Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
FCBsteve
Entrenador del Barça

2024.09.20. 13:00:39

bence0330 írta:
2024.09.20. 11:14:52
Ne felejtsd el, hogy Xavi másfél évig nem volt kiátkozva. Flick 1-2 hónapja van itt, jelen pillanatban sokkal gyengébb kerettel, mint amivel Xavi dolgozhatott az utolsó kettőben.

És azt se, hogy 5 kb tökéletes meccs után jött 1 vereség 10 emberrel, és még itt sem kaptunk ki annyira, amennyi benne volt a pakliban, vagy ha a támadók nem életük legrosszabb napját fogták volna ki, még gólokat is lőhettünk volna. Nem nyúlt bele a meccsbe? Láttad a második félidőt? Kb egyenrangú partnerek voltunk 10 emberrel úgy, hogy még a támadójátékunkat sem nagyon adtuk fel.
Egyrészt a nagyon hasonló forgatókönyv szerinti PSG visszavágóval lehet összehasonlítani - a Monaco annyival volt gyengébb, hogy nem rúgott 4 gólt... Azután Xavi kapott hideget- meleget...
Másrészt a Gamper meccshez...

Ugyanazok a hibák, semmi taktikai felkészülés, sőt...
Kiállítás, Vitinha labdacipeléses gól vs első Monaco gól (PSG), eladott passz utolsó embernél, agresszív letámadás miatti pontatlanságok és eladott labdák, bizonytalanság (Gamper)

Millió dolgot ki lehetett volna elemezni:
Hátul eladott labdák fontossága, labdacipelés egy 20-30 kilóval nehezebb, gyorsabb ellenfél mellett vs passz (a la Pedri), rotáció hiánya miatt már most fáradt, koncentrálni képtelen játékosok, illetve rotáció hiánya miatt meccs rutin nélküli játékosok... -1 fő Lewy a végtelenségig a pályán, holott állítólag beszélve lett vele, hogy cserélve lesz - a döntő meccseken penge legyen, stb-stb.

Flick összerakta a std La Liga csapatát, majd ment a bosszankodás a játék képe láttán...
Én a Barca részéről a nem működő (pláne 10 emberrel) alaptaktikát láttam végig, egyre fáradó és kedvetlenebb játékosokkal - igazi vezéregyéniség nélkül...
Pl egész más volt Liverpool meccsen Van Dijk-ot látni az első bekapott gól után... És az is az edzőn múlik...

Az, hogy a Monaco hátrébb állt a második félidőben és friss támadókkal kontrázott - nem tudom nem a másik edző érdeme-e...

Összegezve, továbbra sem látok semmi eufórikusat, amit Flick tett hozzá - Picit mások az előnyök és fókuszok, cserébe picit mások (vagy épp ugyanazok?!?) a hibák...
Faramuci69
Jugador del Barça

2024.09.20. 12:59:47

Nem kellett sokat várni, és az első vereség után a fotelhuszárok végre kiadhatták a mérgüket, lehet szidni Flicket, Araujot, meg persze aut aki játszott. Nem törtlnt semmi extra.Flick összerakta a csapatot, sok fiatalt is beépítve. Persze nem rotál annyit, mint sok komoly itteni edző tenné, de nem is fordultak meg a meccseink. 7 játékosunk sérült, Araujo kivételével mind a középpályáról. (Chris több posztos.) Eric, Pedri, Casado - fiatalok, nem pihentek sokat, cserélni sem lehetett őket. Igen az, elején fejben kevésbé voltunk ott. Kaptunk egy gólt. Ez még belefért volna, ha Eric nem ennyire ostoba. Játékunk nem volt, de Yamal villant. Ennyi volt. Sajnos a csapat nem tud nyomás alat megfelelően teljesíteni. Azért a jelenleg sérült játékosok hadrendbe állításával változhatott volna a játék képe. Természetesen meg is remegtek a lábak. Sajnálatos, hogy a csapatkapitány, a tapasztalt kapus, Ter Stegen hibázik ekkorát, de ettől még Ericnek nem kellett volna ostobán felrúgni a támadót. Az érthetetlen, hogy miért nem tudtuk kicsit sem járatni a labdát 10 emberrel. Ennek is több oka volt. Szerintem a spori sem nekünk kedvezett. A rengeteg elengedett les, a könnyen befújt 10, majd a sok sárga. A rengeteg hátulról történő szerelés,mind mind ezeknek a bengáknak a malmára hajtott a vizet. Még szerencs, hogy ennyi ostoba barom focizik a Monacoban. Igazi agyatlan bagázs. Nekünk fejlődni kell. Mivel most szét esett a csapategység, így egyénileg gyengék vagyunk. Za,al villant egyet, de védekezni ő sem tud. Pedrinek és Rafinak nagyon nem ment, de míg Pedri nagy területen melózott, addig Rafi még a labdában is elbotlott többször. Akár kettős is rághatott, vagy rugathatott volna, de ma extrém béna volt. Lewa is túl lassú az ilyen esetekben, ő a gálózó csapat gólvágója, mert be tudja lőni a helyzetei egy jó százalékát, még mindig. Messze nem tökéletes. Szerintem Balde is valahol kényszermegoldás, neki is van még hova fejlődni védekezésben, beadásokba egyaránt. Szerintem örüljünk a szép és eredményes játéknak a ligában, várjuk a sérültjeink felépülését és addig valahogy tartsunk ki. A Villareal sem lesz sétagalopp. Nagy dolog lenne elhozni onnan a 3 pontot.
Azért ha tegnap mondjuk visszaállunk 4-4-2-be egy:
TS - Kounde, Araujo, Inigo, Balde - Gavi, De Jong, Olmo, Pedri - Yamal, Raphinha csapat sokkal masszívabb lett volna. Ez a tegnapi benne van a fociban, remélem hétvégére elfelejtjük, és nyerünk a Ceramicaban.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.20. 12:39:21

