Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Saviola
Júdás 2, az áruló

2024.11.30. 16:13:19

Minden ellenfél nagyon jó, ott nem szégyen kikapni, extra mindenki ellenünk, blablabla.

6 pontot leadtunk 3 forduló alatt kötelező meccseken, most otthon a 125. évforduló alkalmából egy kiesőjelölt ellen.

Ja, elfelejtettem, hogy idén BL-t nyerünk, lehet arra tartalékoltak. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Szégyen.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
pep71
Entrenador del Barça

2024.11.30. 16:09:18

Ez a foci megcsúfolása volt.
Baldet kiüti az ellenfél, vissza se nézi a bíró.
Megnézném mennyit volt ténylegesen játékban a labda a 90 percből. Oké, h sz.r volt a Barca, egy ilyen alattomos patkany ellenfél ellen marha [auto_cenzúra] játszani.
A szurkolóknak meg nézhetetlen. Aki eloben nézte azt sajnálom h ezért egy forintot is kiadott.
Rdinho10
Capitá del Barça

2024.11.30. 16:08:15

kipukkadt a lufi vagy hullamvolgy?! Hatalmas csalodas,h ezt a gyenge madridot elre allitjuk…
bakonyibetyar
Barça B

2024.11.30. 16:06:34

ez a csapat kifújt...
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.11.30. 16:04:15

Sociedad ellen ki lehet kapni,Vigoban egy iksz nem katasztrófa, ez viszont kínos volt. Megvoltak a lehetőségek,iranyitottuk is a meccset, ikszre is megvoltak a lehetőségek,Pedri előtt is pl,nagyon kár a maiert. Végén semmi se akart beesni,hősiesen kivedekezte a Las Palmas.

Yamal nélkül nem túl rózsás meccsek voltak,így hogy visszatért el kell indulni felfelé. Tragédia nincsen,de ez hiányozni fog. Cilessen és Sandro nagyon felpörgött az ellenfelnel, ők hozták nekik a meccset. Sajnos pont ellenünk fordult meg az eddig szerencsétlen sorozatuk,jóval több pontja lehetne a Las Palmasnak.

Balde remélem rendben van.

Csalódott vagyok,de nincs mit tenni, fel kell állni a padlóról. Ez hullámvölgy,ki kell jelenteni sajnos.
Kép
Kép
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.11.30. 13:44:05

De Jong nincs 100%os állapotban,semmit nem jelent most kimaradt.
Akad a gép,mai kötelező. Nyerni kell,egy nyugodt szombat délutáni matinét szeretnék. 2-0 és leporgetve, hajrá.
Kép
Kép
Kép
davi10
Llegenda del Barça

2024.11.30. 13:31:27

Azért összetehetjük a két kezünket, hogy Casado első eltiltása vagy sérülése megvárta azt, amíg Gavi már kezdő lehet.

Torre-nak meg nagyon örülök, bőven több játékprecet érdemel.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.11.30. 13:13:09

Na, ez nagyon tetszik. Ha már nincs Casadó, örülök, hogy Gavi lett Pedri párja, igazából ha DJ most sem kapott lehetőséget, akkor egyértelmű a sorban betöltött helye. Torre miatt örülök, mert így Pedri maradhat hátul, és amúgy is megérdemli a lehetőséget. Itt most igazából Fermín lehet a gyenge pont (tippre amúgy forogni fognak Torréval), de legutóbb már ígéretes volt ő is. Ha Pedri, Lewy, Raphinha közül kettő nagy formában megy ki, akkor meg kell őket hinteni 3 góllal.

Olmo remélem egészséges, csak a gyenge produkciók miatt került padra, vagy óvatosságból.

