Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.04.07. 12:47:19

Meg amúgy is nehezebben fognak pirosat vagy tizenegyest adni. Ez látható volt az odavágón is. Sok kiállitást meg 11-est kaptunk (most nem érdekes, hogy jogosan vagy jogtalanul, de azért szerintem nagyrészt jogosat) és ez kihatással lesz majd a játékvezetésre.

Hozzáteszem, remélem nem ezen fog múlni, és játékkal verjük meg őket. De az is igaz, hogy az Atletico stilusából eredően, nem a játékon lesz a hangsúly.
mess2009
Director del Fútbol

2014.04.07. 12:31:57

Nem is kell sok minden csak egy harcos Messi aki belövi a helyzeteit és Iniesta aki varázsol egy kicsit....
PCsabi
aka Game90

2014.04.07. 12:21:56

Alcantara írta:Howard Webb vezeti a szerdai meccset.
Atletico helyében gyorsan kinevezném Ferguson-t edzőnek.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
visca el barca
Presidente del Barça

2014.04.07. 12:13:12

Alcantara írta:Howard Webb vezeti a szerdai meccset.

Én nem örülök túlságosan Webbnek.
Az ő felfogása inkább az Atletico stílusának fog kedvezni.
hehe, pont most olvastam én is, biztos h jobban fogja hagyni a hentelést mint egy német vagy egy olasz bíró.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2014.04.07. 12:08:28

Howard Webb vezeti a szerdai meccset.

Én nem örülök túlságosan Webbnek.
Az ő felfogása inkább az Atletico stílusának fog kedvezni.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2014.04.06. 12:28:19

Fel kell készülnünk arra, hogy a bekkelések bekkelésének a négyzetét fogja majd bemutatni majd az Atletico.

Az elejétől fogva koncentrálni kell, különben benyalunk rögtön az elején egy gólt. Nagyon fontos lenne, hogy mi lőjjük az elsőt, és azt minél előbb! Nagyon kevés gólt kapnak a matracosok, nekünk pedig 2-t kell lőni szinte biztos. Attól függ mennyire sikerül megúszni a kontrákat, pontrúgásokat és a védelmünk cirkuszi mutatványait. Pinto labdázgatásairól nem is beszélve.
Az 5. egymás elleni meccsen meg kéne már törni őket. Az a bajnokság szempontjából is kulcs lenne.
Lionel85
Llegenda del Barça

2014.04.04. 06:11:55

Fura volt látni az első félidőben a felívelt labdákat. Pont nem égimeszelők a játékosaink, de mégis sokat erőltették. A második 45-ben már volt egy kis foci is, bár Diego gólja megfogta a csapatot. Utána meg szinte egykapuztak. Nehéz lesz a visszavágó, de szerintem meglesz.
Kép
Kép
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.04.03. 17:43:19

Diego Costa "I'll be fit" for 2nd leg.

Mivel nincs szakadása, ezért lehetséges hogy felépül a visszavágóra.
Kép
Kép
Kép
Leon
Director del Fútbol

2014.04.02. 18:46:45

Diego Costa előreláthatólag 10 napot kénytelen kihagyni a tegnapi sérülése miatt.Így nem lesz ott sem a Villareal sem a Barcelona ellen.
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Alcantara
Director del Fútbol

2014.04.02. 16:55:10

Elolvastam ma a Wikipédia mit ír Diego Simeone-ról.

Többek között: "Játékosként néha félelmet keltő alak volt a pályán, az argentin sajtó gyakran úgy jellemezte, az az ember, mint aki kést hord a fogai között"!

Ezt úgy látom tökéletesen sikerült átadnia a játékosainak. Iszonyat kemények, durvák, felváltva rugdossák a játékosainkat, ügyelve arra, mindig más legyen a végrehajtó.

Az első meccs alapján bebizonyosodott, hogy a bíró nem fog belenyúlni egyik meccsbe sem, legyen bármilyen belépő.

