Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Peter
Director del Fútbol

2026.01.29. 22:35:23

PSG az eredmények alapján hozta a Lucho féle őszi-téli formát, de régen volt ugyan, nekem még rémlik amikor decemberben sokan megváltak volna tőle még nálunk, aztán mindent megnyertünk vele abban az évben és ezt hasonlóan hozta le tavaly is Párizsban.

Hogy harmadszor is ismételné magát a történelem, az majd kiderül, de PSG vagy Newcaslte vagy bárki más, szerintem sportszakmai oldalról teljesen mindegy, hiszen a legvégén úgyis csak egyetlen győztes lehet, ugyanakkor anyagi szempontból nézve hasznosabb lenne a stabilabbnak vélt csapatok közül minél később találkozni valamelyikkel.
Troym írta:
2026.01.29. 20:37:11
És el kell gondolkodni FdJ szerepén, mert lehet ő sem kéne kezdjen topcsapatok ellen, eléggé ki szoktak jönni a gyengeségei. Nem életbiztosítás hátrafelé, de támadásban is közepes. Nem fő feladata a góllövés és a gólpasszok, de azért árulkodó a 63 BL meccsén 0 gól, 3 gólpassz, ez nem túl izmos. (Pedri 39 BL meccsen 1+8 pl)
Szerződése alapján a székházban ez nem úgy tűnik, hogy felmerült volna, de amennyire örültem amikor leigazoltuk, most pontosan annyira örülnék, ha nem is nálunk játszana.
Lehet, hogy a Ligában elpasszolgat, de bármilyen topcsapat ellen szerintem ő a csapat leggyengébb láncszeme, az ellenfelek számára a középpálya "biztos átjárója" és a huzatos, szellős középpálya garanciája.
Amennyi pénzébe került eddig és kerül még a szerződése végéig a klubnak, abból bizony könnyen telne (telt volna) akár egy legerősebb láncszemre is helyette.

Talán az egyetlen játékosunk (Araújo mellett?), aki Flick alatt nem volt képes egy lépcsőfoknyi szintet sem lépni felfelé.
Unalmas, kiszámítható játékot játszik, időnként és alkalomszerűen egy-egy jónak mondható meglátással.
Ez pedig bármilyen átlagos, középszerű középpályásról is elmondható.

Arról nem is szólva, hogy Pedri játékát egy méltó társ jelenléte méginkább élesebbé tehetné.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2026.01.29. 20:49:19

Troym írta:
És el kell gondolkodni FdJ szerepén, mert lehet ő sem kéne kezdjen topcsapatok ellen, eléggé ki szoktak jönni a gyengeségei. Nem életbiztosítás hátrafelé, de támadásban is közepes. Nem fő feladata a góllövés és a gólpasszok, de azért árulkodó a 63 BL meccsén 0 gól, 3 gólpassz, ez nem túl izmos. (Pedri 39 BL meccsen 1+8 pl)
Azért Pedri előrébb is játszik, mintha Busi statjait hasonlítanád Xaviéhoz.
Ettől függetlenül ja, ő a se előre, se hátra nem extra téma.

Viszont egy dologban meg baromi jó, Pedrivel bőven ők tudják legjobban kontrollálni a középpályát, érzik egymást, mindketten labdaügyesek is. Kérdés, hogy ez elég-e, de tippre Frenkie mindenképp kezdő lesz még a szezonban, aztán Bernaltól (Goretzkától?) függ majd a dolog.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

Nem kell senkitől félni, de a védelmet rendbe kell rakni. Ennek a lépéseit nem biztos, hogy jól gondolom, de amennyiben Araujo fejben rendben van, akkor be kell tenni, mert GM és Cubarsi sem tapasztalat, sem sebesség, de GM még labdakezelés, szerelés terén sem lesz elég egyenes kiesésnél.
Ha nem bíznak Araujoban, akkor EG-Cubarsi, de komolyabb támadóegységek szét fogják szedni a Kounde-EG-Cubarsi-Balde/Cancelo védelmet.

Kovbal88
Entrenador del Barça

2026.01.29. 19:32:06

Alcantara írta:
2026.01.29. 19:23:22
Én még várnék ezzel a PL istenítéssel. A BL most kezdődik az egyenes kieséssel. Talán amikor meglesz a legjobb 8 vagy esetleg a 4 csapat, az lesz igazi értékmérő.
Nagyon kellemes meglepetés, hogy sikerült bejutni a legjobb nyolc közé. Főleg, ahogy négy vagy öt forduló után kinézett. Valamint még az első félidő végén szerda este.
Kemény, hogy 5 angol is ott van a legjobb nyolcban, viszont az eleje nagyon sűrű lett, ennek nem tulajdonítanék túl nagy jelentőséget. Annak már inkább, hogy két spanyol csapat is kiesett..