Yamal meg jöhet csomót kötni a fáradt védők lábaira.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
soadroli
Llegenda del Barça

2024.11.30. 12:43:16

Iñaki Peña - Koundé, Cubarsí, Iñigo Martínez, Balde - Pedri, Gavi, Pablo Torre - Fermín, Raphinha, Lewandowski
Kép
Tomixer
Barça C

2024.11.26. 08:58:29

Cassado egy sérülés sorozatnak köszönhetően hirtelen a semmiből került be a csapatba, és azóta kirobbanthatatlan, sőt már a válogatottban is játszott mindkét meccsen. Nem csoda, ha fejben ez kicsit sok lehetett neki.
Flick hibája, hogy miközben DeJong és Fermin már melegitett amikor Cassado megkapta az első sárgát, akkor Pedrit hivta le és nem Cassadot.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2024.11.25. 19:45:10

𝗛𝗘𝗖𝗧𝗢𝗥 𝗙𝗢𝗥𝗧 has now overtaken Gerard Martin in Hansi Flick’s preferred option.
[🗣️✍️sport ]

Több pletyka szerint is teljesen kegyvesztett lett csóró Martin, de ez sajnos egy ilyen biznisz. Ha sokadszorra sem hozod a teljesítményt, kikerülsz a pixisből.
Fort lesz így a fullback csere mindkét oldalra, de a Sport arról ír, hogy Flick sürgetné a szélső hátvéd posztok feltöltését a téli szünetben, mert valójában sem Fortban, sem Martinban nem látja a megoldást, és nem jelentenek versenyhelyzetet Koundénak és Baldénak.

Különösen a balbekk pozi aggasztó szerintem, mert Baldé jóval sérülékenyebb, mint Koundé, kb a meccsek 60%-ában áll rendelkezésre.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.11.25. 14:31:51

culinho írta:
2024.11.25. 08:47:06
Ezt a meccset csak magunknak köszönhetjük, de hiszem, hogy megtanulják Flick alatt ezeket a helyzeteket kezelni. Sok a fiatal, érni fognak még.
Van néhány fiatal, de Gerard Martinon kívül senkit nem lehet éretlennek vagy tapasztalatlannak mondani. Cubarsí végigjátszotta az EB-t, Fermin az olimpiát, Pedri és Gavi a meccseik számát tekintve szinte már veteránnak számít.
A Celta és a Sociedad elleni meccseken 25 és fél év volt a csapat átlagéletkora, ami szerintem inkább ideális, mintsem kirívóan fiatal. Szerintem nem ez az oka a vereségeknek.
bence0330

2024.11.25. 09:44:58

culinho írta:
Ezt a meccset csak magunknak köszönhetjük, de hiszem, hogy megtanulják Flick alatt ezeket a helyzeteket kezelni. Sok a fiatal, érni fognak még.

Eredménytől függetlenül pár észrevétel:

1/ Nagyon jól néz ki a Gavi-Pedri-Cassado középpálya. Rendkívül mozgékonyak, nagyon érzik egymást, igazán ígéretesek.

2/ Látok összefüggést az eredmény és Yamal hiánya között. Raphi jó volt a jobb oldalon is, de a bal oldalon Olmo nem tudott jó teljesítményt hozni, neki bent a helye. Így kissé egyoldalasak voltunk, nem helyeztünk akkora nyomást a védelmükre, mint Yamallal.

3/ Ami aggaszt, hogy kevés volt a les a Celtától. Most odafigyelt Gerard, nem ezen múlt. Az ellenfél odafigyelt a kiugratásaira, több méterrel a védővonal mögül indultak be, így ritkán tudtunk lesre állítani. Nem jó, ha ilyen hamar megtalálják az ellenszert, más csapatok is átvehetik.
1: igen, a mozgások jók voltak, de balszerencsénkre Pedri téli álmot aludt sajnos, és Casado is maga alatt focizott, a sárgái sem voltak véletlenek, 1-1 tizedmásodperccel később döntött rendre, elcsúszott sokszor. De volt benne potenciál, tetszett ahogy forogtak, csak most (még) nem volt foganatja. Mondjuk ha Yamal felépül, 3-an nem sűrűn lesznek a pályán.