Bízom ugyan, mint szurkoló a továbbjutásban, de ez ellen a játékstílus ellen nem tudom, hogyan fogunk továbbjutni. Talán egyéni villanások dönthetnek, mert nálunk sok kivételes képességű játékos van, más esélyt nem nagyon látok ez ellen a "hentes taktika" ellen.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2014.04.02. 15:39:05

Nem értem miért bántják sokan Pintot. Lehet, hogy a hülye TV kommentátorok hatása. Semmi baj nincs vele, csak meg ne sérüljön. Most, hogy nincs Valdes, egyszerre de jó kapus lett, pedig mennyit szidták itt ezeken az oldalakon is. Neki talán nem voltak ellenfélhez kipasszolt labdái, vagy óriási potyái? A tegnapi gólt meg nehogy már valaki is kivédje! Talán a Bayern kapusa, mert abba minden beleakad.
kristop
Entrenador del Barça

2014.04.02. 13:39:05

herlius tökéletesen leírta amit én is gondolok. pont ezért félnék, ha ilyen hummels féle arcokat akarnánk hozni piqué mellé. fejpárbajban lehet felveszi a versenyt mondjuk a real támadókkal, de mi van ha leakarják futni, mit csinál? lelövi őket?
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2014.04.02. 12:33:27

culinho írta:Bartra nagyon jól szállt be, pl. Diego Costát simán szerelte egy az egyben. Itt van élete lehetősége, hogy mindenkit meggyőzzön a kezdőben a helye. Ha összejön neki, akkor jövőre Pique párja lehet és nem elé, hanem mögéjük kéne erősítés. Maschesrano pedig feljebb léphet eggyel, ha Songot eladjuk.
Szálljunk már le erről a "Mascherano feljebb léphet" témáról. Vegyétek már észre, hogy a Barca VK szerepköre nem egyenlő egy átlagos VK szerepkörrel. A csapat játékrendszeréből adódóan nálunk a hagyományos értelemben vett VK-ok a védelem közepén kapnak helyet, mert az agyig feltolt védelmi vonalban pontosan azok a tulajdonságok kell érvényesüljenek, amik egy hagyományos szerkezetben a VK funkciója lenne: becsúszó szerelések, ütközések, gyors reagásál, taktikai faultok jó kivitelezése. Itt nem kell kétpercenként fejpárbajt nyerni a csatárok ellen, hiszen a legtöbb esetben amúgyis gyors, lapos kontrákkal próbálnak megbontani minket. Ez ellen viszont még mindig Masch az egyik legjobb alternatíva. Ennek persze megvan a hátránya a rögzített játékhelyzeteknél, de ezt a kompromisszumot néha fel kell vállalni. A klasszikus középső védők statikus, fizikális fölénye nálunk nem sokat érne. Valószínűleg kevesebb gólt kapnánk rögzített szitukból, de lényegesen többet kontrákból.
hank1ee
Director del Fútbol

2014.04.02. 12:09:36

Szerintem kicsit későn kaptunk észbe és mentünk neki úgy igazán az Atletinek tegnap este, ezért lett döntetlen az eredmény, különben gólokat lőhettünk volna. Nem volt panasz részemről a játékra, de a kapott gólunkig eléggé biztonsági focit játszottunk, hogy sikerüljön kivédekezni a veszélyes helyzeteket, ezzel a távoli Diego-bombával nem számoltunk. Nehéz dolgunk lesz Madridban, de ha sikerül azt a játékot hozni, amit az utolsó fél órában, nem lehet gond, továbbmehetünk.

A játékosokról annyit, hogy Iniesta káprázatos volt, Bartra nagyon pozitív, Busquets igen jól szűrt, Neymar pedig bátor volt. Másfelől Messi kicsit eltűnt a mezőnyben, Fábregas nem játszott jól, alibi szintet hozott, Pinto pedig még mindig hajmeresztő, ha a környékén van a labda, mentségére szólva vannak nagy bravúrjai, kiváló reflexmozdulatai.

Diego Costa esetleges harcképtelensége jól jöhet jövőhéten, bár korántsem annyira meghatározó. Ha a "sima" Diego játszik a helyén, talán a középpályát jobban is dominálhatják, veszélyesebbek lehetnek, remek játékos, bár nem arra a karrierre volt érdemes szvsz, amit eddig befutott.