Nekem a legjobb nyolc közé kerülés a reális elvárás, egyedül a Bayerntől félnék, ők tényleg erősek, a többi csapat ellen 50-50 et mondanék, csak a védelmünk nem az igazi, egy jó Araujo és Cencelo javíthat rajta.
Alcantara
Director del Fútbol

2026.01.29. 19:23:22

Én még várnék ezzel a PL istenítéssel. A BL most kezdődik az egyenes kieséssel. Talán amikor meglesz a legjobb 8 vagy esetleg a 4 csapat, az lesz igazi értékmérő.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2026.01.29. 18:47:34

https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... pions.html
MD szerint már 87 milliót keresett idén a csapat a BL-ben

Akkor anyagilag nem lehet ráfogni, ha véletlenül kiesnénk egy PSG ellen a 16 között, hogy ezért nem igazolhatunk a nyáron :)

Azért szerintem látszik, hogy nyáron ráférne az erősítés a csapatra, ha BL-t akarunk nyerni.
Top 8-ban 5 PL csapat. Nem 4-500 millióért, de egy 150-200 millióért egész komoly csapatot lehetne építeni a meglévő alapokra.
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.01.29. 13:11:07

Troym írta:
2026.01.29. 12:02:56
A legjobb talán nekünk a Newcastle-Monaco párosítás továbbjutót megkapni következő körben, mert a Qarabag szerintem mindkét olajsejk csapat ellen esélytelen, de hátha a Monaco meglepi a Newcastlet.
Az a gond, hogy az oda-visszavágós rendszerben nagyon kijönnek a különbségek.A Quarabag egy meccsen még meg is lephetné a PSG-t, minden fordulóban voltak ilyen eredmények, de ha ez sikerül is, a második meccsen simán korrigálnak. Szerintem ez még a Newcastle-re is igaz. Nagyon gyenge ez az idei Monaco, a St James' Park pedig a komolyabb csapatoknak is egy pokol, egy kisebb klubnak pedig hatványozottan, főleg a BL-ben. Idegenben egyedül a PSG elleni X-et tudják felmutatni, az érdemi részt otthon hozták. Ellenük inkább azért tartanám magunkat jóval esélyesebbnek, hogy egy szoros angliai túra után itthon lerendezzük az érdemi dolgokat. De igaz ez gyakorlatilag bárkire az egyenes kieséses szakaszban (vagy éppen előnnyel megyünk idegenbe).
Forca Barca!!!!
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2026.01.29. 12:12:45

Chino írta:
2026.01.29. 11:45:00

A PSG egy nagyon érdekes történet lesz. Eddig kb. lemásolták a tavalyi szezont. A BL-ben, bajnokságban, kupában gyengén szerepelnek, rájátszásba kerülnek, azután az egyik nagycsapatot kaphatják. Ha nincs az a tavalyi szezon szerintem most azt mondjuk, hogy simán foghatóak és kaphattunk volna rosszabbat. Az előző kiírásban sem tett volna senki egy lyukas garast arra ebben a fázisban, hogy döntőbe jutnak, pláne hogy így lemossák az ellenfelet. Habár a Pool ellen is jó adag szerencse kellett, és a Villa is megszorította őket. Minket is egy utolsó perces góllal sikertük megverni és nem dominálták szét a meccset.
Ugyanakkor bőven lehozhatják, amit tavaly és (szerintem) esélyesebbek is a továbbjutásra nálunk, de az oda-visszavágó talán nekünk kedvez, főleg, hogy először mi megyünk. Nekik nem jelent annyit a hazai pálya, mint számukra. De inkább reménykedjünk, hogy a Newcastle fog szembejönni, ők meg leboxolják a Chelsea-vel, ami azért nem lesz sétagalopp.
Ez az Olmo-Fermin duó komoly erősítés, csak kerüljék el őket és a csapatot (legalábbis a kulcsjátékosokat) a sérülések. Ezen sok minden fog múlni. Habár Cancelo nem játszhat, a többi sorozatban rotálhatja és pihentetheti a szélső védőket, így kevesebb az esély a sérülésre és arra hogy ki legyenek facsarva. Az, hogy hányan maradnak egészségesek szintén döntő faktor lehet. Főleg ez a Raphi-Pedri-Yamal-JG kvartett lesz kulcs. Ez simán dönthet a továbbjutásról bárki(ke)t is kapunk.

Én annyira nem vagyok biztos benne, hogy az Arsenal vagy a Bayern lesz a fő esélyes. Az ágyúsok nagyon egyben vannak, de előbbi egy egyenes kiesésben nem tudom mennyire lesz erős. Rossz kifejezés, hogy lúzer csapat, de valahogy azt érzem, hogy az ilyen "kötelező" dolgokat (alapszakasz) hozzák, de utána már nagy falat. Speciel a Poolt én esélyesebbnek tartom, főleg, hogy lassan kezdenek csapatként kinézni. A Bayern pedig (a tavalyit kivéve) keret és teljesítmény alapján mindig ott van előzetesen az 1.-2. hely egyikén, amit a csoportmeccseken, a kieséses szakasz első egy-két fordulójában bizonyítanak is, de utána mindig történik valami. Ez már hosszú évek óta így megy. Amolyaqn inverze a Reálnak. Én egy jobb ágon egy Poolt és/vagy Cityt/Chelseat inkább el tudok képzelni, hiába szerepeltek gyengébben a csoportkörben és PL-ben. (bár idén az Ágyúsok is elég hullámvölgyben vannak)

Cancelot ha jól tudom regisztrálhatjuk majd az egyenes kieséses szakaszba, egyedül a csoportkör utolsó 2 meccsén nem játszhatott, de az egyenes kieséses szakaszra majd február környékén lehet nevezni, úgy meg főleg hogy nem is volt regisztrálva UEFA sorozatban.
Szerintem szabályban itt is lesz előbb-utóbb egy kisebb módosítás, mert előtte nem számított hogy január 1-én vagy február 1-én lehet regisztrálni a játékost mert addigra már rég lementek a csoportkörök, most viszont igen.

