Spanyol Kupa & Szuperkupa

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Deus
Boixos Nois

2010.01.14. 00:21:36

Szükségszerű volt a kiesés. Nem lehet folyamatosan behódítani minden kupát. Kell hagyni kupákat más csapatoknak is :)

Ez előny számunkra mivel, több pihenőidő, lazább menetrend.

Sőt azt se bánom, ha kiesünk a BL -ből is, persze nem lenne jó, de ez így törvényszerű. Nagyon meglennék lepve, ha megvédjük a BL címet. Nem lehet mindig nyerni. A tavaly év, az kész megvalósult álom. Megismételhetetlen.

A spanyol bajnokság az ami fontos.
KépKép
barcafan1988
Barça B

2010.01.14. 00:19:20

Bizony a tovább menetel az 1. meccsen ment el, ott kellett volna 1 kicsit több szikra, az itteni 2.félidő valóban jó volt, szombatra viszont 1 "nagy zakót" kell a vállukra rakni, h mind beleférjenek és h kínos csönd legyen a repülőn nekik visszafelé! :D
Mikaos
Director del Fútbol

2010.01.14. 00:19:05

Rivaldo11 írta:
Mikaos írta: Ki kell találni valamit, Pep mester, mert "rájöttek" a játékunk lényegére.
Ha láttad a 2. félidőt, akkor ez a mondat már nem időszerű. Csak akkor tudják hatástalanítani, ha nincs meg a játékunk sebessége. Ha megvan, nem tudnak mit kezdeni vele. Ez ma tisztán kiderült.
Nem lehet mindig 110%-on pörögni... ráadásul a második félidő végén egy rahedli kockáztatás volt a játékban (3 védő, 3 középpályás, 5 csatár kb.). Ne mondd, hogy ez a megoldás :)
Persze: számít az akarat, a küzdeni tudás...de én az alapszituációról beszélek. Hogy az ellenfél támadói/középpályásai megszállják a mi labdaadogató területünket. Erre addig van ellenszerünk, amíg a zsenijeink közül valaki formában, és lő egy gólt - mert akkor utána játszhatunk lazán, hiszen az ellenfélnek fel kell bontania az addigi elképzelését.
De ha nem lövünk gólt? Akkor marad egy Kazany-meccs-szerű nyűglődés.
Colos
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2010.01.14. 00:17:49

szajko írta: Hétvégén meg gúritunk egy 4-est nekik...
Ámen.

Amúgy nálam a meccs embere Puyol, óriásit játszott ismét a Kapitány. Akiben pedig nagyot csalódtam, az Xavi. Soha nem szoktam itt senkit kritizálni, mert egyszerűen nem szeretem az ilyet, ráadásul biztosan egyből jönne ezer ember, hogy "mit kell fikázni itt egyeseket". Nos, én nem fikázok senkit, de muszáj megjegyeznem, hogy az, amit Xavi az utóbbi időben (mondjuk egy hónapban) nyújt, az szinte nulla. Talán pihennie kéne, mert nem is emlékszem, mikor hagyott ki meccset legutóbb.
Amúgy a hozzáállással nem volt gond. Akár szerencsénk is lehetett volna, de ez ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni. Nagy meccs volt, hajtós, bármelyik csapat megérdemelte volna a továbbjutást (akárcsak a Depor-Valencián). Vigasz, hogy eggyel kevésbé aprózódik majd el a figyelem és az erő. Ebből is látszik egyébként, hogy mekkora teljesítmény volt a tavalyi tripla.

Visca el Barca, Visca Catalunya!
Kép
madmushroom
Capitá del Barça

2010.01.14. 00:17:21

ronaldinho89 írta:Szerintem meg sokan a tömeg hatására rászállnak Henryra meg mindenkire aki adott egy rossz passzt vagy mellélőtt. Az a baj hogy mi ilyen fejjel bele se tudunk gondolni az ő életükbe. Profi futballisták. Hetente 50 ezer edzés meg meccs. A legprofibb szinten. 6 kupa! szinte lehetetlen. de megcsinálták. az az életvitel, a csomo edzés, futás, kondi, mittomén. De ne felejtsük el. Ők is emberek! Elfáradnak, romlik a formájuk, és ezért kell biztatni őket! ( gondolva itt most Henryra)
Hajrá BarcA!
Jójó biztatni, biztatni. Üljön csak szépen a padon és akkor minden meccs után beírom ide, hogy nem baj töki, majd a nyáron kezdő leszel dubaiban. De az nem állapot, hogy ilyen rossz formában pl. a lendületben lévő , motivált Pedro elől veszi el a lehetőséget. Ezt észre kell venni!!!
Twitter: https://twitter.com/KJuraszik" target="_blank
Blog: http://laguardia.blog.hu" target="_blank
Facebook: https://www.facebook.com/laguardiablog/" target="_blank
Léfe
Entrenador del Barça

