Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Hát igen, nem hiába mondtuk, hogy kéne oda egy olcsó igazolás, aki mégiscsak többet ad, mint Gerard Martin. Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy nem lesz oda igazolás, én már pontosan tudtam, hogy Balde le fog sérülni. Karma.
Tavaly ilyenkor a bajnokságban Rahinha játszott 751 percet, az idei évben 384 perce van.Peter írta: ↑2025.10.20. 01:43:10Tavaly 9 forduló után egyetlen góllal kaptunk kevesebbet (ha jól adtam össze gyorsan), mint most és csak néhánnyal szereztünk többet (volt egy 7-0 tavaly!), miközben a játék minősége, dinamikája, intenzitása messze magasabb szintű volt tavaly ezen időszak alatt.
Ennyit a gólok statjairól.
Kaptuk a gólokat, akkor is, de könnyed és látványos játékkal általában többet szereztünk.
Nekem nem Inigo hiányzik, hanem az intenzitás, dinamika és kreativitás a játék minden elemében, tehát ugyanúgy támadásban, mint védekezésben.
Éppen ezért szerintem jelenleg az úgynevezett saját játékunk is vérszegény (vagy olyan aludttej), az erő nem működött sem a PSG, sem a Sevilla ellen.
A fociban minden meccs más és van egy hétközi BL még, szóval a vérbőséget ne zárjuk ki azért...
Játékban szükséges javulni először ahhoz, hogy lehessen egyáltalán A vagy B tervről vagy bármilyen taktikáról is beszélni.
Tavaly 9 forduló után egyetlen góllal kaptunk kevesebbet (ha jól adtam össze gyorsan), mint most és csak néhánnyal szereztünk többet (volt egy 7-0 tavaly!), miközben a játék minősége, dinamikája, intenzitása messze magasabb szintű volt tavaly ezen időszak alatt.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ellenük is ezt fogjuk-e tolni. Tavaly Martinez volt a kulcsfigura, nélküle nem megy úgy a lestaktika. El sem engedtem volna, vagy csak nagyon magas áron. Ő például nagyon hiányzik.
Oleguer, bottal verte, sosem fogom elfelejteni.Zozzy 5 írta: ↑2025.10.19. 08:39:53egyetértek Bencével, szerintem sem a taktika az elsőszámú, döntő kérdés, hanem a játékosok elérhetősége, és leegyszerűsítve BL-t is az a csapat fog legnagyobb valószínűséggel nyerni, amelyik a legfontosabb meccseken folyamatosan szerepeltetni tudja a top-top játékosait. a top10ben sztem már inkább ez dönt.
Raphinhával és Baldéval (btw: tegnap azon gondolkodtam, hogy ez a GM Oleguer reinkarnációja), egy kipihent Lewával, Yamallal és Pedrivel, mellettük a padon elérhető Fermínnel és Ferrannal + az eddig top Garciával a kapuban ez körülbelül ugyanúgy fog kinézni/nézne ki, mint tavaly, csak több gólt kapnánk, mert jelenleg Inigo nélkül nincs aki vezére legyen, és akihez lehet igazodni ebben a lesreállítgatós rendszerben.
köhög nagyon a rendszer jelenleg, ezt biztos Flick is látja, mert egyértelmű, de még így is bőven megvannak a helyzeteink általában, vannak szép építkezések, csomót vagyunk boxon belül. ezek mellett felesleges várni, hogy majd markánsat változtat Flick, és szerintem egyelőre nincs is rá szükség. nekem is vannak néha ilyen gondolataim, hogy de csak egy kicsit jobban vissza kéne állni és kész, de azt nem tudjuk, hogy valójában az mivel járna, ha az egész rendszer alapját változtatnánk meg. a fizikális felkészítéssel, orvosi résszel és a játékosok testi állapotukhoz mért ideális játékperceinek a megtervezésével jelenleg égetőbb lenne kezdeni vmit. ez zalik is, ezért kezd Dro vagy a tegnapi Fernandez is egy bajnokin, hogy legalább addig is pihen a jobb játékos, aki majd a második félidőben felhoz minket. ebből főzünk jelenleg. eddig én is jobban hiányoltam, hogy miért nem pragmatikusabb Flick, de már beletörődtem, hogy úgysem lesz az, és az is igaz, hogy az eredmények és pontok terén eddig nincs nagy gond.
meg hát az valami iszonyat boost lenne, ha legalább nyomokban annyiért tudnánk igazolni, akár télen, mint azok a top csapatok, akik a fő riválisok a BLben, de ez utóbbi csak vágyálom, tudom.