És igen, egyetértek, nagyon kelleni fog egy jó Cancelo, és/vagy Koundé visszatérése mert a tavaszi menet egyik legfontosabb játékosa volt, most meg Koundé 1-2 meccs kivételével szinte az egyik leggyengébb láncszeme a védelemnek, remélem Cancelo érkezése felrázza(habár Cancelonak szerintem kell egy bő 1-1.5 hónap mire visszarázódik a ritmusba), többet lehet majd pihentetni, illetve az is előny hogy Cancelo a baloson is megfelelő minőségben bevethető így ha neadjisten Baldé megint a legfontosabb meccsekre esik ki akkor nem GM-el kell ott rohamoznunk.

És igen, a PSG-nél nem lehet tudni hogy mire számíthat az ember, az is benne van hogy neccsesen, nagynehezen továbbjutnak a rájátszáson egy bő 1 gólos különbséggel, de az is hogy beindul az úthenger és kiütnek bárkit.
Ami viszont hatalmas különbség az Donnarumma hiánya, ha a Liverpool ellen és az Aston Villa ellen helyette csak egy átlagosan jó kapus van akkor bármelyik meccsen kieshettek volna, hihetetlen volt miket védett, legalább annyira benne volt a BL győzelemben mint a sokat említett Dembele-Doué-Kvara-Vitinha.

Bayern szintén kérdéses, tavaly mindenki nevetett Kompany munkásságán aztán idén meg összeállt a gépezet, de ez tavaszra simán szét is eshet újból, vagy hozzák a "mindent kihagyunk"-féle helyzetet és Kane is megint megmutatja hogy miért csak most nyert legelőször trófeát életében.
bence0330

2026.01.29. 12:12:02

Chino írta:
Habár Cancelo nem játszhat...
Cancelo nem játszhat az egyenes kieséses rendszerben sem? :shock: Ez tuti? Nem úgy van, hogy az új igazolásokat a sorozat második fele előtt lehet regisztrálni?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2026.01.29. 12:12:48-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

2026.01.29. 12:02:56

A legjobb talán nekünk a Newcastle-Monaco párosítás továbbjutót megkapni következő körben, mert a Qarabag szerintem mindkét olajsejk csapat ellen esélytelen, de hátha a Monaco meglepi a Newcastlet.
Chino
Az Év Fórumozója 2025

MessiNeymarSuarez írta:
2026.01.29. 10:51:00
Örülök hogy meglett, a második félidőben főleg meghajtották magukat a srácok és ezzel megérdemelt hogy +2 meccs helyett pihenhetnek, ez sokat jelenthet a későbbiekben.
Viszont az egyenes kieséses szakaszra mindenképp el kell felejteni ezt a felfogást és az első perctől teljes gőzzel kimenni a pályára mert ott már nem lehet félidőket elcsalni különben simán eldőlhet a továbbjutás és nem az előnyünkre.

Pech hogy kb 50% esély van rá hogy a PSG-vel játszunk(kivéve ha valami hatalmas bravúr nem történik), de én nem félnék tőlük annyira, ősszel még nagyon jó formában voltak és úgy sikerült lenyomni ellenük egy olyan 50-60 percet hogy ők sem hitték el, mindezt Raphinha nélkül, GM-el a balhátvédként és Tek-kel a kapuban, sajnos pocsék volt a helyzetkihasználásunk ezért ez visszaütött, de Baldéval, meccs előtt vért ivó Raphinhával és Joan Garciával kiegészülve nem kizárt hogy meg tudjuk ismételni azt a teljesítményt ráadásul immár a Camp Nou-ban ami addigra a hírek szerint 60ezer fősre is bővülhet.

Olmo másodvirágzása nagyon nagy előny, ha megtartja ezt a formáját és egészséges tud maradni(szerintem ezért is kapta le Flick) az Pedri visszatérése után is hatalmas előny lenne, Bernal is kezd javulni, illetve Araujot is fel lehet addigra építeni olyan szintre hogy erősítés legyen és ne gyengülés.

A védelmet nagyon rendbe kéne raknia Flicknek, van rá 1.5 hónapja hogy kitaláljon valamit a BL-re(akár taktikailag), kár hogy ennyire meg van kötve a kezünk(Tebasék korlátozása egyre jobban látszik a többi spanyol csapat eredményességén is :roll: ) és nem tudtunk érdemben erősíteni a védelembe.

