Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ja, az meg se fordult a fejemben, hogy nem megyünk tovább a rájátszásba. Persze, ahhoz megvan a keretünk, még ha ilyen ellenfelek mellett nem is egy kötelező ujjgyakorlat, és jó lenne a 16-ban végezni. De ahhoz sajna nem elég ez a kb egy kezdőnyi keret, hogy meg kéne verni egy Benfica-Atalanta-Dortmund sort így csípőből, miközben Madridokkal kéne versenyezni a Ligában. Ez szerintem 6-7 plusz játékossal lenne kivitelezhető. Valahol ott lehetünk jelenleg sajna az ő szintjükön keretileg (sőt), ezek ki-ki meccsek lesznek, elbillenhet bármelyik bármerre. Télre egy Araujo-Chrissel, de legalább az egyikkel már más lenne a helyzet. Ezek akkor sem lennének ilyen rutinmeccsek, főleg az elmúlt évek fényében, és mindenképp elég kemény sorsolás. Más lenne, ha úgy nézne ki az elmúlt 5 évünk, mint a Madridé. De ebből a gödörből szerintem iszonyat nehéz kimászni, pláne úgy, hogy azért jelenleg hasonló erejű csapatokat kéne verni hozzá, ahol vagy betojik mindenki, ha felcsendül a BL-himnusz, vagy nem. Tavaly szerencsére ehhez megkaptuk a segítséget álomsorsolással, tavalyelőtt nem. Most meg gyengébb bőven a jelenlegi állományunk, mint az elmúlt két évben volt. A Dortmund épp most mészárolta ugye le 7-1-re a Celticet, a Benfica meg 4-0-ra az Atleticót. Az Atalanta meg tipik az a csapat, akik bárkit megvernének 1 meccsen, csak nem stabilak. Ezekből kéne viszonylag komoly pontszámot hozni.Troym írta: ↑2024.10.02. 22:33:51Az ellenfeleink közül is max 2 van azon a szinten, szóval ezzel nehéz takarózni. Ha nem jutunk tovább, arra nem lesz elég magyarázat sem a keret, sem a sérültek száma, ahogy Xavi esetén sem volt elfogadható egyik magyarázata sem!
De nem aggódnék, szerintem ott leszünk a playoffban.
Az ellenfeleink közül is max 2 van azon a szinten, szóval ezzel nehéz takarózni. Ha nem jutunk tovább, arra nem lesz elég magyarázat sem a keret, sem a sérültek száma, ahogy Xavi esetén sem volt elfogadható egyik magyarázata sem!
Én igen, de legyen igazad! Lehet, hogy nem atom a védelmük, de azért vkp-kh poszton polcokkal vannak feljebb, és ha a két támadógépezet még hasonló is lenne (nem vagyok ebben azért biztos, de ezt el tudom fogadni), akkor is az lenne, hogy a mi védekező részlegünknek nem sok esélye lesz kibekkelni azt, fordítva meg igen. És azért a Lever ellen oké, hogy 1-1 lett, a gond inkább az, hogy a Lever nem jött ki egész meccsen a 16-osok előteréből. És azért nekik is jobb játékosokból áll a védelmük, nekik a sünddisznó aznap véletlen épp elég volt, nekünk nem. És nekünk eleve bajaink vannak még egy Osasuna-Monaco szinten letámadó csapattal is, na a BM ebben lehet, hogy a legjobb idén, meg fognak fojtani minket. És kontrákban nem jól igazán a támadóink, sajnos.Chino írta: ↑2024.10.02. 16:28:09Én ennyire nem írnám le magunkat a Bayern ellen. Komoly erőfelmérője nekik sem volt, egyedül a Bayer ellen, amit otthon X-re hoztak. Ha addig nem dől ki senki Fati és De Jong már rendesen visszarázódhat, Olmo és Fermin úgy tűnik a Sevilla ellen már kaphat perceket, szóval 20-30 percekre jók is lehetnek. A védelmük nekik sem a legstabilabb, támadásban pedig szerintem simán X a két csapat )plusz a két edző közül eléggé felénk dől a mérleg nyelve). Otthon szerintem egy döntetlen nem lenne akkora meglepetés, nekem inkább azzal van gondom, hogy 3 nappal később már a Madridhoz megyünk, szóval lehet, hogy Flick sem akar majd mindenáron 100 %-kal nekik menni, mert azt a bajnokságban szívhatjuk meg.
