Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Sajnos ezt most nagyon adom, de ez nem azt jelenti, hogy a klub játékosai sem lépnek pályára...Capon írta:Az utóbbi idők legjobb két hete következik, nem játszunk meccset.
Én már ennek is örülni tudok.
Messi,Iniesta,Neymar,Suarez pihenhet ezerrelCapon írta:Az utóbbi idők legjobb két hete következik, nem játszunk meccset.
Én már ennek is örülni tudok.
nem vagyok a pajtid, és igen, a realnak egy olyan csapat ellen játszani ahol van 30 kapuralövésük 90 perc alatt az sörmeccs.TripleH írta:Aha pajti, azért buktunk a Malaga ellen idén meg 1-0 lett mert sörmeccs. Legalább hülyeséget ne beszélj.visca el barca írta:azért a real is eldobott már 4 pontot két sörmeccsen,
Azt tudom, volt már erről szó régebben is emlékeim szerint. Számomra egy "lepörgetős" 1-0 nem olyan izgalmas, mert nem látom annyira, vagy nem értékelem annyira komolyan a taktikai részt, mint te. Ettől is szép a foci, mindenki mást imád..Bob_Marley írta:@palesz77
Én meg úgy gondolom, hogy egy okosan lehozott 1:0 ugyanúgy lehet egy nagyon jó és taktikus meccs. Plusz ha nem számítana az eredmény, akkor pont nem égne állandóan a topik egy-egy gyengébb eredmény után. Ezt most nem konkrétan neked szól, hanem volt már rá példa.
Rád hagyom, mert tényleg elbeszélünk egymás mellett. Nem volt itt szó hú de nyögvenyelős győzelmekről. Leírtam már miért, a játék megvolt a pontok is jöttek. Én így láttam és ezzel megvagyok elégedve és nem érdekel, hogy 1:0-ra vagy 100:0-ra nyerünk, mert nálam nem az az értékmérő. Egy 0:0 meccsen is maximálisan tudok szórakozni ha olyan és egy 5:0 meccsen is tudom fogni a fejem, hogy milyen hibák vannak. És főleg annak tudatában, hogy mennyi gondunk van pláne tudok örülni a jó eredményeinknek. De lépjünk túl azon, hogy mi mennyi lett mi se dőlünk hátra és írjuk, írtuk a gondokat és Luchoék se fognak. Valamint örök szabály, hogy nem az elején kéne ellőni a puskaport. De rád hagyom, mert más az értékmérőnk. És nem hallgatsz meg másokat, mert a hibákat leírtuk, de tragikumról nem lehet beszélni, eredmények és statok is mutatják hogy nem olyan a helyzet mint most így leírtad. Én maradok középen, mert szerintem is van hova fejlődni, de nem is olyan rossz a helyzet és ami viszont a legfontosabb, hogy a pontok azért jönnek.mahitoo írta:Bob, nem is értünk egyet, meg kicsit el is beszélünk egymás mellett.
Amit felhoztál, az nem ide tartozik, de reagálok rá. Ha 1-0-ás, nyögvenyelős, borzalmas meccseket akarok látni, akkor nézem az olasz bajnokságot, és drukkolok bármelyik csapatnak. De ez a Barcelona, ami még nem is válságból, hanem triplázás után vágott neki ennek a szezonnak. Ha az túlzott nagy kérés, hogy minimális ötlet legyen a játékunkban, hogy a sztárjaink le tudjanak venni egy labdát, hogy kihasználjuk az üres kapus szitukat, hogy a védőink ne csak rohangáljanak, mint pók a falon, és hogy a kapusaink védjenek néhány bravúrosat, akkor persze én vagyok eltévedve.