Ha szerencsénk van akkor Newcastle-Juventus/Tottenham ágon bent lehetünk az elődöntőben ahol papírforma szerint az Arsenal vagy a Bayern fog ránk várni, ha pechesebbek akkor egy PSG-Liverpool ág lesz az
A PSG egy nagyon érdekes történet lesz. Eddig kb. lemásolták a tavalyi szezont. A BL-ben, bajnokságban, kupában gyengén szerepelnek, rájátszásba kerülnek, azután az egyik nagycsapatot kaphatják. Ha nincs az a tavalyi szezon szerintem most azt mondjuk, hogy simán foghatóak és kaphattunk volna rosszabbat. Az előző kiírásban sem tett volna senki egy lyukas garast arra ebben a fázisban, hogy döntőbe jutnak, pláne hogy így lemossák az ellenfelet. Habár a Pool ellen is jó adag szerencse kellett, és a Villa is megszorította őket. Minket is egy utolsó perces góllal sikertük megverni és nem dominálták szét a meccset.
Ugyanakkor bőven lehozhatják, amit tavaly és (szerintem) esélyesebbek is a továbbjutásra nálunk, de az oda-visszavágó talán nekünk kedvez, főleg, hogy először mi megyünk. Nekik nem jelent annyit a hazai pálya, mint számukra. De inkább reménykedjünk, hogy a Newcastle fog szembejönni, ők meg leboxolják a Chelsea-vel, ami azért nem lesz sétagalopp.
Ez az Olmo-Fermin duó komoly erősítés, csak kerüljék el őket és a csapatot (legalábbis a kulcsjátékosokat) a sérülések. Ezen sok minden fog múlni. Habár Cancelo nem játszhat, a többi sorozatban rotálhatja és pihentetheti a szélső védőket, így kevesebb az esély a sérülésre és arra hogy ki legyenek facsarva. Az, hogy hányan maradnak egészségesek szintén döntő faktor lehet. Főleg ez a Raphi-Pedri-Yamal-JG kvartett lesz kulcs. Ez simán dönthet a továbbjutásról bárki(ke)t is kapunk.

Én annyira nem vagyok biztos benne, hogy az Arsenal vagy a Bayern lesz a fő esélyes. Az ágyúsok nagyon egyben vannak, de előbbi egy egyenes kiesésben nem tudom mennyire lesz erős. Rossz kifejezés, hogy lúzer csapat, de valahogy azt érzem, hogy az ilyen "kötelező" dolgokat (alapszakasz) hozzák, de utána már nagy falat. Speciel a Poolt én esélyesebbnek tartom, főleg, hogy lassan kezdenek csapatként kinézni. A Bayern pedig (a tavalyit kivéve) keret és teljesítmény alapján mindig ott van előzetesen az 1.-2. hely egyikén, amit a csoportmeccseken, a kieséses szakasz első egy-két fordulójában bizonyítanak is, de utána mindig történik valami. Ez már hosszú évek óta így megy. Amolyaqn inverze a Reálnak. Én egy jobb ágon egy Poolt és/vagy Cityt/Chelseat inkább el tudok képzelni, hiába szerepeltek gyengébben a csoportkörben és PL-ben. (bár idén az Ágyúsok is elég hullámvölgyben vannak)
Forca Barca!!!!
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2026.01.29. 10:51:00

Örülök hogy meglett, a második félidőben főleg meghajtották magukat a srácok és ezzel megérdemelt hogy +2 meccs helyett pihenhetnek, ez sokat jelenthet a későbbiekben.
Viszont az egyenes kieséses szakaszra mindenképp el kell felejteni ezt a felfogást és az első perctől teljes gőzzel kimenni a pályára mert ott már nem lehet félidőket elcsalni különben simán eldőlhet a továbbjutás és nem az előnyünkre.

Pech hogy kb 50% esély van rá hogy a PSG-vel játszunk(kivéve ha valami hatalmas bravúr nem történik), de én nem félnék tőlük annyira, ősszel még nagyon jó formában voltak és úgy sikerült lenyomni ellenük egy olyan 50-60 percet hogy ők sem hitték el, mindezt Raphinha nélkül, GM-el a balhátvédként és Tek-kel a kapuban, sajnos pocsék volt a helyzetkihasználásunk ezért ez visszaütött, de Baldéval, meccs előtt vért ivó Raphinhával és Joan Garciával kiegészülve nem kizárt hogy meg tudjuk ismételni azt a teljesítményt ráadásul immár a Camp Nou-ban ami addigra a hírek szerint 60ezer fősre is bővülhet.

Olmo másodvirágzása nagyon nagy előny, ha megtartja ezt a formáját és egészséges tud maradni(szerintem ezért is kapta le Flick) az Pedri visszatérése után is hatalmas előny lenne, Bernal is kezd javulni, illetve Araujot is fel lehet addigra építeni olyan szintre hogy erősítés legyen és ne gyengülés.