Szó mi szó, muszáj nekik menni jövőhéten, de csak ésszel, koncentráltan, nagy szívvel, ahogy az utolsó félórában most tettük. Akkor nem lehet baj. VISCA!!!
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Boixos
Llegenda del Barça

2014.04.02. 11:22:22

hát... nem tudom. eddig az ilyen bekkelős brigádok ellen nem annyira tudtunk tovább menni, lásd inter, cselzi... ráadásul azokon a régebbi meccseken össze sem rúdosták a brigádot, mint ezek a tegnapi gyökerek, akiket rendesen megtanított a paraszt edzőjük a lényegre.
úgyhogy csodára lesz szükségünk madridban. remélem összejön.
PUYOL-XAVI-INIESTA
culinho
Capitá del Barça

2014.04.02. 11:21:16

Bartra nagyon jól szállt be, pl. Diego Costát simán szerelte egy az egyben. Itt van élete lehetősége, hogy mindenkit meggyőzzön a kezdőben a helye. Ha összejön neki, akkor jövőre Pique párja lehet és nem elé, hanem mögéjük kéne erősítés. Maschesrano pedig feljebb léphet eggyel, ha Songot eladjuk.

A meccsi bizonyította, hogy Pintonak nincs helye ebben a csapatban, csereként se, két kapust kell venni. Szép volt Diego lövése, de kapus a rövidre ilyen távolságból nem kaphatna gólt. Benne volt és benne lett volna Villa góljában is. Nyílván meccshiányos, de állandó életveszélyt jelent hátul és elég egy okosan kidobott/rugott labdája, amiből gólt kapunk és oda lehet az adott kupa.

Iniesta félelmetesen jó volt, rég láttam ilyennek. A támadójáték részben a gólunktól, részben Alexis becserélésétől javult fel: Neymar visszakerült a bal szélre, ahol igazán tud. Ez a 4 középpályás játék jó volt a City ellen, de szerintem lassú és kapura veszélytelen, jobb ennél a 3 támadós változat.

Egy szűk 1 gólos idegenbeli győzelemre látok esetleg esélyt, meg tudják csinálni, de borzalmasan nehéz lesz.
bujna
Barça B

2014.04.02. 10:33:46

Maximális tisztelet a csapatnak! Nagyon motiváltan játszottak. A baj, hogy az AtMadrid betolta a buszt a saját kapuja elé. Pinto labdaérintéseinél meg egyszerűen kivert a víz. Ilyen szintű csapatnál, hogy nem lehet egy értelmes második számú kapus? A Real Madridnál Casillas ül a cserepadon nálunk meg Pinto és Oier. Úgy gondolom, hogy Pintón elúszhat minden, viszont ha tud hozni egy jó közepes formát akkor idegenben meg lehet fogni az Atletit. Egy gólt bedarál a Barca a tegnapi mentalitásukkal, utána kinyílik az Atleti védelme és onnantól lehet játszani a Barcának a saját játékát. Meglesz a továbbjutás! Ha nyílt sisakos foci lesz a lőtt Barca gól után, akkor bebizonyította a csapat, hogy a Reált is képes volt idegenben legyőzni, így nyerni fognak a matracosok ellen is.
Kash
Entrenador del Barça

2014.04.02. 10:22:42

Azért elég siralmas volt azt látni, hogy a végére sikeredett nagy "feltámadás" előtt (Amikor annyira nyomatták a játékot, hogy az Atlético játékosai csak pislogtak) csak Iniestát érdekelte a dolog, mert hogy rajta kivül kevesen játszottak olyan lendülettel és akarással (Még ha nem is jött neki össze minden) az biztos. Hát igen, a szurkolók nem szurkolása engem is idegesített kicsit, még azt sem bántam volna, ha Real szurkolók lepik el a Camp nou-t, akkor legalább van hangulat. :mrgreen: VIszont egy másik szemszögből nézve, én sem tettem volna másképp, mikor a Barca játszik egy fontos meccsen, mindig csendben vagyok rágöm a körmöm és idegeskedek, amikor persze rúgnak egy gólt, olyan hangosan felkiáltok, hogy még a süket szomszédnéni is meghalja.
A meccs nem tartalmaazott túl sok pozitív momentumot (A gólon kivül mondjuk semmit), és félek, hogy ráfázunk a visszavágón.
Kép
pep71
Entrenador del Barça

