Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.06. 11:22:09

Szurkolói pályafutásom leghosszabb meccse volt. Gratulálok a srácoknak, csapatként hoztuk le. Írtam a topicjában, nálam Tek a meccs embere. Pedri is kiemelkedően játszott. Őt választották a meccs emberének, de azt nyilatkozta, odaadja Tek-nek.

Raphinha valami elképesztő fontosságú játékos jelenleg a csapatban.
Ha igazolnánk egy szélsőt, nálam simán ő is lehetne a csatár (rotációban, ha más lyukat próbálunk betömni a keretben) főleg emberhátrányban.
Lewy sajnos elrúgta Yamal elől. Az ilyen helyzeteket ki kell használni, jött is a büntetés. Cubarsi nagy butaságot csinált. Ezekkel a helyzetekkel kezdeni kellene valamit (Araujo-PSG, Garcia-Monaco). Szerintem inkább el kellene engedni a támadót, még akkor, is ha gólt szerez.

Saviolaval értek egyet a bírói ítéletek és Lewy kapcsán is, amit már leírtam ezelőtt.
Nem tudom, hogy jobb lett volna e Lewyt lekapni Olmo helyett. Én azt tettem volna. Viszont szerintem azért maradt fent, mert onnantól Tek felívelgette a labdákat Lewyre.
A feltolt védekezés mellett a labdakihozatalok az ellenfél preszzingjénél amin kellene javítani. Az egy másik kérdés, hogy Lewy mennyire tudta megtartani jó helyre fejelni a fellőtt labdákat.
Amellett, hogy nagyon jó meccset hoztunk csapatként, szerintem a hiányosságok is látszanak.
Jó lenne egy szélső, mert Raphinha és Yamal teljesen szét van hajtva. Nem értem a sok rotációt váró kommenteket sem, amit többször leírtam. Torre, Fermin, Gavi vagy ki kerüljön a szélre a kezdőbe? Azzal viszont egyetértek, hogy mégis kellene valamilyen variációt találni, mert muszáj lenne pihentetni őket, pl. átállni 4 kp-ra, és kihagyni valamelyikőjüket, de mindenhol a véghajrába érkeztünk.

A kp-ra szerintem nagyon elférne egy fizikális jól szerelő vkp-s, mert teljesen átrohannak a kp-nkon. Tegnap szerencsére nem volt olyan éles a Benfica (nekünk és az Atletico-nak is 4-et rúgtak), és szerencse, hogy mindent a széleken erőltettek, és nem tették nagyon próbára a kp-kat, valamint a középről a második hullámból érkező lövések gyengébbre sikeredtek.
Ez viszont semmit nem von le Tek vagy a csapat érdemeiből.

Araujo bizonyította, hogy nagyon kell ő a védelembe, a sérülékenysége miatt és amiket leírtam feljebb, Tah is jól jönne.
Tartottam tőle, hogy fizikálisan elnyomnak minket, főleg a szögleteknél, ahol Lewy pályán maradása szintén jól jött.

Lehet érdemes lenne nyáron rámenni az "ingyen" megszerezhető játékosokra (Tah, Partey, Kimmich, David), mert egy Benfica is Bellotti, Cabral, Dahl, Bah, Renato Sanches és a most sérült Di Mariat tud behozni a padról.
Carreras nagyon fog hiányozni a Benficanak a visszavágóról, nagyon jó kis játékos, nálunk is el tudnám képzelni.
A kiállítás után nekem is megfordult a fejemben, hogy itt van vége idénre a BL menetelésünknek, így teljes mértékben elégedett vagyok az 1 gólos előnnyel, még 11 emberrel is aláírtam volna a meccs előtt.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.03.06. 11:06:58