2: egyértelmű, két szélsőnk volt, 1 maradt, és igazából ő sem szélső. Nem is tudom, mit várunk így őszintén szólva. Annyi, hogy Olmo nem hiszem, hogy a posztja miatt nem volt jó, sokat középen focizhatott, mint Rapha szokott. Nem tökéletesen ideális, de ennyire gyenge produktumra nem magyarázat szerintem, hogy 30-40%-ban szélen kellett fociznia. Főleg úgy nem, hogy azért ő a fél életében szélső volt. Azt megérteném, hogy a megszokott kiváló teljesítménye kicsit esetleg visszaesik - de nem így. Mivel Pedri, Casado, Koundé is téli álmot aludtak mellette, szerintem valami a felkészítésnél csúszott félre, meg úgy en bloc az a BM-Madrid hét sok volt.

3: Én most még nem aggódnék, hátul is mindenki aludt, kb Inigo nem egyedül. Illetve ha ebből baj lenne, visszatérnek a villámlábú védőink most már elég hamar. Majd kiderül, védekezésben mennyire volt megingás ez, vagy mennyire tendencia.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
culinho
Capitá del Barça

Eredménytől függetlenül pár észrevétel:

1/ Nagyon jól néz ki a Gavi-Pedri-Cassado középpálya. Rendkívül mozgékonyak, nagyon érzik egymást, igazán ígéretesek.

2/ Látok összefüggést az eredmény és Yamal hiánya között. Raphi jó volt a jobb oldalon is, de a bal oldalon Olmo nem tudott jó teljesítményt hozni, neki bent a helye. Így kissé egyoldalasak voltunk, nem helyeztünk akkora nyomást a védelmükre, mint Yamallal.

3/ Ami aggaszt, hogy kevés volt a les a Celtától. Most odafigyelt Gerard, nem ezen múlt. Az ellenfél odafigyelt a kiugratásaira, több méterrel a védővonal mögül indultak be, így ritkán tudtunk lesre állítani. Nem jó, ha ilyen hamar megtalálják az ellenszert, más csapatok is átvehetik.
Peter
Director del Fútbol

2024.11.25. 02:50:26

gránit írta:
2024.11.25. 00:06:03
Népszerűek, de nem elégségesek, legfeljebb a padra, van, aki még oda se.
Sajnos az önsorsrontás is a Barca dns része....

Flick szervezettsége ezt így úgy képes kiiktani, de nem véletlenül hangoztatja, hogy a csapat megfelelő teljesítményéhez minden pályán lévő játékostól 100% kell.
Ennek az elérése tartósan és folyamatosan egyelőre meghaladja a játékosok jelentős részének a képességeit, így sajnos ez a 100% egyelőre nem igazán lehet automatikusan meccsről meccsre elérhető.
bence0330

2024.11.25. 01:14:52

„Nem az alapján változtatok, hogy egy játékosnak van-e sárga lapja vagy sem, hanem a teljesítménye alapján.” Flick

Ez mondjuk elég nagy gond, főleg vkp poszton, konkrétan az egyik legfontosabb ok a cserére, egy sárgával játszó védekező középpályás teljesen kiszolgáltatottá teheti a csapatot, akár megkapja a másodikat, akár nem. És el nem tudom képzelni, miért mondhatta. Ez a gondolkodás egy piros lapunkba és a meccsünkbe került. Ráadásul nem tűnt Pedrinél kevésbé fáradtnak sem, mindkettőt lehetett cserélni bőven, és ha már az egyiknek sárgája van...
De majd tanulhat ebből is.
gránit
Director del Fútbol

2024.11.25. 00:06:03

Véleményem szerint az utolsó két produkció a Real Sociedad és a Celta Vigo ellen mélyen a szezon eleji bizonytalanságok alatt van színvonalában. Utóbbiak esetében a második félidőben mindig feljavultunk, és végül behúztuk a meccseket, a második félidőre már a henger is be-beindult.