2014.04.02. 09:45:06

eimenis1212 írta:egy kicsit off, de mégsem.
Engem irritál ahogy a barca szurkolók viselkedenek a stadionban. 5 éve olyan csapatot láthatnak amire álmukban nem mertek gondolni. Erre kimennek a meccsre és végigülik szurkolás nélkül. Már ez önmagában döbbenetes, hogy mennyire nem értékelik a csapatot. Egy ilyen csapatnak nem ez járna.. De oké ez még csak hagyján, lehet mondani ilyen a temperamentumuk, sok a túrista stb. De pl. ahogy megtalálnak játékosokat ( Fabregast idén nem egyszer fütyülték ki - tegnap is, Dani Alves kóstolgatják folyamatosan stb.). Pl. Fabregas mivel szolgált rá idén a kifütyülésre? Egyébként, oké, lehet nem szeretni játékosokat, kívánni, hogy menjenek el, de azért azt a keretben egy játékos sem érdemli meg, hogy kifütyüljék... Szval összefoglalva hálátlan és szr publikum a stadionba látogató közönségünk ( és itt most nem egyesekről beszélek, hanem mint szurkolótáborról)
Teljesen egyetértek. Fabregast tegnap is kifütyülték, pedig idén nagyon jó teljesítményt hozott le eddig...
eimenis1212
Jugador d'estrella

2014.04.02. 09:32:11

egy kicsit off, de mégsem.
Engem irritál ahogy a barca szurkolók viselkedenek a stadionban. 5 éve olyan csapatot láthatnak amire álmukban nem mertek gondolni. Erre kimennek a meccsre és végigülik szurkolás nélkül. Már ez önmagában döbbenetes, hogy mennyire nem értékelik a csapatot. Egy ilyen csapatnak nem ez járna.. De oké ez még csak hagyján, lehet mondani ilyen a temperamentumuk, sok a túrista stb. De pl. ahogy megtalálnak játékosokat ( Fabregast idén nem egyszer fütyülték ki - tegnap is, Dani Alves kóstolgatják folyamatosan stb.). Pl. Fabregas mivel szolgált rá idén a kifütyülésre? Egyébként, oké, lehet nem szeretni játékosokat, kívánni, hogy menjenek el, de azért azt a keretben egy játékos sem érdemli meg, hogy kifütyüljék... Szval összefoglalva hálátlan és szr publikum a stadionba látogató közönségünk ( és itt most nem egyesekről beszélek, hanem mint szurkolótáborról)
barca2010
Jugador d'estrella

2014.04.02. 09:13:21

mess2009 írta:Valdés után Piqué is kiesett! ez azért mondjuk ki egy amúgy is gyenge csapatrész esetében tragikus.
nem zárom ki, hogy most fogja a Barca megfizetni annak az éves bénaságnak az árát, hogy nem voltak képesek rendbe tenni a védelmet.(télen) ebben sajnos döntő szerepe van Martínónak is aki már Pulyol megítélésében is tévedett azután pedig nem volt elég agilis a haladéktalan pótlásában sem. azért is tartom ezt bizonyos fokig felelőtlennek, mert egy stabil védelem összehozása sokkal egyszerűbb és olcsóbb -szerintem- mint nemzetközi szintű támadókat venni és beépíteni.
ezt tartom én a tegnapi meccs legnagyobb figyelmeztető jelének, remélem ezúttal eljut a döntéshozók agyáig is.( már ha én jól látom?!)
a másik: amit a meccs után azonnal leírtam, ez a körbepasszolgatós, megtört lendületű támadójáték szerintem NEM ELÉG, vagy : TÚL EGYSÍKÚ, több kellene a lendületes ,racionálisabb gólratörőbb játékból. az a baj (tudom) hogy ez az állítás könnyen cáfolható az istenített barcastílusra hivatkozással. vagy azzal, hogy alkalmasint mégis ez az eredményes.(mondjuk ha Messi bekotor tegnap egyet, ugye nehéz lenne ezzel előhozakodni!) akkkor miért hozakodok elő én(azért gondolom nem vagyok egyedül) ezzel? mert olyan sokszor kapjuk meg ugyanígy ugyanezt!!
a két dolog ha jól megnézzük még ráadásul össze is függ. egy stabilabb védelemre jobban ki lehetne csalogatni a betömörült védelmet, akkor pedig több a lehetőség a lendületes támadásra.
mindezt arra az esetre gondoltam, ha (mint éppen tegnap) Messi nem intézi el a dolgot egyedül.
Ezt az Atleticót meg még nagyon sok csapatot az életbe ki nem csalsz onnan!!! Lehet mondani, hogy most már sok csapat felveszi a versenyt a Barcával, ez így van, de csak két csapat merte felvenni játékkal. Az egyik a tavalyi Bayern aki le is gázolt minket, a másik a Real, na nekik eddig még nem nagyon sikerült.
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva, de ha nyertek, a nevetek ÖRÖKRE fent marad.” Josep Guardiola (2009)

