Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Ezt már tavaly óta tartom:
Akkor félrement a mondandóm.
A többi oké. Viszont:Troym írta: ↑2025.10.02. 10:15:56...
- Jobb csapat a PSG, de nem feltétlen azok a játékosok miatt, akik ellen tegnap játszottunk.
...
- El kéne dönteni, hogy most eljátsszuk az outsider szerepet, vagy az egyik nagy esélyest, de az fura, hogy egyik nap jön egy nyilatkozat mondjuk Yamaltól, Yustétól, Decotól, hogy irány a BL arany, miért nem Yamal, Raphinha, Pedri az aranylabda 1-3 valamilyen sorrendben stb. másnap meg egy vereség után, hogy szegény ember vízzel főz, és mennyi csapat jobb, mint mi. Vagy ez, vagy az, de így nem komolyan vehetőek a nyilatkozatok.
Elfogadom a PSG lehet jobb csapat, mint mi, de a tegnapi PSG nem a gálakezdőjével és atomfutballal vert minket, hanem egy felforgatott csapattal és még csak nem is különösebben ledarálva minket, szóval azért csak keressük meg a problémák okait és javítsuk, azzal ne mentegessük magunkat, hogy volt 3 hiányzónk, mert tavasszal is lesz.
Értettem, hogy mit írtál és azt is, ahogyan most részletezted.
Én sem láttam ezeket a cseréket tudatosnak és indokoltnak. Valahogy olyan érzésem volt, hogy itt az idő, cseréljünk. Se Olmót, se Rashfordot nem hoztam volna le, nem tűntek fáradtnak. Nem úgy Yamal, aki azért sérülésből tért vissza nemrég. De nagyobb hiba volt a védelem megbontása akkor, mikor nem voltunk hátrányban, nem volt támadási kényszer. Bejött Balde és bár nem szeretjük GM-et, de azért Martinnal stabilabb a védelem. Chris pedig jobboldali belső védőként nem találta a helyét és jelentős szerepet játszott a végén bekapott gólban.ocsike83 írta: ↑2025.10.02. 08:43:16- Szerintem Flick elcserélte magát. Nem tudom mi volt pl a cél Bernallal egy ilyen meccsen? Akkor inkább Chris VKP-nak, Araujo hátra, behúzódni sünbe, aztán megvan az 1-1. Hova rohantuk megint a 90. percben? Kb. 5 játékosunk volt fent az ellenfél 16-osánál. Meg is kaptuk belőle a gólt. Kicsit Inter deja vu....
De ahogy a többség írta. Tanuljunk belőle, van mit. Májusban kell TOP szinten lenni.
Egyetértek.csababarca írta: ↑2025.10.02. 08:08:16Nem volt ez rossz, sajnos ennyivel jelenleg még így is jobb a PSG.
Adott a feladat, tavaszra feljavulni.
Az, hogy néhányan pl Olmo leveri a lécet, nem újdonság, vagy hogy a védők belehibáznak, az sem, nem a szűk elit egyik védőnk sem, pláne a tegnapi EG-Cubarsi volt nagyon necces.
De nekem ami szemet szűrt, hogy most erőnlétileg is kifingtunk a második félidőre kb, de a 60. perctől abszolút.
Yamal is levegőt nem tudott már venni, pl ilyenkor le kellene hozni (khm, másik topikok ugye) mert így teljesen hasztalan volt, labdába se ért jóformán.
Szóval erőnlétileg nem tudom hogy állunk, de tegnap kipucsult mindenki, nagy a kontraszt ahhoz képest, hogy tavasszal meg mindenkit ledaráltunk erőnlét miatt is. Reméljük ez most az alapozás hatása, és tavaszra ez rendben lesz, akkor nagy gond szerintem nincs, mert játékban-fociban nagyon kevés csapat képviseli azt a minőséget amit mi. Talán csak a PSG meg esetleg a City jobb napjain.
EGy X azért jó lett volna, de így sincs tragédia igazából.
Mondjuk az, hogy a védelmünk a B-támadósorukat nem bírta el, úgy hogy Vitinha is szemmel láthatólag nem volt 100%-os azért bosszantó.
Ezt a világ legjobb csapata bullshitet engedjétek már el, 56. ember érvvel ezzel, amikor tegnap egy B keretes PSG volt a pályán, 80%-os hőfokon.
