Barcaman1993 írta: ↑2024.10.22. 10:31:39
Szerintem nem kérdés, hogy ez Bayern jobb csapat nálunk. Igazából az lesz az érdekes, hogy ezt a különbséget egyéni villanásokkal tudjuk-e kompenzálni? Ha igen, akkor lehet esélyünk, de nyilván a papírforma itt a vendég siker lenne. A Real ellen jobbnak látom az esélyeinket, csak a probléma, hogy velük meg pont ez a meccs után játszunk. Fordított sorrendben jobb lenne. Sajnos ez a csapat már rengetegszer bizonyította, hogy egy rossz eredménnyel képes maga alá zuhanni, akár jó játék esetén is. Persze nyilván reméljük a legjobbakat, az a dolgunk.
Azzal egyetértek, hogy a papírforma és a kevésbé meglepő eredmény egy német győzelem lenne, legfeljebb egy-két csapatot tudok mondani, aki ellen nem esélyesebbként mennének fel a pályára, akár idegenben is, de abban azért nem vagyok biztos, hogy ez a csapat annyira megzuhanna. A tavalyira ez mindenképpen jellemző volt, de idén a Monaco elleni vereség után három nappal már egy ötöst gurítottunk idegenben a Villarrealnak lehengerlő játékkal, az Osasuna után három meccsen 13:1-es gólarányt hoztunk úgy, hogy a második félidőben már pihentetni lehetett.
Nyilván nem Bayern szintű csapatoknak, de az azért látszik, hogy a fejekben nem a tavalyi szezon van. Akkor az első igazi pontvesztés után jöttek a döntetlenek, vereségek, a győzelmek is elég szenvedősek voltak, a Clasícó után pedig teljesen szétesett a csapat.
A BL pedig idén még nem mérvadó. A Monaco ellen idegenben szinte egy teljes meccset játszottunk emberhátrányban egy csapatra való sérülttel, a Young Boys pedig nem egy kategória volt, főleg otthon. Szerencsétlenségünkre pedig most a bajorokat kaptuk ki. Nem tudom a játékosoknak most mi van a fejében, de ez a BL lebonyolítás is olyan, hogy egy-egy ilyen vereség még bele is fér, amiatt nem igazán kell aggódni, hogy ne jutnánk tovább, legfeljebb a plusz meccs ami komolyabb tét.
Ezért lehet, hogy, akár tudatalatt, de a Clasícó, amire inkább koncentrálnak. Fura, de az előbbiben talán korrigálni is jobban lehet. Ha megússzuk sérülés nélkül egy szűk vereséget sem tartanék katasztrófának.
Ami esély lehet számunkra, hogy az ő védősoruk sem a legacélosabb, ismerősöktől nagyon sok panaszt hallok arra az Upamecano-Kim duóra, plusz jobbhátvéddel is híján vannak és Davies sem a betonvédekezéséről híres. Ez a Raphinha-Lewy-Yamal trió JELENLEG talán a legjobb formában lévő támadóalakzat Európában, ha jó napot fognak ki és koncentráltak lesznek a befejezéseknél lehet meglepetés.
És a bajorok is elég kétarcúak idén, főleg a Bl-ben. Összességében egy döntetlennel én teljesen elégedett lennék, nem a Bayern az akit kötelező megverni, vagy erődemonstrációt tartani, lehet, hogy papíron nem állnánk jól, de a nehezén legalább túl lennénk. A fontos inkább, hogy ússzuk meg sérülések nélkül.
Inkább a Real ellen kellene nagyon a pont(ok). Ha ott sikerülne esetleg egy győzelem, ami, ha a két csapat formáját tekintve nem lehetetlen feladat el tudnék felejteni egy szerdai vereséget.