Ja, az meg se fordult a fejemben, hogy nem megyünk tovább a rájátszásba. Persze, ahhoz megvan a keretünk, még ha ilyen ellenfelek mellett nem is egy kötelező ujjgyakorlat, és jó lenne a 16-ban végezni. De ahhoz sajna nem elég ez a kb egy kezdőnyi keret, hogy meg kéne verni egy Benfica-Atalanta-Dortmund sort így csípőből, miközben Madridokkal kéne versenyezni a Ligában. Ez szerintem 6-7 plusz játékossal lenne kivitelezhető. Valahol ott lehetünk jelenleg sajna az ő szintjükön keretileg (sőt), ezek ki-ki meccsek lesznek, elbillenhet bármelyik bármerre. Télre egy Araujo-Chrissel, de legalább az egyikkel már más lenne a helyzet. Ezek akkor sem lennének ilyen rutinmeccsek, főleg az elmúlt évek fényében, és mindenképp elég kemény sorsolás. Más lenne, ha úgy nézne ki az elmúlt 5 évünk, mint a Madridé. De ebből a gödörből szerintem iszonyat nehéz kimászni, pláne úgy, hogy azért jelenleg hasonló erejű csapatokat kéne verni hozzá, ahol vagy betojik mindenki, ha felcsendül a BL-himnusz, vagy nem. Tavaly szerencsére ehhez megkaptuk a segítséget álomsorsolással, tavalyelőtt nem. Most meg gyengébb bőven a jelenlegi állományunk, mint az elmúlt két évben volt. A Dortmund épp most mészárolta ugye le 7-1-re a Celticet, a Benfica meg 4-0-ra az Atleticót. Az Atalanta meg tipik az a csapat, akik bárkit megvernének 1 meccsen, csak nem stabilak. Ezekből kéne viszonylag komoly pontszámot hozni.Troym írta: ↑2024.10.02. 22:33:51Az ellenfeleink közül is max 2 van azon a szinten, szóval ezzel nehéz takarózni. Ha nem jutunk tovább, arra nem lesz elég magyarázat sem a keret, sem a sérültek száma, ahogy Xavi esetén sem volt elfogadható egyik magyarázata sem!
De nem aggódnék, szerintem ott leszünk a playoffban.
Davi: ép kezdőtizeneggyel (ha nem is minddel, de legalább a két nagy védő közül eggyel és mondjuk egy Gavival) a kezdő top10-es. Ez még 1-2 hónapig nem lesz így. De a Pena-Baldé-Cubarsi-Inigo-Casado/Eric fogatnál nem tudom, hogy nincs-e csak a PL-ben 10-12 csapat, aki ezt a szintet tudja hátrafelé. Lehet, hogy nem olyan ügyesek, mint Casado meg Cubarsi, de cserében másfélszer olyan gyorsak és erősek, és többen vannak. De még egy Atalanta is bőven erősebb ott. Ha elöl működünk, és tudunk 4-5 gólokat vágni, nincs baj, mert ott rendben vagyunk, a támadókeretünk top8 biztos van, de azért erre nem nagyon lehet számítani azon a szinten már, ráadásul ahhoz oda akadálytalanul el kéne jutni, mindegy, kik vannak elöl, ha agyonvernek hátul-középen. És ez még csak a kezdő, amiben így is 0 km-es játékosok is szerepelnek, ha a cserékre nézünk, ami két sorozatban heti kettőben iszonyat lényeges szempont, akkor igazából ott nem tudom, hogy pusztán a padot nézve top30-ban megvagyunk-e Európában, szerintem simán nem, a legtöbb csapatnak legalább van pár közepes/okés játékosa a posztokra, nekünk ott ül pár B-s, Eric, és 1-2 addigra sérülésből épp visszatérő játékos. Mondjuk rajtuk sok fog múlni, ha DJ és Gavi jól térnek vissza, akkor legalább a mennyiséggel nem lesz gond, és a rotáció lehetősége adott lesz.