2015.08.15. 12:23:15
Még a Sevilla elleni meccs előtt mondtam, hogy a "hatkupás" idényből csak öt lesz, ráadásul arról fogunk lemaradni, amit alapesetben a bajnokság végén már meg kellett volna kapnunk. Ugyanis köztudott, ezt a kupát a spanyol bajnok és kupagyőztes vívná egymással, és - hál Istennek - ezt a két címet a Barca birtokolja. Persze, tudom, a kiírás.....Az látható volt, hogy a hat nap alatt három döntő úgy, hogy közben meg kell kerülni a Földet, ennek a keretnek sok. Ne feledjük, a bal oldali futók (Neymar és Alba) hiányoztak, és azért őket nem könnyű pótolni. Rafinha szerintem nem lesz rossz, technikás, küzd, de ő - és nemcsak ő - tegnap nagyon fáradtan mozgott. Viszont Adriano - és a másik oldalon S.Roberto - soha nem lesznek alkalmasak egy komoly meccsen normális teljesítményt nyújtani. Ők maximum lefutott meccs hajrájában vethetők be rizikó nélkül, csakúgy mint a most pihenő Mathieu. Hatalmas köszönet Pedrónak azért, amit eddig nyújtott, de be kell látnunk, a hatalmas szív nem pótolja azt a tudáshiányt, ami közte és az MSN tagjai közt fennáll. A védelem a tavaszi Pique nélkül rendkívül bizonytalan, bár tegnap éppen középen volt a legkisebb gond. Én Vermaalenben még bízom, rengeteget kihagyott, kell egy-két hónap, addigra kiderül, mennyire lehet számolni vele. Alves viszont bemutatta, hogyan kell játszani ahhoz, hogy mindenki elkívánja, ahogy az korábban nem egyszer előfordult. Végül a kupáról: én már nem erőltetném, a sérültek még nem játszhatnak, az esély gyakorlatilag nulla, viszont közel a bajnokság rajtja, és nem ártana pihenten kezdeni, mert a Barca nem újonc ellen kezd, hanem egy oroszlánbarlangban, éppen Bilbaóban.