A védelmet nagyon rendbe kéne raknia Flicknek, van rá 1.5 hónapja hogy kitaláljon valamit a BL-re(akár taktikailag), kár hogy ennyire meg van kötve a kezünk(Tebasék korlátozása egyre jobban látszik a többi spanyol csapat eredményességén is :roll: ) és nem tudtunk érdemben erősíteni a védelembe.

Ha szerencsénk van akkor Newcastle-Juventus/Tottenham ágon bent lehetünk az elődöntőben ahol papírforma szerint az Arsenal vagy a Bayern fog ránk várni, ha pechesebbek akkor egy PSG-Liverpool ág lesz az
ktm
Capitá del Barça

2026.01.29. 10:20:33

Troym írta:
2026.01.29. 09:19:43
Andris írta:
2026.01.29. 09:04:56

A továbbjutók esetén nem a mostani helyezések rangsora alapján kapjuk? Tehát a Chelsea (6. hely) kapná a 11. helyezett PSG-t, és mi 5. helyezettként a 12. helyezett Newcastlet?
talán még azt is sorsolják, hogy melyik párharc győztesét kapjuk, de erre nem találni egyértelmű leírást
Elvileg most csak az "extra" fordulot sorsoljak, illetve szerintem az is kiderul, hogy ezek a parharcok, hol szerepelnek a sorsolasi agon(https://www.uefa.com/uefachampionsleagu ... s/bracket/ Itt a KO playoffs resz szerintem teljesen ki lesz toltve). Februar 27.-en lesz a kovetkezo sorsolas, ahol szerintem kiderul, hogy melyik agra(also/felso) kerul a Barcelona, ami eldonti, hogy melyik tovabbjuto lesz az ellenfele a legjobb 16-ban.
bence0330

2026.01.29. 10:19:46

Chino írta:
2026.01.29. 09:27:36
Az külön tetszett, hogy Lewy átadta Raphinhának a tizenegyest. Nagyon szép gesztus volt, ráadásul még ő is harcolta ki. És Yamal sem ment oda, hogy elkérje a labdát. Jó látni az ilyeneket, egyértelmű, hogy nagyon jó a kapcsolat csapaton belül, a Realnál szerintem elsősorban ez hiányzik.
Ugyanakkor JG-t meg kell említeni, mert "mindkét" gólnál bizonytalan volt.
Ja, EG tényleg a legrosszabb meccsét tolta tegnap talán. Névrokona meg már 3-4 meccs óta bizonytalan, remélem gyorsan feljavul. Nyilván most se rossz, de most nem a top TC szintje.

Biztos, hogy nem ő lett az elsőszámú lövő? Lewy sorra rontotta őket már, Rapha meg zsinórban 14 sikeresnél tart, a 17/18-as szezonban, 8 éve hibázott utoljára. Karrierje során összesen az az egy volt. Elég logikus lenne, ha megkapta volna végleg a tiziket.

De igen, az a kapcsolat valami egészen hihetetlen élmény. A két szélsőnk közötti meg annak is kb a csúcsa. A gólörömük is nagyon vagány, hogy közös, bármelyikük rúgja a gólt, de amúgy is, most épp Yamal ment oda biztatni és ölelgetni a gólja után Raphát, akinek az utolsó minisérülése óta kevésbé mennek azért a dolgok.
Nagyon nagy élmény, hogy ilyen csapatunk van, tényleg. BL-t nyerni nem fogunk szerintem, amíg nem tudunk főleg hátul erősíteni, de annak az ünneplése egy pár órás öröm egy szezonban. Meccsről meccsre szép focit, ilyen jó csapategységet, ilyen szép dolgokat látni meg egész szezonon keresztül egy élmény, nagyon örülök, hogy így néz ki most a csapatom, szerethető, és kb kivétel nélkül szerethető figurákkal.

Kár, hogy a PSG nem tudott nyerni, akkor esélyünk sem lett volna igazi top csapatot kapni (Reál esetleg, de ők nem igazi szűk elit most), mert a legjobbak azért ott végeztek, ahol kellett nekik. Így meg lehet megkapjuk nemhogy a 9-24 legerősebbjét, hanem akkora az is lehet, hogy amúgy is a legjobb csapatot. Az a baj, hogy kezdik átvenni az irányítást otthon is, ha 5-6-7 pontra tudják nyújtani a L1-ben az előnyüket, akkor oda már nem kell figyelniük megint, mint tavaly, és ugorhatnak megint egy szintet, ez akkor is kulcs volt, miközben mi meg hadakozunk otthon az erősebb ligában egy szűkebb kerettel. Ha jó formában, és sérültek nélkül lesznek, simán lehetnek megint a világ legjobb csapata, hiába nem azok ebben a pillanatban.
Andris írta:
A továbbjutók esetén nem a mostani helyezések rangsora alapján kapjuk? Tehát a Chelsea (6. hely) kapná a 11. helyezett PSG-t, és mi 5. helyezettként a 12. helyezett Newcastlet?

