Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025

Mire gondolsz balos középpálya alatt? A rendszerünkben ilyen nemigen van. A két pivot (általában Pedri-DJ) közül a baloldalit?andras953 írta: ↑2025.11.19. 16:34:01Baldét szerintem a balos középpályán kellene játszatni, mert (most sarkítva fogalmazok:) védekezése nulla, elől sem sokat ér, viszont kiemelkedő gyorsasággal és cselekkel képes kihozni-felvini egyedül a labdákat az ellenfél kapujáig, ebben verhetetlen, aranyat ér, építeni kellene erre a képességére! (amikor előretörései során faképnél hagy 2-3 embert, akkor gyakorlatilag tálcán kínál a támadásunkhoz 1-2 fős emberelőnyt, amit elpocsékol a csapat, mert leállunk körbepasszolgatni.)
Ezt amúgy nagyon adom. Valóban ez a helyzet. Mindig Koundé vagy Baldé az aki nem lépik jó ritmusban és beragad. Ezt folyamatosan a belső védőkre kenik, pedig ők pont jól csinálják. Araujo is egyre inkább érzi a mozgásokat, amire inkább figyelni kell, hogy a támadók ne indulhassanak a saját térfélről. Tegnap is látványosan ezt próbálgatta a Celta, de a letámadás miatt nem tudtak pontosan indítani.Troym írta: ↑2025.11.10. 10:33:33
A másik érdekesség számomra, hogy szerintem az utolsó 3-5 meccsen én azt látom, hogy amikor nem működik a lescsapdánk, az 90%-ban nem a középső védőkön múlik, hanem szélsőhátvédek, akár középpályások ragadnak be, csak nekem tűnik így? Szerintem nem Cubarsi, EG, Araujo ragad be, hanem legtöbbször Balde, néha Kounde, néha más, de szélen van a probléma.
Baldé - Rashford dolgot nagyon jól látod, igazad van.ocsike83 írta: ↑2025.11.10. 08:19:04
Ami engem zavar még: a Balde-Rashford kapcsolat abszolút nem működik. Vagy nem nyitnak egymásnak területet, vagy inkább mindegyik megpróbálja magának megoldani. Olyan, mintha Balde folyton Rashford helyén lenne, vagy össze-vissza, cél nélkül szaladgálna. És elég sokszor az ő helyén mennek a kontrák.
Egyetértek, a Sevilla meccs hasonló volt, de a Levante is vezetett 2-0-ra.Troym írta: ↑2025.11.10. 10:33:33Nekem ez a meccs nagyon hasonlított a Sevilla ellenihez, csak a meccset eldöntő kulcseseménynél tegnap belőttük a 3. gólt, ott meg kimaradt a tizenegyes.
A "ha" mondatoknak nincs sok értelme, de mégis érzésre behúztuk volna azt a meccset, ha megvan a tizi és kikapunk tegnap, ha Yamal nem lövi be a megpattanó beadást.
Ezzel csak annyit akartam, hogy szerintem nem lettünk sem jobbak, sem rosszabbak, szerintem cca ugyanott tartunk, mint pár hete.
A másik érdekesség számomra, hogy szerintem az utolsó 3-5 meccsen én azt látom, hogy amikor nem működik a lescsapdánk, az 90%-ban nem a középső védőkön múlik, hanem szélsőhátvédek, akár középpályások ragadnak be, csak nekem tűnik így? Szerintem nem Cubarsi, EG, Araujo ragad be, hanem legtöbbször Balde, néha Kounde, néha más, de szélen van a probléma.
A meccseink 80+ százaléka ilyen. Tavaly is így nézett ki sok az év második felében. Átfutnak rajtunk 1-2-szer az első félidőben, meg még majdnem 1-2-szer, olyankor alig hiszi el az ember, hogy nem kapunk 8 gólt a végéig, aztán mindig igazítunk a dolgon annyit, hogy ezt annulláljuk, a második félidőre meg általában már az erejük is elfogy, és megszűnnek a kontrák.
De, szerintem tudatosan enyhébb lett, mélyebbek lettünk és nem is nagyon rohantak át a védelmünkön. Valahogy az egész mérkőzés megnyugodott, az a vad rodeo abszolút elmúlt, ami az eslő félidőt jellemezte.
Az sem mindegy, hogy az ellenfél, vagy mi futunk az eredményért. Előnyben többször vissza tudtunk állni, labdát járatni, vagy éppen elengedni a letámadást és az ellenfél térfelének közepére visszajöttek a támadóink, hagyva hátul passzolgatni az ellenfelet.