Azt hiszem eredetileg is rossz topikba kezdtem irkálni a classicókkal kapcsolatban, mert ott csak a trollkodás megy, így inkább áttérek az éppen aktuális témakörbe.
Sajnos bármennyire is nehéz ezt egy focit (abból is a szebbet) kedvelőnek, mint amilyen én is volnék beismerni, a bl mérkőzések, azaz a Barca - Real külön párharc 3. és 4. menete teljes mértékben (na jó! 98%-ban) a bíró kezében van. Ez alatt nem feltétlenül részrehajlást szeretnék kihangsúlyozni, hanem inkább stílus beli különbséget (mármint a játékvezetők ténykedésének stílusát). A fő kérdés az, hogy milyen az alapvető hozzáállása az illetőnek a focihoz, engedi-e a durva játékot, esetleg csírájában elfojtja, illetve a második az, hogy mennyire befolyásolható a meccs iramában. Az eléggé egyértelmű, sőt még Mourinho is elismerte tulajdonképp, hogy tiszta játékban a Barca verhetetlen, ergo nem is fognak tisztán játszani, mint ahogy nem is tették eddig sem. A másik fél (tehát a katalánok) részéről, pedig láthattuk nem fognak változtatni semmit a taktikán (jó kérdés, hogy ilyen szintű rögzültség után képesek lennének-e egyáltalán), márpedig a bíró határozott állásfoglalása nélkül nem fogják megtörni a Madridot, minthogy nem tudták anno a Kelszit

, Intert sem.
Egy szó, mint száz: bármilyen furcsa is ilyen hamar (főleg az elmúlt idények tükrében) kijelenteni, az esélyes nem a barca és ez nem túlzás véleményem szerint. Az egyetlen ami változik, vagy változhat e két csapat összecsapásain az a játékvezetés, a győztesnek nincs oka, a vesztesnek pedig nem fűlik a foga ahhoz, hogy változtasson, tiszta a kép és érthető is mindkét fél részéről.
Esetleg az összeállításokkal lehet babrálni, a Barcánál, e téren én mindenképpen játszatnám Keitát már bizonyított kemény helyzetekben, Masceranot nem játszatnám max. csereként a végén, ő köz- és ön- veszélyes is lehet, ha nincs több opció inkább dobnám be Fontast, meg Tiagot (remélem jól írom, még nem tanultam meg őket) és úgy variálnék a pozíciókkal. Ők tehetségesek, motiváltak (egyébként minden mérkőzésen), nem fáradtak és még nem kiismertek, ami nem utolsó egy ilyen párharc során, bármi újjal zavarba lehet hozni esetleg a másikat, ha az már úgy érzi ismeri az ellenfelet a fülétől a farkáig.
Várom a meccseket és bár nincs jó előérzetem továbbra is:
HAJRÁ BARCA!!!