Mondjuk jobban belegondolva eleve nem értem, hogy bármit is miért sorsolnak. A helyezések alapján teljesen determinált is lehetne az összes párosítás.
Mi értelme van sorsolni, mitől jobb így?
Ezen én is gondolkodtam, és arra jutottam, hogy logikusabb, hogy van sorsolás, mégpedig az alapszakasz vége miatt. Ha tudod, kit kapsz, sorra jönnének a taktikázások, így meg mindenki nyerni akar. Valaki az élen akár még le is adhatna a végén egy meccset, mert tudja, hogy mondjuk jelen állás szerint (mondjuk 70. percben már ersen véglegesnek tűnő eredményekkel) a 16. a PSG. Még olyat is el tudnék képzelni, hogy konkrétan saját kapujukba vezetik a labdát, hogy ne legyenek elsők. Közben a 2. helyen meg tudják ugyanezt, ők szintén elkezdenének vereségre játszani.

Szóval szerintem kell az alapszakasz miatt ez a bizonytalanság. Nyilván nekünk most jobb lenne a te verziód. :D De ezt előre nem lehetett tudni, lehetett volna pont ott is a PSG.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2026.01.29. 10:24:18-kor.
ktm
Capitá del Barça

2026.01.29. 10:07:55

Andris írta:
ktm írta:
2026.01.29. 08:49:14
Andris írta:
2026.01.29. 08:16:00
Jól értem, hogy papírforma(!) esetén a Newcastle-t kapjuk legesélyesebben?

És jól látom, hogy PSG-Atletico-Juve-Liverpool ágon vagyunk, és max a döntőben jöhet szembe az Arsenal, Bayern, Inter, City, Real Madrid?

Mert akkor ez egy nagyon szerencsés utolsó játéknap volt.
1 .Nem latom miert lenne tobb esely a Newcastle-re mint a PSG-re, ha feltesszuk, hogy mindketto nyeri a kovetkezo fordulot.
2. Ezt gondolom elirtad es elodontore gondoltal, akkor jol latod.

Mondjuk jobban belegondolva eleve nem értem, hogy bármit is miért sorsolnak. A helyezések alapján teljesen determinált is lehetne az összes párosítás.
A tabella alapjan 2-es parokba rakjak a csapatokat helyezesi sorrendben. Sorsolas szempontjabol mindegy, hogy egy parban elorebb(Barca) vagy hatrebb(Chelsea) van az adott csapat. Ami fix, hogy paron beluli csapatok kulon agra kerulnek es csak a dontoben talalkozhatnak.
Teny, hogy sorsolas nelkul is meg lehetne oldani, bar akkor felmerulhetne az utolso forduloban nemi manipulalas.(lasd Arsenal fixen elso volt a fordulo elott es ha valaki el akarta volna oket kerulni, akkor olyan eredmenyt jatszik, amivel erre a legtobb eselye van)A sorsolas kiveszi ezt a faktort, hiszen barmelyik csapat kerulhet also/felso agra.
Persze, ha rosszindulatu vagyok, akkor azt is mondhatom, hogy pont azert kell a sorsolas, hogy bele tudjanak nyulni a parharcokba.
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.01.29. 09:27:36

bence0330 írta:
2026.01.29. 00:25:23
Yamal x faktor volt, még ha a gólja szerencsés is volt. Nekem különösen tetszett, hogy felnőtt a feladathoz labda nélkül is, volt hogy szöglet utáni kontránál utolsó emberként tartotta fel az embert, labdaszerzések, kitűnő meccse volt.

Imádom ezt a Flick csapatot, hogy egy rossz első félidő után is simán megvan bennünk, hogy rúgunk 45 perc alatt négyet. Mindezt úgy, hogy Fermín, Rapha, Lewy közepes formát hoztak, és nincs Pedri, és még lőhettünk volna többet így is. Jó érzés nagyon, hogy tényleg bármikor lehet bízni abban, hogy potenciálisan lőhetünk szinte bármennyi gólt, egy közepes formában is.

Szerencsére bejött a papjrforma az utolsó 3 meccsünkre, így a kiesésnek nem nagyon volt esélye. Az az 5. hely szerintem kb reális is a csapatok között, nagyjából oda teszem magunkat jelenleg szintre.

Remélem elkerüljük valahogy a PSG-t megint.

Azért hajtottunk rendesen, remélem szombatra kipihenjük magunkat, a mostani időszak talán legnehezebb meccse vár ránk.
Annyira szerintem nem volt gáz az első félidő, legalábbis az Oviedo ellenitől fényévekre volt. Ha kihasználjuk a helyzeteink felét már egy 15-20 perc után nyugodtan focizhattunk volna (3/3 big chances missed), meg éppen a szerencse sem volt mellettünk. Ennek ellenére sok volt a pontatlanság az első 45 percben és rendre hiányzott a fantázia a játékból.
A második félidő már teljesen sima volt, támadásban sem tudtak semmit alkotni a dánok (a gólon kívül talán 1 helyzetükre emlékszem), mi ellenben jól kombinálgattunk, Raphinha is feljavult. EG viszont szerintem Flick alatt az eddigi leggyengébb meccsét hozta. A gólban is nyakig benne volt, rengeteg rontott passz, sikertelen szerelési kísérlet, Bernallal sokkal stabilabbá vált a kp., illetve azzal, hogy Fermin és Olmo helyet cserélt sokkal ütőképesebb lett a támadójáték.Nem is értettem miért őt kapta le Flick. Utóbbi szerintem a mezőny egyik legjobbja volt, egyedül a gólpontok hiányoztak. Már sokadik nagyon jó meccse zsinórban, ha Pedri lenne, akkor is Olmot választanám a kezdőbe, nagyon elkapta a fonalat. Az az indítása az első gólnál észbontó volt, nem győztem elégszer nézni. Hatalmas szerencse, hogy két ilyen játékosunk van egy poszton. Ha az egyiknek nem megy, a másik biztosan jó teljesítményt tesz le.
Ráadásul gólokat is simán várhatunk tőlük, ha a támadósor éppen nem úgy teljesít.