Troym írta:
2025.03.06. 10:09:21
Szándékos volt? Akkor nyilván piros, de nem annak tűnt, akkor meg nem taposás, hanem rálépett.
Irreleváns évek óta a szabályok szerint. Tudom, hogy a megfogalmazás miatt írtad, de szerintem az is mindegy, akkor hívjuk rálépésnek, teljesen mindegy, szerintem sem volt szándékos, írtam is, hogy attól függetlenül.
Troym írta:
Meccseken lépnek rá egymás lábára, kezére, esnek egymásra játékosok, nem szokott piros lenni, ha nem szándékosan, vagy gólhelyzetben kitörő játékos ellen teszik. Csúnya volt, sérülni is lehet ilyenben, de ilyen alapon minden könyökös, akhilleszre lépés, ágyékra esés, stb is piros lenne, de nem szoktak azok lenni még a VAR korszakban sem, nem 8-8 ellen szoktak meccseket befejezni.
Nagyon-nagyon sok meccset nézek, de nem emlékszem, hogy ilyenre valaha nem adtak volna pirosat. Ez az azonnal kihívás és 1-2 mp-ig tartó gondolkodás szokott lenni. Egy precendens rémlik az elmúlt időszakból, tényleg centire ugyanez, annak a bíró eltiltása lett az eredménye, és bocsánatkérés a bírói kar részéről. Itt nem csak az a kérdés, szándékos-e a rálépés, egyszerűen úgy nem megyünk oda, hogy ez egyáltalán már benne van. Sőt, továbbmegyek, szokás ilyenért kiállítani embert még úgy is, ha nem talpalja telibe, csak majdnem, és épp lecsúszik róla.
Troym írta:
...akkor Cubarsi szerelése is olyan, amikor összezárta a Benfica csatár lábait akkora tempónál és akkor mezőnyben is pirosnak kellene lennie, simán lehetett volna szalagszakadás a vége annak is.
Megrúgni egy lábat oldalról egy rosszul időzített szerelés közben teljesen más veszélyességi fok, mint stoplival teljes súllyal telibe "lépni" az ellenfél sípcsontját.

És akkor ugye ott a DJ elleni lökés, finoman szólva sem jöttünk ki jól a bírói ténykedésből, sajnos. Ez tovább növeli a szememben az eredményt.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.03.06. 10:59:13

Le a kalappal a csapat elott,nem gondoltam volna,h kihuzzuk.Viszont ez a Benfica ,ha reggelig jatszanak sem lonek golt.Szamomra ez a Benfica egy europa liga szintu csapat,visszavagon galat varok.Flicket ertettem eddig,h nem akarta,akarja megbontani az Inigo,Cubarsi parost,de Araujonak kezdoben a helye!
Hetvegen Osasuna,nem nagyon lehet pihenni
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.03.06. 10:39:30

brazilfan írta:
2025.03.06. 00:08:06
Andrsika írta:
2025.03.05. 23:26:43
Mennyi lett az állás most és mennyi tavaly? Fociba nincs, ha csak tény van( ha kiállítják a benficást, ha Raphinha még egyenlő letszámban belövi a helyzeteket stb…) ki mondta, h szèp volt a focink? ( én egy szóval sem) de pl a Psg ellen a kiállítás után konkrétán óvodás szinten védekeztünk a mai meccsen sztem nem volt annyira gáz.
Tavaly ilyenkor, a nyolcaddöntő első meccsén 1:1 volt Nápolyban, a visszavágón 3:1.
A PSG-vel egy körrel később, a negyeddöntőben találkoztunk, és lényegesen jobb támadókkal rendelkeztek, mint a mostani Benfica.

- - - - - -

Én dicsérném Szczesnyt, nem is annyira az 1-2 bravúrja miatt, hanem mert nagyon labdabiztos volt, nem pattantak ki tőle, és a beívelésekre is jól jött ki, higgadtan és magabiztosan bokszolta el a labdákat. Cubarsit megvédeném, nem volt lassú, utolérte a csatárt (különben nem is tudott volna becsúszni), más kérdés, hogy nem találta el a labdát. Yamal visszaesése nem ma kezdődött, komolyabban kellett volna venni a pihentetését a mainál kevésbé fontos meccseken. Raphinha dettó, mindketten agyon lettek játszatva.
Igen ez jogos.
Ez a Benfica nem lennék benne biztos, nem venné fel a versenyt europában bármelyik csapattal. Én nem szeretek “hazni” de èvek óta egyik edzőnél sem volt tartàsa a csapatnak jelenleg van ès nem szaladunk vele a késbe. Hozzáteszem az idei keret vékony ès tele csikókkal! Az előző években jelentősen jobb volt( nekem) a keret ès láthattuk, hogyan aláznak meg minket a bl-ben. Tévedès ne essék nem volt szemre tetsző a focink, de célra törő volt( az màr nem is mondom, h a piros lap előtt a görög csatár két kézzel lökte el De jongot) valaki írta milyen xg-je volt a Benficának (1,72) nekünk 1,27, hát mit ne mondjak nincs ott akkora különbség. Egyèbként a hètvégén a Sociedadnak is meg volt az esélye, h emberhátrányba ezt a fociz csinálják mint mi tegnap, de hát….
Ès lezárom ezt a tèmát, ha megengeded, mert uncsi.
Szèp napot, jó szúrkolást.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.03.06. 10:21:39

Hát, én nem állítom, hogy Flick zseni, meg azt sem, hogy tegnap nem volt szerencsénk, de azért azt kijelenti, hogy nem volt tartása tegnap a gárdának, kicsit erősnek érzem.

