Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Én is így látom.menczel írta: ↑2025.11.08. 00:50:54Hát akkor itt ízlésről vitatkozunk, mert én meg a Xavi féle 1-0-t untam baromira. És a tavalyi szezon százszorta jobb volt, olyan eufórikus pillanatokkkal mint a Benfica meccs meg még vagy 5, amin sok gólos htárányokból fordítottunk, néha utolsó percekben stb... Na az volt igazi élmény nekem! Te meg azt élvezed, ha a képzeletbeli eurószázezrek csörögnek a kasszában.
És Flick nem fog változtatni. Úgy halunk meg mint Zrínyi. Mindenki mindenhol ezt mondja a klubon belülről.
Ez már nem neked, de egyébként meg az a 20 csapat, ami védekezsére épít és bízik az 1-0, 2-0 as eredményekben, an azok se fognak BL-t nyerni. Se a csapat amelyik elköltött 500 millió eurót a nyáron. Akkor mégis minek irígyelni őket, mi legalább izgalmas meccseket játszunk, imo.
Igen, valami hasonlót írtam én is. Lehet mondani hogy a taktikánk miatt estünk ki a BL-ből (alapszakaszban is megvolt a 2. hely, ne felejtsük el), de a 36 csapatból 35 ki fog esni a BL-ből. Nálunk jóval erősebb kerettel rendelkezők is. Aki megnyeri, az sanszos, hogy bővebb kerettel rendelkezik, mint mi, és az is sanszos, hogy nem lesz sok kulcsjátékosuk partvonalon kívül. Kiesnek védekező, meg kontrolláltabban támadó csapatok is.
Hát akkor itt ízlésről vitatkozunk, mert én meg a Xavi féle 1-0-t untam baromira. És a tavalyi szezon százszorta jobb volt, olyan eufórikus pillanatokkkal mint a Benfica meccs meg még vagy 5, amin sok gólos htárányokból fordítottunk, néha utolsó percekben stb... Na az volt igazi élmény nekem! Te meg azt élvezed, ha a képzeletbeli eurószázezrek csörögnek a kasszában.
Én speciell 2003. óta vagyok Barcelona szurkoló. A nagyapámtól akkor egy (kínai piacos)Barca mezt kaptam ajándékba Luis Enrique felirattal. Ha akkor nagyapám egy Bayern mezt vesz nekem lehet ma Bayern szurkoló vagyok, ki tudja?? De ő Barca mezt vett és azóta is teljes szívemből rajongok a csapatért. Ebből kb kiszámolható, hogy nem a 20-as éveiben járó korosztályhoz tartozom és nem a Pep féle érában nyílt ki a csipám a foci iránt.menczel írta: ↑2025.11.07. 09:29:35Egyetértek, kösz hogy összefoglaltad! A hosszú válaszod, a legjobb volt amit régóta olvastam a fórumon.
szerk: Hozzáteszem, hogy sok embernek biztos az a baja, hogy a Pep érában nyílt ki az értelme a focira, és bele ivódott, hogy azt a dominanciát el lehet érni és reális. De egyrészt az emlékek sok mindent megszépítenek, másrészt a foci nagyon sokat változott, hát még a keretünk és lehetőségeink.
Ja a "brűzs"Saviola írta: ↑2025.11.07. 10:54:25Túloztam, nyilván. Az előrejelzéseddel egyetértek. De legalább csodálatos játékkal fogjuk elérni ezeket a kiváló eredményeket.Ez a realitás, csak ne védjük már, amikor nem azt mondom, hogy radikálisan, de lehetne jobb. Lehet, tudatosabb taktikával sem nyernénk idén semmit, de legalább nem Mucsaröcsöge szintű csapatoktól nyalnánk minden héten 2-3 gólt. De tudom, ez a brűzs is amúgy egy extra gárda, otthon bárkire veszélyesek.