Az külön tetszett, hogy Lewy átadta Raphinhának a tizenegyest. Nagyon szép gesztus volt, ráadásul még ő is harcolta ki. És Yamal sem ment oda, hogy elkérje a labdát. Jó látni az ilyeneket, egyértelmű, hogy nagyon jó a kapcsolat csapaton belül, a Realnál szerintem elsősorban ez hiányzik.
Ugyanakkor JG-t meg kell említeni, mert "mindkét" gólnál bizonytalan volt. Az elsőnél még annyira nem is lehet elővenni, de az a megtorpanás pont elég volt, hogy el tudják mellette lőni, a szögletnél meg csak a szerencse mentett meg minket. Annak ellenére, hogy egyik sem volt komoly befolyásoló tényező, egy szoros meccsen nem biztos hogy belefér.
Rashford meg egy állat. A Bl-ben nagyon durván megy neki. 8 meccsen 464 perc alatt 5 gól 4 gólpassz (93 perc/gól, 51,6 perc/gólpont). Rengeteget jelent, hogy be tud szállni egy ilyen játékos, az egész sorozatra komoly hatással lehet. Az meg a másik, hogy van valaki, aki a pontrúgásokból is veszélyt tud jelenteni (főleg bal oldalról), legyen az szabadrúgás, direkt szabadrúgás vagy szöglet. Ráadásul a távoli lövései is rendre veszélyesek.

Összességében reális az eredmény még ha nagyon kontrasztos volt is a meccs, remélem elkerüljük a PSG-t, az Arsenal és Bayern után őket szeretném a legkevésbé kapni. Ha sorsolás lenne a 9-14, helyig rajtuk kívül bárkit el tudnék viselni.
Forca Barca!!!!
Troym
Llegenda del Barça

2026.01.29. 09:19:43

Andris írta:

talán még azt is sorsolják, hogy melyik párharc győztesét kapjuk, de erre nem találni egyértelmű leírást
Andris
Adminisztrátor

ktm írta:
Andris írta:

És jól látom, hogy PSG-Atletico-Juve-Liverpool ágon vagyunk, és max a döntőben jöhet szembe az Arsenal, Bayern, Inter, City, Real Madrid?

1 .Nem latom miert lenne tobb esely a Newcastle-re mint a PSG-re, ha feltesszuk, hogy mindketto nyeri a kovetkezo fordulot.

"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Yokozuna
Entrenador del Barça

2026.01.29. 08:52:29

Valami prémiumot kéne felajánlani első félidős rúgott gólért, mert régen láttunk már ilyet és elfogadható játékot. Talán Flicknek kell egy félidő, hogy el tudja dönteni a helyes felállást vagy taktikát? De nem hiszem, hogy mindig vissza lehet jönni a második félidőkben, ahogy például a Sociedad ellen sem sikerült. A bajnokságban meg nem sok hibázási lehetőség van már.
Eric lecserélése nagyon bejött, nem tudom Flick hogyan találta ki, hacsak nem valami sérülés volt az oka. Olmo minél többet játszik, annál jobb és Fermin is tartja a jó formáját.
Ha Araujo van a védelemben az jobb megoldásnak tűnik minden más felállásnál. Joan Garciát talán túl sokat dícsértük, mert mostanában jó indulattal közepeset hoz. Koundé rémisztő fejpántja nem volt jó kabala, először azt hittem valami fejsérülés érte az öltözőben.
ktm
Capitá del Barça

Andris írta:

Andris
Adminisztrátor

"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
bence0330

2026.01.29. 00:25:23

Yamal x faktor volt, még ha a gólja szerencsés is volt. Nekem különösen tetszett, hogy felnőtt a feladathoz labda nélkül is, volt hogy szöglet utáni kontránál utolsó emberként tartotta fel az embert, labdaszerzések, kitűnő meccse volt.

Imádom ezt a Flick csapatot, hogy egy rossz első félidő után is simán megvan bennünk, hogy rúgunk 45 perc alatt négyet. Mindezt úgy, hogy Fermín, Rapha, Lewy közepes formát hoztak, és nincs Pedri, és még lőhettünk volna többet így is. Jó érzés nagyon, hogy tényleg bármikor lehet bízni abban, hogy potenciálisan lőhetünk szinte bármennyi gólt, egy közepes formában is.

