Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
ab1daL
Director del Fútbol

2013.05.22. 18:13:14

barcastuff ‏@barcastuff 2h
AC Milan, Borussia Dortmund, Man City, Juventus or PSG are possible opponents of Barcelona in the group stage of next season's CL. [via md]
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
diagonal
Jugador d'estrella

2013.05.06. 21:17:21

domi1991 írta:Jönne valaki a Barcelona-Valladolid meccsre?Utitársat keresek.Irjatok minnél elöbb.Ha megnyeri a Barca a bajnokságot 1-2 fordulóval elötte szerintetek fognak játszani a "sztárok"?
Bemásolom amit egy másik topikba írtam nemrég hasonló kérdésre:

Szerintem lutri, hogy ki játszik. Három barátom két éve májusban kiment a Barca utolsó bajnokijára a Deportivo ellen. B csapat játszott, 0-0 lett, nem látták sem Messit, sem Iniestát, sem Xavit és elmondásuk szerint kifejezetten rossz meccs volt. Ezzel együtt azért jól érezték magukat mert hogy is lehetne rossz a szentélyben egy meccs akárki is játszik.
De könnyen lehet, hogy most máshogy lesz, vegyes csapat játszik és látsz több kulcsjátékost is.
Akárhogyis legyen és akárki is játsszon én nem hagynám ki, most voltam a PSG ellen, de bármikor mennék megint ha lenne lehetőségem.
bali 15
Director del Fútbol

2013.05.04. 13:00:26

Fabregas, Thiago És akkor ott van még Rafinha is. Minek menjünk tejért, ha van otthon tehén? 1-2 nevet tudnék mondani, de ilyen cserék mellett fölösleges igazolni...
Fabregassal nem tudom, hogy mi lesz jövőre.
De Thiago-t lassan igazán beépíthetnénk már Xavi helyére. Nem pedig akkor amikor vezetünk 3-0-ra és 10 perc van hátra a meccsből...
domi1991
Barça C

2013.05.04. 12:54:06

Jönne valaki a Barcelona-Valladolid meccsre?Utitársat keresek.Irjatok minnél elöbb.Ha megnyeri a Barca a bajnokságot 1-2 fordulóval elötte szerintetek fognak játszani a "sztárok"?
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.05.04. 08:31:48

diagonal írta: Én azt gondolom a középpályával is gondok vannak hosszú évek után bár erről senki nem beszél, de Xavi kimenőfélben van, nem fog működni az Iniesta-Xavi-Messi tengely ami annyi időn át a fölényt biztosította. Ezzel valamit kezdeni kell mert az összes komolyabb BL meccsen látszott idén ez a probléma már, jövőre még jobban ki fog jönni.
Fabregas, Thiago :wink: És akkor ott van még Rafinha is. :wink: Minek menjünk tejért, ha van otthon tehén? 1-2 nevet tudnék mondani, de ilyen cserék mellett fölösleges igazolni...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
diagonal
Jugador d'estrella

2013.05.04. 08:17:50

Clark71 írta:Thiago Silva pillanatnyilag jobb mint Hummels!
De Hummels é lehet a jövő!
De jobb lenne mind a 2 nekünk!
Iscoval nemtom mit találgatnak,Fabregas távoásával lenne rá esély talán,tény jó játékos,fiatal,el tudnám képzelni!
NEYMAR meg egyszerűen kell!!!!!
Meg jó lenne egy 9 es is !!!
Vérfrissités kell!!

Visca BARCA!!!
Tényleg jó lenne mindkettő:-) De jó ha az egyik meglesz. Thiago Silva tartok tőle nagyon sokba kerül, 5 éves szerződést írt alá tudtommal a PSG-vel, az biztos hogy nem két fillér lesz ha abból ki akarjuk vásárolni főleg amilyen szezonja volt ott most.
Neymar valószínű jön, én csak attól félek hogy szokja meg az európai focit, a képességei vitathatatlanok.
Szerintem egy ( jobb esetben kettő ) középső védő, egy támadó aki lehet Neymar és egy kapus érkezhet. Ezekre mindre nagy szükség is lenne.
Én azt gondolom a középpályával is gondok vannak hosszú évek után bár erről senki nem beszél, de Xavi kimenőfélben van, nem fog működni az Iniesta-Xavi-Messi tengely ami annyi időn át a fölényt biztosította. Ezzel valamit kezdeni kell mert az összes komolyabb BL meccsen látszott idén ez a probléma már, jövőre még jobban ki fog jönni.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2013.05.04. 02:39:58