20. perctől 10 emberrel, idegenben, kapott gól és újabb kiállítás nélkül, úgy, hogy a két középső védőnk sárgával játszott, több, mint egy félidőt, plusz behúztuk a meccset, nálam az több, mint tartás. Fejben, fizikailag, mindenhogy, miközben ránk gyújtották a stadiont.

Ami intő jel, hogy Yamal meccsek óta gyenge, nem jönnek be a cselek, a passzok, lendülete is apad, lehet jó lenne pihentetni kicsit. Raphinára ugyanez igaz, de idén a semmiből képes villanni.

Pedri brutál melót tette a tegnapi meccsbe, de azért az Inigo-Ara kettős is erőn felül teljesített. Koundét én megint gyengének éreztem, folyamatosan lemarad az emberéről, előrefelé meg lassú. Ellenben Baldénak voltak szép szólói, de védekezésben Ő is kevés.

Lewa vitába nem mennék bele részletesen, mert lerágott csont, értem az érveket is, szögletnél többször is Ő fejelt, sokkal nehezebben birkózták le, mint pl. Torrest, felíveléseknél, de kb. ennyi is. Továbbra is tartom, hogy szegény ember kézzel nőz, nem Lewának kéne a kezdőcsatárnak lennie, de jelenleg Ő a legjobb alternatíva.

A játékvezetéshez:

Közvetlen kiállítás előtti szitu:
Screenshot_20250306_095542_Instagram.jpg
Screenshot_20250306_095542_Instagram.jpg (188.25 KiB) Megtekintve 3966 alkalommal
Egyértelműen szabálytalan, innentől pedig a kiállítás sem jogos, ez nálam meccset befolyásoló hiba, ahogy Rumi írta az élőben, ha a lest 30 perccel az adott szitu előtt vizsgálgatják, a piros lap előtti szitukat is lehetne.

Inigo elleni szitu 50-50, van akinél piros, van akinél nem. Itt természetesen nem. :) De ezt nem érzem akkora hibának, mint a fentit.

Összességében hatalmas fegyvertény, hogy nem omlottunk össze, 10 emberrel nyertünk, ebből lehet építkezni! :)
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Troym
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
2025.03.06. 00:14:13
Ez nem piros, hanem bordó. Konkrétan Inigo karrierje veszélybe kerülhetett volna ennél, brutális volt, függetlenül a szándéktól, ami ma már nem releváns a pirosaknál. Megértem a dühét, amire végül asszem sárgát kapott. Ennél tényleg nehéz tisztább kiállítást elképzelni. Taposás sípcsontra, ez automatikus piros.
Szándékos volt? Akkor nyilván piros, de nem annak tűnt, akkor meg nem taposás, hanem rálépett. Meccseken lépnek rá egymás lábára, kezére, esnek egymásra játékosok, nem szokott piros lenni, ha nem szándékosan, vagy gólhelyzetben kitörő játékos ellen teszik. Csúnya volt, sérülni is lehet ilyenben, de ilyen alapon minden könyökös, akhilleszre lépés, ágyékra esés, stb is piros lenne, de nem szoktak azok lenni még a VAR korszakban sem, nem 8-8 ellen szoktak meccseket befejezni. A karrierveszélyeztető részt barokkos túlzásnak érzem, akkor Cubarsi szerelése is olyan, amikor összezárta a Benfica csatár lábait akkora tempónál és akkor mezőnyben is pirosnak kellene lennie, simán lehetett volna szalagszakadás a vége annak is.
barlacy
Jugador del Barça

2025.03.06. 09:51:08

Felejthetetlen este volt !
Köszönet a CSAPATnak csupa nagybetűvel !!Mindenki tette a dolgát külön kiemelni -többek véleményével egyezően -kapusunkat tudom !Edzőnk jó meccstervet készített, szükséghelyzetnek megfelelően jó döntéseket hozott ! Cseréink jók voltak, ültek és hozták az eredményt !!!