Szerencsére bejött a papjrforma az utolsó 3 meccsünkre, így a kiesésnek nem nagyon volt esélye. Az az 5. hely szerintem kb reális is a csapatok között, nagyjából oda teszem magunkat jelenleg szintre.

Remélem elkerüljük valahogy a PSG-t megint.

Azért hajtottunk rendesen, remélem szombatra kipihenjük magunkat, a mostani időszak talán legnehezebb meccse vár ránk.
bence0330

2026.01.28. 20:11:02

Hűha, Ferrán ezek szerint nem egészséges teljesen, a lengyel megint drasztikusan csúszik lefelé, mióta kezdő, egymás után már nem lehet meccseket rábízni. Remélem összekapja magát, mert azért a nagy gólkülönbséghez nem árt, ha a centerünk legalább egy használható formát mutat.

Olmo gondolom majd érkezik második hullámban, szóval alapvetően a tűzerő ott lesz a pályán, örülök, hogy ő lesz ott Pedri helyén, Eric mellett. Meg persze ha a Yamal-Fermín-Rapha fogatból csak 2 jó napot fog ki, akkor nem lesz gond.
soadroli
Llegenda del Barça

2026.01.28. 19:49:46

Joan García; Kounde, Cubarsí, Gerard Martin, Balde; Eric, Dani Olmo; Lamine Yamal, Fermín, Raphinha; Lewandowski
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2026.01.24. 14:17:47

Chino írta:
2026.01.24. 10:44:43

Azért kellene egy legalább 3 gólos győzelem, hogy viszonylag nyugodtak lehessünk. A Napoli borzasztóan kiszámíthatatlan, simán benne lehet nekik egy nagy bukó, ahogy a City is képes egy gólzáport rendezni. A Bilbao komoly szívességet tett nekünk, az Atalantát én már elkönyveltem továbbjutónak.
Mondjuk borzasztó nehhéz még az utolsó fordulóban is számolgatni, minden fordulóban történnek nagy meglepetések. A Benfica otthon meglepi valahogy a Realt, aztán ott találhatják magukat a 10+. hely körül. Bár a portugálok idén nem jelentenek senkinek komoly kihívást senkinek.

A dánok annyira nem rosszak idén, viszont én nagyon bízok a hazai pályában. Főleg, hogy Yamal visszatér és nem hiszem, hogy Raphi lehoz zsinórban két ilyen meccset. Idén szerintem ez volt a leggyengébb teljesítménye, ha egy közepes szintet hoz benne lett volna még 1-2 gól a meccsben, Yamallal főleg. Az a les elég nevetséges volt, ha néhány centin múlik, az még lehet reális (bár ott van Lewy gólja a tavalyi Soci meccsről), de ezek a milliméterek teljesen olyanok, hogy még a VAR is 50%-oz. Mbappé gólját mondjuk komolyan vissza kellett volna nézni.
A védelemre szerintem komoly panasz nem lehet, az elsőnél azt se tudta az ellenfél, hogy gólt lőtt, Lewy háta pedig no comment. Lehetett volna ott egy Bastoni-Saliba duó, akkor is bemennek. Nem úgy kaptunk szögletből gólt, hogy az ellenfél megveri levegőben a védőt és gólt fejel.
Az mondjuk biztos, hogy sokkal gyengébb produkciót tettünk le a pályára, mint a Soci ellen, de a körülmények sem nekünk kedveztek.
A Camp Nouban már más lesz.

Az viszont hatalmas szerencse, hogy Pedri most esett ki, amikor egy nagyon kemény sorozaton vagyunk túl és nélküle is verhető ellenfelek jönnek.

Araujoval kapcsolatban viszont az nagyon pozitív, hogy mikor a játékosok a meccs végén odamentek a szurkolókhoz, folyamatosan Araujo nevét skandálták. Remélem ez segít neki visszazökkenni és az Ovideo ellen már kaphat egy 30-40 percet, ha a közönség mellé áll mentálisan nagyon segíthet visszazökkenni és egy teljesen új védőt kapunk.
Otthon szerintem a közönség és a csapat is gálát vár a BL-ben sok idő után újranyitó Camp Nou-ba, szóval bízok benne hogy a srácok is felpörögnek, ha az nem motiváció hogy egy szép sok gólos győzelemmel elkerülhetnek 2 plusz meccset akkor semmi :D

Ami Araujot illeti, szinte példanélküli hogy valaki így elvonuljon a szezon kellős közepén, viszont ezzel hogy belátta saját magának is hogy gond van mind a fejekben, mind a teljesítményben, sikerült visszanyerni a szurkolók támogatását is, sokkal szimpatikusabb hozzáállás ez mint az eddigi"nem is az én hibám volt, csapatként hibázunk, de azért majd jövőre aztán jól megmutatom hogy milyen jó vagyok"-féle hozzáállás.
Nagyon nagy erősítés tudna lenni ha tényleg vissza tudna térni a régi formájába mert akkor bitang volt, és most mindenki támogatását(elnök, Flick, egész csapat, szurkolók) meg is kapta hozzá szóval bízzunk benne hogy sikerülni fog.
Válasz küldése