Őt úgy kezelik, mintha középpályás lenne. Neki pontosan az a dolga, amit tesz. Mint a mEsSi sÉtÁl. Aztán szépen összesétált még egy világbajnoki címet (és még hány BL-győzelmet összesétált volna, ha építettünk volna csapatot köré).
Ok, mindegy hogy nézzük. De eléggé feltűnő volt hogy a letámadásban ugyanazokat a mozgásokat csináltuk meg. Pl csatár kezd a kapus/védő közé első passznál, bal szélső fellép második passzra, ekkor kiteszik a szélső védőnek a sarokhoz. A balhátvéd fellép, kissé szorulnak, egy középpályásuk sprintben jön hátra/jobbra kicsit, neki felpasszolja és a jobbhátvéd sprintben indul is felfelé. Az a középpályás vagy egy rövid passzal a jobb oldali KPs forgatja is ki a felfelé sprintelő jobbhátvédnek akit ekkor már nem ér utol sem az őt letámadó szélső hátvédünk sem senki a KPról. Persze ez a passz sokszor pontatlan és nem lett baj (pl túl hosszú és Garcia keresztet vagy kimegy taccsra), viszont kellően sokszor teljesen kiszolgáltatta a maradék védekezést. Mert sprintben egy Mendes vagy Hakimi az kampó nekünk. Aztán bepassz a tizenhatoson és kb ott is a ziccer.
A többivel egyetértek amúgy nagyon. Bár Koundé szerintem lehet, hogy egyszerűen rossz passzban van. Tavaly is sok izom volt rajta, és sokkal-sokkal jobb volt, mint idén eddig. Oké, extrém robbanékony akkor sem volt, de mellette beton tudott lenni. De Araujo kihagyása nekem is nagyon fura. Elöl is a legveszélyesebbünk (na jó, Garcia felnőtt hozzásansz írta: ↑2025.10.02. 01:39:21Elfogult vagyok Lewa ellen, ez tény, de az is tény, hogy ha kell a gól és be kell valakit küldeni, akkor ebben nagyon kevesek vagyunk. Én sose szerettem Lewát és azt, amit képviselt. De mostanra lehet jönni a szuper statokkal, de 95%ban akkor lő gólt, ha a többiek kihagyhatatlan helyzetbe hozzák.
...
Felőlem Ferran maradhat középen, megbarátkoztam már vele nagyjából, de a posztra cserének nem Lewa kellene. Én lehet Rashforddal próbálkoznék inkább középen házon belül.
Sajnos bennük volt, hogy amit csinálunk, arra van megfelelő válaszuk.
Én tényleg nem értem miért nem lehet így nézni az egészet, reálisan. Már mindenki adná el a fél csapatot, minden rotty, méghogy BL-re hajt a csapat (mert ők mondják...).bence0330 írta: ↑2025.10.01. 23:00:49A világ két legjobb csapata találkozott, mindkettő tele sérültekkel, így se volt rossz meccs, de kicsit lehetett érezni a roncsderbi-hatást néha. Az egyik szorosan legyőzte a másikat, kb ennyi történt, nincs szerintem semmi gond. Fermín, Rapha, Garcia együtt sok volt talán. Pedrire kezdjen el jobban figyelni Flick. Lehet a két jobbik belső védőnkkel nem kaptunk volna ki, de nem biztos, Garcia pl. hatalmasat meccselt, Cuba is csak egyszer hibázott.
A Rashford cserét sem értettem, a második félidőben ő volt az egyedüli veszély, Yamal hamar eltűnt, őt is hamarabb le lehetett volna cserélni, persze ott meg benne van a villanás úgy is. Lewyt ebbe a dinamikába lehet, hogy full felesleges volt behozni, még jobban elvesztettük úgy az irányítást, ez nem neki való meccs volt.
Volt egy kiváló félidőnk, meg nekik is volt egy. Az övék kicsit jobb volt. Ennél többet nem vonnék le ebből a meccsből, kár, hogy ilyen körülmények közt kellett lejátszani.
Olmó tragédia volt ma is, így Fermín nagyon-nagyon hiányzik.Vagy Rapha, ő is lehetne 10-es. Lehet jelenleg Dróval előrébb lennénk.