![]()
Túloztam, nyilván. Az előrejelzéseddel egyetértek. De legalább csodálatos játékkal fogjuk elérni ezeket a kiváló eredményeket.Troym írta: ↑2025.11.07. 09:53:40Azért vannak a triplázás és a konferencia liga (7. hely a bajnokságban) között is szintek.
A BL-ben sem így, sem úgy nem nyerünk, azon kár keseregni 10év alatt volt 2 elődöntőnk, a mindenkori realitás egy negyeddöntő eleve, a bajnokságban bárhogy fejre állunk a dobogó valamelyik fokán fogunk végezni, a két kupa meg lutri.
Szerintem nyerünk idén valamelyik belföldi kupában, olyan 70%ra veszem a bajnokságban a 2. helyet (30% az első) és szerintem kb a negyeddöntő reális idénre is a BL-ben, azért ez még nem a világ vége.
Plusz ki tudja, tavaly dec31-én egymás után kaptunk ki bucira és 8 pont előnye volt a Madridnak...tudom mindenki szerint ők aztán nem olvadhatnak le, de a sport nem ennyire kiszámítható, ott is bármi előfordulhat.
Keretünk és a lehetőségeinkhez mérten kéne alakítani a taktikát. Szerintem már nagyon sokan elengedték vagy próbálják elengedni a Pep féle csapatot, mert olyan nem lesz többet, senki nem is azt a játékot várja. Ugyanakkor szerintem az egy jogos elvárás egy szurkoló részéről, hogy a csapata ne nyalókázzon már minden meccsen a-z skáláig terjedő képességű csapatoktól gólokat, az agyatlan taktikának köszönhetően.menczel írta: ↑2025.11.07. 09:29:35Egyetértek, kösz hogy összefoglaltad! A hosszú válaszod, a legjobb volt amit régóta olvastam a fórumon.
szerk: Hozzáteszem, hogy sok embernek biztos az a baja, hogy a Pep érában nyílt ki az értelme a focira, és bele ivódott, hogy azt a dominanciát el lehet érni és reális. De egyrészt az emlékek sok mindent megszépítenek, másrészt a foci nagyon sokat változott, hát még a keretünk és lehetőségeink.
Azért vannak a triplázás és a konferencia liga (7. hely a bajnokságban) között is szintek.
Egyetértek, kösz hogy összefoglaltad! A hosszú válaszod, a legjobb volt amit régóta olvastam a fórumon.
Igen, nem idézném be ide a többi hozzászólásod, de pöccre egyetértünk. 2 ember zsenialitása nem fog minden meccsen pontot/pontokat érni, 1 emberé meg főleg nem.
Szóval akkor elfogadod hogy egyetlen csapat sem képes mindig kontrollban lenni.
Pontosan.csababarca írta: Hosszútávon sose volt életképes az a taktika, hogy kaphatunk akármennyit, majd elől megoldják.
Elég a BL-ben egy meccs, amikor ez nem sikerül, és akkor kicsengettek.
A Bayern és a Pool meccs xG-jével csak annyit példáztam, hogy azok számok utalnak egy kontrollált meccsre (miután ez volt a kérdés, hogy mit értek kontroll alatt) a Pool és Bayern részéről. az, amikor 5 ziccere és 2.14es xGje van ellenünk valakinek, nem egy kontrollált meccs, függetlenül attól, hogy nekünk is vannak helyzeteink. ennyi, semmi olyanba nem mentem bele, hogy ezen vagy azon a szinten kéne lenni, meg bárcsak mi lennénk a Pool vagy mittomén.PR42 írta: ↑2025.11.06. 20:43:21
Meddő, de jelenleg még érdekes. Bocsi, mert hosszú lesz.
Kontroll példák többi csapatYamal, lövések, mi számít, miért így számít?Egyszerű váltani vagy sem? Flick kritikaSzóval szerintem nem megy most jól, de fog ez javulni, vissza fognak térni a sérültek és a jó formák is, addig meg marad a szenvedés.
