónapos a rendszer.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.11.04. 08:33:32

Most is azt mondom, hogy el kellett volna halasztani a hétvégi meccseket, nem mintha illúzióim lennének a futballszövetségekkel kapcsolatban.
Ha jól értem a spanyol tévé meteorológusát, ma Katalóniában várható heves esőzés.

A meccs nagy pozitívuma az volt, hogy a pályán most nem látszottak nyomai a két klub közötti történelmi ellentétnek, a korábbi Espanyolra jellemző harcmodornak. Szép kontrákat vittek végig.
Nekünk volt egy gyönyörű támadásunk, természetesen sokkal jobbak voltunk.
Én Lewandowskit és Yamalt is lecseréltem volna, Yamal a második félidőre nagyon visszaesett, Lewandowskinak meg nem nagyon volt honnan visszaesnie. Vannak egészséges és bevetésre váró támadóink a kispadon, nem hiszem, hogy a második félidei beállításukkal rettegni kellett volna a három pontért.
gránit
Director del Fútbol

2024.11.03. 23:36:54

Látszik, mekkora tévedés volt ide Dembelé-ket igazolni. Amióta szemben a kapuval tüzelünk, nagyon megy a szekér. A játékosok átlagos elhelyezkedését nézve, gyakorlatilag három középcsatárral rohamoztunk, és ennek meg is van az eredménye. Egy csatár igazolását nagyon fontosnak tartottam tavaly és idén nyáron is, Olmo ha egészséges, zseniális, és Raphinhát is megtettük középcsatárnak.

https://en.as.com/resultados/futbol/pri ... adisticas/

Hat kaput eltaláló lövésből négy azért megint bement, a lestaktikánk legalább olyan mértékben kell a győzelmekhez, mint a kiváló támadójáték, mert ezt is el tudtuk volna veszíteni 3-4-re. A lestaktika és a támadóink viszont remekül működtek. Nem tanulnak az ellenfelek, ez nagyon jó hír.
bence0330

2024.11.03. 21:41:31

LG írta:
2024.11.03. 21:26:46
Az is lehet, hogy Flick próbál tanulni az elődök hibájából. Nem egy szezonunk volt, ahol nagyon jó őszi szezon után leeresztettünk tavasszal. LE, Valverde, Xavi is belefutottak ebbe. Szerintem okosan csináljuk most ezt. Van olyan ellenfél, akinél 3 gólos előnynél sem szabad visszavenni, de az nem az Espanol.
Szerintem egyértelműen 3-0-nál veszünk mindig vissza, nagyon sokadik eset a 7-0 óta. Oké, kaptunk egy gólt, cserében meg egy iszonyat megterhelő szezonban aranyat érő 30-40 percnyit játszottunk ilyen átmozgató edzés szintjén. Flick ott az Osasuna környékén kicsit átértékelte a gyilkológép mentalitást, visszavett, ezt tinikkel, támadósorban és védők közt nagyon szűk kerettel nem lehet végigcsinálni. A BL-hez mindenképp nagy mázli is kell, de hogy legalább a mázlival el tudjunk jutni messzire, ahhoz nagyon jó állapotban kell lennünk. És azért lehet érezni, amikor főleg a két szélsőnk néhány meccsenként lerak egy elég fáradt teljesítményt az asztalra. Olmo is most szerintem azért emelkedett ki ennyire a mezőnyből (azon túl hogy szimplán zseniális meccse volt), hogy ő gyakorlatilag alig kezdett még nálunk, friss. Yamal és Raphinha mentálisan fáradt volt, sokat hibáztak. Nyilván azt a szintet, amit hoznak, nem is lehet meccsről meccsre hozni, és még így is elég jók voltak, és hoztak 1-1 gólpontot, de nagyon sok egyenesen gagyi megoldásuk volt mellé. Flicknél szerintem ők vannak a legjobban megterhelve a játékstílusból adódóan, ők végig sprintelnek kb, ráadásul nekik ugye élesnek is kell lenniük a nehezebb megoldásokhoz, nem csak jól bírni fizikálisan. Ez hamarabb zuhan meg, mint hogy láthatóan fáradtak legyenek. Egy Reál-BM hét után ez érthető, sokat vett ki úgy en bloc a csapatból, de talán belőlük a legtöbbet, nem csak a nagy agresszivitást követelő poszt, hanem Yamalnál a kor faktor, Raphinhánál meg a Liga legnagyobb sprintmennyisége miatt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.11.03. 21:26:46

