Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nincs probléma ennyi kapott góllal, ezt simán tudjuk ellensúlyozni, és nem is kell 3-4 gólokat lőni hozzá. Abban a hullámvölgyben sem a sok kapott góllal volt a gond, hanem egy Soci-Leganes-Las Palmas triónak összesen 1 gólt tudtunk rúgni, ami még a Valladolid sem csinál a legrosszabb időszakában. Szinte zsinórban volt három vereségünk, amiből kettő 1:0 és egy 2:1 volt. Ezért vagyunk olyan szorosan az Atmával, nem azért, mert meghalt a középpályás védekezésünk és elkezdtük nyelni a gólokat. 1-2 helyzetet "engedélyeztünk" rendre az ellenfeleknek, de mi semmivel nem tudtunk élni. Bőven visszaadja azt, hogy nem annyira fizikális a védekezésünk. Sokszor nem is vesszük észre mennyit számít ez a védelem, csak ha befújnak egy-egy lest. Rendre megbénulnak a támadók mert érzik, hogy lesen vannak/lesre futnának és a labdás ember ilyenkor nem tud mit csinálni, jobb esetben is oldalra/hátra gurítja, de többnyire eladja. Ha beállnánk hátrébb védekezni sem biztos, hogy kevesebb gólt kapnánk, talán több helyzetet is alakítani ki az ellenfél, cserébe az előnyt a támadásban elveszítenénk.bence0330 írta: ↑2025.03.07. 12:15:05Szerintem ez ilyen valamit valamiért téma. Kicsit keményebbek a középpályán, és stabilabban védekeznek, ahogy írod, nem vehemens letámadással, így kevesebb gólt kapnak. Csak halkan jegyzem meg, hogy nekünk mostanában kezdett kapusunk lenni, náluk végig van egy, aki nem is akármilyen. Ez is egy különbség.gránit írta: ↑2025.03.07. 12:04:55Ez a kulcs, a középpályás védekezés. Amellett, hogy egészen elképesztő, amit Flick letett már eddig is az asztalra, a középpályás védekezés az, amiben lehetne fejlődni. Az Atleti hasonlóan feltolt védelem mellett azért kap kevesebb gólt, mert erősebb a középpályás védekezésük. Meg teljesen máshogy védekeznek. Mi olykor presszingelni próbálunk, meg akarjuk szerezni a labdát, ők ezzel szemben nem támadnak le, hanem területet védekeznek. Aztán ha jön az ellenfél, majd leszerelik, ha meg nem jön, nekik úgy is jó. Őket kevésbé érdekli a labdabirtoklás. Meg a kapusposzt is mellettük szól. Én inkább annak örülnék, ha ők esnének ki ebben a nyolcaddöntőben, a Madrid szerintem verhetőbbnek tűnik eddig a szezonban.
Viszont cserében sokkal kevesebbet lőnek, és nálunk a kp ég és föld különbség szinten kreatívabb (a visszalépő Griez kompenzál ott ebben azért). Valamit valamiért. És azért mindkét meccsünkön olyan ordas mázlijuk volt, amire még egyszer szerintem nem lenne esélyük, szanaszét voltak focizva. Másodszor már a mázli sem segített volna, ha van egy kicsit mélyebb keretünk, és nem kellett volna levinni bizonyos játékosokat. Ha fenn tartjuk a kulcsembereket, simán marad a két gólos különbség, legalább.
Szerintem ez ilyen valamit valamiért téma. Kicsit keményebbek a középpályán, és stabilabban védekeznek, ahogy írod, nem vehemens letámadással, így kevesebb gólt kapnak. Csak halkan jegyzem meg, hogy nekünk mostanában kezdett kapusunk lenni, náluk végig van egy, aki nem is akármilyen. Ez is egy különbség.gránit írta: ↑2025.03.07. 12:04:55Ez a kulcs, a középpályás védekezés. Amellett, hogy egészen elképesztő, amit Flick letett már eddig is az asztalra, a középpályás védekezés az, amiben lehetne fejlődni. Az Atleti hasonlóan feltolt védelem mellett azért kap kevesebb gólt, mert erősebb a középpályás védekezésük. Meg teljesen máshogy védekeznek. Mi olykor presszingelni próbálunk, meg akarjuk szerezni a labdát, ők ezzel szemben nem támadnak le, hanem területet védekeznek. Aztán ha jön az ellenfél, majd leszerelik, ha meg nem jön, nekik úgy is jó. Őket kevésbé érdekli a labdabirtoklás. Meg a kapusposzt is mellettük szól. Én inkább annak örülnék, ha ők esnének ki ebben a nyolcaddöntőben, a Madrid szerintem verhetőbbnek tűnik eddig a szezonban.