gránit írta:
2024.09.20. 12:14:24
Pedig pontosan Christensen és Inigo között van a legkisebb különbség, statisztikák is ezt bizonyítják.
Casado egy szimpatikus gyerek, írtam is, 2 meccs 2 gólpassz. Ne hasonlítsuk már össze De Jonggal, de neked hiába is bizonygatom, aki szerint bárki jobb tőle. Nézd meg a statisztikáit, ahogy Gavi vs Garciát kp-ként, igaz nem nagyon tudod, mert Garcia életében jó ha játszott ott 2 meccset, nem is csoda, hogy ilyet hibázott, szerintem mindenki elismeri, hogy Stegen hibája volt, és nem is az első. Szerintem én vagyok Stegen egyik legnagyobb kritikusa amióta itt van, de hát ha őt cseréljük, lehetne hamarabb a fél csapatot, amikor egy játékost nem tudunk igazolni a kp-ra.
Az oké, hogy Cancelo és Balde sem tud védekezni, de az egyik egy rutinos klasszis, amíg a másik egy 20 éves gyerek.
Minden körülményt figyelembe véve mit vársz, hogy 10 emberrel idegenben el.csázzuk a Monacot, akik együtt vannak évek óta, és többet is költhettek, mint mi, és nincs sérültjük, míg nálunk 7 db, az eleve rövid keretből.
Mit találsz ki ilyenkor, kitikitakázzuk Casadoval, Pedrivel, Baldeval, Inigoval, Cubarsival az ellenfél letámadásait 10 emberrel, úgy, hogy eleve 3 egészséges kp-sal futottunk neki a meccsnek, akik mindhárman 21 évesek, az egyik a harmadosztályból, a másik a Girona padjáról jött.
Váltottunk is meccs közben, ennyire volt elég.
Ha ilyen kezdővel fogunk kiállni, igaz javulhatunk, de ezt várhatjuk a többi meccsen is a komolyabb ellenfeleink ellen.
Pontosan te kardoskodtál legjobban a Barca filozófia mellett, most végre közelebb kerültünk hozzá, mint az utóbbi 10 évben bármikor. De nyomhatunk egy resetet, hozzuk el Mourinhot, toljuk be a buszt, elől még csak találunk gólokat, ilyen keret úgy is az olyan játékot feltételezné, mert ezzel a kezdővel nehéz lesz lejátszani a BL ellenfeleket, akik nem küzködnek ilyen La Liga FFP-vel, és ki tudnak állítani egy felnőtt kezdőt, a Bayern pl. nem is akármilyet.
Ha szervezett védekezést vársz Flicktől, akkor van egy rossz hírem.
gránit
Director del Fútbol

2024.09.20. 12:14:24

FcBarcelona1 írta:
2024.09.20. 12:01:28
Casado=De Jong
Cubarsi=Araujo
Inigo=Christensen
Balde=Cancelo
Garcia=Gavi?
Egyedül az Inigo vs Christensen összehasonlításban látok lényeges különbséget. Christensen valóban hiányzik, de egy fecske nem csinál nyarat. Ha ő van a csapatban, az eladott labdák ugyanúgy megtörténtek volna.
FcBarcelona1 írta:
Szerintem lesznek még itt csalódásosok, ha nem tudjátok elfogadni a jelenlegi helyzetünket.
Elfogadjuk, csak leírjuk a tényeket. Emellett teszek egy olyan állítást, hogy ide sajnos minden edző a gálázás reményében jön. Mit csináltunk nyáron? A támadó harmadot akartuk erősíteni, és minden lehetőségünket, minden puskaporunkat oda lőttük el. Ha Flick feltételként szabja meg, hogy márpedig a semleges és a védekező harmadot kell erősíteni, nem tudtak volna nemet mondani.
FcBarcelona1 írta:
Azt ne felejtsétek el azért, hogy 80 percet emberhátrányban játszottunk.
Az sem a véletlen műve volt, hanem egy rendszeresen előforduló probléma. Elég az előző BL-meccsünkre gondolni, ahol a titánok, Araújo, de Jong, Cancelo ott voltak. Utóbbi össze is hozott egy 11-est. Állítom, hogy ha ő meg de Jong van a pályán, még durvábban kikapunk.
FcBarcelona1 írta:
Ezzel a kezdővel, idegenben egy Benfica, Dortmund otthon egy Bayern és az EL győztes Atalanta ellen is lehetnek problémáink.
Ezzel teljesen egyetértek. Annyit tennék hozzá, hogy nem a kezdő a lényeg, hanem az, hogy megtanuljunk védekezni.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

gránit írta:
2024.09.20. 11:39:22
Peter írta:
2024.09.20. 11:32:49
Jön egy kis szellő, nyomás és a művészeink kezei alól eltűnnek a zongorák.
Úgy könnyű zongorázni, ha senki sem próbál zavarni sem.
Igen, és nem is értem, hogy lehet a hiányzókra fogni.

Araújo az előző BL-meccsünkön követett el ugyanolyan hibát, mint most ter Stegen. Ő lett volna a megmentő? Teljesen mindegy, amíg összeroppanunk, amint beszorul a csapat. Araújóval ugyanúgy megkaptuk a zakót tavasszal.

De Jonggal az ilyen ellenfelek ellen soha nem mentünk semmire, a szél elfújta mindig, amint ellenfél jött szembe.

Cancelo ugyanúgy nem tudott védekezni.

Csapatszintű problémák vannak, és a néhány hete lejátszott Monaco elleni meccset sem sikerült kielemezni.
Ott tartunk, hogy
Casado=De Jong
Cubarsi=Araujo
Inigo=Christensen
Balde=Cancelo
Garcia=Gavi?
Tegnap 3 db egészséges kp-unk volt, Pedri, Casado és Torre.
Max csoda Ferran fért volna be balra Garcia helyett :)

Szerintem lesznek még itt csalódásosok, ha nem tudjátok elfogadni a jelenlegi helyzetünket.
Tavaly még a szórakoztató játéknak is örültünk volna, most pedig azt várjuk, hogy a BL-ben meneteljünk ezzel a (gyengébb, sérültekkel teli)kerettel?
Azt ne felejtsétek el azért, hogy 80 percet emberhátrányban játszottunk.
Ezzel a kezdővel, idegenben egy Benfica, Dortmund otthon egy Bayern és az EL győztes Atalanta ellen is lehetnek problémáink.
Ez van, ezt kell szeretni.

Le kell szűrni a tanulságokat, és lehet javítani, főleg azokon a meccseken, ahol egyértelműen mi vagyunk az esélyesek, és behúzni néhány pontot az említett 4 meccsből. Szerintem nem leszünk a 10 között a BL-ben, a továbbjutás a rájátszás 2 meccsén fog múlni, reméljük akkor már teljesen más kezdővel.

Chino: egyetértek. Szerintem, ahogy írtam, nem is a védekezésen, hanem a támadáson ment el az X. Akármennyire is kedvelem Raphinát, megvannak a korlátai, főleg bal szélen. Ha jobb napot fog ki, a ziccerét belövi, vagy amikor 3 a 2 ellen megyünk, leadja Lewynek ziccert teremtve. Gondolom ezért maradt Lewy, akinek sajnos egyre kevesebb a meccset eldöntő húzása, de most nem volt Olmo és Fermin sem, remélem ha ilyen helyzetbe kerülünk legközelebb, Lewy jön le, és egy tkp-s megy a helyére, ha lesz a padon.
Ferran is hamar kijátszotta magát, utólag azt mondom, inkább ő kezdett volna Garcia helyett. Ezt vártam a szezon első meccsein is, de Ferran úgy látom nem csak engem nem győzött meg, pedig én idén is megadtam a bizalmat neki :)
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.20. 12:00:41

FCBsteve írta:
2024.09.20. 11:04:49

Én azért jóval masszívabban felvetném az edző felelősségét, főleg, Xavi ilyenért ki volt átkozva, Flick meg majd, szegényke, tanul a hibáiból...