Hajrá !!
bence0330

2025.03.06. 00:14:13

Asensi írta:
2025.03.05. 23:53:32
A meccsről annyit, hogy a kiállítás pillanatában a labdabirtoklás 72-28, az XG meg 0.85-0.25 a javunkra. A kiállítás után egy új meccs kezdődött.
Aztán amúgy félidő végén teljesen tisztán még egy új meccsnek kellett volna kezdődnie, lábszár taposás az pont az, ahol nincs kecmec a szabálykönyvben, el nem tudom képzelni, hogy maradhatott az el.

https://imgur.com/a/HcBNm7Z

Ez nem piros, hanem bordó. Konkrétan Inigo karrierje veszélybe kerülhetett volna ennél, brutális volt, függetlenül a szándéktól, ami ma már nem releváns a pirosaknál. Megértem a dühét, amire végül asszem sárgát kapott. Ennél tényleg nehéz tisztább kiállítást elképzelni. Taposás sípcsontra, ez automatikus piros. Érthetetlen néha, mik felett siklik el a VAR tekintete. Egy ilyen után egy olasz ligában hetekig el lenne tiltva a bíró. 2 hetes eset volt egy pont ilyen, de ennél kevésbé durva sípcsonttaposás, eltiltás lett a vége utólag, és elismerték a tévedést. Fogalmam sincs, a BL-ben milyen egy ilyen utóélete, az on field bíró nem érdekel, velük kapcsolatban elengedek dolgokat, de aki erre nem ad pirosat a VAR szobából több képi anyaggal, az ne ülhessen oda jó sokáig, és szépen menjen el egy továbbképzésre. Egy f..yout még el lehet nézni, de ez iszonyat durva volt. Még arra is azt mondom, hogy oké, elfogadom, ami a Cubarsi esetet megelőző szabálytalanságnál történt, van benne egy jó adag szubjektivitás, rendben, fogalmam sincs, visszafújnám-e, talán. De ez? Erre nincs magyarázat. Szerencse, hogy ebből most nem lett baj, bár lehet, hogy ugye akkor 3-al vertük volna őket 10 vs 10 meccsen.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.03.06. 00:08:06

Andrsika írta:
Mennyi lett az állás most és mennyi tavaly? Fociba nincs, ha csak tény van( ha kiállítják a benficást, ha Raphinha még egyenlő letszámban belövi a helyzeteket stb…) ki mondta, h szèp volt a focink? ( én egy szóval sem) de pl a Psg ellen a kiállítás után konkrétán óvodás szinten védekeztünk a mai meccsen sztem nem volt annyira gáz.
Tavaly ilyenkor, a nyolcaddöntő első meccsén 1:1 volt Nápolyban, a visszavágón 3:1.
A PSG-vel egy körrel később, a negyeddöntőben találkoztunk, és lényegesen jobb támadókkal rendelkeztek, mint a mostani Benfica.

- - - - - -

Én dicsérném Szczesnyt, nem is annyira az 1-2 bravúrja miatt, hanem mert nagyon labdabiztos volt, nem pattantak ki tőle, és a beívelésekre is jól jött ki, higgadtan és magabiztosan bokszolta el a labdákat. Cubarsit megvédeném, nem volt lassú, utolérte a csatárt (különben nem is tudott volna becsúszni), más kérdés, hogy nem találta el a labdát. Yamal visszaesése nem ma kezdődött, komolyabban kellett volna venni a pihentetését a mainál kevésbé fontos meccseken. Raphinha dettó, mindketten agyon lettek játszatva.
Asensi
Jugador del Barça

2025.03.05. 23:53:32

A meccsről annyit, hogy a kiállítás pillanatában a labdabirtoklás 72-28, az XG meg 0.85-0.25 a javunkra. A kiállítás után egy új meccs kezdődött.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.03.05. 23:45:33

Sok szempont volt, hogy ki menjen, maradjon. Eddig minden bejott, amiket Flick kitalált. Nagyon kockázatos védekezéssel sikeresek vagyunk es baromi jó nézni a játékot. Elkepeszto volt, ahogy nyomás alatt is pár méteres passzokkal, finom cselekkel hoztuk ki a labdát. Es a csapatnak van tartása, és szerencséje :)
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2025.03.05. 23:43:06