Ez a kulcs, a középpályás védekezés. Amellett, hogy egészen elképesztő, amit Flick letett már eddig is az asztalra, a középpályás védekezés az, amiben lehetne fejlődni. Az Atleti hasonlóan feltolt védelem mellett azért kap kevesebb gólt, mert erősebb a középpályás védekezésük. Meg teljesen máshogy védekeznek. Mi olykor presszingelni próbálunk, meg akarjuk szerezni a labdát, ők ezzel szemben nem támadnak le, hanem területet védekeznek. Aztán ha jön az ellenfél, majd leszerelik, ha meg nem jön, nekik úgy is jó. Őket kevésbé érdekli a labdabirtoklás. Meg a kapusposzt is mellettük szól. Én inkább annak örülnék, ha ők esnének ki ebben a nyolcaddöntőben, a Madrid szerintem verhetőbbnek tűnik eddig a szezonban.Peter írta: ↑2025.03.07. 10:20:05Erről bevillant a piros lap előtti szituáció.
Nem néztem vissza, de úgy rémlik, hogy Cubarsi előtt még a félpályánál több játékosunk között lépett ki a benficás gyerek és nem a védelem mögé adott labda volt, hanem a földön vezette.
Pedri mellett csont nélkül elment a srác a lasztival, de talán még Inigo mellett is, ráadásul szerelési kísérletre sem emlékszem és Cubarsi volt akkor még talán a legtávolabb tőle.
Tehát ami pl az Atletit jellemzi az a határozottabb odalépés, akár technikai falt még azelőtt, mielőtt a veszélyesebb szitu kialakulhat.
Nem kell mindent, de ami hasznos, azt lehet tanulni másoktól, így akár az Atletitől is.
Egyáltalán nem tipikus védelem mögé lőtt lasztival indult akció, ez ellen több ellenszer is alkalmazható illetve egyszerűbben megelőzhető.
Ebben egyetértek, ahogy a kp-nkon a hasonló profilú játékosok terén is.
Erről bevillant a piros lap előtti szituáció.FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.07. 08:49:25Barca tolja legfeljebb a védekezését, de azon meglepődtem, hogy az Atletico a második, alig elmaradva a Barcatól.
Mi 25 ők 16 gólt kaptak.
A konstans bírózás olyan, mint a fű hossza, a meccs időpontja, a szurkolás minősége, az időjárás.
Nem kellett felmentést adnia, nyertünk. Jó, engedjük el a fórumozást, semmi értelme, engedjük el a kritizálást, semmi értelme.
Tegnap szerintem pont nem mentek át a kp-n, bár ezt 20 percből lehetett volna levonni. A vkp-nál kicsit eltúlzottnak és inkább sablonosnak érzem ezt a fizikailag erős vkp szlogent. Casádó nagyon erős a szerelésekben, ami legalább annyit számít, a labdaszerzésekben ez fokozottan kijön. A BL-ben az első 6 meccs után neki volt a legtöbb szerelése az egész mezőnyben és mellette még ott van Pedri, plusz technikailag is elég képzettnek kell lenni. Az egész építkezés tőle indul, ezért van például a Real bajban Tchouamenivel, akit mellesleg simán átjátszanak. Azzal, hogy valaki erős felépítésű még nem biztos, hogy hasznosabb.FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.06. 11:22:09Amellett, hogy nagyon jó meccset hoztunk csapatként, szerintem a hiányosságok is látszanak.
Jó lenne egy szélső, mert Raphinha és Yamal teljesen szét van hajtva. Nem értem a sok rotációt váró kommenteket sem, amit többször leírtam. Torre, Fermin, Gavi vagy ki kerüljön a szélre a kezdőbe? Azzal viszont egyetértek, hogy mégis kellene valamilyen variációt találni, mert muszáj lenne pihentetni őket, pl. átállni 4 kp-ra, és kihagyni valamelyikőjüket, de mindenhol a véghajrába érkeztünk.
A kp-ra szerintem nagyon elférne egy fizikális jól szerelő vkp-s, mert teljesen átrohannak a kp-nkon. Tegnap szerencsére nem volt olyan éles a Benfica (nekünk és az Atletico-nak is 4-et rúgtak), és szerencse, hogy mindent a széleken erőltettek, és nem tették nagyon próbára a kp-kat, valamint a középről a második hullámból érkező lövések gyengébbre sikeredtek.
Ez viszont semmit nem von le Tek vagy a csapat érdemeiből.