Bob_Marley írta:
Zozzy 5 írta:
miből kell akkor hosszútávú következtetést levonni, ha nem egy 7-0-ás összesítésből? nem rég még a világ legjobbjai voltunk, most meg padlót töröltek velünk. hiába tartalékos kerettel álltunk fel tegnap is, azért a fél spanyol válogatott a pályán volt, az európa - és világbajnokokkal szórakoztak tegnap a németek a Nou Campban !!! nem egyszerűen csak nem sikerült helytállni, hanem kegyetlenül felpofoztak és megaláztak minket.
híve vagyok egyébként legtöbbször a középutas, integrált gondolkodásnak, de most észre kell venni, hogy óriási problémák vannak, nem lehet mellébeszélni. a pep által képviselt, idén titoval fémjelzett korszaknak vége. a baj pedig a keret viszonylagos gyengeségén túl az, hogy tito új korszak létrehozásához nem elég.
ahhoz, hogy valami új és csodálatos létrejöjjön, ahhoz össze kellett omlania az előzőnek, ez megtörtént. viszont észre kell venni, és eltakarítani a romokat, mert ha féltéglából és elrohadt fából építed fel ugyan azt a házat, akkor az [auto_cenzúra] lesz. gyökeres változás kell.

nem vagyok különösebben csalódott a tegnapi miatt, mert fény derült legalább a helyzet súlyosságára, csalódott akkor leszek, ha homokba dugják a fejüket.
Az egész idényből kell következtetést levonni, amit tartok továbbra is, hogy egy sikeres szezon, s a keret pedig nem gyenge s bőven predesztinált arra, hogy jövőre is versenyképes legyen ezért nem is gondolom hogy óriási változásokra lenne szükség.Abban egyet értek, hogy "versenyhelyzetet" kell kialakítani 1 támadó és egy védő elférne a keretben illetve a kapus kérdés megoldása de sem Tito leváltása sem 5-6 új ember érkezése nem reális nálam.
hát oké, én elfogadom a véleményed, te így látod, ezzel szemben szerintem nem mértékadó, hogy a mallorca és zaragazo szintű csapatokat leopatjuk, amivel bajnokságot nyerünk, mert a madrid tőlünk függetlenül a szezon elején teljesen alávágott magának, amúgy meg idén az elején csak játékban, aztán eredményben is égtünk ellenük. a legnagyobb riválistól, akit egyébként a bundesliga 2. számú csapata kivert a BL-ből. attól függetlenül, hogy nyilván nagy elvárásokat támaszt a pep éra, a barcának ezzel a csapatgerinccel akkor is sokkal többre kell hivatottnak lennie (a fél európa - és világbajnok spanyol válogatottból csináltak bohócot a németek), mint 7-0-ás összesítések (jó, lehet máskor nem lett volna ennyi, de a lényeget érted) és ez szerintem titoval nem megvalósítható. ha marad tito, akkor ne legyen igazam.
szerintem nem a keret az első számú probléma, hanem az, hogy nincs a csapat nevéhez méltó karakteres, erős személyiség a padon. nem hibáztatom vilanovát, mert teljesen normális, hogy egy daganatos betegség után nincs mentálisan a toppon, csak ezzel együtt jár az, hogy a csapata sem lesz. és ki tudja, hogy ő mikor lesz képes helyrerakni magát, plusz a játékosait, s az egyáltalán elég-e. és akármennyire mas que un club, erre itt nincs túl sok idő. aztán itt még az esetleges szakmai hiányosságot nem is említettem (pep ifiedzőből világklasszissá válása eléggé ritka eset, lássuk be, nem működhet az mindig, hogy mi edzőket is kinevelünk a világ legnehezebb munkájára), meg a sablont, amiben vitathatatlanul van igazság szerintem, miszerint pep felépített munkájából él. objektíven nézve tito mellett csak a szolidaritás szól, mert erre amit ő elért most nagyon sok más közepes edző is képes lett volna, kérdés, hogy mire van igény.
a keret ugyan az szinte, mint pepnél, az összbenyomás mégis beláthatóan más. ezzel együtt a keretben is változások kellenek, ez nem kétség.
Laza
Capitá del Barça

2013.05.04. 01:04:14

tl írta:Tito valszeg jó edző, de ilyen szinten ez kevés. Szerintem a legnagyobb különbség közte és Pep között az, hogy Pep tudta lelkesíteni, tüzelni a csapatot. Egy meccset sem láttam idén, ahol MINDENT ELSÖPRŐ lendülettel ment volna a Barca. Ez nagyon hiányzik.
Barcelona - Milan 4-0 2013 torrenten fent van szerintem
Kisnagy88
Barça C