Felkészítés:
Volt egy pont ugyanígy lezajló mérkőzésünk a Gamperen, pont ugyanezeket a hibákkal...
Sztem alapvető felhívni a kedves játékosok figyelmét (Ter Stegen, hátvédek, vkp-k) a veszélyes helyzetek elkerülésére, eladott labdák veszélyére...
Értem, hogy nem Barca-s dolog előre rúgni a labdát, de van, hogy hasznosabb, mint gólt/ kiállítást kapni... Arról nem is beszélve, hogy letámadás ellen az előrerúgott labda a 3 csodacsatárunkkal (Flick szerint, szerintem 2 és -1) még veszélyes is lehet (lásd Yamal gólja).

Miért nincs kész stratégia arra, hogy az ellenfél le fog támadni???
Gamper-en pont ugyanez a csapat pont ugyanezt csinálta, mi ebben a meglepő??? Rayo meccs első 30-40 perce??? Hol a felkészítés???

Kezdők:
Volt egy relatív összeszokott hátsó alakzatunk, erre a legnehezebb meccsre meg lett ez változtatva...
Pedri és Casado legalább jól kiegészítette egymást (mint tavaly Romeu és FdJ - amint FdJ kiesett, Romeu elindult gyors léptekkel a lejtőn), Pedri labdakihozatal, Casado inkább védekezőbb.
A keveset játszó EG a tapasztalatlan Casado-val párban, ráadásul nem összeszokva - mit várt ettől Flick?
Illetve, mintha nem nézett volna egyetlen múltbeli meccset sem: EG "vészhelyzetben" nagyon kevés, kezdek rájönni, intelligencia hiánya - jönnek a rutinmozdulatok átgondolás nélkül (felesleges 11-esek és nagy hibák kísérik útját)
Elől Olmo helyett lehetett volna Torre-t játszatni, Ferran-t, Pau-t... Elcsesznek valamit? Ok, nem jó, de nem egyből gól/kiállítás a vége... Biztos jobban kitették volna a lelküket, mint Lewy, vagy a hullafáradt Yamal...
Az, hogy pl Torre/Pau alig játszott, kinek a hibája? Több gólos vezetésnél miért nem játszanak ezek a srácok megnyert meccseken??? Lewy, még inkább Yamal szét van hajtva Ligában, válogatottban... Yamalt hagyja az edző egy mesterhármasra menni, ahelyett, hogy pihenne, míg más meg gyűjthetne tapasztalatot...

Meccs menedzselés:
Flick mit csinált? Felkészítés/motiváció nem sok látszott meccs elején, kiállítás után semmi belenyúlás a meccsbe, míg a túloldalon egymás után jöttek be a friss emberek...
Kikkel cserélni? Pl jól felépített fiatalokkal, akik rotációban már gyűjtöttek tapasztalatot... Ja, hogy ilyenek nem igazán vannak??? Ki felelős a cserékért/rotációért???

Szerintem: érthetetlen kezdő 11, érthetetlen taktika és felkészítés, Flick mester meglehetősen mellényúlt...
Még csak az ellenfél zseniális taktikájára sem lehet fogni, mert nem volt benne semmi meglepő...
Állítólag (itteni fórum) azért jött, hogy egy kevés tapasztalattal bíró Xavi ne fusson bele ilyen vereségekbe, majd a tapasztalt német edző, meg az erőnlét, meg hogy bírjuk a 90 percben is a tempót, stb-stb - hát, ebből egy komolyabb meccsen egyik sem...
Ha Torre kezd, azért van elővéve, mert "Eg személyében van egy vkp, miért nem ő játszik, mert Torre alig volt a pályán, nincs tízesünk".
A kiállításért ráadásul kb. 10 %-ban lehet elővenni EG-t. Egyrészt ter Stegen úgy adta neki, hogy már szabályosan egy ellenfél mászott a nyakába, ráadásul borzasztó pontatlanul, már egész más irányba indult, mint ahová kapta. És az a szabálytalaqnság sem olyan volt hogy mindenképp meg kell állítani mert gólt ló. Nem kockáztatott egy veszélyes szerelést vagy nem szándékosan rántotta le/rúgta fel, Inkább ahogy tápászkodott érte el egy kicsit, aki rutinosan elesett. Divat őt venni elő mindenért, de ha egy ilyet Pena és Gündogan csinál nem lenne kérdés a bűnös kiléte.

Az, hogy Flick miét nem nyúlt bele elég vicces. Szerintem megfordult, ránézett a cserepadra, aztán visszafordult. A 10 mezőnyjátékosból volt hatan 16-17 éves Athletic játékosok (akiknek ráadásul jó része, semmilyen posztra nem tudott volna jönni), egy félsérült Fati, Torres, Torre meg PV.
Lehetőség kb. annyi volt., hogy Cubarsit feljebb toljuk IM mellé pedig jön egy Cuenca vagy Sergi Dominguez a 10. perctől emberhátrányba a Monaco ellen.
Ha valami miatt, akkor Lewával kapcsolatban viszont lehet hibáztatni. Már a második félidőre sem lett volna szabad kijönnie. Az ő kvalitásait ebben a helyzetben nyomokban sem lehetett kihasználni, védekezésben pedig 0 volt. Nem az ő hibája, de nem arra való, hogy emberhátrányban rohangáljon, támadjon le, védekezzen, aztán lehetőség esetén lógjon meg a labdával. Flick ezt valamiért nem merte meghúzni. Még ha jöttek volna ívelések a kapu elé,azt mondom rendben, de így...

A Monaco még szép, hogy cserélt. Egyedül a cserekapusuk nem volt játékra fogható. Ha lett volna egy Araujo,Chris, FDJ, Gavi, Olmo, 100%-os Fati, Fermin, Bernal sor a padon valószínű nálunk is jöttek volna a cserék.