Andrsika írta:

Hogy mi a frászra alapozom? Mennyi lett az állás most és mennyi tavaly? Fociba nincs, ha csak tény van( ha kiállítják a benficást, ha Raphinha még egyenlő letszámban belövi a helyzeteket stb…) ki mondta, h szèp volt a focink? ( én egy szóval sem) de pl a Psg ellen a kiállítás után konkrétán óvodás szinten védekeztünk a mai meccsen sztem nem volt annyira gáz. Azért őrültség azt írni, h naggyá tették teket ugyanis rengeteg olyan bravurja volt ami nem középre ment. De persze tudom én hétvégén is volt nem egyetértés és ma is amivel nincs gond én így látom te úgy.
Visszavágón esélye nem lesz a Benficának erre fogadni is fogok.
Raphinha gólja nem ment volna mellé max védte volna a kapus. A gól szerencsés volt, de szokás mondani a jó csapatnak szerencséje van nekünk ma volt bőven. “Győzelmet felesleges megmagyarázni a vereséget meg nem lehet”
Ezzel indirekten azt mondod, hogy a mostani Benfica ugyanazt a tűzerőt képviseli, mint a tavalyi PSG. Ha ezt tényleg így látod, akkor biztosan nem fogunk egyetérteni.

Visszavágón szerintem sem lesz túl sok sansza az ellennek, de várjuk ki a végét. Most se számítottam egy nehéz meccsre, mégis az első három nagy védést nekünk kellett bemutatni, utána egy akcióból mégis nekünk kellett volna nehéz helyzetben tisztázni (ami nem sikerült), a kiállítás után meg teljesen jogosan visszább húzódtunk, amivel tulajdonképpen nehezebben tudtak mit kezdeni a portugálok. Ennek ellenére volt 26 lövésük a mi 10-ünkkel szemben, egyértelműen ők voltak ma a jobbak, ha a játékot nézzük, mégis nyertünk. Ezért szerintem szerencsénk volt, mások szerint meg hatalmas zsenik vagyunk Flickkel az élen.

Ui, ennek a meccsnek is nagyon rosszat tett a kiállítás, teljesen kivette azt a pörgős, lendületes és kreatív játékra alkalmas lehetőséget, amiből amúgy láttunk egy keveset a meccs elején.
Asensi
Jugador del Barça

2025.03.05. 23:42:21

sansz írta:
2025.03.05. 23:21:12
bence0330 írta:
2025.03.05. 23:03:56

Flick egy mágus. Megint.

Azért Flick nagyon nehézzé tette ezt a mait azzal,hogy éppen a legjobb támadót vette le. Ha Lewát veszi le, az égvilágon semmi nem változott volna a meccsképen,márpedig a pirosig atom jók voltunk.
Kivette azt az embert aki folyamatosan nyomás alatt tartotta az ellenfelet és azonnal megváltozott a meccs képe. Lewa azt a kevés támadásunkat még hátráltatta, Olmo pedig hiányzott a pályáról, lényegében dupla emberhátrány.

Onnantól kezdve nem volt rossz cseréje,bár sztem Casadó nem volt jobb FDJnél, sőt.

Végsősoron Flick változtatásai hozzák a gólunkat,de ha az elejént Lewát küldi le,akkor nem lett volna ekkora szenvedés.
Folyamatosan alulértékelitek Lewa munkáját. Birkózik a védőivel elől, légipárbajokat nyer hátul. Ezek óriási fizikumot igényelnek. Ha már fizikum, ezt érzem Flick egyik legfontosabb változtatásának. Most a fizikai felkészültség eredményeként nem hoztak a védők rossz döntéseket. Emiatt nem kaptunk x gólt emberhátrányban. Meg a másik lengyel miatt. Lehet, hogy nem voltak a kapunkra tartó lövések egy igazi kapus számára nehezek. De Szczesny elhitette az ellenfelekkel is, meg a csapattársakkal is, hogy itt ma nem kap gólt.
És még egy kicsit Flickről. Igenis jó döntés volt az Olmo-Arujo csere. Nem lehetett emberhátrányban egy nyílt játékot játszani. És jó volt a Yamal-Ferran csere is, ott már nem a kreativitás kellett, hanem egy olyan játékos aki ha eljut a kapuig a labdával, beveri azt.
Nagy meccs volt egy nagyon jó csapat ellen. De mi jobbak voltunk:)
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.03.05. 23:36:12

sansz írta:
bence0330 írta:

Flick egy mágus. Megint.

