Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Az, hogy van egy B-sor nem azt jelenti, hogy már 0. perctől úgy kell játszani, hogy 3 ember van a kezdőből. A belső védők közü, ha kiveszem Araujot és Cubarsít, még mindig ott van Chris, EG valamint Fort beállításával. Bár előbbit nyugodtan lehetne kezdetni, ha valaki, akkor ő az, akinek nem szabadna, hogy baj legyen a fizikumával terheltséggel kapcsolatban.Peter írta: ↑2025.01.22. 15:13:38Én pedig azt nem értem, hogy mit lehet azon nem érteni, hogy csapatépítés, miközben az "A" sor fele máreleve "B" sorból indult, miközben csak decemberre épült fel úgy, ahogy Gavi és Frenkie is miközben még az "A" sornak nevezett csapat sem képes úgy összeállni (teljesen érthető módon szerintem!), hogy stabilan képes lenne hozni a Liga meccseit megfelelő minőségű játékkal és eredményességgel együtt.bence0330 írta: ↑2025.01.22. 11:02:32Most sem értem. Tökmindegy ki mit tudott nyáron, menjünk vissza mondjuk decemberig, vagy legyen akár most. Van egy B sora, azt berakhatja. Felsoroltam kik a B sor, nem ütősek, de nem is vészesek, de ha tuti vereség lenne bedobni őket, akkor is meg kéne néha tenni, különben kivégezzük a kezdőnk, és már ők sem lesznek jók.
Nyilván.Peter írta: ↑2025.01.23. 01:38:53Nem fognak meghalni, nyugodt lehetsz....![]()
Egyébként pedig építkeznie is kellett, összeszoktatni, jóban, rosszban, hibában, kudarcban....stb stb.
Ezért hangsúlyoztam ki, hogy augusztustól gyakorlatilag újraindultunk, építkezünk, de szűk alapanyag háttérrel, ráadásul a minőséget sem igazán ismertük.
Cubarsi, tavaszi Inigo (akit elzavartunk volna már tavasszal), Bernal, Casado, tavaszi Raphi, tavaszi Lewa, Fermin, Olmo, Pedri.....
Elindult a szekér, aki benne volt, nem is akart volna kimaradni, ugyanakkor a szekérnek nem csak a sikerre, a kudarcra is szüksége van, hogy tudják mi merre mennyi, azaz mindenből minél több tapasztalat.együtt.
A mai napig nem tudjuk még mi sem, hogy valójában, ha mindenki egészséges, vajon melyik is legerősebb kezdőnk....
Nem fognak meghalni, nyugodt lehetsz....
Márminthogy ezt arra érted, hogy nincs bizonyíték arra, hogy ha pihentet akkor jobbak lennénk azóta a bajnokságban? Mert akkor értem. Persze, bizonyíték soha nem lesz semmilyen döntésre a fociban.Peter írta: ↑2025.01.23. 00:25:14Neked írtam, hogy te írsz alternatív valóságról.....amikor az őszi rotációk elmaradásának hiányáról írtál.
A jelenlegi aktuális lehetőséget nem lehet csak úgy visszamenőlegesen őszre vagy decemberre visszaültetni.
Erre írtam, hogy alternatív valósággal lehet játszani, de semmin sem változtat.
Sajnos nem voltak megfelelő rotációra alkalmas lehetőségek.
Hangsúlyozom, megfelelő. tehát nem létszám, hanem minőség tekintetében.
Ez a valóság és ebben semmi alternatív nincs.
Neked írtam, hogy te írsz alternatív valóságról.....amikor az őszi rotációk elmaradásának hiányáról írtál.
Ezt értem, de valami alternatív valóságot írt, azzal kapcsolatosan nem értek semmit, ilyenről nem írtam, hanem arról, hogy akik most a cserék, azok focizzanak. Itt valami kommunikációs hiba lehetett kettőnk közt.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.22. 11:20:52Péter általában, ahogy ma is azt írja Flick védelmében, hogy gyenge a keret, és hiányos.
Ezért sem értem, amikor feljön tőle az FFP helyzetben a vezetőség ilyen mértékű kritikája, ha van is igazság benne, és van alapja.
Utolsó fordulóban én is egy Barca C-t küldenék fel, nem ér annyit az az 2-4 millió, vagy a kiemelt hely, ha így is van.
Általában otthonról a fotelből én is úgy gondolom, hogy de jó lenne, ha Fati, Torre, Fort, Fermin többet játszana, de Flick az állásával, a klub kb. A versenyképességével játszik. Máshol (PL) kimarad 1-1 vagy több BL indulás, lehoz egy veszteséges évet, megy minden tovább. A Barcánál nem tudunk igazolni, vagy nem tudjuk regisztrálni a fiatal tehetségeinket., elindulunk a lejtőn, mint a Sevilla.
Az FFP-be előre be kell kalkulálni, mennyi lesz a BL bevétel, meddig jutunk, így Flick és a szakmai stábja, a fizikai felkészítői egyenlőre aranyat érnek, és megszolgálják a helyüket az FFP-ben![]()
Volt több kétes szituáció. Yamal büntetője, Benfica büntetője, utolsó büntető gyanús eset, előtte De Jong szabályos szerelése, mégis lefújva.