Az emberhátrány ellenére azért egy X-re ki lehetett volna jönni, nagyobb koncentráltsággal és ha nem szorulunk ennyire be., nem adjuk ennyire fel a gólszerzési lehetőséget. Nem jöttek a folyamatos ziccerek a Monaconak, hogy ilyen mértékben visszaálljunk. Nyilván nem lehet fejjel menni a falnak, de ha egy picivel több szándék lett volna ők se jönnek így fel a térfelünkre.
Bár Raphinhának háromszor is lett volna komoly ehetősége, ha a legvégét nem rontja el. Az első félidőben is egy az egyben ment a kapusra, de elkezdett tötyörészni és beérték, a második félidőben az a passza Yamalnak is ha picit pontosabb már lehet, hogy más a történet, (bár itt nem volt igazán egyszerű helyzetben) amikor pedig hárman vitték a két védőre és csak egy sima passz kellett volna Lewy vagy Yamal felé nem oldotta meg jól.
Ezeket nyilván sehol nem említik meg a statisztikában vagy összefoglalóban, pedig sokkal veszélyesebbek, mint kapuralőni, amit a kapus könnyűszerrel foghat.

Az az igazán bosszantó, hogy ha ezt egy Torres csinálja már szinte csak legyintenék, de akinek ilyen kvalitásai vannak, mint a brazilnak, meg kellene tudni oldani. Nem rajta akarom elverni a port, főleg mert oda tudott ilyen helyzetekbe kerülni, csak ha ennyire necces a dolog, hatalmas luxus volt.

Viszont annyiraa nem tudom kárhoztatni a csapatot. A Monaco alapból nem egy könnyű ellenfél, főleg idegenben, de gyakorlatilag 90 percet emberhátrányban tölteni, hogy rendesen frissíteni sem lehet baromi nehéz ügy és a 2:1 nem szép, de nem is katasztrófa.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2024.09.20. 11:53:39

gránit írta:
Csapatszintű problémák vannak, és a néhány hete lejátszott Monaco elleni meccset sem sikerült kielemezni.
Csaba is írta lejjebb, csatlakozom hozzá, mert nekem sincs kétségem, hogy Flick kezelni tudja ezt, de ő is megkapta most a komoly figyelmeztetőt.
Ez a 2-1 nagyon csalóka, nagyobb pofon volt ebbe ennél, főleg így egy alvás után.
gránit
Director del Fútbol

Peter írta:
Igen, és nem is értem, hogy lehet a hiányzókra fogni.

Araújo az előző BL-meccsünkön követett el ugyanolyan hibát, mint most ter Stegen. Ő lett volna a megmentő? Teljesen mindegy, amíg összeroppanunk, amint beszorul a csapat. Araújóval ugyanúgy megkaptuk a zakót tavasszal.

De Jonggal az ilyen ellenfelek ellen soha nem mentünk semmire, a szél elfújta mindig, amint ellenfél jött szembe.

Cancelo ugyanúgy nem tudott védekezni.

Peter
Director del Fútbol

gránit írta:
2024.09.20. 11:01:49
Egyszerűen nem tudunk nyomás alatt játszani, összeroppanunk, ha az ellenfél erős és a saját térfelünkre passzíroz minket.
A hiányzókra aligha lehet fogni,
Dettó ugyanezt gondolom, lejjebb éppen erről írtam, költőiket kérdeztem.

Amúgy most azt mondom, kifejezetten hasznos is lehet ez a monacoi kirándulás, ha megfelelően képesek leszünk tanulni belőle.

Fel kell ébredni a sok művész között a Mesternek.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.09.20. 11:25:52

bence0330 írta:
Ne felejtsd el, hogy Xavi másfél évig nem volt kiátkozva. Flick 1-2 hónapja van itt, jelen pillanatban sokkal gyengébb kerettel, mint amivel Xavi dolgozhatott az utolsó kettőben.

És azt se, hogy 5 kb tökéletes meccs után jött 1 vereség 10 emberrel, és még itt sem kaptunk ki annyira, amennyi benne volt a pakliban, vagy ha a támadók nem életük legrosszabb napját fogták volna ki, még gólokat is lőhettünk volna. Nem nyúlt bele a meccsbe? Láttad a második félidőt? Kb egyenrangú partnerek voltunk 10 emberrel úgy, hogy még a támadójátékunkat sem nagyon adtuk fel.
Úgy általánosságban Flick legnagyobb problémája a rövid keret és sérülések mellett az lesz, hogy jönnek a Xavifan-ok, és a kritikájuk, amit át fog venni a média is, és Flick is minden sajtótájékoztatón Koemani magasságokban mondhatja el meccsek előtt, hogy várjuk meg, amíg felépülnek a sérültek, stb. tegnap már megtette először . :)
Kérdés lesz e vele szemben türelem, mert amit Xavinál 2,5 évig elnéztek, a külsős Flicknél kb. 6. tétmeccsnél már problémás :)
Legalább a körülményeket figyelembe kellene venni.
Xavi tavaly egy
Stegen
Kounde-Araujo-Christensen-Cancelo
De Jong
Pedri-Gündogan
Raphinha-Lewy-Felix sorral kezdte meg az évet.
Flick:
Stegen
Kounde-Cubarsi-Inigo-Balde
Casado
Pedri-Olmo
Yamal-Lewy-Raphinha
Aki nem látja a különbséget...
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2024.09.20. 11:12:36

baas11 írta:
2024.09.20. 07:42:40
A helyzet az h egy Cubarsi Inigo Cassado Eric García négyes kocka igy együtt a kapunkkal szemben sem tapasztalat, sem technikai tudás sem semmilyen formában nem hogy BL de LaLiga top 10 szinten is édes kevés. De ezt tutdtuk ,nyilvánvaló …. pláne ha még a legrutinosabb kapusunk is erosen “besegít” nekik.
Ha az ellefel fizikálisan erős nem ügyetlen es még presszingel is….

Ez pl egy spanyol francian ugy néz ki h Laporte Le Normand Fábián Ruiz Rodri … hát na!
Pedri lemaradt a felsorolásból, de nekem a látszata sem tűnt fel annak tegnap, hogy picit is megpróbálná a kezébe venni az irányítást, ha már a társak olyanok, amikről te is írsz.

Csak arra leszek majd kiváncsi, hogy a külón külön nagy zsugásnak tartott középpályásainkból ki lehet az, aki majd egy kicsit is megpróbálja azt a tartást nyújtani, ami ilyen meccseken elengedhetetlen?

Könnyűnek tűnik most a hiányzókra fogni bármit vagy várni a javulást a csapatvédekezéstől, de vajon ki lesz képes védekezéskor valóban kézben tartani a középpáyát?

Az egy dolog, hogy támadásokhoz nem hangzik rosszul a Frenkie, Olmo, Pedri, Gavi névsor, de amikor jön egy kicsit komolyabb ellenszél, melyikük vezetésével fogunk kijönni belőle?