Azért Flick nagyon nehézzé tette ezt a mait azzal,hogy éppen a legjobb támadót vette le. Ha Lewát veszi le, az égvilágon semmi nem változott volna a meccsképen,márpedig a pirosig atom jók voltunk.
Kivette azt az embert aki folyamatosan nyomás alatt tartotta az ellenfelet és azonnal megváltozott a meccs képe. Lewa azt a kevés támadásunkat még hátráltatta, Olmo pedig hiányzott a pályáról, lényegében dupla emberhátrány.
Én azt nem értem, hogy hogy tudod/mered ilyen magabiztosan kijelenteni ezt, hogy elrontotta a cserét és ő nehezítette meg a dolgunkat :D
Szerintem meg ez az ember iszonyúan penge taktikailag, Olmo pedig az egyik leggyengébb állóképességgel rendelkezik a csapatból, védekezésben nem egy pótolhatatlan játékos, kb 60 perc után mindig le kell cserélni, Flick pontosan tudta hogy kit kell lehozni hogy itt ma maradjon esély.
Megint lehet Lewandowskit fikázni, de igenis volt szerepe benne hogy ezt a meccset megnyertük. Tud párharcokat nyerni, fel lehet neki rúgni magas labdákat, emberhátrányban kellenek a magas emberek szögletekhez, szabadrúgásokhoz elől és hátul is. Millió szögletet kifejelt.

Az a baj sokan azt gondoljátok hogy ez a Fifa Xboxon, ahol ha kontrázni kell, berakok 2 futót a szélre, és megnyerem a meccset. Ez azért kicsit ennél sztem bonyolultabb.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.05. 23:32:56

bence0330 írta:
Nem találok szavakat erre a teljesítményre. Részemről ez komolyabb volt mint a Bayern 4-1. Ez tavaly 4 vagy 5 kapott góllal végződött volna, kialakított helyzet nélkül.

Flick egy mágus. Megint.

Nem is tudom, ki überelt jobban kit. Tek? Pedri? Ara? Koundé? Baldé? Pedri? Rapha? Mindenki hozzátette a magáét, amiben a legjobb.

Rapha meg az utolsó 6 nagyobb BL meccsen úgy néz ki, hogy PSG-PSG 3 gól, BM, mesterhármas, Dortmund vezető gól, Benfica 95. perces meccseldöntő gól, Benfica győztes gól. Nagyon kellett nekünk egy ilyen ember.

De nem ő a MOM, nálam Tek-Ara-Pedri közül kerülne ki, talán. De tényleg nehéz, Baldétól is egy védekező masterclasst láttunk.

Tényleg csak hápogok, ez teljesen ismeretlen élmény számunkra. Azért ez egy jó csapat, akivel játszottunk.
Nagyot játszott Tek, de -és nem vonva le semmit az érdemeiből- komoly ziccereket nem nagyon tudott kialakítani a Benfica. Két olyan igazi klasszis védésre emlékszem, a többi inkább átlövés többnyire a közelébe. Persze ezeket is fogni kellett és magabiztos volt végig, mindenképp a legjobbak között volt.
De emiatt én inkább a védelmet emelném ki. Araujo zseniális volt, Inigo is kb. hiba nélkül hozta le a meccset. Plusz ha kiszórják róla Barriost egy szót sem szólhattak volna a portugálok.
Pedrinél az a durva, hogy saját magához képest nem játszott kiemelkedő meccset és mégis a mezőny talán legjobbja volt.

