2007.02.22. 16:55:52
H.Atesznek üzenem: attól, h vki kb. egy éve ír a barca honlapra véleményt, az nem azt jelenti, h azóta lett szurkolója ennek a csapatnak. Sokszor leírtam már, de neked is elmondom - 21 éve, a sevillai bek-döntő óta szurkolok a kék-gránátvörös alakulatnak, máig ideges vagyok, amikor magam előtt látom, ahogy Alexanco, Pichi Alonso, Marcos Alonso kihagyja a 11-est, és ahogy Urruticoetxea megfogja Bölöni büntetőjét. Emlékszem az 1992-es bek-finálé 112. percére, ahogy Koeman bevarrja azt a szabadrúgást, még most isborsódziki a hátam. Folytassam? Már ezerszer mondtam, de ismétlem: tisztességtelen dolog egymás elkötelezettségét kétsgbe vonni, nem ismerjük annyira egymást, nem tudjuk ki, mióta drukkol a csapatnak. De ha megkérdezed, megmondom, hogy pl. a 2000/01-es szezonban a csoportmeccseken, kik és mikor rúgták a gólokat, vagy hogy az 1990-es spanyol kupa finálén, hogy álltunk fel.
Más. A VV fejét követelők előbb gondolkodjanak, mielőtt véleményt mondanak. Én továbbra is a csapat legbiztosabb pontjának tartom valdést, az idén ő nyújtja a legkiegyensúlyozottabb formát. Ilyen a kapussors: a Racing ellen megfogott egy büntit, a sociedad ellen a 94. percben a jobb felsőből kitornászta Kovacsevics fejesét, az 5. percben a valencia ellen megfogta villa 100%-os ziccerét. Most hibázott, amikor bellamy fejesét fogni akarta, nem pedig szimplán kiütötte. De! Ettpl még igenis Barca-szintű kapus, és nagyszerű csapatember.
Rijkaard. Újra felerősödtek bennem azok a gondolatok, h Frankie képtelen felrázni már a csapatot, képtelen megújulni, ezért váltani kellene. Még talán idejében lennénk a bajnokságot illetően, mert a bl elúszott. Viszont a bajnokságban most jönnek a kulcsfontosságú meccsek: sevilla, margit, la coruna, villarreal, zaragoza - ezek kemény meccsek, és ilyen f.s taktikával bukta lesz. Hibáztatom Frankie-t a szőke veszedelem leigazolásáért, mert őt Rijkaard kérésére hozták ide: a bajnokságban 5, azaz öt gólt lőtt az elsőszámú csatár, Eto'o 4 meccsen 4-et vágott, Saviola is 5 gólos - de mennyi játéklehetőséggel. Aztán ott van Giuly, Edmilson - őket a nyáron el kellett volna zavarni a búsba. Ezquerro dettó - minek van itt, mikor még csereként sem számít rá. Én elismerem az eredményeit az elmúlt 3 idényben, de ez szép volt, jó volt - ebből megélni nem lehet. Mert oké, hogy minden csapat esetében a felfutás után törvényszerűen jön egy kis visszaesés, de most! Ebben az idényben a tavalyi Barca kb. 15 ponttal vezetné a tabellát, ilyen alacsony színvonalú spanyol bajnokságot már régen nem láttam. Erre tessék: még a La Liga is veszélyben van, madridban pedig röhögnek rajtunk.
Na, már megint kumma hosszú lettem.