2013.05.03. 23:57:51

Sziasztok!
Nem sűrűn szoktam forumozni, de most gondoltam megosztom veletek a véleményem a szezonról....
A legnagyobb hibák 5 pontban
1. A szélsőink lsd Pedro, Sanchez, Tello, Villa gyakorlatilag alibi pozicióban játszanak. Nagyon kevés labdát kapnak, és azzal se kezdenek semmit. Sanchezt és Villát kicsit felmenteném mert ők legalább brusztolnak. Szerintem pedro és tello menjen amíg valaki még pénzt is ad értük
2. A középpályánk lelassult, nincs nagyon háromszögelés, nincs gyors egyérintő és nagyon messze helyezkednek a csatároktól és nincs szinte semmi üresbe mozgás. Xavi padozzon, Cesc-Ini állandó kezdő és akkor Cesc is elkapná a fonalat
3. A védelmünk gyakorlatilag soha nem tud 5 meccset ugyanolyan felállásban játszani. Sztem a Song nem fér be a keretbe. Bartrat meg 1 szezonra kölcsön kéne adni oda ahol végigjátszaná a szezont, mert még rutintalan. Hummels jo megoldás lehet
4.Nincs B tervünk a betömörülő csapatok ellen, fele annyira intenzíven támadunk le az ellenfél térfelén, kevés a labdaszerzés, nincs átlövés, meddő a passzjátékunk
5. Akiket pénzzé tennék: Pedro, Cuenca, Tello, Song, Abidal, ha muszáj akkor még a Villát is. Akik beférnének: Neymar, hummels ( t.silva), 1 kapus, 1 balhátvéd cserének.
Amíg a föld kerek, éljenek a gránátvörös-kékek!!!

http://s3.gladiatus.hu/game/c.php?uid=42742
Clark71
Barça B

2013.05.03. 23:56:22

Thiago Silva pillanatnyilag jobb mint Hummels!
De Hummels é lehet a jövő!
De jobb lenne mind a 2 nekünk!
Iscoval nemtom mit találgatnak,Fabregas távoásával lenne rá esély talán,tény jó játékos,fiatal,el tudnám képzelni!
NEYMAR meg egyszerűen kell!!!!!
Meg jó lenne egy 9 es is !!!
Vérfrissités kell!!

Visca BARCA!!!
XAVI Hernández Fun Club
F.C. Barcelona Forever
tl
Barça B

2013.05.03. 23:46:21

Tito valszeg jó edző, de ilyen szinten ez kevés. Szerintem a legnagyobb különbség közte és Pep között az, hogy Pep tudta lelkesíteni, tüzelni a csapatot. Egy meccset sem láttam idén, ahol MINDENT ELSÖPRŐ lendülettel ment volna a Barca. Ez nagyon hiányzik.
Barcelona UnityIsStrenght
Jugador del Barça