Szóval itt nagyon sok minden azon dől majd el, hogyan sakkozgatunk.
Én ennyire nem írnám le magunkat a Bayern ellen. Komoly erőfelmérője nekik sem volt, egyedül a Bayer ellen, amit otthon X-re hoztak. Ha addig nem dől ki senki Fati és De Jong már rendesen visszarázódhat, Olmo és Fermin úgy tűnik a Sevilla ellen már kaphat perceket, szóval 20-30 percekre jók is lehetnek. A védelmük nekik sem a legstabilabb, támadásban pedig szerintem simán X a két csapat )plusz a két edző közül eléggé felénk dől a mérleg nyelve). Otthon szerintem egy döntetlen nem lenne akkora meglepetés, nekem inkább azzal van gondom, hogy 3 nappal később már a Madridhoz megyünk, szóval lehet, hogy Flick sem akar majd mindenáron 100 %-kal nekik menni, mert azt a bajnokságban szívhatjuk meg.bence0330 írta: ↑2024.10.02. 14:26:07Szerintem mindenkinek egészségesebb, ha nem várunk a BM-ek ellen semmit.18Barca99 írta: ↑2024.10.02. 14:17:06Majd október végén jönnek a nagy erőfelmérők. Remélem addig visszatérnek a nagy hiányzóink, bár értékelhető teljesítményt nem várnék senkitől, max Olmo meg Fermin. Bayern meg Real ellen meg lehet nézni mit tud ez a csapat. Talán Bence írta tegnap, hogy jó jó meg minden, de igazából nyomás nélkül játszunk![]()
Egy osztály a különbség a két keret közt, még full kerettel is erősebbek, de Ara-Chris-Olmo (Gavi, meg esetleg DJ) nélkül nem egy a súlycsoport sem. Velük túlteljesítve lenne esély legalább valamire, de így semmi kb. Óriási erősítésre szorulnak a védekezőbb csapatrészek, már ha komoly céljaink vannak. Szerintem most a 9-16. hely a reális cél, amit el lehet érni pusztán egy jól felépített támadójátékkal, dominálva a kicsiket, ehhez nem a BM-et kell megverni, meg a Dortmundot, persze nem ártana. De sajna utóbbiak is elég jól össze vannak rakva.
Szerintem mindenkinek egészségesebb, ha nem várunk a BM-ek ellen semmit.18Barca99 írta: ↑2024.10.02. 14:17:06Majd október végén jönnek a nagy erőfelmérők. Remélem addig visszatérnek a nagy hiányzóink, bár értékelhető teljesítményt nem várnék senkitől, max Olmo meg Fermin. Bayern meg Real ellen meg lehet nézni mit tud ez a csapat. Talán Bence írta tegnap, hogy jó jó meg minden, de igazából nyomás nélkül játszunk![]()
Akkor jogos.
Most is teljesen feleslegesen belecsúsztatottRonaldinho&Barca írta: ↑2024.10.01. 21:01:18Édes Istenem ez a Torres.. mi a bánatot keres a kezdőben? Értékelhetetlen a pali, zéró ráhatása van a játékra, Fati meg szerencsétlen aki ég a bizonyítástól eddig kapott kemény 2 percet, gratula a szakmai stábnak.
Én óvatosabb duhaj lennék, bármilyen arányú győzelmet elfogadnék. Még mindig sok a hiányzó és sűrű a program, én ezért mostanában nem várok nagy gálákat, ez egy olyan időszak, amit túl kell élni valahogy, hozni a meccseket akár szenvedve is. Nem egy világverő csapat az ellenfél, de biztos menni fognak, mint a mérgezett egér, lebecsülni nem szabad őket.PorSiempre írta: ↑2024.10.01. 20:25:46Csakis nagy arányú győzelmet tudom elfogadni!
4-0; 5-0.
Kelleni fog a gólkülönbség és mindenekelőtt a 3 pont.
Nem lenne baj, ha az első félidőben eldőlne a meccs, mert egy Fati+ DJ 20-30 percet megnéznék.