Ez a monacoi szellő valójában csak egy ízelítő, bemelegítő szellőcske a BL-ben.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2024.09.20. 11:17:52-kor.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2024.09.20. 11:04:49

ocsike83 írta:
2024.09.20. 09:19:46
Próbálnék valami pozitívat találni a tegnapihoz, de nem nagyon lehet Ez a keret ennyire volt képes.
DE! Megkérdezném itt a sok okleveles edzőfenoméntól (főleg az ÉLŐ topic-ban), hogy mégis mit vártak, vagy milyen kezdővel álltak volna ki? Láttátok amúgy a kispad összetételét?
0 perces játékosok, töketlen, még LaLiga meccsen sem szerepelt kissrácok, sérülésből visszajött játékos, + Ferran, akit "vassal-vellával" üldözne innen el mindenki?
Teljesen felesleges ebbe a meccsbe többet belegondolni, mint ami:
1) Ter Stegen sokadik hibája a BL-ben meg is büntetett bennünket. Mert igen, egy LaLiga-s kiscsapat csatára nem fogja valószínűleg letámadni a VKP-t, de ez itt a BL. Kár, hogy nincs mögötte egy öreg rutin, mert így még a kispad szele sem veszélyezteti. EG-t max 10 %-ban tenném felelőssé, talán engedhette volna a japánt, még mindig védhet a kapus, vagy max 1-0 oda, de 11-en vagyunk.
2) Szidjátok sokan Martinezt (bilbaoi fxsz...stb.) Az megvan, hogy egy fiatallal karöltve kb. 85 percen keresztül kellett a nyomást kibírni? Ehhez képest az első gól Balde oldaláról jött, ahol nem szabadott volna ennyit hagyni a monacoit. A 2. gól pedig már egy feltolt védelemnél volt, ahol nyilván nem fog tudni versenyt futni. Ha esetleg ő a rutinnal kidőlne, ki lesz a kezdő KH? De persze, zavarjuk el őt is. A 2 KH maximálisan kihozta azt, amit ki lehetett hozni.
3) Ez a középpálya ennyire volt képes. Nincs Olmo, nincs Chris, nincs Gavi, nincs Bernal, nincs FDJ. Van egy rutintalan Casado, egy nagy meccseken gatyát telerottyantó Pedri és egy EG. Torre 0 perccel van idén, a többi kb ifista. Borítékolható volt, hogy 11 emberrel is át fognak rajtunk rohanni.
4) Támadósor. Talán annyiban osztom a véleményt, hogy a kiállítás után Lewa-t azonnal le kellett volna kapni és el kell felejteni, hogy fent hagyjuk, mert benne van a gól. (Talán egy ilyen után kicsit felhagyna ezzel az undorító nagyképűségével) KB. totál emberhátrány egy ilyen meccsen, ahol nem mi birtokoljuk a labdát. Raphit és Yamal-t kicsit középre húzni egymás mellé és a felrúgott labdákkal valami kontrák kialakítani. Ferrant még viccnek sem, Fati pedig most jött vissza a sérüléséből. Nyilván nem fogja Flick azonnal bedobni a mélyvízbe. Pau Victor pedig egyenlőre egy III-ad osztályos gólkirály.
5) Talán ami a legfontosabb. Ez a csapat ugyanazzal a 11-12 játékossal játszik már 5-6 meccs óta. Nyilván fáradtak, tompák, nem lesznek minden meccsen MOM-ok.
Én azért jóval masszívabban felvetném az edző felelősségét, főleg, Xavi ilyenért ki volt átkozva, Flick meg majd, szegényke, tanul a hibáiból...

Felkészítés:
Volt egy pont ugyanígy lezajló mérkőzésünk a Gamperen, pont ugyanezeket a hibákkal...
Sztem alapvető felhívni a kedves játékosok figyelmét (Ter Stegen, hátvédek, vkp-k) a veszélyes helyzetek elkerülésére, eladott labdák veszélyére...
Értem, hogy nem Barca-s dolog előre rúgni a labdát, de van, hogy hasznosabb, mint gólt/ kiállítást kapni... Arról nem is beszélve, hogy letámadás ellen az előrerúgott labda a 3 csodacsatárunkkal (Flick szerint, szerintem 2 és -1) még veszélyes is lehet (lásd Yamal gólja).

Miért nincs kész stratégia arra, hogy az ellenfél le fog támadni???
Gamper-en pont ugyanez a csapat pont ugyanezt csinálta, mi ebben a meglepő??? Rayo meccs első 30-40 perce??? Hol a felkészítés???

Kezdők:
Volt egy relatív összeszokott hátsó alakzatunk, erre a legnehezebb meccsre meg lett ez változtatva...
Pedri és Casado legalább jól kiegészítette egymást (mint tavaly Romeu és FdJ - amint FdJ kiesett, Romeu elindult gyors léptekkel a lejtőn), Pedri labdakihozatal, Casado inkább védekezőbb.
A keveset játszó EG a tapasztalatlan Casado-val párban, ráadásul nem összeszokva - mit várt ettől Flick?
Illetve, mintha nem nézett volna egyetlen múltbeli meccset sem: EG "vészhelyzetben" nagyon kevés, kezdek rájönni, intelligencia hiánya - jönnek a rutinmozdulatok átgondolás nélkül (felesleges 11-esek és nagy hibák kísérik útját)
Elől Olmo helyett lehetett volna Torre-t játszatni, Ferran-t, Pau-t... Elcsesznek valamit? Ok, nem jó, de nem egyből gól/kiállítás a vége... Biztos jobban kitették volna a lelküket, mint Lewy, vagy a hullafáradt Yamal...
Az, hogy pl Torre/Pau alig játszott, kinek a hibája? Több gólos vezetésnél miért nem játszanak ezek a srácok megnyert meccseken??? Lewy, még inkább Yamal szét van hajtva Ligában, válogatottban... Yamalt hagyja az edző egy mesterhármasra menni, ahelyett, hogy pihenne, míg más meg gyűjthetne tapasztalatot...

Meccs menedzselés:
Flick mit csinált? Felkészítés/motiváció nem sok látszott meccs elején, kiállítás után semmi belenyúlás a meccsbe, míg a túloldalon egymás után jöttek be a friss emberek...
Kikkel cserélni? Pl jól felépített fiatalokkal, akik rotációban már gyűjtöttek tapasztalatot... Ja, hogy ilyenek nem igazán vannak??? Ki felelős a cserékért/rotációért???