2013.05.03. 23:46:20

Jól beszélitek a dolgokat. De kéne egy edző is, mert Tito ilyen rossz állapotban, nem lehet vezetőedző! Ezt meg kell értenie mindenkinek még Rossel father-nak is. Nem azt mondom, hogy rúgják ki, én nem akarom, hogy kirúgják Titot, de maradjon 2. edző és keressenek olyat aki szívesen viszi tovább a Barca filozófiát vezetőedzőként.
David Luiz-t meg ne is említsétek! Már tavaly le kellett volna igazolni, a Chelsea-be akkora gólt lőtt most Baselnak! Az volt a baj, hogy a Chelsea-nek a 60 millás árcédulája David Luizért kicsit erős volt. Ez még most sem lesz kevesebb. Thiago Silvaval is az volt a gond, hogy a PSG-t nem tudtuk túl licitálni! ÁÁÁh nem lesz ennyi pénzünk, hogy ennyi problémát megoldjunk egyszerre. Egyébként korábban felröppentek olyan hírek, hogy a Madridból biztosan érkezik valaki hozzánk. Cassillas és Ramos akik esélyesek. Ramossal nagyon jól járnánk, egyszerre lenne egy jó belső és szélső védőnk. Szerintem nálunk tudna fegyelmezettebben focizni. EGy kis elemzés:
1. Alexisnek mindenképp menni kell. Indok: gyengén játszott egész szezonban, csak kevés villanásai vannak, ami ennyi lehetőségből már kötelező, hogy sikerüljön. Azonkívül meg a válogatottban is gyengén szerepel.
Cesc, Villa, Pedro ügye komolyabb abba most nem mennék bele, mert későre jár már. Alves is úgy veszem észre, hogy öregszik már.
Egyszerűen az a legnagyobb gond, hogy elkezdtek tornyosulni a megoldatlan problémák amik mellé még jött Tito betegsége is.
A támadó szerkezetet át kell alakítani, meg kell újítani. Oda is új emberek kellenek. A védőkből kevés van és még sok a sérült is. Gyakorlatilag a 11 főből 5 olyan ember van akire állandóan lehet számítani (Piqué, Busquets, Xavi, Iniesta, Messi, + Valdes) és az 5 emberből jó, ha 3-nak van alternatív játékosa. Busquetsnek - Song, Xavinak - Cesc és talán Thiago, Piqué - valamelyik sérült játékosból választhattok egyet :D Masch, Puyol. Leírva Ti is érezhetitek, hogy ez így harmat gyenge. Albat meg azért nem írtam be, mert - mind a mellett, hogy igazi csere embere még neki sincs - én nem játszatnám őt bármilyen fontos meccsen. Tehát egy alacsony védő a sok magas támadóval szemben nem túl jó húzás. Lehet, hogy vannak jó szerelései az oldalvonal mellett és megakadályozza a támadásokat, de az ellenfél szögleteinél semmit sem tud csinálni. Amiből rendszeresen kapunk gólt.
Ja és kb. jó ha a problémák felét, ha leírtam. De igazából csak döntéseket kell meghozniuk és elkezdeni cselekedni. Leírni meg összegezni a problémákat nehezebb, mint elkezdeni dolgozni rajtuk. Tehát arra gondolok, hogy nem megoldhatatlan gond egyik sem... De most 1-2 próba igazolással nem leszünk kint a mély vízből.
Barcelona Unity is Strenght!
Chino
Llegenda del Barça

2013.05.03. 15:44:45

Engem ami legjobban zavart, hogy Xavi és Ini lecserélésével már hangoson bemondtunk, hogy nem kívánunk győzni. Persze láttuk a játékosokon, de én akkor is azt szerettem volna látni, hogy bejön Messi is, akár 4 csatárral is nekik megyünk, nem azt hogy feltesszük a kezünket. Nyílván mindenki tudta, hogy a továbbjutást 10 perc után feladjuk, de a szurkolóknak is tartoztak volna annyival, hogy megpróbáljunk gólt/gólokat szerezni, Erre maradt kb. 3-4 játékosunk fent az alapkezdőből, ezzel pedig egy nagyobb zakó lehetőségét is bevállaltuk. Nekem mindenesetre nem mindegy, hogy mondjuk 1:2-őt vagy 0:3-at játszunk a Campban.
Forca Barca!!!!
splinter
Jugador del Barça

2013.05.03. 09:29:30

Clark71 írta:
Laza írta:oké a bayern jó csapat,jól játszottak...gratula nekik tnyleg..
és nem kifogás de tényleg.. ilyen játékkal bárk ellen kiestünk volna...
a PSG is éppen nem ejtett ki és egy gyenge Bilbao-t sem tudtunk elverni...
ugyan ilyen játékkal ha nem rosszabbal áltunk ki egy remek formában lévő Bayern ellen...
Én annyak örülök,hogy nem a Reallal sorsoltak össze minket mert tőlük is kaptunk volna ennyit szerintem vagy majdnem ennyit...

sajnos valóban vérfrissítés kell. ezzel nem azt mondom hogy,igazoljuk le őt meg őt...oldjuk meg házon belül akkor de valami legyen...
Teljes mértékben egyetértek,de ez házon belül nem megoldható!
Sajnos zsebbe kell nyúlni,ráadásul jó mélyen!!
Rossel bácsi 100-130 millát elővehet!!!
Kapus 30m
2védő 50-60m
Neymar 50m
...
A Pedro-Villa-Sanchez Trioból csak összejön röpke 60-70 milla nem?
Viszont ha jól tudom, Hummels-ért épp a Bayernnel kell majd licitálnunk..
Alterként azért egy David Luiz vagy épp a Barcába vágyó T.Silva is megérné a Hummelsre szánt összeget.
Vakmacska
Llegenda del Barça

