Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Én azt nem értem, hogy hogy tudod/mered ilyen magabiztosan kijelenteni ezt, hogy elrontotta a cserét és ő nehezítette meg a dolgunkatsansz írta: ↑2025.03.05. 23:21:12Azért Flick nagyon nehézzé tette ezt a mait azzal,hogy éppen a legjobb támadót vette le. Ha Lewát veszi le, az égvilágon semmi nem változott volna a meccsképen,márpedig a pirosig atom jók voltunk.
Kivette azt az embert aki folyamatosan nyomás alatt tartotta az ellenfelet és azonnal megváltozott a meccs képe. Lewa azt a kevés támadásunkat még hátráltatta, Olmo pedig hiányzott a pályáról, lényegében dupla emberhátrány.
Nagyot játszott Tek, de -és nem vonva le semmit az érdemeiből- komoly ziccereket nem nagyon tudott kialakítani a Benfica. Két olyan igazi klasszis védésre emlékszem, a többi inkább átlövés többnyire a közelébe. Persze ezeket is fogni kellett és magabiztos volt végig, mindenképp a legjobbak között volt.bence0330 írta: ↑2025.03.05. 23:03:56Nem találok szavakat erre a teljesítményre. Részemről ez komolyabb volt mint a Bayern 4-1. Ez tavaly 4 vagy 5 kapott góllal végződött volna, kialakított helyzet nélkül.
Flick egy mágus. Megint.
Nem is tudom, ki überelt jobban kit. Tek? Pedri? Ara? Koundé? Baldé? Pedri? Rapha? Mindenki hozzátette a magáét, amiben a legjobb.
Rapha meg az utolsó 6 nagyobb BL meccsen úgy néz ki, hogy PSG-PSG 3 gól, BM, mesterhármas, Dortmund vezető gól, Benfica 95. perces meccseldöntő gól, Benfica győztes gól. Nagyon kellett nekünk egy ilyen ember.
De nem ő a MOM, nálam Tek-Ara-Pedri közül kerülne ki, talán. De tényleg nehéz, Baldétól is egy védekező masterclasst láttunk.
Tényleg csak hápogok, ez teljesen ismeretlen élmény számunkra. Azért ez egy jó csapat, akivel játszottunk.
Nem azt mondom, hogy barvúrokat bravúrra halmozott, de jókor volt jó helyen, ahogyan Raphi is.ElBartimaeus írta: ↑2025.03.05. 23:15:41Teket naggyá tették azzal, hogy mindent középre lőttek, nekünk meg adtak szó szerint ingyen egy gólt egy eladott labdával és egy szerencsésen megpattanó lövéssel (mert amúgy mellé ment volna a fenébe).
Bármikor Lewyt hoztam volna le a kiállítás után, ami erénye van, az egy ilyen meccsen kb lenullázódik. Yamal-Lewy dilemmánál ma én is Yamalt vittem volna le, nem értettem, mi volt ez ma, egy rossz teljesítményt nem kell nekem megmagyarázni, ilyen a foci, senkit nem kritizálok 1-2 rossz meccs miatt, de tényleg olyan volt, mintha a pálya közelében nem lett volna kedve lenni. Nem tudom, mi volt ez, tényleg remélem, hogy beteg volt, vagy valami ilyesmi.sansz írta: ↑2025.03.05. 23:21:12Azért Flick nagyon nehézzé tette ezt a mait azzal,hogy éppen a legjobb támadót vette le. Ha Lewát veszi le, az égvilágon semmi nem változott volna a meccsképen,márpedig a pirosig atom jók voltunk.
Kivette azt az embert aki folyamatosan nyomás alatt tartotta az ellenfelet és azonnal megváltozott a meccs képe. Lewa azt a kevés támadásunkat még hátráltatta, Olmo pedig hiányzott a pályáról, lényegében dupla emberhátrány.
Onnantól kezdve nem volt rossz cseréje,bár sztem Casadó nem volt jobb FDJnél, sőt.
Végsősoron Flick változtatásai hozzák a gólunkat,de ha az elejént Lewát küldi le,akkor nem lett volna ekkora szenvedés.
ElBartimaeus írta: ↑2025.03.05. 23:15:41Ezeket amúgy miért kell? Meg mi a frászra alapozod? Tavaly egy sokkal erősebb PSG vert nekünk 4-et. Most közel 2-es xG-re kaptunk 0-át, Teket naggyá tették azzal, hogy mindent középre lőttek, nekünk meg adtak szó szerint ingyen egy gólt egy eladott labdával és egy szerencsésen megpattanó lövéssel (mert amúgy mellé ment volna a fenébe).
Ez se nem tartás, se nem csodálatos játék. Ez egy nagyon hízelgő és egy remek eredmény, de semmi több. Bocs, de: annyit jó látni, hogy hajlandó 5-4-0-ba is visszaállni védekezni a csapat, hogyha ez a legcélravezetőbb, akár 60 percen keresztül is. Ez piros pont.
Azért Flick nagyon nehézzé tette ezt a mait azzal,hogy éppen a legjobb támadót vette le. Ha Lewát veszi le, az égvilágon semmi nem változott volna a meccsképen,márpedig a pirosig atom jók voltunk.