Én azon csodálkoztam, hogy a kiállításnál nem Lewyt hozta le Flick. Olmot fel lehetett volna tolni ss-be, letámadásban és labdatartásban is sokkal többet érünk vele.
Végül is mindegy, a végeredmény a lényeg, nagy grat a csapatnak, nagyon komoly tartás van bennük, már nem az első ilyen meccs ahol bizonyítják.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2025.03.05. 23:32:29

Izgalmas meccs volt és talán ez a hétvégi izgalmakat hiányolók számára minden igényt kielégített, hiszen ez annak a tükörképe volt az eredményt kivéve.
Minden jó, ha a vége jó.
Komoly tartása volt a csapatnak, rengeteget változott a mentális erőnlét a korábbi évekhez képest.
Örök klasszikus, hogy mindnki annyit játszik, amennyire hagyják játszani.
ElBartimaeus írta:
2025.03.05. 23:15:41
Teket naggyá tették azzal, hogy mindent középre lőttek, nekünk meg adtak szó szerint ingyen egy gólt egy eladott labdával és egy szerencsésen megpattanó lövéssel (mert amúgy mellé ment volna a fenébe).
Nem azt mondom, hogy barvúrokat bravúrra halmozott, de jókor volt jó helyen, ahogyan Raphi is.
A fociban, ahol a momentumok döntenek, bizony sokat jelent.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2025.03.05. 23:33:34-kor.
bence0330

2025.03.05. 23:28:54

sansz írta:
bence0330 írta:

Flick egy mágus. Megint.

Onnantól kezdve nem volt rossz cseréje,bár sztem Casadó nem volt jobb FDJnél, sőt.

Végsősoron Flick változtatásai hozzák a gólunkat,de ha az elejént Lewát küldi le,akkor nem lett volna ekkora szenvedés.
Bármikor Lewyt hoztam volna le a kiállítás után, ami erénye van, az egy ilyen meccsen kb lenullázódik. Yamal-Lewy dilemmánál ma én is Yamalt vittem volna le, nem értettem, mi volt ez ma, egy rossz teljesítményt nem kell nekem megmagyarázni, ilyen a foci, senkit nem kritizálok 1-2 rossz meccs miatt, de tényleg olyan volt, mintha a pálya közelében nem lett volna kedve lenni. Nem tudom, mi volt ez, tényleg remélem, hogy beteg volt, vagy valami ilyesmi.

De ja, Olmoval több esélyünk lett volna támadásépítéseknél, de szerencsére 1-2 esély elég volt, az eredmény meg magáért beszél, ennél jobban szerintem nem nagyon jöhettünk volna ki ebből a meccsből. Hogy Lewy nélkül ez ugyanannyi lette-e volna, ki tudja. Ez így jó volt most. :)

Egyébként Lewy mellett egy érv szólt szerintem, pazar a pontrúgásoknál védekezésben. De tényleg, kiváló. És szerintem picit még ez is benne volt a döntésben, lehetett tudni előre, hogy rengeteg ilyen várható a meccsen.
Andrsika
Jugador d'estrella

ElBartimaeus írta:
Andrsika írta:
2025.03.05. 23:07:07
Pàr éve kiállítással kaptunk volna 4-t ettől a Benficától.
Ezeket amúgy miért kell? Meg mi a frászra alapozod? Tavaly egy sokkal erősebb PSG vert nekünk 4-et. Most közel 2-es xG-re kaptunk 0-át, Teket naggyá tették azzal, hogy mindent középre lőttek, nekünk meg adtak szó szerint ingyen egy gólt egy eladott labdával és egy szerencsésen megpattanó lövéssel (mert amúgy mellé ment volna a fenébe).

Ez se nem tartás, se nem csodálatos játék. Ez egy nagyon hízelgő és egy remek eredmény, de semmi több. Bocs, de: annyit jó látni, hogy hajlandó 5-4-0-ba is visszaállni védekezni a csapat, hogyha ez a legcélravezetőbb, akár 60 percen keresztül is. Ez piros pont.

Hogy mi a frászra alapozom? Mennyi lett az állás most és mennyi tavaly? Fociba nincs, ha csak tény van( ha kiállítják a benficást, ha Raphinha még egyenlő letszámban belövi a helyzeteket stb…) ki mondta, h szèp volt a focink? ( én egy szóval sem) de pl a Psg ellen a kiállítás után konkrétán óvodás szinten védekeztünk a mai meccsen sztem nem volt annyira gáz. Azért őrültség azt írni, h naggyá tették teket ugyanis rengeteg olyan bravurja volt ami nem középre ment. De persze tudom én hétvégén is volt nem egyetértés és ma is amivel nincs gond én így látom te úgy.
Visszavágón esélye nem lesz a Benficának erre fogadni is fogok.
Raphinha gólja nem ment volna mellé max védte volna a kapus. A gól szerencsés volt, de szokás mondani a jó csapatnak szerencséje van nekünk ma volt bőven. “Győzelmet felesleges megmagyarázni a vereséget meg nem lehet”
sansz
Entrenador del Barça

bence0330 írta:

Flick egy mágus. Megint.

Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.03.05. 23:16:44

Bevallom a pirosnál átfutott a fejemen hogy itt a vége a BL-nek.
Nagy teljesítmény volt ez. Szczesny elképesztő volt, de Araujo is igazi vezérként szállt be. Nagyon kell ő oda hátra, egyértelműen a kezdőben van a helye. Neki és Inigonak kell kezdenie, a baszk is egy igazi állat, ez a pali semmitől és senkitől nem fél, és mindig ezer fokon ég.

Flick egy mágus. Pontosan tudta, kit kell lehozni emberhátrányban, pontosan érezte hogy Yamal elsztároskodja ezt a meccset a hanyag presszinggel, és ez ma nem fog beleférni. Nyilván hozzá képest Ferrán ugatja a focit, de Flick rendszerében nagyon fontos a letámadás és a visszazárás, erre meg ő is képes.

A visszavágón nem lesz Carreras, aki a múltkori és a mai meccsen is zsebre tette Yamalt, eddig én nem láttam olyan balbekket aki ilyen szinten semlegesítené. Ez is nagy fegyvertény lehet.

Nekünk áll a zászló, de észnél kell lenni. A maiért emelem kalapom.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
ElBartimaeus
Director del Fútbol

Andrsika írta:
Ezeket amúgy miért kell? Meg mi a frászra alapozod? Tavaly egy sokkal erősebb PSG vert nekünk 4-et. Most közel 2-es xG-re kaptunk 0-át, Teket naggyá tették azzal, hogy mindent középre lőttek, nekünk meg adtak szó szerint ingyen egy gólt egy eladott labdával és egy szerencsésen megpattanó lövéssel (mert amúgy mellé ment volna a fenébe).

Ez se nem tartás, se nem csodálatos játék. Ez egy nagyon hízelgő és egy remek eredmény, de semmi több. Bocs, de: annyit jó látni, hogy hajlandó 5-4-0-ba is visszaállni védekezni a csapat, hogyha ez a legcélravezetőbb, akár 60 percen keresztül is. Ez piros pont.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.03.05. 23:09:17

Amit Pedri csinált, az egészen bámulatos, de a többiek is olyan labdabiztosak voltak a labdakihozatalokban, mintha a Busi-Ini-Xavi-Messi kvartett passzolgatott volna. Nagy győzelem ez.
Andrsika
Jugador d'estrella

Grat a csapatnak, h ennyi időt le tudtak védekezni( A kapusunk ma vk volt) Araujó vezére ennek a védelemnek kell ő oda mint egy falat kenyér! És nekem ma G Martin is jól szállt be. Aki viszont borzalmas volt az Yamal( mint, ha nem lett volna kedve focizni) visszavágón szerencsére nem lessz a bal védőjük
Olcha
Jugador del Barça

2025.03.05. 23:06:34

Ezt a tartást és kondit.. hatalmas respekt.
Az egész stáb és a srácok is megérdemlik!
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2025.03.05. 23:06:06

Összetehetjük a kezünket, ez egy másik napon könnyen tragédia lehetett volna. 26-10 kapura lövés mellett mi találtuk a gólt, a Benfica meg mindenét elszórakozta ezek mellett. Ezért (is) lutri a Bl, most felénk billent a szerencse mérlege, örüljünk neki, nagyon hasznos előnyhöz jutottunk.

Szerk:
csababarca írta:
2025.03.05. 23:03:33
Remélem Flick látta, hogy Araujo mint egy falat kenyér kell hátra, pláne ha ezzel a fent védekezünk taktikával akar operálni.
Őt is meg tudják futni, de nagyobb eséllyel utoléri a kilépőt, mint Cubarsi vagy Inigo.
Épp, hogy Arával nem feltolt védelemmel játszottunk, hanem egy kompakt mid/low blockba álltunk vissza. Nem egészen értem, mit bizonyított ez a feltolt védekezésnél nyújtott teljesítményében. Mindazzal együtt egyetértek, hogy Ara alapvetően magasabb minőséget képvisel, viszont vele láthatóan gyengébb szokott lenni a védelem úgy en bloc valamiért.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ElBartimaeus 2025.03.05. 23:11:18-kor.
Válasz küldése