Szerintem: érthetetlen kezdő 11, érthetetlen taktika és felkészítés, Flick mester meglehetősen mellényúlt...
Még csak az ellenfél zseniális taktikájára sem lehet fogni, mert nem volt benne semmi meglepő...
Állítólag (itteni fórum) azért jött, hogy egy kevés tapasztalattal bíró Xavi ne fusson bele ilyen vereségekbe, majd a tapasztalt német edző, meg az erőnlét, meg hogy bírjuk a 90 percben is a tempót, stb-stb - hát, ebből egy komolyabb meccsen egyik sem...
gránit
Director del Fútbol

2024.09.20. 11:01:49

baas11 írta:
A helyzet az h egy Cubarsi Inigo Cassado Eric García négyes kocka igy együtt a kapunkkal szemben sem tapasztalat, sem technikai tudás sem semmilyen formában nem hogy BL de LaLiga top 10 szinten is édes kevés.
Ezzel egyetértek, hozzátéve, hogy Pedri és Casadó éppoly haszontalan, súlytalan volt előttük.
baas11 írta:
Ennek ellenére az igaz h az első 10 percben nem voltunk a legélesebbek, de ebből még semmi nem következik ( lásd 2 liga meccse 1. félideje )
A bajnokságból semmit nem lehet a BL-re vonatkoztatni. Pont ez derült ki tegnap is. Attól, hogy a Rayo Vallecanót fel tudjuk őrölni a hajrában, miközben az első félidő ott is kuka volt, a BL-re nem vonatkozik. Itt egy kuka félidő végzetes, és az ellenfél nem purcan ki a végére, mint a Valencia meg a Noname FC.

Ter Stegen hibája meg annyira volt "egyéni", hogy az előző BL-meccsünkön egy hasonló hibával segítettük ki a PSG-t. Egyszerűen nem tudunk nyomás alatt játszani, összeroppanunk, ha az ellenfél erős és a saját térfelünkre passzíroz minket.
baas11 írta:
pech
Szerintem nem pech, hanem ennyit tudunk, ha kapunk egy erős ellenfelet, ami erőben és passzhatékonyságban is lelépett minket. A hiányzókra aligha lehet fogni, pár hónapja az az Araújo követett el hatalmas hibát, akit most megmentőnek próbálnánk beállítani, de Jong a hasonló meccseken semmivel nem mutatott többet, mint tegnap Pedri és Casadó.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2024.09.20. 09:53:21

Tegnap azért kijött, hogy a BL-ben egyszerűen más sebességgel fociznak a csapatok.
Ami belefér a spanyol ligában, az nem fér bele nemzetközi szinten, nincs annyi hely és idő pl átvenni a labdát, megfordulni, szétnézni hogy mizu a pályán.

Ebben kell kb mindenkinek fejlődnie, de hát kevés bl rutin van összességében a csapatban, szóval ez nem meglepő.
Legalább a kezdeti hurráhangulat mérséklődik, és rávilágított a meccs sok hiányosságukra.
Nincs kétségem afelől, hogy Flick ezt kezelni tudja, és fogunk fejlődni a BL-ben is.

Eleve szimpatikus volt a nyilatkozata, Xavival ellentétben nem a külső körülményekre fogta (túl erős napfény, túl erős holdfény, sok szurkoló, másmilyen labda, egyenetlen fű, stb), ez már eleve egy óriási fejlődés az előző évekhez képest.

Villareal ellen se lesz egyszerű, de szerintem ott azért könnyebb dolgunk lesz.

Aztán jó lenne ha stabilizálódna a keret, mert a kp most ennyi hiányzóval nagyon szinten aluli minőséget képvisel.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.09.20. 09:35:44

Amúgy Flick egy dolgot tehetett volna még szerintem. Koundé teljesen feleslegesen volt elpocsékolva tegnap a jobb szélen. Középtájt eleve nagyobb volt a veszély a kontráknál. Neki még sebessége is van. Jobbra be lehetett volna tolni Fortot, de valami fura okból Flick nem bízik benne.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
ocsike83
Jugador d'estrella

2024.09.20. 09:19:46

Próbálnék valami pozitívat találni a tegnapihoz, de nem nagyon lehet Ez a keret ennyire volt képes.
DE! Megkérdezném itt a sok okleveles edzőfenoméntól (főleg az ÉLŐ topic-ban), hogy mégis mit vártak, vagy milyen kezdővel álltak volna ki? Láttátok amúgy a kispad összetételét?
0 perces játékosok, töketlen, még LaLiga meccsen sem szerepelt kissrácok, sérülésből visszajött játékos, + Ferran, akit "vassal-vellával" üldözne innen el mindenki?
Teljesen felesleges ebbe a meccsbe többet belegondolni, mint ami:
1) Ter Stegen sokadik hibája a BL-ben meg is büntetett bennünket. Mert igen, egy LaLiga-s kiscsapat csatára nem fogja valószínűleg letámadni a VKP-t, de ez itt a BL. Kár, hogy nincs mögötte egy öreg rutin, mert így még a kispad szele sem veszélyezteti. EG-t max 10 %-ban tenném felelőssé, talán engedhette volna a japánt, még mindig védhet a kapus, vagy max 1-0 oda, de 11-en vagyunk.
2) Szidjátok sokan Martinezt (bilbaoi fxsz...stb.) Az megvan, hogy egy fiatallal karöltve kb. 85 percen keresztül kellett a nyomást kibírni? Ehhez képest az első gól Balde oldaláról jött, ahol nem szabadott volna ennyit hagyni a monacoit. A 2. gól pedig már egy feltolt védelemnél volt, ahol nyilván nem fog tudni versenyt futni. Ha esetleg ő a rutinnal kidőlne, ki lesz a kezdő KH? De persze, zavarjuk el őt is. A 2 KH maximálisan kihozta azt, amit ki lehetett hozni.
3) Ez a középpálya ennyire volt képes. Nincs Olmo, nincs Chris, nincs Gavi, nincs Bernal, nincs FDJ. Van egy rutintalan Casado, egy nagy meccseken gatyát telerottyantó Pedri és egy EG. Torre 0 perccel van idén, a többi kb ifista. Borítékolható volt, hogy 11 emberrel is át fognak rajtunk rohanni.
4) Támadósor. Talán annyiban osztom a véleményt, hogy a kiállítás után Lewa-t azonnal le kellett volna kapni és el kell felejteni, hogy fent hagyjuk, mert benne van a gól. (Talán egy ilyen után kicsit felhagyna ezzel az undorító nagyképűségével) KB. totál emberhátrány egy ilyen meccsen, ahol nem mi birtokoljuk a labdát. Raphit és Yamal-t kicsit középre húzni egymás mellé és a felrúgott labdákkal valami kontrák kialakítani. Ferrant még viccnek sem, Fati pedig most jött vissza a sérüléséből. Nyilván nem fogja Flick azonnal bedobni a mélyvízbe. Pau Victor pedig egyenlőre egy III-ad osztályos gólkirály.
5) Talán ami a legfontosabb. Ez a csapat ugyanazzal a 11-12 játékossal játszik már 5-6 meccs óta. Nyilván fáradtak, tompák, nem lesznek minden meccsen MOM-ok.
Més que un club :P
Saviola
Júdás 2, az áruló

2024.09.20. 08:45:39

bence0330 írta:
2024.09.19. 23:10:09
Saviola írta:
2024.09.19. 23:07:07
A monaco 540. csapat kb. a világon. Lehet takarózni a 10 emberrel, de felesleges.
Top 5 bajnokságban voltak másodikak egy igazi elit PSG mögött, és most is azok. A legjobb 16-20 csapatban szerintem jelenleg mindenképp ott vannak. Elég jól összerakott csapat ez, szerintem simán egy ilyen Porto-Benfica szint jelenleg. Állítom, ha a mélységet belevesszük, erősebb a keretük a miénknél.