Ezeket amúgy miért kell? Meg mi a frászra alapozod? Tavaly egy sokkal erősebb PSG vert nekünk 4-et. Most közel 2-es xG-re kaptunk 0-át, Teket naggyá tették azzal, hogy mindent középre lőttek, nekünk meg adtak szó szerint ingyen egy gólt egy eladott labdával és egy szerencsésen megpattanó lövéssel (mert amúgy mellé ment volna a fenébe).
Épp, hogy Arával nem feltolt védelemmel játszottunk, hanem egy kompakt mid/low blockba álltunk vissza. Nem egészen értem, mit bizonyított ez a feltolt védekezésnél nyújtott teljesítményében. Mindazzal együtt egyetértek, hogy Ara alapvetően magasabb minőséget képvisel, viszont vele láthatóan gyengébb szokott lenni a védelem úgy en bloc valamiért.csababarca írta: ↑2025.03.05. 23:03:33Remélem Flick látta, hogy Araujo mint egy falat kenyér kell hátra, pláne ha ezzel a fent védekezünk taktikával akar operálni.
Őt is meg tudják futni, de nagyobb eséllyel utoléri a kilépőt, mint Cubarsi vagy Inigo.
Szerintem hibás gondolat a BL-re ez a védelem, Cubarsi ehhez túl fiatal és fáradt és a jobbján Kounde talán még fáradtabb, mostanság több meccsen nagyokat hibázva, ehhez társítunk egy lassabb és időnként szintén bealvó De Jongot, nehogy ráfaragjunk...
Kicsit bízom benne, hogy az egyenes kieséses szakasz már más lesz számukra, az utóbbi években is a csoportban tudtak meglepetést okozni, de a 16/8 között az első komolyabb csapat kiejtette őket. Mondjuk akkor nem Lage volt az edző, lehet, hogy most pont visszafelé sül el és csak jobban felszívják magukat. Egy meccsen ennyi ajándékgólt nem valószínű, hogy még egyszer adnánk. De az sem a Benfica "érdeme" volt, bármely más csapat ellen előfordulhat Az utóbbi 8-10 mérkőzésünk előtt ugyanúgy mondhattuk volna.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.03.05. 13:09:54Kemény meccset várok, ez itt már az egyenes kieséses szakasz így nem engedhetjük meg magunknak 1 percig sem a koncentrációvesztést, sem azt hogy olyan bohóc gólokat kapjunk mint amiket a csoportkörben megengedtünk magunknak.
Tény hogy sokkal jobban jártunk hogy nem a csúcsformában lévő, jelenlegi talán TOP3-ba beletartozó PSG ellen kell játszanunk, de ha nem leszünk észnél akkor simán benne van hogy 3-mal elmegy a Benfica és nem fogja azt a szívességet megtenni hogy megint elbénázza, hanem hazaküld minket 2-4 góllal mint az Atletit és a Juventust.
Ha a srácok olyan formájukban játszanak a BL himnusz után mint ahogy tették a csoportkörben, pár fokkal figyelmesebb védekezéssel akkor viszont nincs félnivalónk és le kell gyűrni őket ha akarunk bármit is a BL-ben, nincs mentség.
Ami aggaszt a mostanság megint visszatérő meccs eleji félálmos meccskezdés, remélem ezt is maguk mögött hagyják a BL-ben és akkor rendben leszünk.
FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.04. 15:32:39https://barcauniversal.com/suspension-f ... barcelona/Chino írta: ↑2025.03.04. 15:29:25Nem tudja esetleg valaki, hogyl van-e valaki tőlünk vagy a portugáloktól sárga veszélyben? Úgy tudoom csak a negyeddöntőben törlődnek a lapok, akár játszott a csapat a play off-ban, akár nem.
Viszont ha minden igaz Di Maria legalább nem fog játszani, aminek speciel örülök, főleg csereként nem látnám szívesen a pályán hiába lép lassan matuzsálem korba.
Jó lenne megkönnyíteni magunknak a visszavágót és akár csak egy szűk győzelemmel hazajönni Lisszabonból, kivált hogy utána Madridba megyünk.
Tőlünk nem tudok ilyet.
Náluk 6 játékos. Ebből Florentino Luis nem játszhat, ahogy Di Maria sem.
Nehéz meccsre számítok. Elvileg a Sport 2 adja a meccset.
https://barcauniversal.com/suspension-f ... barcelona/Chino írta: ↑2025.03.04. 15:29:25Nem tudja esetleg valaki, hogyl van-e valaki tőlünk vagy a portugáloktól sárga veszélyben? Úgy tudoom csak a negyeddöntőben törlődnek a lapok, akár játszott a csapat a play off-ban, akár nem.
Viszont ha minden igaz Di Maria legalább nem fog játszani, aminek speciel örülök, főleg csereként nem látnám szívesen a pályán hiába lép lassan matuzsálem korba.
Jó lenne megkönnyíteni magunknak a visszavágót és akár csak egy szűk győzelemmel hazajönni Lisszabonból, kivált hogy utána Madridba megyünk.