2010.01.14. 00:17:16

Nem az a gond, hogy kiestünk, hanem az, hogy meccsenként csak 1 gólt tudunk rugni. Tenerife ugye nem számit. Elől nincs sebesség és ötlet. Sablonos volt a hajtás a másodi félidőben is.
Fecó
mvik
Jugador d'estrella

2010.01.14. 00:16:53

Hát sajnos bánt, h nem sikerült a továbbjutás, mert egy kicsit pontosabb játékkal meg több szerencsével gólokkal verhettük volna a Sevillat. Henry nagyon gyenge volt a mai meccsen (sőt az utóbbi 4-en is), a beadásai szörnyűek voltak, Ibra se villogott neki se ment, de én inkább az Henryt hoztam volna le, mert az Ibrába mindig ott a gól. Hétvégén már a meccs elejétől úgy kell játszani, mint ahogy a mai meccs második félidejében és akkor szerintem több góllal verhetjük a Sevillát, ugyanezt a csapatot kell akkor is a pályára küldeni (persze Henry helyett a Bojan és a Pinto helyett a Valdesnek kell játszani) és akkor szerintem simán hozzuk a meccset. A Real meg remélem pontokat hullajt a hétvégén Bilbaoba. :D:D Forca Barca!!!
mvik
gergo9
Director del Fútbol

2010.01.14. 00:15:20

Én túlságosan nem bánom hogy kiestünk, depor ellen se lett egyszerű.
Bár megérdemeltük volna a továbbjutást, mintahogy a Sevilla is megérdelmi.
De régen láttam ilyen tüzes, igazi spanyol rangadót 8) Kumma jó meccs volt.
Grat a Sevilla-nak :!: Remélem a béelben is villantanak, megvan hozzá a keretük és a játékuk is hogy a legnagyobbaknak is beleköpjenek a levesükbe.
Viszont ami jó hír Iniesta,Messi újra a régi. Ibra remélem összeszedi magát a két gyengébb meccs után, Henry-t meg maximum 10percekre akarom a pályán látni mehet a helyére Bojan,Pedro rotálva.
Joee777
Barça B

2010.01.14. 00:13:15

Szerintem így ki lehet esni a kupából. Nagyon jó meccs volt. Egy kis szerencse kellett volna a helyzeteknél. Nagyon jó volt látni a tüzet a játékosokban (Pepen annyira nem). Én ebből a kiesésből azt szűröm le, hogy nincsenek motivációs problémák ebben a csapatban. A bíró is a mezőnyben korrekten vezette a meccset, nem fújta szét, mint a múltkor (és a 2 gólt is visszakaptuk, amit tőlünk is elvettek a Nou Camp-ban :P) Henry is nagyon akart az látszott, de ma nem ment neki. Én a 60. perc körül azért lekaptam volna. Ibra érdemelt volna egy gólt, az első félidőben mintha egyedül lett volna elől, és sokat brusztolt. Mezőny legjobbja nálam a Messi - Iniesta párosból jönne. Egyébként a Sevillának is gratulálni kell, azért elég sportszerűek voltak. Meg ez egy jegyzett csapat, nem olyan, mint az az Alcorta vagy Alconata vagy micsoda :P:P:P (Elnézést az Alcorcon fanoktól:)) Forza BARCA!!!
Norberto 25
Jugador del Barça

2010.01.14. 00:13:14

Sajnalom,hogy kiestunk,jobbak voltunk!
Vegre megvolt a tuz a csapatban,Messi es Iniesta valamint Puyol nyujtottak tokeletes teljesitmenyt,valamint Palop mert amit ma vedett az szinte hihetetlen volt.Hetvegen egy masik meccs lesz remelhetoleg normalis biroval es akkor nem lesz gond a 3 pont begyujtese.Visca
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.01.14. 00:13:09

Igazán nem értem egyesek felháborodását. Igaz ugyan, hogy kiestünk, de akkor is. Emberek, nyertünk a Sevilla otthonában egy káprázatos második félidei játékkal. Nagyobb szerencsével akár 3-4 is lehetett volna közte. A mai teljesítmény alapján szvsz nem jogos a csapat kritizálása, a továbbjutás ugyanis az első meccsen ment el. Ezzel a mentalitással kell folytatni tovább és akkor már hétvégén is szép eredményt érhetünk el.
Tomsa
Entrenador del Barça

