NEm is lehetne teljesen más stílusra váltani, hiszen ezekbe a játékosokba ezt kódolták bele.westerngom írta:Én személy szerint azért nehezen tudnám megemészteni, hogy váltsunk egy homlok egyenest más stílusra, már csak azért is, mert én ezért a stílusért vagyok többek között BARCA drukker.Vakmacska írta:
Nem lőnék mindenkit az űrbe mert nem fut a szekér döccenő mentesen.
Én a gondot ott látom, hogy ezek a játékosok csak erre képesek. Annyira ezt verték beléjük, hogy hiába próbálnak mást tenni, egy idő után mindig erre térnek vissza.
Kiveszett a kreativitás, az ötletesség a csapatból, és ha nem megy a játék, akkor jön elő ez a stílus, és reménykednek, hogy majd Messi megoldja.
Ezért kellene kicserélni a fél csapatot, sajnos. Xavi már amúgy is öreg.
Thiago eladásában ezért látom a nagy hibát, mert ő lett volna Xavi utóda, ő gyors volt, előre játszott, és igyekezett minél egyszerűbben felvinni a labdát. Ő igazi gólra törő játékos volt.
És igen, kellene egy csatár.
A kérdés az, hogy Tata mit fog csinálni: kiáll, és azt mondja, hogy itt az ideje változtatni, és -mivel már hozni nem tudunk új játékost- fogja, és bedobja Traorét és Dongout a mélyvízbe.
Nagyon nehéz döntés előtt áll Tata, nem kívánom ezt senkinek. Mit tegyen: menjen minden a régiben, és úgy bukjunk, és év végén elzavarják, vagy pálfordulás, új taktika, új elemek, és így bukjuk el a címeket? Mert el fogjuk bukni, az biztos, hiszen új elemeket kell tanulni a játékosoknak. Sajnos viszont XAvi-Ini nem fog már újat tanulni, a fiatalok meg nem elég tapasztaltak, viszont formálhatók.
Véleményem szerint az utóbbi lenne jó megoldás. Még akkor is, ha elbukjuk a kupákat, be kell vállalni a változást.
Az utánpótlásból Traorét és Dongout mindenképpen felhoznám. Bizonyították (még ha egy sokadosztályú csapat ellen is), hogy tökös legények, nem voltak megilletődve. Az eredménytől függetlenül becserélném őket minden meccsen 20 percekre.
A játékosokkal pedig meg kell értetni, hogy itt az ideje a változásnak.
Egyszerűen képtelenek változtatni. Látni sokszor, hogy tanácstalanok, és ilyenkor mindig visszatérnek a kályhához.
Pep utolsó évében még tudta őket azért motiválni, futottak, cseleztek, de látszódott, hogy ez már kevés lesz.
Tito is mondta, hogy visszahoz régi elemeket.
Sok változás volt a játékunkban. Tegnap is láthattuk, hogy gyors kontrát is képesek vagyunk vezetni, amit sajnos Messi elbaltázott. 4 a 3 ellen.
Most már egyre többet próbálkoznak távoli lövésekkel is, sajnos a legtöbb viszont elakad.
Az elmúlt meccseken több ilyen próbálkozás volt, mint előző évben. De igen, próbálkozni kell, mert azzal is lehet védelmet bontani.
Ha Alves marad, akkor napi 2-3 órát gyakorolja a beadást. Bár sok értelmét nem látom, mert a 170 centis játékosainkat röhögve lefejelik. Szóval megint visszatérve: kell egy jól fejelő csatár (hogy Traoré v Dongou az-e ezt nem tudhatjuk).
Messit úgy látom frusztrálja az, hogy nem lő gólokat. És valószínűleg az is, hogy visszavontabban játszik.
Azért vannak pozitívumok is: Alexis és Pedro is sokkal gólérzékenyebb lett. És ne mondjátok, hogy azok a kétlépésrőlbepasszolós gólok miatt. Arra is érkezni kell tudni. Régen még ez sem ment. Kint voltak a szélen, és Messit próbálták labdával tömni. Sajnos igen, cselezés az nem nagyon megy.
Nagyon lelassult a játékunk.
Régebben ment a gyors, egyérintős játék, érezték a játékosok ösztönösen a másikat, ki hova megy, mozdul be majd. Most mindenki leáll, gondolkodik, tutujgatja a labdát. Nagy ritkán van az, hogy egyérintőznek.
Nagyon összetett probléma ez az egész, számomra összefoglalva ezek a legfontosabb kérdések:
1. A vezetőség hajlandó lesz-e megtenni azt, hogy megváljon játékosoktól?
2. Elég tökös lesz-e Tito ahhoz, hogy radikálisan változtasson?
3. A játékosok képesek lesznek-e megváltozni?
Én a drasztikus változást abban látnám pl. hogy Xavi már csak csereember lenne.
Visszahozzuk a csatáros játékot, Messi pedig mögötte játszhatna, szabadon.
Meg kell erősíteni a védelmet (ez az alap). Ha D. Luis eljönne, akkor jöjjön. Bár nevekkel nem dobálóznék.
Akitől megválnék játékos? Hát szerintem Fabregas az, aki nem tudott beilleszkedni, nem találták meg az ő helyét igazán. És ahogy láttam, sokszor nagyon bizonytalan, a kapu előtt leginkább.
De ha stílust váltunk, meg taktikát, akkor ki tudja? Lehet, hogy meg lesz az ő posztja is.