Az is lehet, hogy Flick próbál tanulni az elődök hibájából. Nem egy szezonunk volt, ahol nagyon jó őszi szezon után leeresztettünk tavasszal. LE, Valverde, Xavi is belefutottak ebbe. Szerintem okosan csináljuk most ezt. Van olyan ellenfél, akinél 3 gólos előnynél sem szabad visszavenni, de az nem az Espanol.
Barcaforever
Director del Fútbol

2024.11.03. 20:23:10

Casadótól nagyon féltem, de nagyon jó, pressingel végig, a mélységi labdái is ülnek. Nem hinném, hogy ki fogja bárki is szorítani idén a kezdőből.

Fortot egyelőre nem tudom hova tenni egyelőre a sakk táblán, lehet én maradtam le, de ő nem bal hátvéd alapvetően?

3-1re nyertünk, mondhatni simán, pár éve könyörögtünk volna egy ilyen meccsért, kicsit a 2015-ös feeling kezd lenni, könnyű meccseken hengerlés az első fél órában, utána lightos 1 gólos 2. félidő, sok ilyen tucat meccsünk volt anno a gála csapattal. Maxon a BL-re kell koncentrálunk, szerintem realitás lenne eljutni a legjobb 4be.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.03. 18:44:15

bence0330 írta:
2024.11.03. 18:22:06
Jók voltunk, persze nagyon ki is engedtünk, szerintem szándékosan, még ha azért ennyire nem is akartunk nyilván. A stabil kezdő támadók jók és aktívak voltak, de mind elég sok hibával. Olmo persze remekelt, nagyon remélem, hogy valahogy egészséges tud maradni, mert hihetetlen jó játékos. Casadó hatalmas volt megint, a védelmünk is nagyon jó volt, Fort is bizonyította, hogy van helye. Fermín viszont jelenleg kb Gerard Martin módon lóg ki lefelé a csapatból, nem először, remélem ő csak egy olyan játékos, akinek több idő kell sérülés után a belerázódáshoz, vannak ilyenek.

Fatinál kár, hogy nem volt érvényes a gól, de ettől függetlenül ez most jól nézett ki, ezt várjuk tőle.

Ez meg az elmúlt nem is tudom hány év legszimpatikusabb Espanolja volt, játékra és viselkedésre is.
Lehet, hogy kár volt a félidei háromgólos előny. Legalábbis szurkolói szemszögből. Bár támadásban talán túlságosan is visszavettünk, ugyanakkor nem nagyon aggódtam, hogy ebből pontvesztés lehet. A góljuk után nagyon eldugtuk a labdát, csak sajnos ez annak a kárára ment, hogy a negyediket nem nagyon erőltettük. Nyilván feltételes mód, de szerintem, ha muszáj lett volna simán képesek lettünk volna sebességet váltani.
Raphinha ma borzasztóan gyenge volt. Kb. a gólja mentette meg a csapat leggyengébb játékosa "címtől". Az a labdalevétel és a gól, ami kb. pozitívan megmaradt belőle. Félidőben vagy a 60. perc körül simán jönnie kellett volna Fatinak, ha már Flick szerint is 100 %-os.
Olmo megint nagyot ment, nagyon durva a srác és nem csak a góljai miatt. Ha nem kell pihentetni és hozza a 90. perceket nagyon könnyen meccseket dönthet el.
Fermin remélem, hogy még csak kicsit rozsdás, mert a tavalyi és az olimpiai teljesítményétől nagyon messze van.