Egyébként ebből, ha nem kerülünk túl nagy hátrányba januárig, még jól is jöhetünk ki. Csak ahhoz rohadtul fel kéne ébredni, felrázni, felpofozni mindenkit. Mert ha ez a csapat összeáll, és kiegészül Vidallal, Ardaval, esetleg valami januári igazolással, akkor még bármi lehet. De ha Barcelonában mindenki úgy áll hozzá, hogy "hejj, elég pontunk van, tök jók vagyunk, jók az 1 gólos kiszenvedett győzelmek", akkor rohadt nagy pofáraesés lesz.
Ez kicsit off itt, de én pl inkább választanék egy olyan szezont, ahol 99 5:0-ás gálázós meccset játszunk, minthogy 100 1:0-ás lepörgetőset, még ha így esetleg nem is nyernénk meg egy kupát. Persze a klub nem így gondolkozik tudom, de nekem inkább a szórakozás fontos, mint a kupák. A 11/12-es szezont is jobban szerettem pl, mint a 12/13-asat, pedig emlékeim szerint pont a másodikban nyertünk bajnokságot, Pep utolsó évében meg talán semmit sem - max kupa, de lehet azt se.Bob_Marley írta:Én inkább nyerek 100-szor 1:0 mint 99-szer 5:0-ra és egyszer döntetlen.
1. Igazolhattunk volna akárkit, sz..rt se érünk vele.Yokozuna írta:A nagy baj az, hogy látjuk a gyenge játékot, de még azt sem mondhatjuk, hogy ki helyett kinek kéne játszani. A vezetés hibája, hogy ilyen szerencsétlen csere játékosokat sikerült a csapatnál tartani és favorizálni. Az várható volt, hogy jön egyszer egy sérülés hullám, de ez teljesen felkészületlenül találta a csapatot. Most itt vagyunk egy irányító nélküli középpályával, egy valójában két csatáros támadó hármassal, és egy állandóan változtatott, átjáróház védelemmel, amely mögött megzavarodott kapusok múlják alul egymást. Azt kell mondanom, hogy LE-nek az elmúlt szezonban szerencséje volt, hogy ezek a gyengeségek nem jöttek elő, de most eljött a kijózanodás.
Arra reagálok, amivel nem értek egyet, ha meg egyetértek akkor nem is reagálok. Elolvastam újra, leírtam már mit gondolok a játékunkról, az meg hogy nem volt nyugodt meccsünk? Én nem izgultam a Malaga ellen vagy a Levante ellen sem, s az Atletico ellen sem. És attól még hogy nem nyertünk sok góllal meccset a pontok jöttek. Én inkább nyerek 100-szor 1:0 mint 99-szer 5:0-ra és egyszer döntetlen. Vigo-ban tényleg kilátástalan és buta volt a játék, de az eredmények a statok is mutatják, hogy a játék nem kilátástalan.mahitoo írta:Nem a legkevesebb pontunk, hanem a leggyengébb játékunk. 10 meccsen keresztül. Voltak jó 10-20-30 perceink, amik hozták a pontokat. Ez nekem nem elég, és a csapatnak sem lesz az a végelszámolásnál.
Amit írtam, miért kellett? Mert megint abból indult a vita, hogy az első írásom felét ignoráltad, és csak a rosszra reagáltál.
Ez megint akkor fogalomzavar lehet, mert ezek közül ziccernek (én is hibásan igazi helyzetnek írtam, ziccer helyet) csak Suarez első helyzetét mondanám, ami lepattant a melléről az egy nehéz szitu volt, nem öt méteres körzetben nem volt senki. Az elsőt meg ahogy csababarca is írta egyből kellett volna talán. Ja és Sandro kapufája az ziccer volt. Helyzetek megvoltak, ennyi megvolt tavaly is meg máskor is. És pont ezek a lehetőségek mutatják, hogy odaérünk a kapuhoz és megvan hozzá a játék.Balinho írta:Ezzel nem értek egyet, egyfelől nem csak a mai meccsre vonatkozott, amit írtam, márpedig elég a visszagondolni a keddi meccsre, vagy hogy átlagosan hány helyzetet hagyunk ki egy meccsen. Ez egyébként összhangban van azzal, amit írtam, miszerint nincs egy nyugis meccsünk, pedig helyzetek alapján bőven lehetnének korábban eldöntött meccseinkBob_Marley írta: Helyzetkihasználás nem gondolom, hogy drasztikusan rosszabb lenne, Andris jól megfogalmazta egy másik topikban, azért hú de ziccerekről nem lehet beszélni. Az hogy lövünk x-et kapura az még nem igazi helyzet.