Ez a meccs semmivel se volt másabb mint a tavalyi Benfica elleni 4-5, csak akkor berúgtuk a helyzeteket.
Pont emiatt úgy gondolom, hogy elég lesz az, hogy visszatérnek a sérültek és megjön a forma, és akkor ugyanúgy be fognak menni a gólok, és eredményes szórakoztató játékunk lesz, ami aztán vagy elég valamire, vagy sem.
Tavaly novemberben is lehetett volna változást kérni, sokan tették is, de nem lett változás és nyertünk. Lehet hogy idén nem fogunk, de szerintem ez ok, nem mindig jön ki a lépés.
Lehet hogy majd jövőre megint kijön, ilyen ez a foci.
Eleve ott vagyunk hogy a BL-ben évről évre csak 1 csapatnak jön ki jól a lépés, pedig szokszor több csapat is kiváló munkát végez egész évben.
Meddő, de jelenleg még érdekes. Bocsi, mert hosszú lesz.
A kontroll fogalma alatt kb ugyanazt értem én is, amit írtál.Zozzy 5 írta: ↑2025.11.06. 18:19:08azt értem kontroll alatt, hogy nem engedünk egy belga csapatnak 2.14es xG-t (az egy félidőt emberhátrányban játszó Bayern idegenben a PSGnek 1.95öt, a Pool a Madridnak 0.45öt engedett),10 lövést, nem ugyanannyi kaput eltaláló lövésünk van (6-6), és nem hoznak össze eggyel több nagy helyzetet (5-4 oda).
elvileg mi lescsapdára építünk,
azt értem kontroll alatt, hogy nem engedünk egy belga csapatnak 2.14es xG-t (az egy félidőt emberhátrányban játszó Bayern idegenben a PSGnek 1.95öt, a Pool a Madridnak 0.45öt engedett),10 lövést, nem ugyanannyi kaput eltaláló lövésünk van (6-6), és nem hoznak össze eggyel több nagy helyzetet (5-4 oda). elvileg mi lescsapdára építünk, ehhez képest lesek aránya a meccsen 1-1... a 3 kapufánk jól hangzik, ebből kettő egy lövés kicsit messziről meg nagyon messziről. nekünk volt egy kidolgozott gólunk, mellette egy yamal zsenialitás meg egy bemákolt öngól, nekik mindhárom sakk matt. ennyire érthetetlen, hogy ez miért nem kontrollált és ledominált meccs?PR42 írta: ↑2025.11.06. 16:06:10Tényleg meddő a vita, mert 76%-os labdabirtoklás, 23 lövés, 3 gól, 3 kapufa és tömérdek ziccer és helyzet mellett valaki szívesebben látna több kontrollt.Zozzy 5 írta: ↑2025.11.06. 15:58:42
mind1 is, teljesen meddő ez a vita. én szívesebben látnám, ha több kontrollunk van, nem áldozzuk fel magunkat az idealizmus oltárán és nem végletekben gondolkodunk, de értem, hogy van ebben valami szerethető. egy pontig nekem is tetszik ez, de a kis csapatoktól kapott sakk matt gólok inkább idegesítenek.
Mit értesz kontroll alatt?
Mit áldoztunk fel az idealizmus oltárán?
Mi volt amiben végletekben gondolkodtunk?
Ha inkább az a kérdés hogy mit lehetett volna jobban csinálni, akkor a válasz az hogy lehetett volna több gólt rúgni akkora fölényből.
Most nem sikerült. Mostanában nem sikerül, sőt, sokszor még fölényünk sincs.
Ilyen egyszerű.