Araujo bizonyította, hogy nagyon kell ő a védelembe, a sérülékenysége miatt és amiket leírtam feljebb, Tah is jól jönne.
Tartottam tőle, hogy fizikálisan elnyomnak minket, főleg a szögleteknél, ahol Lewy pályán maradása szintén jól jött.
Lehet érdemes lenne nyáron rámenni az "ingyen" megszerezhető játékosokra (Tah, Partey, Kimmich, David), mert egy Benfica is Bellotti, Cabral, Dahl, Bah, Renato Sanches és a most sérült Di Mariat tud behozni a padról.
Carreras nagyon fog hiányozni a Benficanak a visszavágóról, nagyon jó kis játékos, nálunk is el tudnám képzelni.
A kiállítás után nekem is megfordult a fejemben, hogy itt van vége idénre a BL menetelésünknek, így teljes mértékben elégedett vagyok az 1 gólos előnnyel, még 11 emberrel is aláírtam volna a meccs előtt.
Próbáltam fotót keresni, de csak ezt találtam.
Irreleváns évek óta a szabályok szerint. Tudom, hogy a megfogalmazás miatt írtad, de szerintem az is mindegy, akkor hívjuk rálépésnek, teljesen mindegy, szerintem sem volt szándékos, írtam is, hogy attól függetlenül.
Nagyon-nagyon sok meccset nézek, de nem emlékszem, hogy ilyenre valaha nem adtak volna pirosat. Ez az azonnal kihívás és 1-2 mp-ig tartó gondolkodás szokott lenni. Egy precendens rémlik az elmúlt időszakból, tényleg centire ugyanez, annak a bíró eltiltása lett az eredménye, és bocsánatkérés a bírói kar részéről. Itt nem csak az a kérdés, szándékos-e a rálépés, egyszerűen úgy nem megyünk oda, hogy ez egyáltalán már benne van. Sőt, továbbmegyek, szokás ilyenért kiállítani embert még úgy is, ha nem talpalja telibe, csak majdnem, és épp lecsúszik róla.Troym írta: ↑2025.03.06. 10:09:21Meccseken lépnek rá egymás lábára, kezére, esnek egymásra játékosok, nem szokott piros lenni, ha nem szándékosan, vagy gólhelyzetben kitörő játékos ellen teszik. Csúnya volt, sérülni is lehet ilyenben, de ilyen alapon minden könyökös, akhilleszre lépés, ágyékra esés, stb is piros lenne, de nem szoktak azok lenni még a VAR korszakban sem, nem 8-8 ellen szoktak meccseket befejezni.
Megrúgni egy lábat oldalról egy rosszul időzített szerelés közben teljesen más veszélyességi fok, mint stoplival teljes súllyal telibe "lépni" az ellenfél sípcsontját.
Igen ez jogos.brazilfan írta: ↑2025.03.06. 00:08:06Tavaly ilyenkor, a nyolcaddöntő első meccsén 1:1 volt Nápolyban, a visszavágón 3:1.Andrsika írta: ↑2025.03.05. 23:26:43Mennyi lett az állás most és mennyi tavaly? Fociba nincs, ha csak tény van( ha kiállítják a benficást, ha Raphinha még egyenlő letszámban belövi a helyzeteket stb…) ki mondta, h szèp volt a focink? ( én egy szóval sem) de pl a Psg ellen a kiállítás után konkrétán óvodás szinten védekeztünk a mai meccsen sztem nem volt annyira gáz.
A PSG-vel egy körrel később, a negyeddöntőben találkoztunk, és lényegesen jobb támadókkal rendelkeztek, mint a mostani Benfica.
- - - - - -
Én dicsérném Szczesnyt, nem is annyira az 1-2 bravúrja miatt, hanem mert nagyon labdabiztos volt, nem pattantak ki tőle, és a beívelésekre is jól jött ki, higgadtan és magabiztosan bokszolta el a labdákat. Cubarsit megvédeném, nem volt lassú, utolérte a csatárt (különben nem is tudott volna becsúszni), más kérdés, hogy nem találta el a labdát. Yamal visszaesése nem ma kezdődött, komolyabban kellett volna venni a pihentetését a mainál kevésbé fontos meccseken. Raphinha dettó, mindketten agyon lettek játszatva.