A tavalyi A tervet sem találjuk egyelőre, versenyképes B tervet pedig én sajnos nem is látok a jelenlegi keretben.
Külön jó hogy ezt kiemelted.FcBarcelona1 írta: ↑2025.10.19. 09:34:55
Többször előjött mostanában a játékosok túljatszatása, én megdícsérném Flicket, hogy 60+ percben 1-1-nél lehozta Yamalt és Pedrit, annak ellenére, hogy nagyon kellett a 3 pont.
Hasonlóan látom. Nemrég láttam egy 2015-ös kezdőt, ahol az volt a kérdés, a jelenlegi csapatból ki férne be.
Persze, tudom, a tavalyi szezonjukat írtam le, mikor közük nem volt a BL-hez 3 "hiányzóval". Pedig Pep nem rossz edző, és a City nem rossz csapat.
1-2-es állásnál egy értékesített büntetővel szerintem azt a meccset is behúzzuk. Az egy lélektani fordulópont volt, 2-2-es állással szerintem összeroppannak, és bedaráljuk őket is. Ehelyett kockáztatnunk kellett, fel is lazultunk, és a Sevilla becsületére válik, hogy a végén még tudtak újra kontrákat vezetni. Mindent vagy semmit játék volt.
LG: Persze, ez igaz, de a világ minden taktikájával bele lehet futni egy vereségbe. Összesen 1 csapat nem fog kikapni a BL egyenes kieséses rendszerében. Belefuthat valaki full védekező 3-5-2-vel, belefuthat egy Arteta-féle kiegyensúlyozottabb támadójátékkal, egy Pep-Flick-LE féle totális futballal, bármivel. Szerintem tavaly sem ez döntött, hanem az, hogy túl sok sérültünk volt egy eleve kicsit necces kerettel, pont akkor, amikor nem kellett volna, ráadásul pont a szélsőbekkek hiányoztek egy szárnyvédős rendszer ellen, és pont nekik nem volt igazán cseréje, ez egy rossz ütközés volt. Ez idén is megtörténhet, és a PSG se fog BL-t nyerni, ha Mendes-Vitinha-Dembélé-Kvara sérült lesz egy nehezebb meccsen, mindegy, mi a taktika. Pep se, ha kidől Rodri és KDB, meg mondjuk Haaland maga alatt van.
Olyankor lenne szükség a sokat emlegetett B-tervre, ami nincs. Tavaly a nagyobb meccseken is bejött ez a taktika, a Bayern és a Madrid ellen is, mert Martinezzel működött a lescsapda. Ebben a szezonban sajnos nem nagyon.LG írta: ↑2025.10.18. 23:01:51A bajnokságban bele is fér, hogy párszor belefutunk, de a BL-be elég, ha egyszer futunk bele, és lefőtt.gránit írta: ↑2025.10.18. 18:40:10Olyankor beleszaladunk a késbe, néha-néha, olyankor világvégét vizionálunk, ami be is következne, ha nem ilyen szerencsétlenek lennének a mai támadók. De ilyen szerencsétlenek, így ma összességében megéri ez a taktika, még ha néha bele is futunk egy-egy mútkorihoz hasonló verésbe. Sokkal többször segít, mint ahányszor a vesztünket okozza.
A bajnokságban bele is fér, hogy párszor belefutunk, de a BL-be elég, ha egyszer futunk bele, és lefőtt.Saviola írta: ↑2025.10.18. 19:56:30Köv. vasárnap este visszatérünk erre. 🫣gránit írta: ↑2025.10.18. 18:40:10Olyankor beleszaladunk a késbe, néha-néha, olyankor világvégét vizionálunk, ami be is következne, ha nem ilyen szerencsétlenek lennének a mai támadók. De ilyen szerencsétlenek, így ma összességében megéri ez a taktika, még ha néha bele is futunk egy-egy mútkorihoz hasonló verésbe. Sokkal többször segít, mint ahányszor a vesztünket okozza.