De ha Flick-kel nem lesz továbbjutás a BL-ben, akkor tényleg jövőre kb nem is kéne elindulni, akkor ennek kb vége. Még ezzel a gatya kerettel is azért a rájátszásba mindenképp be kell jutni, a top 8 mondjuk eredetileg is bravúr lett volna. Télen visszatér pár európai szintű védekező játékosunk, majd talán akkor.
Túloztam, nyilván. :) De ennél csak nehezebb meccsek lesznek idén.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
bunga
Capitá del Barça

2024.09.20. 08:08:53

baas11 írta:
gránit írta:
2024.09.20. 02:08:30
Én azt gondolom, hogy a kiállítás van túlértékelve. Már a kiállítás előtt is gyengén játszottunk…

Ez a lényeg. Kezdettől nem volt játékunk. És a rutinos Kounde, Raphi és Lewa gyenge napot fogott ki. El kell készülnünk arra, hogy a BL-ben máskor is járhatunk így. Télen jó volna hozni magas, erős, gyors fiatal huszonéveseket.
baas11
Entrenador del Barça

gránit írta:
2024.09.20. 02:08:30
Én azt gondolom, hogy a kiállítás van túlértékelve. Már a kiállítás előtt is gyengén játszottunk…
A helyzet az h egy Cubarsi Inigo Cassado Eric García négyes kocka igy együtt a kapunkkal szemben sem tapasztalat, sem technikai tudás sem semmilyen formában nem hogy BL de LaLiga top 10 szinten is édes kevés. De ezt tutdtuk ,nyilvánvaló …. pláne ha még a legrutinosabb kapusunk is erosen “besegít” nekik.

Ez pl egy spanyol francian ugy néz ki h Laporte Le Normand Fábián Ruiz Rodri … hát na!

Ennek ellenére az igaz h az első 10 percben nem voltunk a legélesebbek, de ebből még semmi nem következik ( lásd 2 liga meccse 1. félideje )… aztan egy súlyos egyéni hiba es elúszott a meccs!

De az is érződött még igy is , ha lenne csak 4-6 helyzetünk 2-3 t be is vernenk -ugy h Raphinha se volt a legjobb- ennek a Monaconak!

Most először volt igazán presszing alatt a védelem es a vkp. pont, pech egy nagyon gyengus felallasunkban… es jött is a valóság !

Igen jo lenne egy fiatal Casemiro / Rodri es sem uj, de az se ártana ha legjobbjaink legalabb bevethetok lennének ! Mas lenne …

Villareal idegenben … meglátjuk !
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
sansz
Entrenador del Barça

2024.09.20. 07:10:15

Szerintem Flick rövid idő mellett egy nem ideális kerettel komoly munkát végzett. De ez a meccs nem volt jó, sok pechünk is volt, voltak durva egyéni hibák és Flick is mellényúlt.

Mentálisan előrébb léptünk,de azért többeknek megremegett a lába. Pedri és Raphinha is pl. Raphinhának egyedül olyan 2-3 lehetősége volt,hogy máskor 100százalék ziccer lett volna. Ter Stegennek valójában sokszor van ilyen szánalmas hibája,csak sokszor mázlija van,hát most nem volt. Fantasztikus kapus,de ebből ő nem fog tanulni sajnos. Ericet én most továbbra se hibáztatom,azt is megkockáztatom,hogy nem is igazán volt szabálytalan. Ugyanakkor mentálisan a BL helyzet, Olmo kiesése, a korai piroslap sok,vagyis sokk volt.

Flick pedig jól helyretette fejben a csapatot a második félidőre, de ez nem volt elég. Muszáj elővennem Lewát megint: megint csak arra volt jó,hogy a saját támadásainkat akasszuk meg. Amikor fizikailag emberhátrányban vagyunk,akkor a Lewa-féle emberhátrány már tényleg sok. És nem csak a bénázása,hanem a folyamatos pofázása és nyomásgyakorlása a többiek felé.
Flick nagyon elszabta a cseréket is. Olyan volt,mintha megelégedett volna a döntetlennel és nem akart változtatni. Persze ilyenkor a legrosszabb az emberhátrány,nem cserélhet le akárkit, de Fatit és Ferrant akkor hozta be mikor szinte eldőlt a meccs. Az már egy vesztes meccs volt, ráadásul Pedri és Yamal is lement. Ha nyerni akartunk volna,akkor Lewát sokkal előbb le kellett volna szedni.

Azért nem dőlök a kardomba, Flickből kinézem,hogy képes tanulni, a mai meccs is megmutatta,hogy Lewára nem lehet számítani,viszont Raphinha legrosszabb napján is kulcsember. A cél,hogy ne legyen rossz napja és máris lett volna még két gólunk.
Olmo pedig olyan jó volt váratlanul,hogy mentális erőt is adott, nagyon fájt a hiánya. Kicsit úgy robbant be,mint tavaly a Realnál Bellingham, csak náluk fél évet bírta a tempót..
Cseri
Entrenador del Barça

2024.09.20. 05:37:30

Idegenben kikapott a Barca 10 emberrel egy jobb csapattól,ennyi történt,se több,se kevesebb, a sportba ez előfordul. Jelzem tuti,hogy nem ez volt az utolsó vereség, lehet begyűjteni a xanaxot.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
NewNagyatyesz
Barça B

2024.09.20. 03:34:03

Ez a meccs nagyon félre ment... Van egy olyan érzésem, hogy ezt kiállítás nélkül is buktuk volna. Látva az enerváltságot, fáradságot, taktikát és az ellenfél hozzáállását és fizikumát a meccshez, hízelgő a szűk vereség. A dühítő, hogy ha Raphinha közepes teljesítménnyel rukkolt volna elő, akkor még akár egy X össze is jöhetett volna. TS hibája dühítő, jó lenne erről leszoknia. Eric meg Eric... A meccstől függetlenül Filckről számos jót tudok elmondani, de Martin játszatása Fort kárára szerintem nagy hiba. Utóbbiban nagy lehetőségek vannak, előbbi pedig bántóan gyenge még a mostani Barcához is.
gránit
Director del Fútbol

2024.09.20. 02:57:04

ElBartimaeus írta:
2024.09.17. 23:03:21
Egészen addig ez volt a játékunk, amíg nem jött szembe pár olyan védelem, ami ki tudott játszani minket rendesen

Egyelőre úgy mutat, hogy ebben hatalmas előrelépés van, de ez tipikusan az, ami egy jó rajttal az első pofonig megvan, illetve a honeymoon periódus kvázi ezt írja le. Ameddig új a dolog, addig nagyon megy a szekér. Fociban sem véletlen, hogy a legtöbb kiscsapat, amelyik mutat valami elképesztőt, kifúj a szezon második felére.
ElBartimaeus írta:
2024.09.17. 13:03:52
továbbra sem értem ezt az őrült lelkesedést és a játékunk egekbe magasztalását, főleg nem a taktikai oldalát.