2013.05.03. 08:42:15

Szerintem is 3, max 4 ember eljövetele kellene.
Titot pedig azért kéne leváltani, mert képtelen érdemben hozzányúlni a csapathoz. Kérdés, hogy egyáltalán akar(t)-e idén. De az, hogy meg sem próbálta... mert azt nem hiszem, hogy úgy álltak fel, hogy: "gyerekek, idén meg van a bajnokság, jövőre jöhet a többi, majd akkor építünk rendes csapatot, mert jönnek majd az újak."
Versenyhelyzet pedig lehetett volna, de nem alakult ki. Montoya csak akkor játszott, ha Alves nem tudott valamiért. Pedro is a fontos meccseken kezdő volt, Villa pedig, aki sokkal gólratörőbb, alig kapott lehetőséget.
Abidalt nem küledeném el, mert szerintem még van benne annyi potenciál, hogy segítse a csapatot. A csapat rotálását nem csak úgy kellene nézni, hogy ki a fáradt, hanem az ellenfélhez alkalmazkodva is.

Ha Bartrának azért kellett játszania, hogy legyen tapasztalata, akkor Montoya miért nem játszhatott? Könnyen lehet, hogy megy a levesbe?
Szóval most már mi is kezdjük eladásra termelni a tehetségeket, vagy mi?
Cuenca is el lett küldve, pedig benne volt potenciál. Remélem visszajön.
Fiatalok, akiket be lehetne építeni: Montoya, Tello (ő is mostanában mellőzött), Thiago (ő azért kap szerepet, és egyre jobb), Bartra, Sergi Roberto is jöhetne. Puyol egészen biztos, hogy többet már nem fog játszani. Xavit is egyre többet kéne padoztatni, ő előrejátékot nagyon meglassítja már. Lehet, hogy 98%-os a passzmutatója, de az a baj, hogy előre már nem nagyon ad labdákat. Ha pedig felállunk újra két csatárral Messi előtt, Akkor kell ide legalább három csatár a rotáláshoz.

Jó lett volna, ha legalább a bajnokság meg lett volna, mert akkor tényleg a nagyok, a fáradt játékosok most már pihenhetnének.
Xavi végigpanaszkodta az idényt a krónikus lábfájásával. Egyszer le is nyilatkozta, hogy a dokik sem tudnak vele mit kezdeni (ha jól emlékszem még Pep idejében). Folyton fáj az achillese.
Kapus kell, KH kell, és kell előre is valaki.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.05.03. 07:55:18

Zozzy 5 írta:
miből kell akkor hosszútávú következtetést levonni, ha nem egy 7-0-ás összesítésből? nem rég még a világ legjobbjai voltunk, most meg padlót töröltek velünk. hiába tartalékos kerettel álltunk fel tegnap is, azért a fél spanyol válogatott a pályán volt, az európa - és világbajnokokkal szórakoztak tegnap a németek a Nou Campban !!! nem egyszerűen csak nem sikerült helytállni, hanem kegyetlenül felpofoztak és megaláztak minket.
híve vagyok egyébként legtöbbször a középutas, integrált gondolkodásnak, de most észre kell venni, hogy óriási problémák vannak, nem lehet mellébeszélni. a pep által képviselt, idén titoval fémjelzett korszaknak vége. a baj pedig a keret viszonylagos gyengeségén túl az, hogy tito új korszak létrehozásához nem elég.
ahhoz, hogy valami új és csodálatos létrejöjjön, ahhoz össze kellett omlania az előzőnek, ez megtörtént. viszont észre kell venni, és eltakarítani a romokat, mert ha féltéglából és elrohadt fából építed fel ugyan azt a házat, akkor az [auto_cenzúra] lesz. gyökeres változás kell.

nem vagyok különösebben csalódott a tegnapi miatt, mert fény derült legalább a helyzet súlyosságára, csalódott akkor leszek, ha homokba dugják a fejüket.
Az egész idényből kell következtetést levonni, amit tartok továbbra is, hogy egy sikeres szezon, s a keret pedig nem gyenge s bőven predesztinált arra, hogy jövőre is versenyképes legyen ezért nem is gondolom hogy óriási változásokra lenne szükség.Abban egyet értek, hogy "versenyhelyzetet" kell kialakítani 1 támadó és egy védő elférne a keretben illetve a kapus kérdés megoldása de sem Tito leváltása sem 5-6 új ember érkezése nem reális nálam.
Kép
Kép
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2013.05.03. 07:50:54