2010.01.14. 00:12:02

Rivaldo11 írta:
Mikaos írta: Ki kell találni valamit, Pep mester, mert "rájöttek" a játékunk lényegére.
Ha láttad a 2. félidőt, akkor ez a mondat már nem időszerű. Csak akkor tudják hatástalanítani, ha nincs meg a játékunk sebessége. Ha megvan, nem tudnak mit kezdeni vele. Ez ma tisztán kiderült.
ja mert lehetetlen volt földön játszani. második félidőre javult a helyzet vmennyire. Amúgy meg Henryvel nekem csak annyi a bajom, hogy neki áll feljebb amikor nem kapja meg a labdát, amikor pedig igen, kiküldi a nézőtérre. Ja és már kezd elegem lenni abból, hogy fejpárbajt nem tud szabálytalanság nélkül befejezni...
barcafan1988
Barça B

2010.01.14. 00:11:41

Hát én sztem semmiért nem kell gratulálni a sevillának! Jó csapat de a 2 meccs alatt nem sokat mutattak, sőőőőt.... az 1.fi.-ben partyban voltak oszt ennyi. 'edül a kapusukkal rázhatnak kezet, meg esetleg az én f....mal! Sztem elég gyengék voltak, bár a barca is nyomhatott volna az 1. fi-ben, most már mind1, legalább télleg kevesebb meccset kell majd lejátszania a barcának.
eric
Barça B

2010.01.14. 00:10:59

Baszki azért egy picit alakulhatott volna szerencsésebben is :) Azonban ha már így alakult, én ennek is simán tudok örülni, hisz - ahogy előttem már leírta vlki - így több pihenő marad a többi mérkőzésre és a jelentősebb presztizzsel járó sorozatokban való menetelésre. Plusz van itt egy nagyon fontos dolog: azzal, hogy ma a csapat kiesett egy sorozatból, ezzel végeszakad igaz a mítosznak, hogy ez a Barca nem tud veszíteni, és ez a Barca megnyer újra mindent, márpedig ez szerintem a játékosok válláról is IRDATLAN nagy terhet vesz le! Nem lesznek feszültek, nem buzerálja őket belülről, hogy "jaj, csak ne most veszítsük el ezt a 08-09'-es szezonban megkezdett felülmúlhatatlan szériát". Másképp fog innentől kezdve esni a játékosoknak egy bekapott gól, vagy egy vereség. Másképp fognak hozzáállni egy nehéz meccshez. Én rengeteg pozitív dolgot látok ebben a dologban, és valjuk be: a Spanyol szuperkupán tulajdonképpen visszavághatunk úgy majd (ha a Sevilla nyeri a kupát, és a Barca a bajnokságot), hogy erre a fiaskóra nem fog senki emlékezni. Visca el Barca!!!!!
menczel
Entrenador del Barça

2010.01.14. 00:10:43

Lionel86 írta:Gyerekek nehogy már Pep fejére kenjük ezt a kiesést!

Az nem az őhibája hogy Ibra nem találja el az üreskaput, meg Henry nem tud egy jó labdát se beadni!
De a kései akkor már hasztalan cserék, meg az impotens szöglet és szabadrugások már az ő felelőssége. Sablonos lett a játékunk az az igazság.
Gino911
Barça C

2010.01.14. 00:09:49

ab1daL írta:Az még semmi ami most volt korábban. Brazil bajnokságról volt egy komolyabb összefoglaló, és ott aztán röpködtek a kiejtések; Ronaldu, Robertu Carlos stb.
A világért se vedd kötekedésnek, de Brazíliában is portugálul beszélnek, és ott, a szó végi "o" az "u".
Teljesen korrektül mondja.
Azért, mert sokan keverik a spanyollal, ezért van a sok félreértés.
Christiano Ronaldo például portugálul : Kristiánu Hronáldu :)
És nem KriSZtiáno :)

A meccshez egyébként : Jobbak voltunk, de nem volt szerencsénk, illetve Palop jó napot fogott ki.
De nézzük a pozitív oldalát : Nem az Alcarcon volt :D

Béke

Ui: Múltkor is mindenki félidőben írta, hogy Henry mehet a fenébe, erre a második félidő legelső percében beköszönt.
Ő olyan klasszis, akinek elég egy villanás :)
Dantes
Jugador del Barça

2010.01.14. 00:09:34

Gratulálni kell az ellenfélnek - szerencs ide vagy oda bármi áron, de - mindkét meccsből kihozták a maximumot.