Az utóbbi két meccsen viszont semmi. A Vigo ellen 4 kaput eltaláló lövés, összesen 9 lövés. Ezzel szemben a Celta Vigo 8-szor találta el a kapunkat, és 15-ször lőtt összesen.

Nem volt ötlet a támadójátékunkban, és ezt nem tudom másnak tulajdonítani, mint a személycseréknek a csapatban. Az utóbbi két mérkőzés középpályás összetételétől nem jöttek azok a dolgok, amiket szerettünk volna. Vannak játékosaink, akik nem túl kreatívak, sosem volt meg bennük az X. Népszerűek, de nem elégségesek, legfeljebb a padra, van, aki még oda se.

Nem tudom elképzelni, hogy Valle rosszabb legyen Martinnál. Azt sem tudom elképzelni, hogy mit láttak Martinban. Nem nézem a harmadosztályú meccseket, így tényleg nem tudom. Mindenesetre nagy melléfogás volt, és nem ő az egyetlen, akiben él a töretlen és vak bizalmunk.

A visszaesés véleményem szerint szembeötlő, és pont akkor, amikor a régi-új embereink újra színre léptek. Én látok összefüggést, nyilván sokan nem, meglátjuk, a jövő mit hoz majd. Én mindenesetre nem vagyok optimista, ha az előző két bajnoki kezdői ismétlődnek majd, és itt nem csak Yamal kiesésére gondolok.
Peter
Director del Fútbol

2024.11.24. 23:41:56

A mai napig még nem találta fel senki azt a receptet, amelyik rakétaként repít egy csapatot a startvonaltól a célig..... :lol:

Vannak nehézségek, amiket meg kell oldani és semmi sem működik varázspálca megoldással.
Helyezéstől és pontszámtól teljesen függetlenül az összkép még mindíg jó.

Nem árt azon is elgondolkodni, hogy az első fordulót megelőző lehetőségeink ismeretében vajon milyen eredménysort, játékot, gólarányokat írtunk volna alá előre a Liga 14. és a BL 4. fordulója utáni helyzetre.

Az tiszta sor, hogy evés közben jön meg a szurkolói étvágy, de azt is naívság feltételezni, hogy a pince mélyéről induló projekttel azonnal a Burj Khalifa tetejére lehet ugrani.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2024.11.24. 20:41:30

Annyit a meccsről, hogy nem hiszem, hogy hibáztatni kéne bármit is.
Persze elverhetjük Koundén és DeJongon, de egész meccsen amikor a holland még pályán sem volt, momentumok nélkül fociztunk, és kb Pena bravúrjai és a celta támadóinak balféksége miatt vezettünk.

Egész szezonban bőven erőn felül teljesítünk, a játékosaink zöme is bőven valós tudása felett focizik, tényleg minden úgy pattan ahogy kell (lásd Lewa gólja), nem panaszkodhatunk.
Nyilván evés közben jön meg az étvágy, itt már sokan elhitték, hogy végiggázolunk minden probléma nélkül a ligán, ugye minden játékosunk aktuális világlegjobbja a posztján, aztán ilyenkor meg megy a csodálkozás, meg a bűnbakkeresés. (deJong, Koundé, Martinez vagy ki az a védő gyerek, FLICK :lol: ...)

Tegyük össze a kezünket, hogy az elmúlt évek apátiája és bohózata után van egy épkézláb, viszonylag szerethető csapatunk, akik egész ősszel rengeteg örömet okoztak, szépen játszottak.

Én örülök ennek, pont nem érdekel egy Celta Vigo elleni döntetlen.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
bence0330

2024.11.24. 20:28:12

A brazil úgy érezhette magát mint a PSG ellen. Ő mindent megtett. Egy kapufánál hibázott kb a meccsen, de olyan könnyű az sem volt.