Castiel írta:Srácok, sajns nem láttam a vv-ót, mert melóztam(hetelek), és a szállásunkon nem volt semmi modern (média)technológia! Hazaérek, és WTF :!: :?: 7-0 :!: al kiestünk? 1 gólt nem tudunk összehozni? Valaki egy rövid összefoglalást írhatna, hogy mi volt, mert azt hiszem jó alaposan elcseszerintettük a párharcot! 0-3 a Campban? Ennyivel erősebb A München?
Vagy mi voltunk feletébb mód gyengék? Fejben? ????
Ha ez így van, akkor a csapat fejeseinek le kell vonni a konzekvenciát, és céltudatos irányú döntéseket kell hozni. Mert valóban gondokodtatóba ejt: Hova tünt 1 év alatt a messze földön híres védekezésünk? Nem csak a hátsó 4esre gondolok, hanem magára a csapatvédekezésre.
Bocs az elején az offért, ill. a hibákért ha van a kommentben, tegnap szülinapot ünnepeltün, és kissé leharcolt vagyok!
Keep calm & love Barca!
Lefociztak minket, Messi cserék közé nevezésével gyakorlatilag feladtuk a párharcot, bár szerintem már a müncheni kezdősípszónál. Pár helyzetecskénk volt, de gyakorlatilag esélyünk sem volt, már hogy a gólszerzésre, komolyabb lehetőségre nem is emlékszem, igaz, söröztem. Az első pillanattól látszott, h nem hisznek a továbbjutásban, nem is akarnak szenvedni, küzdeni, hajtani, szerintem undorító volt, azóta ott verném a pénztár üvegét, h adják vissza a pénzem. Nagyon kíváncsi lennék, h milyen lelkesítő szöveget nyomott le Tito a meccs előtt, van egy olyan elképzelésem, h annyira volt vehemens, mint a meccs közben, az oldalvonal mellett.

A Bayern taktikusan, sok labdatartással lassította a játékost, amikor lehetősége volt egy-egy kontrára, odacsapott, megaláztak minket. Szánalmas volt a vergődésünk, én égtem helyettük, de remélem ők is. Nálunk Pique játszott jól, az öngólja ellenére, ahogy szerintem Münchenben is ő nyújtott értékelhető teljesítményt. Messi nélkül komoly csapat ellen esélyünk sincs, szerdán vele sem lett volna, ezt általánosságban írom. Ilyen könnyű dolga még senkinek sem volt elődöntőben, az biztos, alig várták a meccs végét, örüljünk, h nem a Realt kaput, most hallgathatnánk a fricskát.

Ennyivel erősebb a Bayern, ennyire gyengék vagyunk, fejben főként. Eltűnt az a magabiztosság, elegancia, könnyedség, mint amikor tudtuk a BL döntőn a pályára lépéskor, h ki fog nyerni, vagy amikor Madridban nyertünk. Ez Pep-pel együtt távozott a csapattól. Ezt az ellenfél is, de még én is érzem a TV-n keresztül. Ha pedig egyik fél érzi, h erősebb, akkor az nyerni is fog. A 3 csapat közül bármelyik elvert volna minket.

Messze földön híres védekezésünk sosem volt, csak sokat volt nálunk a labda, gyorsan és jól zártunk elől és középpályán, azonnal és tudatosan támadtuk a labdást és lelestük a passzsávokat, 11 ember védekeztünk, lelkesen, erősen, gyorsan visszatámadtunk labdavesztésnél. Nagyszerűen tömörültünk és kényszerítettük az ellenfelet, h merre passzoljon, irdatlan sokat futottunk, nem engedtük a kontra lehetőségét, csírájában elfojtottuk, azonnal feltoltuk a védekezést, Eto, Messi megkezdte és tak-tak-tak, sorba jöttek a többiek a vonalban. De jó volt nézni.

Két-három év távlatában érdekes lesz majd arról beszélgetni, h Pep milyen edző is valójában. A Dortmundnak szurkolok, h maradjon valami neki jövőre, persze ne a mi kárunkra nyerjék. De ahogy elnézem a Bayernt, jövőre is ott lesznek, hozzátéve Pep maximalizmusát. Röhögve nyerik jövőre is a Bundesligát.
Castiel
Capitá del Barça

2013.05.03. 06:26:29

Srácok, sajns nem láttam a vv-ót, mert melóztam(hetelek), és a szállásunkon nem volt semmi modern (média)technológia! Hazaérek, és WTF :!: :?: 7-0 :!: al kiestünk? 1 gólt nem tudunk összehozni? Valaki egy rövid összefoglalást írhatna, hogy mi volt, mert azt hiszem jó alaposan elcseszerintettük a párharcot! 0-3 a Campban? Ennyivel erősebb A München?
Vagy mi voltunk feletébb mód gyengék? Fejben? ????
Ha ez így van, akkor a csapat fejeseinek le kell vonni a konzekvenciát, és céltudatos irányú döntéseket kell hozni. Mert valóban gondokodtatóba ejt: Hova tünt 1 év alatt a messze földön híres védekezésünk? Nem csak a hátsó 4esre gondolok, hanem magára a csapatvédekezésre.
Bocs az elején az offért, ill. a hibákért ha van a kommentben, tegnap szülinapot ünnepeltün, és kissé leharcolt vagyok!
Keep calm & love Barca!
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
Vakmacska
Llegenda del Barça