Én eddig bármikor eladtam volna, idén viszont nem, szerintem szintet lépett több dologban is, ami nekem nem tetszett benne.Alcantara írta: ↑2025.10.18. 18:25:05Egyetértek veled, szerintem ő jól játszott ma is. 90+ percet rakkol, nem pukkad ki 50-60 perc után, mint sok játékosunk.
Persze többen eladnák a fórumon, mert állítólag semmit nem csinál a pályán.
Rém gyenge meccs volt a mai, minőségi cseréink nincsenek jelenleg és a védekezés is akadozik. Ettől csak jobb lehet, én bízom a csapatban, hogy fel tudunk állni a gödörből. Ez a gól elképesztő érzelmeket váltott ki minden játékosból, szerintem lehet ez egy fordulópont. 1 hét hét múlva okosabb leszek ezzel kapcsolatban.
Bizony. Tavaly is lődözték neki, lőtt is gólokat ezekből, ugyanakkor nagyon sokszor sikerült lesre állítani.csababarca írta: ↑2025.10.18. 20:12:22Azért kicsit konzervatívabb felfogás lehet nem lenne baj a real ellen, mert már látom előre semmi mást nem fognak csinálni, csak lövik majd be a labdákat a védelem mögé a teknőcnek.
Küldött Manzanonak 2* butifarra-t (katalán kolbászt- MD)
Köv. vasárnap este visszatérünk erre. 🫣gránit írta: ↑2025.10.18. 18:40:10Olyankor beleszaladunk a késbe, néha-néha, olyankor világvégét vizionálunk, ami be is következne, ha nem ilyen szerencsétlenek lennének a mai támadók. De ilyen szerencsétlenek, így ma összességében megéri ez a taktika, még ha néha bele is futunk egy-egy mútkorihoz hasonló verésbe. Sokkal többször segít, mint ahányszor a vesztünket okozza.
Például én.
Én még mindig azt gondolom, hogy mindent összevetve, minden játékelemet belevéve bőven a brazil a legnagyobb hiányzó, meg Fermín. Amíg csak Yamal hiányzott, addig fociztunk konkrétan idén a legjobban, kivétel nélkül győztünk is. Amióta Rapha és Fermín hiányzik, nem csak a gólpontok hiányoznak a pályáról, mint ami mondjuk Yamallal is nyilván hiányzik, hanem az egész játékunk összeomlik, nincs letámadás, nincs intenzitás. Meg persze kettejük gólpontszáma is durva, Rapha meg továbbra is európa legjobb helyzetkreálója, ez is hiányzik. Yamalt ma is hiányzónak veszem, mert gyakorlatilag Roony is jobb volt nála, kár volt kezdenie, inkább csak a kivetülése volt a pályán, de ha őt kiveszed, maga a stratégiánk nem szenved (sőt, egy nem top fizikai állapotban lévő Yamalnál a letámadás inkább jobban megy nélküle), "csak" hiányzik egy x faktor a pályáról, ami nyilván fontos, de szerintem teljesen más a szerepe, mint a többi nagy játékosunknak. A másik két nagy hiányzónál (meg ha Pedri az lenne) meg az egész taktika kártyavárként omlik össze, lehet látni, milyen hihetetlen különbség volt intenzitásban már csak Fermín visszatérésével is, hát ha még a másik gőzgép is visszatérhetett volna...ElBartimaeus írta: ↑2025.10.18. 18:18:17Ez megint elég halovány volt, még úgy is, hogy azért jobbak voltunk. Ha nincs Pedri és Yamal, hihetetlen szinteket esik vissza a játékunk, brutális, hogy mennyit számít ez a két ember.
A csapat továbbra is gödörben van, egy Koeman féle dobjuk be Araújot a támadók közé utolsó utáni elkeseredett húzással sikerül pontot mentenünk egy Girona ellen hazai pályán.
Pozitívum nekem Fermín, illetve ebben a Roony gyerekben is lehetne fantázia, ha a társak vissza tudnák adni neki pontosan a labdákat kicsiben. Nem tudtam számolni, mennyi ilyen szép kényszerítőt kezdett el, amiből labdavesztés lett egy rossz visszapassz miatt. Ügyes a srác, jó ütemérzéke van, elég jól vezeti a labdát ahhoz, hogy teret is tudjon nyitni.