Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Persze, ezt írtam én is, hogy nem jutottunk volna soha el szinte soha hátul a gólig, ergo így visszagondolva stabilabb védekezés képe lenne a fejünkben.Chino írta: ↑2024.10.26. 19:02:37Azért tegyük hozzá, hogy ennyi lesgólig nem valószínű, hogy eljutottunk volna Var nélkül. Mostanában az olyan helyzeteket, amik kicsit is kétségesek már nem intik be, a Var előtt sokszor fent lett ilyeneknél a zászló. Most inkább tovább engedik, aztán ha kell a videoszobában korrigálnak.bence0330 írta: ↑2024.10.26. 13:07:58És ez ráadásul a VAR miatt van így. Ha visszatekintünk, megvan az az érzésünk, mintha rengeteg gólt kaptunk volna, de ha nem lenne var, ezek 90%-át beintették volna eleve, és ki sem alakul a helyzet, sokkal magabiztosabbnak tűnne a védelmünk.
Persze ezért cserében 1-2 gólt meg tuti megadtak volna ami les volt, szóval alapvetően jól jártunk, de a perspektíva teljesen más a továbbengedett lesekkel VAR mellett, illetve azonnal lefújva őket nélküle.
Másrészt nem lehet tudni pontosan mennyire kockázatos, mert nem tudjuk egy hátrébb vont védelemmel mennyi gólt kaptunk volna. Jó eséllyel többet, de így látványosabb egy bekapott találot. Másrészt így kevésbé kell a kapusra támaszkodni, ami Pena esetében nem hátrány.
Az pedig, hogy Vinicius és Mbappé gyors rendben van. De ugyanúgy vannak voltak más csapatokban is gyors, ha nem gyorsabb emberek, akik méginkább kontrára játszottak
A meccset tekintve én simán el tudok képzelni egy nagy arányú, akár 3-4 gólos győzelmet mindkét csapat javára. Bár sajna esélyesebbnek, főleg így idegenben kevés igazi visszatérővel, fáradtan.
Azért tegyük hozzá, hogy ennyi lesgólig nem valószínű, hogy eljutottunk volna Var nélkül. Mostanában az olyan helyzeteket, amik kicsit is kétségesek már nem intik be, a Var előtt sokszor fent lett ilyeneknél a zászló. Most inkább tovább engedik, aztán ha kell a videoszobában korrigálnak.bence0330 írta: ↑2024.10.26. 13:07:58És ez ráadásul a VAR miatt van így. Ha visszatekintünk, megvan az az érzésünk, mintha rengeteg gólt kaptunk volna, de ha nem lenne var, ezek 90%-át beintették volna eleve, és ki sem alakul a helyzet, sokkal magabiztosabbnak tűnne a védelmünk.gránit írta: ↑2024.10.26. 12:17:49A túlzottan feltolt védelemmel kapcsolatban annyit hozzátennék, hogy ez most működik, hogy végre elkezdtük alkalmazni a lestaktikát. Korábban lestaktika hiányában ez nagyon nem működött. Ebben a szezonban rengeteg lesgólt kapunk, csak ezeket szépen érvénytelenítik.
Persze ezért cserében 1-2 gólt meg tuti megadtak volna ami les volt, szóval alapvetően jól jártunk, de a perspektíva teljesen más a továbbengedett lesekkel VAR mellett, illetve azonnal lefújva őket nélküle.
Szó sincs róla, hogy kishitű lennél!Peter írta: ↑2024.10.26. 18:29:21Jogos....![]()
Azt gondolom, hogy ők mostanság olyan polcon vannak, ahová mi igyekszünk és ma még nem tartunk ott, hogy a közvetlen következő lépés már ez a polc lenne. Elsősorban a csapatépítés fázisai tekintetében, ők egy kész csapat, mi még csak nagyon alakulófélben vagyunk.
A lendület segíthet és felugorhatunk ettől még arra a polcra.
Mindenesetre este kiderül, benne van, hogy kishitű vagyok....
Jogos....
Hinni attól még lehet a csodában is....
A labda gömbölyű és arról szól a labdarúgás, hogy adott időben és adott körülmények között a pályán lévő két csapat megmérkőzzön egymás ellen. Mindkettő győzni akar, de mindkettő nem győzhet.
És ez ráadásul a VAR miatt van így. Ha visszatekintünk, megvan az az érzésünk, mintha rengeteg gólt kaptunk volna, de ha nem lenne var, ezek 90%-át beintették volna eleve, és ki sem alakul a helyzet, sokkal magabiztosabbnak tűnne a védelmünk.gránit írta: ↑2024.10.26. 12:17:49A túlzottan feltolt védelemmel kapcsolatban annyit hozzátennék, hogy ez most működik, hogy végre elkezdtük alkalmazni a lestaktikát. Korábban lestaktika hiányában ez nagyon nem működött. Ebben a szezonban rengeteg lesgólt kapunk, csak ezeket szépen érvénytelenítik.