Nyilván rajta kívül Yamal hiánya a legdurvább, főleg, mert még cseréjük sincs, darabra sem, de tartom, hogy egészen más gondok (is) vannak, elsősorban a fáradtság, másodsorban DJ, akivel a pályán nem tudom, hogy a kb 60-70 perc játéka alatt vezettünk-e egyetlen támadást is, és minden gólunkat abban a 60-70 percben kaptuk a két meccsen közel 200 alatt, amikor játszott.

Egyre inkább azt érzem, hogy Lewy hiába klasszis befejező, nekünk nem ő kell. Az nem működik, hogy Raphinha az egyetlen kiugratható ember a csapatban, akinek a legnagyobb erőssége ráadásul a kiugratás lenne. Lewy lehet, hogy a legjobb center, ha nagyon megy a csapatnak, és mindenki csúcsformában tömi, de amikor nem, akkor necces. Emiatt is statikussá válik sokszor a támadójátékunk. Pedig most sem lehet panasz rá, egy esélye volt, azt beverte, de valahogy nem érzem ezt az ideális szitunak. Nagyon jó, de nem ideális.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.11.24. 19:53:31

Tomixer írta:
2024.11.24. 18:22:49
Egyre nyilvánvalóbb, hogy a 17 éves Yamal a meghatározó elem a csapatban, nélkül nem megy a játék a többieknek.
Valóban nagyon megérezzük a hiányát, de én úgy gondolom, hogy Raphinha kidőlése még nagyobb érvágás lenne. A brazil nélkül tegnap simán kikapunk. De azt aláírom, hogy Yamal is nagyon fontos, jelenleg 2. ember a csapatban. A legnagyobb baj, hogy a jelenlegi keretből nincs senki, aki akár megközelítőleg pótolni tudná őket. Minden top csapatnál vannak olyan játékosok, akik kiesése komoly visszaesés hoz maga után, de a különbség, hogy mások legalább olyan játékost ki tudnak állítani, aki 60-70 százalékban legelább lehozza a kieső teljesítményét. Nálunk ilyen nincs. Most Yamal-t szerkezetváltással próbáljuk pótolni, de ezzel csak még nagyobb kárt csinálunk, mert nem csak ő hiányzik, de az eddig működő rendszer is szétesett. És itt igazat kell adnom Bencének, ha bármilyen embert betennénk Yamal helyett, aki legalább minimálisan ért a poszthoz, de a korábbi szerkezetben játszanánk, messze nem lenne ekkora a visszaesés. Most még Torres is jól jönne, bármennyire is gyenge az ember.

Ha télen tudnánk hozni cserének egy mindkét szélen bevethető szélsőt, akár egy La LIga középszintet, már az is komoly erősítés lenne.

Flick-et pedig lehet kritizálni, ő is hibázik, hiszen ember. Azt viszont látni kell, hogy szűkebb és gyengébb kerettel dolgozik, mint Xavi tavaly. Ha azt nézzük, akkor inkább a szezon eleji szárnyalás a meglepetés, és az utolsó 2 meccs a realitás. :roll: Én bízom benne továbbra is, de télen kellenek az erősítések, ha valóban versenyben akarunk lenni a komolyabb címekért is. Különben azon a szinten vagyunk, hogy ha mindenki egészséges, van egy bomba kezdőnk, de ha egy kulcsjátékos kiesik, akkor az egész csapatjátékunk kártyavárként dől össze.
Tomixer
Barça C