Ez igaz, és nem is szabad feladni, viszont mostantól nem lehet fő prioritás, és fontosabbnak kell lennie a csapatnak a frissen tartása minthogy mindenáron meglegyen a 3 pont a bajnokságban.Stoichkov írta: ↑2025.01.22. 13:13:43kizart dolog hogy a Barca feltavnal mindosszesen 7 pont hatranynal elengedje a bajnoksagot... ennel azert magasabban van a lec szerintem
amig van matematikai esely, addig a legerosebb csapat fog a bajnoksagban jatszani. Innen talan neha nem latszik, de hatalmas presztizse van a bajnoki cimnek a spanyoloknal
Én pedig azt nem értem, hogy mit lehet azon nem érteni, hogy csapatépítés, miközben az "A" sor fele máreleve "B" sorból indult, miközben csak decemberre épült fel úgy, ahogy Gavi és Frenkie is miközben még az "A" sornak nevezett csapat sem képes úgy összeállni (teljesen érthető módon szerintem!), hogy stabilan képes lenne hozni a Liga meccseit megfelelő minőségű játékkal és eredményességgel együtt.bence0330 írta: ↑2025.01.22. 11:02:32Most sem értem. Tökmindegy ki mit tudott nyáron, menjünk vissza mondjuk decemberig, vagy legyen akár most. Van egy B sora, azt berakhatja. Felsoroltam kik a B sor, nem ütősek, de nem is vészesek, de ha tuti vereség lenne bedobni őket, akkor is meg kéne néha tenni, különben kivégezzük a kezdőnk, és már ők sem lesznek jók.
Ezt így, hogy "ránk férne"....már értem és szerintem is....
A léc magasan van, ezért nem ugorjuk 5 szezonból 4szer.Stoichkov írta: ↑2025.01.22. 13:13:43kizart dolog hogy a Barca feltavnal mindosszesen 7 pont hatranynal elengedje a bajnoksagot... ennel azert magasabban van a lec szerintem
amig van matematikai esely, addig a legerosebb csapat fog a bajnoksagban jatszani. Innen talan neha nem latszik, de hatalmas presztizse van a bajnoki cimnek a spanyoloknal
Sehol nem írtam, hogy vannak ilyen lehetőségek, csak azt, hogy ránk férne.Peter írta: ↑2025.01.22. 09:36:48Milyen rotálási lehetőségek vannak?
Van olyan "B" kezdőnk, amelyiket örömmel látnánk a pályán és még szórakoznánk is meccs közben, de nem azon, hogy az ellenfél már 5 gólnál jár.....és az "élő" nem arról szólna, hogy zavarjunk el mindenkit szertárostol?
Ha van ilyen "B" kezdő, nyissátok már fel a szemeimet légyszíves?!
Segítsetek, hátha nem tudok valamiről....
Yamallal teljesen egyetértek, sőt, kiegészíteném annyival még, hogy egyre többször jön ez a nagy tini tehetségekre jellemző "most megállunk és majd szétcselezzük magunkat" mentalitás, ami hiányzott belőle, lendületesen próbálta megoldani ezeket. Korábban többször csodálattal néztem, mennyit melózik a védekezésben is, ez mostanában teljesen kiveszett és ha elveszti a labdát, akkor sétálgat. Nagyon nem tetszik ez az irány, remélem leültetik a padra és egy kicsit kimossák a fejét. Jó lenne egy Messi forma most mellé, aki az életét kimelózta a nagyobb sérüléséig.davi10 írta: ↑2025.01.22. 11:12:00
Yamal-nak kicsit le kéne szállni a földre, bőven túlzasba viszi a távoli lövöldözést meg az utolsó utáni cseleket, védekezésbe meg egyre kevesebb amit mutat.
A 4 kapott gól is nevetséges, ezt a lestaktikát egyre kevesebben nyelik be, Casado pedig szépen lassan kipukkad a védelem előtt, valamit ezzel kezdeni kéne. Remélem ha Frenkie tovább javul, vagy Christensen visszatér akkor ez javul, mert ennyi kapott góllal nagyon nehéz bármit nyerni.
Pedri-t mindenképp kiemelném, nagyon nagyot melózott tegnap. Az, hogy Ő egészséges tudott maradni, szerintem az egyik legnagyobb segítsége a csapatnak, hetek óta MOTM vagy legalább top3 szinte az összes meccsen.
kizart dolog hogy a Barca feltavnal mindosszesen 7 pont hatranynal elengedje a bajnoksagot... ennel azert magasabban van a lec szerintem
Szerintem azért, mert jelenlegi formában az Atalanta "otthon" sem fix, viszont a BL továbbjutás igen.Troym írta: ↑2025.01.22. 12:27:21Azért engedjünk el egy 2,4 millió Euró értékű BL meccset, hogy miért is?
Az Alaves és Valencia bajnokik között van jövő héten, 7 pontra a Madrid, harcolhatunk a bajnokságban 3-4. helyért, BL indulás mindenképp meglesz, annál több meg semmiképp.