Volt egy szórakoztató és egy pihentető félidő rotációval, a BL előtt ez így rendben van.

Nem tudom, hogy ez így pozitív vagy negatív, de legalább nagyobb nyomás van a Realon.
Forca Barca!!!!
Yokozuna
Entrenador del Barça

2024.11.03. 18:27:41

Jó tanulság ez Flicknek. Három nullnál sem viheted le a két legjobb játékosodat.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.11.03. 18:24:21

Az utóbbi időben el lettünk kényeztetve.
Olmo nálam a meccs embere, a többiek azon versenyeztek, hogyan tudják alulmúlni egymást félgőzzel.
Raphinha szép gólt lőtt, Yamal és Casado szép gólpasszt adott. Ezen kívül Yamal nagyon pontatlan volt, Raphinha és Lewy pedig eltűnt percekre.
Inigo sokszor javította a többiek hibáját. Fati jól szállt be, kaphatna majd több időt, ahogy Pau Victor is ilyen teljesítmények mellett. Szerintem Flick nem mert belenyúlni, mert a második félidőben nagyon gyengék voltunk, nagyobb szerencsével X-re is hozhatta volna az Espanol, akik jól játszottak.
Ez van. Pedig reménykedtem benne, hogy rúgunk nekik is 7-et :)
bence0330

2024.11.03. 18:22:06

Jók voltunk, persze nagyon ki is engedtünk, szerintem szándékosan, még ha azért ennyire nem is akartunk nyilván. A stabil kezdő támadók jók és aktívak voltak, de mind elég sok hibával. Olmo persze remekelt, nagyon remélem, hogy valahogy egészséges tud maradni, mert hihetetlen jó játékos. Casadó hatalmas volt megint, a védelmünk is nagyon jó volt, Fort is bizonyította, hogy van helye. Fermín viszont jelenleg kb Gerard Martin módon lóg ki lefelé a csapatból, nem először, remélem ő csak egy olyan játékos, akinek több idő kell sérülés után a belerázódáshoz, vannak ilyenek.

Fatinál kár, hogy nem volt érvényes a gól, de ettől függetlenül ez most jól nézett ki, ezt várjuk tőle.

Ez meg az elmúlt nem is tudom hány év legszimpatikusabb Espanolja volt, játékra és viselkedésre is.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2024.11.03. 18:20:37

A 2. félidei hozzáállas nagyon nem tetszett.

Az első extra volt, Olmo zseni.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.11.03. 16:04:19

Igazi városi derbi,hiányzott. Mindig nagy csaták vannak az Espanollal,most is kemény meccset várok,de hozni kell a 3 pontot,hajrá.
Kép
Kép
Kép
PorSiempre
Jugador d'estrella

2024.11.03. 15:47:47

Jó kis kezdő, Fortnak örülök és annak is, hogy Kounde pihenhet.
Lassan elől is ideje lesz rotálni.
Olmo is várható volt, hogy ismét kezdő lesz.

Remélem a városi riválist is a helyére tesszük.
Kell a 3 pont!

Forca !
Ab intus enim de corde hominum cogitationes malae procedunt, adulteria, fornicationes, homicidia, furta, avaritiae, nequitiae, dolus, impudicitia, oculus malus, blasphemia, superbia, stultitia. Omnia haec mala ab intus procedunt, et coinquinant hominem.
ikajli
Capitá del Barça

2024.11.03. 15:19:43

soadroli írta:
2024.11.03. 15:03:31
Iñaki Peña - Fort, Cubarsí, Iñigo Martínez, Balde - Casadó, Pedri, Olmo - Raphinha, Lamine Yamal, Lewandowski
Örülök Fortnak. Szerintem érdemes lehetőséget adni neki.
Válasz küldése