A Sevilla nagyon erős CSAPAT, és idegenben még nekünk is nehéz simán két góllal nyerni ellenük...ettől függetlenül részünkről ebben a meccsben sokkal több gól volt, ...ami bíztató.

Szerintem az első mérkőzés lett nagyon "eltaktikázva" de istenem ilyennek is kell lennie: ki tudja, lehet, hogy később ennek a meccsnek a tapasztalatai hozzák a bajnokságot, vagy a BL-t.
ronaldinho89
Capitá del Barça

2010.01.14. 00:08:15

Szerintem meg sokan a tömeg hatására rászállnak Henryra meg mindenkire aki adott egy rossz passzt vagy mellélőtt. Az a baj hogy mi ilyen fejjel bele se tudunk gondolni az ő életükbe. Profi futballisták. Hetente 50 ezer edzés meg meccs. A legprofibb szinten. 6 kupa! szinte lehetetlen. de megcsinálták. az az életvitel, a csomo edzés, futás, kondi, mittomén. De ne felejtsük el. Ők is emberek! Elfáradnak, romlik a formájuk, és ezért kell biztatni őket! ( gondolva itt most Henryra)
Hajrá BarcA!
Kép
II.Eurobarca sigverseny 2.helyzettje
http://filmorigo.blogspot.hu/ - blogom.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.01.14. 00:07:59

Rivaldo-A Legnagyobb.
Messi199
Jugador d'estrella

2010.01.14. 00:07:11

Hétvégén Romaric a kapufát fogja rágni :D amikor le mossuk őket a pályáról . Szép volt Fiúk a Lényegesebb kupa úgyis a Bajnokság , Bl :D
Tots Unit Fem Forca !!
barca52
Jugador d'estrella

2010.01.14. 00:06:45

Henry egyébként meg tudja emelni a labdát? mert a 'beadásai' rendre laposak voltak és kb egy lepkefing hatásfokával rendelkeztek.
én eddig kiálltam mellette, de az idei szezonban nekem is elfogyott a türelmem, szóval én nem bánnám, ha távozna, van helyette más.
a kiesést nem varrom a nyakába, ez most egyszerűen nem jött össze, így akarta a sors :) szóval no para, gratulálni kell a Sevillának, mert jók voltak, bár kellett hozzá jó nagy adag szerencse is. továbbra is visca el Barca
szajko
Director del Fútbol

2010.01.14. 00:06:29

Kiestünk. Sebaj, engem nem zavar. A lényeg a bajnokság és a BL!
Az eredmény nem tükrözi a játék képét, mert ugyanis lemostuk a Sevillát.
Több lesz így legalább a pihenő.
Hétvégén meg gúritunk egy 4-est nekik...

BARCA!!!!!!!!!!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szajko 2010.01.14. 00:07:45-kor.
levproff
Director del Fútbol

2010.01.14. 00:05:43

1.Újjítani kell a taktikán, ez egyértelmű.
2.Ha ugyanezzel a csapattal játszunk az első meccsen, a Sevillanak nem sok esélye lett volna.
3.Még szerencsénk sem volt. (Palopnak remélem nincs komolyabb baja és nem sérült meg a hasfala.)
4.Nem akarok kiemleni gyenge teljesítményű embereket, mert akkor..
5.Miért várjuk el a Triplázást? Európa összes csapata megirigyelné ezt a hullámvölgyet, amibe Mi vagyunk..(Veretlenül vezetjük a bajnokságot, csoprot esők a Bl-be.. :roll: )
6.Kb. ennyi lenne.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára levproff 2010.01.14. 00:14:26-kor.
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
honda25
Jugador del Barça

2010.01.14. 00:05:28

Kiestünk, edzői hibából. Henry mit keres a pályán azt még öreganyám sem tudja. Aki látta Bojant játszani hétvégén egyértelműen kezdette volna, főleg ezen a talajon. Ez a Sevilla meg olyan undorító csapat lett ebben az évben, nem is ismerek rájuk. Középpályánk katasztrofális, főleg Xavi hetek óta.
Remélem, kiütjük a Sevillát hétvégén.
Hajrá BARCA
Hajrá Barca! És a Honda!
shevy
Capitá del Barça

2010.01.14. 00:05:14

remélem a bl-ben a stutgart után összekerülünk velük, akkor nem lesz kegyelem
Válasz küldése