Én azt mondom pihentessünk a 2 bajnokin, húzzuk be a BL meccset és menjünk rá a CdR negyeddöntőre, aztán ha a 2 bajnokit behúzzák a főleg padon ülők, akkor hab a tortán.
Hétvégén én kb a Pena, Kounde, EG, Araujo, GM, FdJ, Gavi, Torre, Torres, Fati, Victor sort küldeném fel kezdőként
Flick : szerintem elődjeihez képest ügyesebben építkezik, teszi mindezt abból amit nagyon jól ismerünk. Nincs miért védeni, szerintem teljesen normálisan építkezik, a földön jár, teszi a dolgát, szakmailag látszik a fejlődés, változás. Halad a projekt megfelelően és biztatóan.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.22. 11:20:52Péter általában, ahogy ma is azt írja Flick védelmében, hogy gyenge a keret, és hiányos.
Ezért sem értem, amikor feljön tőle az FFP helyzetben a vezetőség ilyen mértékű kritikája, ha van is igazság benne, és van alapja.
Én is így gondolom, ezért írtam 2-4 milliót, ugye 2,1 jár a győzelemért egy meccsen.Stoichkov írta: ↑2025.01.22. 11:21:20"There is also an additional bonus based on where each side finishes in their final league phase table. The 36th-ranked side after the first phase gets roughly £230,000 ($300,000), with each loftier position entitling the team to another £230,000. The top side from the league phase will get a bonus of £8.4m ($11.0m)."
szoval ez alapjan a masodik hely is majdnem annyit fizet, $10.7m a $11m helyett, szoval ezen en nem izgulnek, tartalek csapattal kell kimenni az utolso meccsre.
"There is also an additional bonus based on where each side finishes in their final league phase table. The 36th-ranked side after the first phase gets roughly £230,000 ($300,000), with each loftier position entitling the team to another £230,000. The top side from the league phase will get a bonus of £8.4m ($11.0m)."
Péter általában, ahogy ma is azt írja Flick védelmében, hogy gyenge a keret, és hiányos.bence0330 írta: ↑2025.01.22. 11:02:32Most sem értem. Tökmindegy ki mit tudott nyáron, menjünk vissza mondjuk decemberig, vagy legyen akár most. Van egy B sora, azt berakhatja. Felsoroltam kik a B sor, nem ütősek, de nem is vészesek, de ha tuti vereség lenne bedobni őket, akkor is meg kéne néha tenni, különben kivégezzük a kezdőnk, és már ők sem lesznek jók.Peter írta: ↑2025.01.22. 10:53:52Nagyon jól ismerjük az augusztusi kezdőt
Honnan indultunk, kikkel, hogyan és hol tartunk ma? Szerintem tudod a választ.
Góllövőlisták, sérülések, felépülések.....
Aztán próbáld meg beilleszteni párhuzamosan az általad felsorolt kezdőt :"Pena; Martin-Dominguez-Eric-Fort; Gavi-Frenkie; Fati-Torre-Torres; Pau."
Egy feltételes módban gondolt alternatív valóságról nem sokat tudok kifejteni.
Hogyan rakhatott volna össze egy Mosonmagyaróvár III.-at, amikor mi még azt a kezdőt sem ismertük és láttuk, amivel az első meccsre kiküldte a csapatot.....
Nagyon kellett ez a győzelem, mert az Atalanta se fogja magát könnyen adni a következő fordulóban. És akár még bajba is kerülhettünk volna.davi10 írta: ↑2025.01.22. 11:12:00Komoly roncsderbi volt ez tegnap, ha jól olvastam még nem volt olyan a BL történetében, hogy egy csapat a 75. percben 2 gólos hárrányban volt és a végén megnyerte a meccset.
A mentalitasért, küzdeni akarásért jár a piros pont, de amúgy hihetetlen hibák voltak tegnap is.
Yamal-nak kicsit le kéne szállni a földre, bőven túlzasba viszi a távoli lövöldözést meg az utolsó utáni cseleket, védekezésbe meg egyre kevesebb amit mutat.
Lewy botrány, nem is ragoznám tovább.
Raphinha visszahozta magát a végén, de meccsek óta tök sima ziccereket nem tud befejezni.
A 4 kapott gól is nevetséges, ezt a lestaktikát egyre kevesebben nyelik be, Casado pedig szépen lassan kipukkad a védelem előtt, valamit ezzel kezdeni kéne. Remélem ha Frenkie tovább javul, vagy Christensen visszatér akkor ez javul, mert ennyi kapott góllal nagyon nehéz bármit nyerni. Kapus meg kell jövőre, Pena és a lengyel is elég labilis, TS meg ki tudja hogy tér vissza.
Flick jól kezelte a dolgokat, a meccs utolsó harmadában a húzásai is bejöttek, és szerintem kevés edzőnk volt, aki ilyenkor ne elégedett volna meg a 4-4-el.
Pedri-t mindenképp kiemelném, nagyon nagyot melózott tegnap. Az, hogy Ő egészséges tudott maradni, szerintem az egyik legnagyobb segítsége a csapatnak, hetek óta MOTM vagy legalább top3 szinte az összes meccsen.