Szándékos volt? Akkor nyilván piros, de nem annak tűnt, akkor meg nem taposás, hanem rálépett. Meccseken lépnek rá egymás lábára, kezére, esnek egymásra játékosok, nem szokott piros lenni, ha nem szándékosan, vagy gólhelyzetben kitörő játékos ellen teszik. Csúnya volt, sérülni is lehet ilyenben, de ilyen alapon minden könyökös, akhilleszre lépés, ágyékra esés, stb is piros lenne, de nem szoktak azok lenni még a VAR korszakban sem, nem 8-8 ellen szoktak meccseket befejezni. A karrierveszélyeztető részt barokkos túlzásnak érzem, akkor Cubarsi szerelése is olyan, amikor összezárta a Benfica csatár lábait akkora tempónál és akkor mezőnyben is pirosnak kellene lennie, simán lehetett volna szalagszakadás a vége annak is.bence0330 írta: ↑2025.03.06. 00:14:13Ez nem piros, hanem bordó. Konkrétan Inigo karrierje veszélybe kerülhetett volna ennél, brutális volt, függetlenül a szándéktól, ami ma már nem releváns a pirosaknál. Megértem a dühét, amire végül asszem sárgát kapott. Ennél tényleg nehéz tisztább kiállítást elképzelni. Taposás sípcsontra, ez automatikus piros.
Aztán amúgy félidő végén teljesen tisztán még egy új meccsnek kellett volna kezdődnie, lábszár taposás az pont az, ahol nincs kecmec a szabálykönyvben, el nem tudom képzelni, hogy maradhatott az el.
Tavaly ilyenkor, a nyolcaddöntő első meccsén 1:1 volt Nápolyban, a visszavágón 3:1.Andrsika írta: ↑2025.03.05. 23:26:43Mennyi lett az állás most és mennyi tavaly? Fociba nincs, ha csak tény van( ha kiállítják a benficást, ha Raphinha még egyenlő letszámban belövi a helyzeteket stb…) ki mondta, h szèp volt a focink? ( én egy szóval sem) de pl a Psg ellen a kiállítás után konkrétán óvodás szinten védekeztünk a mai meccsen sztem nem volt annyira gáz.
Ezzel indirekten azt mondod, hogy a mostani Benfica ugyanazt a tűzerőt képviseli, mint a tavalyi PSG. Ha ezt tényleg így látod, akkor biztosan nem fogunk egyetérteni.Andrsika írta: ↑2025.03.05. 23:26:43
Hogy mi a frászra alapozom? Mennyi lett az állás most és mennyi tavaly? Fociba nincs, ha csak tény van( ha kiállítják a benficást, ha Raphinha még egyenlő letszámban belövi a helyzeteket stb…) ki mondta, h szèp volt a focink? ( én egy szóval sem) de pl a Psg ellen a kiállítás után konkrétán óvodás szinten védekeztünk a mai meccsen sztem nem volt annyira gáz. Azért őrültség azt írni, h naggyá tették teket ugyanis rengeteg olyan bravurja volt ami nem középre ment. De persze tudom én hétvégén is volt nem egyetértés és ma is amivel nincs gond én így látom te úgy.
Visszavágón esélye nem lesz a Benficának erre fogadni is fogok.
Raphinha gólja nem ment volna mellé max védte volna a kapus. A gól szerencsés volt, de szokás mondani a jó csapatnak szerencséje van nekünk ma volt bőven. “Győzelmet felesleges megmagyarázni a vereséget meg nem lehet”
Folyamatosan alulértékelitek Lewa munkáját. Birkózik a védőivel elől, légipárbajokat nyer hátul. Ezek óriási fizikumot igényelnek. Ha már fizikum, ezt érzem Flick egyik legfontosabb változtatásának. Most a fizikai felkészültség eredményeként nem hoztak a védők rossz döntéseket. Emiatt nem kaptunk x gólt emberhátrányban. Meg a másik lengyel miatt. Lehet, hogy nem voltak a kapunkra tartó lövések egy igazi kapus számára nehezek. De Szczesny elhitette az ellenfelekkel is, meg a csapattársakkal is, hogy itt ma nem kap gólt.sansz írta: ↑2025.03.05. 23:21:12Azért Flick nagyon nehézzé tette ezt a mait azzal,hogy éppen a legjobb támadót vette le. Ha Lewát veszi le, az égvilágon semmi nem változott volna a meccsképen,márpedig a pirosig atom jók voltunk.
Kivette azt az embert aki folyamatosan nyomás alatt tartotta az ellenfelet és azonnal megváltozott a meccs képe. Lewa azt a kevés támadásunkat még hátráltatta, Olmo pedig hiányzott a pályáról, lényegében dupla emberhátrány.
Onnantól kezdve nem volt rossz cseréje,bár sztem Casadó nem volt jobb FDJnél, sőt.
Végsősoron Flick változtatásai hozzák a gólunkat,de ha az elejént Lewát küldi le,akkor nem lett volna ekkora szenvedés.