2024.11.24. 18:22:49

Egyre nyilvánvalóbb, hogy a 17 éves Yamal a meghatározó elem a csapatban, nélkül nem megy a játék a többieknek.
Tegnap a Celta ellen nem a Kunde hibája volt a döntő, hanem Flick két súlyos hibája:
- miért erőlteti a rém gyenge Gerald Martint, aki nem Barca szintü játékos, (Fort százszor ügyesebb, es alig kap játéklehetőséget) csak a bíró jóindulatának köszönhető, hogy nem állította ki az első félidő végén 1:0-nál Martint, ami valószínüleg vereséghez vezetett volna.
- amikor Casado megkapta az első sárgát, akkor őt kellett volna lehozni az egyébként rém gyenge napot kifogó Pedri helyett. Közismert, hogy Casado és Gavi játékában állandóan benne van egy sárga veszélye. Egyébként mióta Casadó hirtelen befutott, azóta túl van játszatva Barca és válogatott szinten, igy a mentális fáradtság is közrejátszhatott a kiállitásában.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.11.24. 16:25:29

Rdinho10 írta:
2024.11.24. 13:18:23
Engem inkabb az aggaszt,h lehet a kezdeti lendulet elfogyasat latjuk es ami eddig befele pattant az most kifele fog.real godorben es sikerult “visszahozni”oket.
A legszomorúbb az, hogy itt is befele pattant az, ami befele pattanhatott. Elég sokszor írtam ezt kritikának a csapatról, az első 1-2 gólunkat nem tudjuk konzisztensen ordas malac nélkül meglőni. Emellé az elmúlt két meccsen szét is estünk kisebb-nagyobb időszakokra.

A tegnapi meccs teljesen értékelhetetlen volt, egy Mourinho alatt játszó Chelsea szebb játékkal rukkolt elő. Semmi kreativitás nincs, ha nem tudjuk ész nélkül megfutni az ellenfelet, akkor meg vagyunk fogva. Egyedül kontrákból, vagy letámadásból szerzett labdaszerzésekből voltunk tegnap veszélyesek, a két gólunknál meg hangosan felnevettem, hogy megint így lőjük meg őket.

Remélem, hogy csak egy gödör két nehéz pályán, de hónapokig ettől tartottam és ezt írtam, hogy el fog tudni jönni a játék képe alapján. Aztán pár meccs erejéig elhittem, hogy tévedtem.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.11.24. 14:54:07

Rdinho10 írta:
2024.11.24. 13:18:23
Engem inkabb az aggaszt,h lehet a kezdeti lendulet elfogyasat latjuk es ami eddig befele pattant az most kifele fog.real godorben es sikerult “visszahozni”oket.
Értem, de ahogy ez változott szezon kezdete óta, ugyanúgy változhat még szezon végéig, akár többször is. Ha a BL-ben 8-ban leszünk, a bajnokságban pedig +/- 3 pontban a Realhoz képest év végéig, akkor én azt mondom, hogy sikeres volt az őszi szezon, tavasszal pedig visszatérőkkel, esetleg 1-2 új igazolással még bármi lehet. Erre pedig most jó esély van.
gránit
Director del Fútbol

2024.11.24. 13:40:47

Beigazolódott az, amitől tartottam. Visszatértek azok a játékosok, akik nélkül tökéletesen megvoltunk, és akik nélkül tökéletesen ment a szekér. Visszatértek, és a csapat csak rosszabb lett velük.

A Real Sociedad elleni rossz teljesítmény sajnos úgy tűnik, nem kisiklás volt. Nem csak Yamal hiánya rombolja le a támadójátékunkat. Se Gaviba, se de Jongba nem szorult sok kreativitás. Vkp-t mindenképpen igazolnunk kell, elképesztő, hogy Casadó a 82. percben sárga lappal a pályán volt még. Rövidek vagyunk ott, kell a csere, kell a tartalék.

Koundé egész meccsen bizonytalan volt, miután Martint lehoztuk, Minguezát át is dobták jobbról balra. Pena a második bekapott gólnál nem robbant ki, hogy takarja a kaput. De az egész támadójátékunk haldoklott. Értelmetlen volt felbolygatni azt a kezdőt, amely sorozatban nyerte a meccseket. De Jongra nincsenek szavak, elképesztően gyenge, Flick pedig erőlteti a csapat teljesítményét lerontó játékosokat. Gerard Martin pedig az ő "felfedezettje".
Válasz küldése