6 pontot leadtunk 3 forduló alatt kötelező meccseken, most otthon a 125. évforduló alkalmából egy kiesőjelölt ellen.
Ja, elfelejtettem, hogy idén BL-t nyerünk, lehet arra tartalékoltak.

Szégyen.
Van néhány fiatal, de Gerard Martinon kívül senkit nem lehet éretlennek vagy tapasztalatlannak mondani. Cubarsí végigjátszotta az EB-t, Fermin az olimpiát, Pedri és Gavi a meccseik számát tekintve szinte már veteránnak számít.
1: igen, a mozgások jók voltak, de balszerencsénkre Pedri téli álmot aludt sajnos, és Casado is maga alatt focizott, a sárgái sem voltak véletlenek, 1-1 tizedmásodperccel később döntött rendre, elcsúszott sokszor. De volt benne potenciál, tetszett ahogy forogtak, csak most (még) nem volt foganatja. Mondjuk ha Yamal felépül, 3-an nem sűrűn lesznek a pályán.culinho írta: ↑2024.11.25. 08:47:06Ezt a meccset csak magunknak köszönhetjük, de hiszem, hogy megtanulják Flick alatt ezeket a helyzeteket kezelni. Sok a fiatal, érni fognak még.
Eredménytől függetlenül pár észrevétel:
1/ Nagyon jól néz ki a Gavi-Pedri-Cassado középpálya. Rendkívül mozgékonyak, nagyon érzik egymást, igazán ígéretesek.
2/ Látok összefüggést az eredmény és Yamal hiánya között. Raphi jó volt a jobb oldalon is, de a bal oldalon Olmo nem tudott jó teljesítményt hozni, neki bent a helye. Így kissé egyoldalasak voltunk, nem helyeztünk akkora nyomást a védelmükre, mint Yamallal.
3/ Ami aggaszt, hogy kevés volt a les a Celtától. Most odafigyelt Gerard, nem ezen múlt. Az ellenfél odafigyelt a kiugratásaira, több méterrel a védővonal mögül indultak be, így ritkán tudtunk lesre állítani. Nem jó, ha ilyen hamar megtalálják az ellenszert, más csapatok is átvehetik.
Sajnos az önsorsrontás is a Barca dns része....
Valóban nagyon megérezzük a hiányát, de én úgy gondolom, hogy Raphinha kidőlése még nagyobb érvágás lenne. A brazil nélkül tegnap simán kikapunk. De azt aláírom, hogy Yamal is nagyon fontos, jelenleg 2. ember a csapatban. A legnagyobb baj, hogy a jelenlegi keretből nincs senki, aki akár megközelítőleg pótolni tudná őket. Minden top csapatnál vannak olyan játékosok, akik kiesése komoly visszaesés hoz maga után, de a különbség, hogy mások legalább olyan játékost ki tudnak állítani, aki 60-70 százalékban legelább lehozza a kieső teljesítményét. Nálunk ilyen nincs. Most Yamal-t szerkezetváltással próbáljuk pótolni, de ezzel csak még nagyobb kárt csinálunk, mert nem csak ő hiányzik, de az eddig működő rendszer is szétesett. És itt igazat kell adnom Bencének, ha bármilyen embert betennénk Yamal helyett, aki legalább minimálisan ért a poszthoz, de a korábbi szerkezetben játszanánk, messze nem lenne ekkora a visszaesés. Most még Torres is jól jönne, bármennyire is gyenge az ember.
A legszomorúbb az, hogy itt is befele pattant az, ami befele pattanhatott. Elég sokszor írtam ezt kritikának a csapatról, az első 1-2 gólunkat nem tudjuk konzisztensen ordas malac nélkül meglőni. Emellé az elmúlt két meccsen szét is estünk kisebb-nagyobb időszakokra.
Értem, de ahogy ez változott szezon kezdete óta, ugyanúgy változhat még szezon végéig, akár többször is. Ha a BL-ben 8-ban leszünk, a bajnokságban pedig +/- 3 pontban a Realhoz képest év végéig, akkor én azt mondom, hogy sikeres volt az őszi szezon, tavasszal pedig visszatérőkkel, esetleg 1-2 új igazolással még bármi lehet. Erre pedig most jó esély van.