De akkor vegyük sorra a mai meccset, ezek nálam ziccerek:1) 14.p Neymar passza után Suarez szemben a kapuval senkitől sem zavartatva bevárta a védőt, aki blokkolt. 2) 22. p. Labdaszerzés után 2-2-ben mehetünk Suarez teljesen üresen, de Neymar inkább cselez, minthogy időben passzolna, utána Suarez lesre is szalad, ebből lesz a szabadrúgás, ami ugyan önmagában nem ziccer, de az, hogy Pique nem ér oda a gólvonalon csorgó labdára, nálam igenis az, ráadásul Suarez ahelyett, hogy nullszögből a bepasszt keresné, inkább lő... 3) 26. p 3-3 elleni lerohanás -> Rakitic löbbölése után Suarez 5m-es körzetében senki, de átveszi, ütemet veszít, majd lukat rúg. 4) 63.p Neymar szépen kicselez mindenkit és végül tisztán lőhet, amit Rico bravúrral tol ki. 5) 64. p. Neymar a szöglet utáni kavarodásnál pöcsöl a labdaátvétellel, pedig 5-6 méteres környezetében senki, Rico kirobbanva bravúrral takarja be a kaput. 6) 79.p Suarez szélről bejövő beadásnál Sandro berobbanva megelőzi a védőjét, de a félig üres kapu helyett a kapufát találja el.
Kisebb helyzetek:1) 4.p SEV eladott labda, Suarez hosszan teszi 2-1ben Neymarnak, aki kisodródik, de takarásból azért szépen lő, Rico véd. 2) 9.p a szépen lefejelt labdát 10-ről nem tudja leszorítani Munir. 3) 38. p Suarez a tizenhatos bal sarkáról kapufára emel. (Oké erre elismerem, hogy nem kifejezett gólhelyzet, de pont a helyzetfelismerés miatt a kisebb helyzetekhez odafér) 4) 46. p becsúsztatott szöglet után Pique tisztán fejelhet az ötösről, de nem tud elég erőt bele vinni és Rico kezébe fejel (nálam ez határeset, hogy ziccernek számít-e). 5) 66.p Neymar szépen lő takarásból, Rico résen van és kitolja a lövést a hosszúból. 6) 71. p. Pique robban be a szögletre, fejelhet az ötösről, de a hosszú mellé megy. 7) 85. p a bal oldali középreadást követően Sandro 8 méterről szemben a kapuval eltöri a labdát, amit így egy védő blokkol, a kavarodás után S. Roberto lövését is blokkolják (nálam Sandro helyzete akár a ziccerek közé is kerülhetne).
És akkor ezen felül jött ugye még a gól a tiziből. Szóval azért azt mondani, hogy nem voltak nagy helyzeteink, az erős túlzás, egyszerűen borzasztó gyatrán oldottuk meg őket.
Ezt meg miért kell?Itt tényleg senkit, és semmit nem lehet kritizálni. Se Neymart, se Suarezt, se LE-t, se a csapatot. Minden jó, ahogy van. Lobbizni meg végképp ne lobbizzon az ember pl Bartra mellett, mert hülye.
Aha pajti, azért buktunk a Malaga ellen idén meg 1-0 lett mert sörmeccs. Legalább hülyeséget ne beszélj.visca el barca írta:azért a real is eldobott már 4 pontot két sörmeccsen,