"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello

BARCA FOREVER!!!
soadroli
Llegenda del Barça

2014.04.02. 09:01:04

Busquets lesz akkor a középhátvéd, az helyén meg Song. Vagy fordítva.
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2014.04.02. 08:45:00

Valdés után Piqué is kiesett! ez azért mondjuk ki egy amúgy is gyenge csapatrész esetében tragikus.
nem zárom ki, hogy most fogja a Barca megfizetni annak az éves bénaságnak az árát, hogy nem voltak képesek rendbe tenni a védelmet.(télen) ebben sajnos döntő szerepe van Martínónak is aki már Pulyol megítélésében is tévedett azután pedig nem volt elég agilis a haladéktalan pótlásában sem. azért is tartom ezt bizonyos fokig felelőtlennek, mert egy stabil védelem összehozása sokkal egyszerűbb és olcsóbb -szerintem- mint nemzetközi szintű támadókat venni és beépíteni.
ezt tartom én a tegnapi meccs legnagyobb figyelmeztető jelének, remélem ezúttal eljut a döntéshozók agyáig is.( már ha én jól látom?!)
a másik: amit a meccs után azonnal leírtam, ez a körbepasszolgatós, megtört lendületű támadójáték szerintem NEM ELÉG, vagy : TÚL EGYSÍKÚ, több kellene a lendületes ,racionálisabb gólratörőbb játékból. az a baj (tudom) hogy ez az állítás könnyen cáfolható az istenített barcastílusra hivatkozással. vagy azzal, hogy alkalmasint mégis ez az eredményes.(mondjuk ha Messi bekotor tegnap egyet, ugye nehéz lenne ezzel előhozakodni!) akkkor miért hozakodok elő én(azért gondolom nem vagyok egyedül) ezzel? mert olyan sokszor kapjuk meg ugyanígy ugyanezt!!
a két dolog ha jól megnézzük még ráadásul össze is függ. egy stabilabb védelemre jobban ki lehetne csalogatni a betömörült védelmet, akkor pedig több a lehetőség a lendületes támadásra.
mindezt arra az esetre gondoltam, ha (mint éppen tegnap) Messi nem intézi el a dolgot egyedül.
Léfe
Entrenador del Barça

2014.04.02. 07:02:21

Csak azt tudnám miért csak 0-1 után hajtottunk. Ha végig igy támadunk akkor nyertünk volna.
Fecó
barca2010
Jugador d'estrella

2014.04.02. 06:39:40

Sajnos szépen fogyunk a vége felé, de ez nem lehet kifogás. Reméljük minél előbb felépül wakawaka Úr. Kellemes csalódás volt Bartra teljesítménye. Ha jól belegondolok Piqué mester is szinte a semmiből robbant be a 2009-es, 6 kupás csapatba a szezon ilyen szakaszába, és milyen jól. Valaki tudja esetleg, hogy a sárgák miatt hiányozn fog valaki az atleticóból a visszavágóra? Nem bírózni akarok mert nincs értelme, de a német úr felfogása azért inkább nekik kedvezett. Volt pár olyan belépő amiért még lehett sárgát osztani, de ami a legszembetűnőbb volt számomra, hogy rengeteg szitunál volt rossz helyen, akadályozta a játékot. Egyszer valaki fel is lökte. Ettől függetlenül igaszságosnak érzem a döntetlent. Pokoli nehéz meccs vár ránk, de idén már nyertünk egy élet-halál meccset madridan...!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva, de ha nyertek, a nevetek ÖRÖKRE fent marad.” Josep Guardiola (2009)

"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello

BARCA FOREVER!!!
Válasz küldése