2013.05.02. 20:38:39

Most felraktak egy vidit régi gólokról.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... YowSOUYM80
Érdekes: a 30 évvel ezelőtti gólokból is válogattak.
Majd mindegyik olyan, mint a Pep-érában.
Védők mögé beemelés, kontra, és mindenki fut.
Jah, és képesek voltak akár 20-25 méterről is bombákat küldeni a kapura.
Mégegyszer végignéztem: a legtöbb gól távoli lövés. nem sz@roztak: ha helyzet volt, azonnal lőttek. most meg a tiki-taka túlspilázva: a gólvonalon is képesek még egyet passzolni.

Egyet még: ezek a fiúk már nem élvezik a focit.
Lionel85 írta:Ugye Pep még idejövetelekor azt mondta, a csapat kikaphat, mert lehet úgy is kikapni, hogy küzd, hajt a csapat. De azt nem fogadja el, ha nem is küzd a csapat és úgy kap ki. Titóval ez a csapat nem először teszi meg a saját szurkolóival. A saját közönségét köpi szembe, mondván nincs Messi, akkor nem is nyerhetünk. Sajnos így van. Mentálisan már arra van beállva a csapat, ha van Messi akkor az nagyon jó nekünk, majd ő lehozza a meccset. Ha nincs a csapatban, akkor jön a húbazzeg és mindenki tanácstalanul lötyög a pályán.
Visca el Barça!
Hát igen... erre gondoltam én is.
Szemen köptek minket. Főleg a nyilatkozataik után.
A szurkolók kitettek magukért, kiálltak mindig mellettük (tegnap is 3-0 után énekelték a himnuszt). és ez a hála.
Attól tartok, hogy ha jönnek a fiatalok, el lesznek rontva ők is.
Lionel85
Llegenda del Barça

2013.05.02. 20:27:27

Ugye Pep még idejövetelekor azt mondta, a csapat kikaphat, mert lehet úgy is kikapni, hogy küzd, hajt a csapat. De azt nem fogadja el, ha nem is küzd a csapat és úgy kap ki. Titóval ez a csapat nem először teszi meg a saját szurkolóival. A saját közönségét köpi szembe, mondván nincs Messi, akkor nem is nyerhetünk. Sajnos így van. Mentálisan már arra van beállva a csapat, ha van Messi akkor az nagyon jó nekünk, majd ő lehozza a meccset. Ha nincs a csapatban, akkor jön a húbazzeg és mindenki tanácstalanul lötyög a pályán.

Erre jön még rá az idei tavaszi vesszőfutásunk, amilyen jó volt az őszünk, olyan csapnivalóan értékelhetetlen a tavaszunk. Piqué azt nyilatkozta a Bayern ellen visszavágó után, hogy elfáradt a csapat. Kérdem én: Miben! Fejben? Akkor nem végzett Tito megfelelő munkát, mert egy 0-4-et követően az ő kötelessége felrázni a csapatot. De már a 0-4 sem alakulhatott volna ki, ha fejben összeszedett a csapat. És nem csak erről a meccsről van szó. Sok más meccsen volt máshol a csapat, mint a Bilbao vagy a Celta elleni 2-2-k, ahol az utolsó percekben hullajtottunk pontokat. Ha fizikálisan fáradt el a csapat, akkor a nyári alapozás nem volt megfelelő. Ha nincs megfelelő erőállapotban csapat, akkor hogy a fenébe bírnák a szezon véghajráját? Hát megkaptuk a választ: Sehogy! A kupameccseken (Copa, BL) teljesen becsődöltünk a végjátékokban, a bajnokságban is csak azért vagyunk jó helyzetben, mert még az ősszel sikerült egy utcahossznyi előnyt kialakítani. Szó mi szó, az idei szezonunk gyatra, a bajnokság vélhetően meglesz, és lehet nulláról építkezni a nyáron. Más mentalitás, más egyéb olyan dolgok kellenek, amik az idei kudarcok alapjait jelentették.

