Nagyon pozitív élményt nyújtott a mai mérkőzésen a csapat. Most a pályán beváltotta a csapat, amit a játékosok nyilatkozatokban ígértek. Hajtás, futás, küzdelem. Nagy dolog az, ahogy ezek a 170 cm körüli emberek nekiugrottak a náluk fél/egy fejjel magasabb, jóval erőteljesebb ellenfeleiknek. Csak remélni tudom, hogy ezt a hozzáállást átmenti a csapat a soron következő BL-meccsekre, mert akkor lesz keresnivalónk a még komolyabb ellenfelek ellen is.
Pár dolog mellett azonban nem tudok én sem elmenni.
Egyrészt végre újra a Xavi-Iniesta tengely játszhatott Busquets előtt a középpályán. Fabregás nem rossz, de sokat kell még javulnia/fejlődnie ahhoz, hogy arra a szintre felérjen, ahol ez a két ember jelenleg tart. Bár én igazából kétlem azt, hogy Cesc valaha is úgy fog tudni játszani, mint Xavi. A két játékos stílusa messze van egymástól. Fabregás ráadásul 7 év "lemaradásban" van az előző két játékoshoz képest, ami a mostani Barca játékstílusát illeti. Nem tudom mi lesz az ő sorsa, de jelenleg jobban uraljuk a középpályát nélküle, mint vele.
Másrészt jó volt látni, hogy (a másik tippem is bejött

) Villa személyében újra van egy igazi csatár Messi mellett a kezdőben. Sokkal veszélyesebb a csapat, ha ők ketten egyszerre a pályán vannak.
Harmadrészt azonban a védelmünk még mindig nincs teljesen rendben.
Azt le kell szögezni, hogy Alba visszafogása, védekezőbb szerepkörbe helyezése jó húzás volt. Kell az a plusz egy védő a kontráknál, ez ad stabilitást a hátsó alakzatnak. Más kérdés, hogy én célszerűbnek tartanám egy fizikálisan erősebb, jobban fejelő védő szerepeltetését, de Alba ezúttal megállta a helyét. A gólja csak hab volt a tortán.
A mérkőzés és a továbbjutás igazi kulcsa azonban Niang kihagyott helyzete volt, amire szinte egyből jött a második gólunk. Mascherano (aki egyébként nem játszott rosszul) szinte "eldönthette" volna a továbbjutást azzal az egy (de óriási) hibájával. Ezt egy komolyabb, rutinosabb csatárral szemben nem engedhetjük meg magunknak. Az igazi probléma, hogy Puyol és Mascherano közül szinte lehetetlen eldönteni, hogy melyik a jobb megoldás. Puyol jobban fejel, de sokkal lassabb, mint az argentin. Puyol jelenléte, mint kapitány adhat pluszt a csapatnak, Mascherano viszont az életkora miatt jobban bírja a hajtósabb meccseket is szuflával, mint a lassan 35 éves Puyi. Nehéz lesz eldönteni 1-1 meccs előtt, hogy ki legyen a kezdő. Ezt az egy posztot leszámítva viszont szerintem a mai kezdőnk volt az Igazi "gála" kezdő. Szinte visszaköszönt a 2011-es csapat- amit Pep épített fel Tito segítségével.
Mindenesetre örülhetünk, hogy a bajnokság mellett lesz még miért izgulni a továbbiakban is. Elsőként pénteken a soroláson (egy Bayern-Real és Barca-Galata párosítás nekem tetszene

)