Nem ezt írtam, hanem azt, hogy, hogy „Ez a [tehát a szerdán látott] Bayern minden volt, csak nem elit. Nem nézett ki elit csapatnak.”
De Araujo nincs, így nem lehet rá számítani.
Komolyan nem èrtem még mindig mi a jó a semmilyen körbe passzolgatásban? Ez a keret a magas pressinges labdatartásra nem alkalmas és úgy érzem Xavi is ebbe bukott bele. Végre egy külsős edző jött akinek van “b” terve nem csak passzolgassunk legyen nálunk a labda helyzet meg nincsbunga írta: ↑2024.10.25. 21:59:13Isten ments visszatérni az impotens passzolgatásra. A Flick focit kell tovább tanulni, mindig javítva rajta. Persze a védekezést rendbe kell hozni, de megmaradva a lestaktikánál és a vertikális játéknál.Bob_Marley írta: ↑2024.10.25. 16:09:56ha lehet valamit kérni akkor egy 60-70%os labdabirtoklos kapott gól nélkül lehozott győzelem,na az erodemonstracio lenne.
Isten ments visszatérni az impotens passzolgatásra. A Flick focit kell tovább tanulni, mindig javítva rajta. Persze a védekezést rendbe kell hozni, de megmaradva a lestaktikánál és a vertikális játéknál.Bob_Marley írta: ↑2024.10.25. 16:09:56ha lehet valamit kérni akkor egy 60-70%os labdabirtoklos kapott gól nélkül lehozott győzelem,na az erodemonstracio lenne.
Igazából folyamatosan ez megy, hogy milyen veszélyes a feltolt védelem és majd a átjátszák a lassú védőkett, amiben van is igazság, de valahogy mégis működik, és nem kell a kapusoknak ziccert fogniuk. Pedig a csapatok legalább háromnegyede ezt csinálja ellenünk. Mégis 13 meccs alatt csak kétszer kaptunk 1 gólnál többet. Ráadásul sem a Monaco (80+ percig emberhátránybán) sem az Osasuna (GM-Cubarsi-SD-Koundé-EG-Pedri védelemmel) ellen nem ezt erőltettük. Nagyon könnyen lehet, hogy ha hátrébb húzzuk a védelmi vonalat még több gólt kapunk a támadójáték viszont biztosan nagyon megsínylené. A Bayernben is voltak nagyon gyors, technikás játékosok, a Villarreal is center nélkül csak gyors támadókkal állt fel és lehetne folytatni, de valahogy mégsem sikerült a csigalassú feltolt védelmünket átjátszani. A BL meccs előtt is ugyanettől visszhangzott a fórum aztán láss csodát mégis simán működött. Én inkább attól tartok, hogy rájátszanak Pena gyengeségére a távoli lövésekkel, mert abban viszont nagyon jók.culinho írta: ↑2024.10.25. 08:36:13Néztem egy elemzést a Bayern elleni meccsről. Nem csupán feltoltuk a félpályáig a védelmet (összesűrítve ezzel 20 mezőnyjátékost egy szűk területre), hanem hat játékossal megszálltuk a belső területet és a két szélen hagyva területet. Így a Bayern nem tudott középen játszani, Kimmichet vissza kellett húzniuk a védelem tengelyébe, esetenként bal szélsőnek, hogy tudjon indítani (de még oda is utánament Fermin).
Ha jól tudom a Realnál kiesett Rodrygo, így Valverde lesz gondolom jobb oldalon. Ügyes nagyon, de azért a Bayern jobb oldala se volt gyenge. Azt hiszen a fő hangsúly a bal szélen és a középen kiugratáson lesz. Bal szélen lesz Kounde, aki talán a legjobb formában lévő jobb oldali védő jelenleg a világon. Belül össze fog tömörülni Inigo és Cubarsi, valamint Cassadon lesz nagy felelősség, hogy Bellingham ne tudjon ficánkolni.
Az szerintem borítékolható, hogy mindkét csapat legalább 1 gól lőni fog, de akár 2-2-t is. Én sok gólos meccset várok, középpályán a mi dominanciánkkal. Az elejét biztossan nagyon meg fogja nyomni a Real, azt kell túlélni. Fizikálisan ezt most bírni fogjuk. Ahol keresni valónk lehet az Modric. Ő nem fogja bírni a sebességet, ott kell területet nyerni, illetve blokkolni, hogy ne tudja építeni a fehérek támadásait.