bence0330 írta: ↑2025.09.16. 01:27:10
Elég durva meccsünk lesz, szerintem úgy 50-50 az esély. Mi vagyunk a jobb csapat, de ők meg kb a Frankfurt stílus, csak sokkal-sokkal jobbak egyénileg és csapatként is. Szerintem nekünk nagyon rossz jelenleg a stílusütközés, főleg úgy, hogy Flick nem találta meg a védelmet, Baldé meg még hiányzik is.
Én Christensen-Araujóval kezdenék, mindketten gyorsak, és erősek. Ráadásul magasak is, ami nagyon nem mindegy, mert az új német centerük két méteres, Garciák mellett kb felugornia nem kellene egy pontrúgásnál, vagy ráívelt labda megtartásához. Gólt is rúgott már, gyorsan beilleszkedett, nem nekünk való center szerintem, ilyen Sörloth vibe, őt se szeretjük. És még olyan szinten tud emellé focizni, amit nem tudom, láttam-e két méteres embertől, nem egy Crouch, nem véletlenül játszik akár tizest is, simán le tud cselezni 3-4 embert is akár, az egyik legegyedibb játékos, akit mostanság láttam (pár meccs és videók alapján) a testi adottságok-stílus-poszt viszonylatában. Nem lepődnék meg, ha lenyomná, de minimum megközelítené Isakot, persze ki tudja. Eléggé tartok tőle, de remélem egy Barca ellen még nagy lesz neki a csíkos mez.
Balbekk poszton meg bekockáztatnék egy belső védőt, EG vagy Cubarsi is megfelelne, mert ügyesek, de Cuba labdás skilljei még jobbak, plusz eleve jól érzi magát a bal oldali belső védő poszton, rizikó lenne, de GM-hez képest igazából nincs rizikó, Cuba még rosszabbik lábbal is jobban passzol vagy vesz át labdát, és nála még csak nem is lassabb, cserében jobban védekezik és sokkal jobb kihozataloknál. Nem mondom, hogy ideális, de az az Elanga-GM egy rettenet Achilles sarok lehet.
Ráadásul a Tonali-Guimaraes a világ egyik, ha nem a legjobb pivot párja, akik mindketten kőkemények, és jó mélységi labdákkal is operálnak, mindketten ott vannak a top5 játékosomban vkp poszton. Az is kemény menet lesz néha Pedriéknek.
Nagyon kíváncsi vagyok, teszek egy merészebb 5-5-öt végeredménynek. Persze minden meccsen lehet bármi, örülnék, ha jó taktikával akár 2-1-re is nyernénk valami visszafogottabb témával, de stílusilag potenciálisan akár lehetne ez a szezon legtöbb gólos meccse is akár, ha mi ragaszkodunk az "ami a csövön kifér" témához, és mindkét csapat éles lesz a helyzeteinél, mert az lesz bőven mindenhol.
Ha viszont az ő átmeneteiket valahogy kordában tudjuk nagyságrendleg tartani (Elanga ha szétfocizza GM-et, azt levonom, mert nem csapatszintű téma, az a helyzet megalázó lehet nagyon akár), akkor az nagyon jó jel lehetne a szezonra nézve, mert tényleg a Newcastle-t látom annak a csapatnak, akik a szintjükhöz képest kb a tökéletes stílus a legyőzésünkhöz.
Azért érzem kicsit furának, mert cxsak arról beszélünk, hogy ők mennyire jól le fognak majd támadni minket és nagyon sok labdavesztésünk lesz saját térfélen meg simán átívelik a feltolt védelmet stb. Ugyanakkor számos ilyen dologban sszintekkel magasabban vagyunk. A letámadásunk a top csapatok közül is talán nekünk működik a legjobban, a gyors egy-két érintős labdakihozatalokban szintén jobbak vagyunk. Ahogy egyénileg is kb. minden pozícióban verjük őket.
Szerintem mind Woltemade, mind Wissa borzasztóan túl van tolva, akármelyik is kezdjen. Igazából amiért most 'ismertté" váltak, az a vételi áruk miatt van. A német legjobb esetben is egy Sorloth szinten van, a Bundesligában kicsit átlag fölötti volt, csak kiadtak érte vagy 70-80 milliót, ami több mint a duplája a reális árának. Max. amiatt jó vétel mert még relaatív fiatal, de minőségtben,teljesítményben, számokban és kb. mindenben szintekkel van Isak mögött.
Az a Tonali-Guimares duó elég masszív, főleg utóbbi (az olasz bőven túl van tolva) okozhat problémát, mert labdakihozatalokban ids nagyon erős, illetve nagyon sok támadást fel tud számolni már a kp-n.
Az ő helyükben jobban félnék egy Lewytől, de akár Ferrantől, mint nekünk kellene a némettől vagy, hogy Trippiernek/Schárnek kell majd Raphinhát megállítani, Pedri játékától, a védelem mögé belőtt labdák is náluk a kockázatosabbak. Ha pedig Yamal játszik szerintem onnan legalább két kanadai pontot elkönyveltek.
Szerintem most végre azt is elmondhatjuk, hogy kapusposzton is jobbak vagyunk. A beadásokra, kifutásokra sokkal jobban építhetünk és bravúrok is könnyedén benne lehetnek, amiket az utóbbi években nagyon nem mondhattunk el egy BL-meccsen.
Én igazából három dologtól tartok.
A Gerard Martin-Elanga párharctól előre rettegek, látatlanban jósolok egy Dumfries-szitut, a St. James's Park az egyik legkegyetlenebb helyszín Európában, ha otthon játszanánk én magabiztos győzelmet várnék, de így nagyon necces lesz. Nekik ez +1 ember, nekünk pedig mentálisan borzasztó lesz. De legalább a pálya méretére és minőségére nem lehet panasz.
Egy másik dolog pedig a bíró személye. Simán átmehetnek vadállatba, ha pedig a játékvezető engedni fogja a faragást az nekünk egy rulettjátszma. Egyrészt a játékunkat is jobban meg tudja fogni, másrészt nem egy sérülttel fogunk hazajönni, ráadásul biztos, hogy Pedrire és Yamalra hegyeznék ki (ha az utóbbi ott lesz egyáltalán).
Ha magabiztosan megyünk ki és mindenki hozza magát, nem is kell senkitől csúcsteljesítmény meglehet egy győzelem, ami nem fér bele az sok egyéni gyenge teljesítmény, akár elől akár hátul, amatőr labdavesztések és a gyenge helyzetkihasználás. Szükség lesz egy éles Torresre. A kp-n kérdés nélkül Ferminnek kell kezdenie. Nem csak a formája miatt, hanem az ő harcossága, jó értelemben vett agresszivitása nagyon kelleni fog Amúgy én azt sem tartanám elvetélt ötletnek, hogy Rashforddal kezdjünk, akár középen, akár szélen. Fizikálisan is sokkal jobban fel tudja venni a versenyt, 1 vs 1-ben is csak Yamal van előtte és az sem hátrány, hogy kisujjában van már ez asz angol foci. Mellesleg ő biztosan nem fog maga alá csinálni a St. James'S Park-tól.
Azért ez a Newcastle eddig 4 meccsen csupán a tökutolsó Wolves-t verte meg 1:0-ra, emellett két döntetlen, egy vereség (bár az a Pool-tól volt) Én azt mondom, hogy 3:2-re nyerni fogunk, de sok függ attól is, hogy Yamal játszhat-e.