Viszont összességében, bár vannak egyértelmű változások a felállásban, nagyon sok a hasonlóság, főleg a védekezést illetően: félpályán meghúzott védelmi vonal
Teljesen igazad volt.

Az utolsó két sorra korábban nem írtam semmit, mert meg akartam várni az első rangadót, nem akartam elhinni, hogy újra el fogjuk követni a régi hibákat. És újra elkövettük.

A rangadókig nem akartam messzemenő következtetéseket levonni, amíg ki nem derül, mit tud a védelmünk és a középpályás védekezésünk. De ennél azért optimistább voltam. Elismerem, neked lett igazad.

Annyit még hozzátennék, hogy az egyéni hibákat nem emelném ki. Tavasszal a PSG ellen is Araújo egyéni hibájával, eladott labdájával próbáltuk a szőnyeg alá söpörni a dolgot, viszont a következő nemzetközi tétmeccsünkön ugyanott tartunk. Amikor ugyanaz az "egyéni hiba" notóriusan megtörténik, akkor az már nem egyéni hiba, hanem rendszerhiba.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2024.09.20. 04:04:26-kor.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.09.20. 02:10:07

Szerettem volna, ha azt írthatom, hogy igazatok volt és én tévedtem, de sajnos az első közepesen erős ellenfél már le tudott focizni minket.
Az elsőből csak a fontosabb részeket, amúgy meg csak a második félidőt láttam. Az utóbbi összességében nem nézett ki katasztrofálisan, ha azt vesszük, hogy emberhátrányban voltunk, de sok közünk nem volt a meccshez ott sem.

A nagyobb gond az volt, hogy az emberhátránytól független helyzetekben is kijött, hogy a játékunk arra épül, hogy gyorsabban és meglepőbben futunk be területre, mint az ellenfél, vagy minthogy a passz opciókat le tudnák nullázni. Olyan helyzetekre gondolok, mint egyik oldalon leszűkített területekről a labdakihozatal, amikor overload-ban van az az oldal - emberhátrányban ilyenkor 1-el kevesebb opció van hosszú labdát adni -, vagy pont, hogy 1-1 hosszú megindulásnál, amiből nem mi jöttünk ki előnyösen, mert ott volt a védő és jobban fel voltak készülve a beindulásra.

Másik ordító hiány a labdakihozatal stabilitása. Ebben a két pivotnak nagyon fontos szerepe van, ezért alapból nagy hátrányban voltunk két kényszermegoldással, de tavalyhoz képest nagyot esett vissza (a Christensenes meccsekhez képest is, ahol a dán történelmi kevés labdaérintéssel vette ki a részét a játékból), a kiállítás is ebből következett. Két egyéni hiba összessége és egy keményebb letámadás eredménye. A gond az, hogy minden top csapat, de még majdnem minden tophoz közeli csapat (mint a Monaco) élni fog ezzel, mivel a klubfocit elképesztően dominálja ez a megközelítés az elmúlt években (kösz Pep és hogy népszerűvé tetted a pozíciós játék modernizált változatait). Ha nincs elég technika a kp-n, akkor meg operálhatunk hosszú labdákkal (hello, Xavi hívja Flicket), mint ahogy a Gironanak is ezt kellett volna tennie. Tartok tőle, hogy amúgy ha kapunk egy gólt, sem változik a játék képe jelentősen, hátrányból játszani ezt a rohanjuk meg az ellenfél üres területeit taktikát nehéz játszani, mert sokkal kevesebbszer lesznek üres területeik.

Eddig gyanakvó optimista voltam, most visszaestem enyhe pesszimistába, korábban és egy kisebb ellenfél ellen jött meg az a játékbeli pofon, amire számítottam az eddigi meccsek alapján. Azért nem teljes letargia, mert így is volt pár szép megmozdulásunk, igaz, többségében helyzet közelébe sem értünk velük.

Végére annyit, hogy tavaly Xavi karóra lett húzva a PSG elleni visszavágó után, amikoris egy egyéni hibából nem 1-1-ről folytatódott a meccs (odavágó előnnyel), hanem majdnem ugyanannyit kellett emberhátrányban védekezni, mint most. Az a PSG teljesen más kategória volt, mint ez a Monaco, mégis szorosabb meccsünk volt velük. Itt 2 ember hibázott egyénilég, de látszólag a labdakihozatal stratégiája is téves volt, ha ennyire nem értették, mit kell tenniük és mivel kell próbálkozniuk egyáltalán a játékosoknak. Kérem, hogy kezeljük helyén a dolgokat és legyen hasonlóan sarazva a német akkor (respect Troym :D ), mert ez egy sokkal gyengébb produkció volt. (Félig vicc volt, de a kettős mérce látszik pár embernél, hogy itt a vkp hiánya volt az ok, de tavaly az edzőé, vagy a sérültek, de tavaly az edzőé, hiába volt hasonló mennyiségű sérült, vagy a sérültek száma az edző hibája, de Flicknél is sok a sérült.)

Szerk.:
bence0330 írta:
2024.09.20. 02:02:25

Abszolút egyetértek, főleg annak fényében, hogy idén jellemző volt ez, hogy az elején ha nem is aludtunk be, de nem találtuk a fogást. A Girona hasoló szintű (csak más stílusú) csapat, mint a Monaco, de legalábbis csak picit marad el tőlük, ha gyengébbek is. Ott is 10-20 percig oda-vissza mentek a támadások, eléggé egálban voltunk, aztán lépésről lépésre föléjük kerekedtünk, és széttörtük őket.
Egészen pontosan az történt, amit jósoltam. Egy ki-kimeccsen (és ez a Monaco bőven a mostani Girona felett van, ha nem is egy egész kategóriával) az első döntő esemény nem felénk dől, hanem ellenünk és máris szétesik a játékunk. A helyzet is egészen hasonló, ahogy fentebb is írtam, egy letámadásból következő hiba. Nem széttörtük őket, hanem hátrányba kerültek egy hiba miatt és ez mindig a vezető csapat malmára hajtja a vizet.
Válasz küldése