Tényleg meddő a vita, mert 76%-os labdabirtoklás, 23 lövés, 3 gól, 3 kapufa és tömérdek ziccer és helyzet mellett valaki szívesebben látna több kontrollt.Zozzy 5 írta: ↑2025.11.06. 15:58:42
mind1 is, teljesen meddő ez a vita. én szívesebben látnám, ha több kontrollunk van, nem áldozzuk fel magunkat az idealizmus oltárán és nem végletekben gondolkodunk, de értem, hogy van ebben valami szerethető. egy pontig nekem is tetszik ez, de a kis csapatoktól kapott sakk matt gólok inkább idegesítenek.
na mondjuk Pep nem tudom hány évvel ezelőtti mondása a nem tudom hány évvel ezelőtti foci világából nem tudom mennyire releváns érvelés, miközben épp idén nyáron vett magának egy olyan kapust, amivel teljesen szembement az addigi filozófiájának, illetve ő egyébként folyamatosan megújul és változtat.PR42 írta: ↑2025.11.06. 15:45:56"Now that we're winning, the system seems good to you. It's not questioned. But we're not going to win all the time. Then the doubts will come. That will be the moment when we need to trust our style of play more than ever, because the temptation to stray from it will be very strong."
— Pep Guardiola
https://x.com/BarcaUniversal/status/1986362922596245863
Mindig ugyanaz történik minden évben amikor van egy kis hullámvölgy.
Ez most egy nagyobb hullámvölgy, gyengék vagyunk, de maradunk őszinték. Ez a mi focink, így nyerünk, így veszítünk.
Nem tudok mit kezdeni a "de miért nem megyünk hátrébb" kérdésekkel. Miért miért?
Mert nem tudunk. - se játékosállományban, se gyakorlatban se edzői tapasztalatban
Mert nem akarunk. - makacsságból
Mert tudjuk hogy azzal sem lennénk előrébb, csak máshogy szenvednénk.
Mert őszinték vagyunk, őszintén játszunk és azt az eredményt érjük el vele amit érdemlünk.
Tegnap lőttünk 3 kapufát, kihagytunk több ziccert és 3-3 lett a vége egy szórakoztató meccsen.
Én megtapsolom az ellenfelet mert lelkesek, szervezettek és kemények voltak.
Játszhattunk volna máshogy, Lehetett volna 1-1 vagy 0-1 is, de egyetlen klub vezető, edző vagy törzs szurkoló se akar olyan típusú 1-1-eket nézegetni.
Kösz, de nem kösz a válasz.
Azt gondolom én is, hogy pontosan ezzel a fenti gondolatcsokorral lehet esély az idei szezonból kihozni a legtöbbet és/vagy a Fermín - Olmo páros hatékonyabb lesz gólszerzésben.
ezzel nem találom fel a spanyol viaszt, de szerintem már annyi is elég lenne, ha nem akarnánk 90 percig tövig nyomni a pedált, amikor amúgy is tele vagyunk sérültekkel, hanem csak időszakosan lennénk ennyire fent. Arsenal, tavalyi Pool, újabban már a City és Alonso Madridja is olyan, hogy nem akarnak egész meccsen dominálni, hanem megelégszenek időszakosan a kontrollal is, ami nem ugyanaz. például tegnap miért nem lehetett az elején egy kicsit óvatosabban, középső blokkba visszaállva kivárni, hogy mit is akar játszani a másik fél? ehelyett az történt, hogy próbáltunk letámadni meg feltolni agyig mindenkit, hogy majd dominálunk, csak éppen egyáltalán nem ment, a labda keveset volt nálunk az első 20 percben, mivel lazán kipasszolgattak minket, az ő letámadásuk sokkal hatékonyabb volt, de azért a védelmünk a félpályán táncikált megint. aztán meg is kaptuk a szokásos bohóc gólt: szélső ember kiugratása, nálunk les integetés, ja nem les, hoppá [auto_cenzúra]. és ez történik tendenciózusan már nem tudom hányadik meccse. ennek így mi értelme van? oké, nincsenek klasszis embereink hátul, ezt én is írtam korábban, de azért ne essünk már át a ló túloldalára, mondván, annyira gatya mindenki hátul, hogy csak az marad, hogy rohanunk előre aztán hátha többet rúgunk.