Visca el Barça!
Kép
Kép
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.05.02. 20:16:26

Vakmacska írta: Kitűnt, hogy valójában hol tartunk.
Talán lekerül a szemellenző a vezetőség szeméről is.
Az a probléma, hogy ez nem történt meg. Itt konkrétan a kezdőben 4-5 embert ki kéne cserélni. Ez pedig nem fog megtörténni. Megint a padra hozunk 1-2 embert, aztán lubickolunk a semmiben.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Vakmacska
Llegenda del Barça

2013.05.02. 19:52:30

Barcaman14 írta:Nehéz bármit is írni. A problémák már bőven ki lettek fejtve a 4-0-ás odavágó után is és ezek fenn állnak a tegnapi után is.

Bíztam benne, hogy ha nem is viszünk véghez csodát, de legalább a becsületünkért küzdeni fogunk és nyerni tudunk a Nou Campban, de nem sikerült. Csalódott vagyok és soha nem fogom elfelejteni ezt a párharcot sajnos. :roll:

Visca el Barca :!:
El fogjuk. Remélem el fogják feledtetni velünk.
Nekik viszont nem szabad. Ez egy intő jelnek kell lennie: hova lehet lezuhanni.
Tudjátok az a durva, hogy többen írták: ki kellett volna esni már a PSG ellen.
Viszont ha itthon kikaptunk volna 1-0-ra, akkor arról szólt volna a kommentek 80%-a, hogy Ibra lesgólja miatt estünk ki. Szerintem ez így ilyen szempontból jobban jött ki. Kitűnt, hogy valójában hol tartunk.
Talán lekerül a szemellenző a vezetőség szeméről is.
Könnyen lehet, hogy Tito távozni fog, és jön helyette valaki más. Valaki, aki karakteres, határozott, és ERŐS egyéniség, akire tényleg fel tudnak nézni a játékosok.

Lehet, hogy a játékosoknak jót tenne egy csoportterápia: leülni körben, és elmondaná mindenki, hogy kinek mi fáj, mi a baja.

azért az is érdekes, hogy az edzéseken készült képeken az látszik, hogy vigyorognak, ölelkeznek, mintha minden rendben lenne. De lehet, hogy ez csak pózolás a kameráknak.
Barcaman14
Director del Fútbol

2013.05.02. 19:34:25

Nehéz bármit is írni. A problémák már bőven ki lettek fejtve a 4-0-ás odavágó után is és ezek fenn állnak a tegnapi után is.

Bíztam benne, hogy ha nem is viszünk véghez csodát, de legalább a becsületünkért küzdeni fogunk és nyerni tudunk a Nou Campban, de nem sikerült. Csalódott vagyok és soha nem fogom elfelejteni ezt a párharcot sajnos. :roll:

Visca el Barca :!:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
mess2009
Director del Fútbol

2013.05.02. 13:23:33

a játékot azzal summáztam, hogy nézzék meg a Németeket, nem kell kitalálni semmit. de ha már a részletekbe megyünk, az volt a döbbenet, hogy bár Ribery maga is átmegy a betonfalon is, a villámgyors szélső támadásaik legtöbbször három emberesek!! az is nyilvánvaló hogy ezeknél nem úgy zajlik az edzés, hogy körbe állnak és passzolgatnak, ezek a támadások gépiesre vannak gyakorolva!!!ha összevetem mondjuk Iniesta baloldali betöréseivel, egyrészt sokkal lassúbb, másrészt teljesen esetleges a befejezés?! ha éppen felnéz? ha éppen jön egyáltalán valaki? de egy jobb védelem addigra már mindenkit fedez. Alvest nem is kell ragozni élő példája az elvesztegetett energiának a gonolattalanságnak, emlékszem hajdanán amikor Messivel PÁRBAN!! csinálták u.ezt mennyivel hatásosabb volt!( poén: egy Messivel?!) amúgy már a középen vezetett kontra támadások elemzésekor hajdanán leírtam(pl.a Madridi kontrákkal összefüggésben)hogy a kulcs a gyorsaságon kívül ott is az, hogy egyszerre min. három ember roha rá a védelemre és a végén villan a gyilkos passz! hát ehez bizony gyorsan és sokat futni min. tudni kellene mert az ész az fontos alap de kevés. nagyjából ilyenképességű emberek kellenének akkor meg tudnák tanulni.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.05.02. 13:09:11

Idén a Bl-szezonban 12 meccsen 18 gólt lőttünk, 17-et kaptunk. Az utóbbi 7 meccsen pedig 1 alkalommal nyertünk. Azt hiszem a statisztika mindent elmond az idei teljesítményünkről.
Válasz küldése