ElBartimaeus írta: ↑2024.12.07. 21:50:46
Persze, hogy kapott ennyi jatekost Xavi, mert amugy 3 jatekos kivetelevel az egesz keretet le kellett cserelnie (amit meg is tett es lefektetett egy alapot egy mukodo csapattal). Valaki linkelte, hogy alatta volt a legnagyobb difi negativ iranyba, hogy mennyit koltottunk jatekosvetelre (+) es eladasra (-). Mas szoval pusztanba penzraforditasokat nezve alatta folyamatosan gyengult a keret, ami Flicknel mar pozitiv volt.
Olvashatva a forumot - mivelhogy a meccset nem lattam - az jott le, hogy mind a 3 kozeppalyasunk rosszul jatszott, de meg a vedoink is. Ez szisztematikus hibanak tunik ezek alapjan, hirtelen nem romlik el 5-6 jatekos egyszerre.
Én voltam.
Az Koemannal volt. Őt senki sem sajnálta, bezzeg Xavi...
Nála kezdték lecserélni a keretet, eladták alóla mindenkit, aztán nyilatkozhatta, hogy Luuk De Jong fejjel jobb, mint Neymar.
Xavi egy ilyen helyzetben, ahol nem tudunk fiatalokat sem regisztrálni, kapott
200 millióért játékosokat (+40 millió változó)+100+ milliós értékben játékosokat ingyen, és egy Mourinho stílusban, 1-0-ra behúztuk a bajnokságot.
Majd megint kapott 100+ milliós értékben játékosokat, és tavaly nyeltük a 4-5 bekapott gólokat.
Ezért volt nagyobb az elvárásom.
Flick kapott egy Olmot, és felhoztak játékosokat. Tavalyról nincs Stegen, Araujo, Christensen, Cancelo, Gündogan, Felix
Cserében van egy Olmo
És Casado Romeu helyett.
Ott a 2 keret a kommentemben. Fatit még csak fél játékosnak sem mondanám, mert nem tud egy meccset lejátszani. Most megy De Jong kritizálása, tavaly a top 5-ben volt, az egyik legjobb játékosunk, bár a statisztikák-at sem fogadja el mindenki. Idén ha felhoznál egy B-s játékost, mondjuk Prim-et, előrébb lennénk, mert közelében nincs a 100%-os formájának. Gavi legalább novemberig teljes értékű volt tavaly, most csak keresi magát. Ezért írtam rájuk fél játékost.
Utóljára mentem szerintem ebbe bele, és az FFP helyzetbe is, mert ha nem lehet, akarja látni valaki, akkor nem is fogja, így csak elbeszélünk egymás mellett.
Szerk: csak a bajnoki versenfutás szempontjából, és nem az FFP, gazdasági helyzet ...méregetés stb., mert feljön, hogy a Realnak is gyenge a kerete.
Reál 2 év alatt 150 millióért erősítette a keretét (szaldó) és "ingyen" érkezett Mbappe (100-150 milliós aláírási pénzről írtak) Joselut bele sem veszem, mert távozott.
Érkezett 2 év alatt Bellingham, Fran Garcia, Güler, Mbappe, Endrick.
Nálunk 5 év alatt volt 20-30 millió a szaldó, és a változók, valamint az aláírási pénzek, amiről semmilyen hírt nem olvastam, ha volt, mert kiemelt fizetést kaptak.
Nálunk a tavalyi érkezők távoztak, és Olmo jött + a B-sek.
Ismétlem, nem a gazdálkodás szempontjából írom, mert a Real Madrid gazdálkodása elismerésre méltó.