Mihu írta:...........
Megtiszteltetés hogy én lettem megszólítva, de már kb mindenki leírta mik voltak a gondok, újat nem fogok tudni mondani.
Először is a center játékot akik hiányolják, valahol jogos, de alapvetően az lenne a játék, hogy ne tömörítsünk be még plusz 1 embert középre, hiába írjuk hogy az "lefog" pár védőt, még nagyobb tumultus keveredhet.De ehhez gyors játék szükséges, illetve Messinek meg kell teremteni a helyet.
Sajnos ki kell mondani Messi gyenge formában van, góljait bekotorja, de mezőnyben keveset vállal, s rendre elakad.
Milan ellen véleményem szerint jól kezdtünk volt nem egy nagyon ígéretes szitu, amikor épphogy közbenyúltak Mexesék, vagy már eltolódtak, s jöhetett a beadás, csak ezeket nem tudtuk kihasználni.
Aztán szép lassan az intenzitás csökkent, illetve Cecs gyenge játékának köszönhetően nem tudtuk normálisan kihozni a labdát, Messi "megunta" kijött a darálóból, gondolom Roura is szólt neki, s a középpályáról léptek is fel a helyére, csak mint írtam Messi nem nagyon tudott előrébb jutni, illetve Cesc sokszor halál holttérben mozgott.
Mielőtt valaki félreértené semmi bajom nincs se Cesc-szel se Messivel, de ki kell jelenteni gyengék voltak (mások is de az ő szerepük lett volna kulcskérdés)
Nagy Villa láz közepette pl azért tegnapról illik megemlíteni, hogy mezőnybe4n viszont elég gyengus volt, de miót nálunk van ilyen, az embernek remek érzéke van a klasszikus center játékhoz, jól lő, igazi lesipuskás, csak hát messze van a kaputól és lassú, ezért többnyire "szenved" a mezőnyben, de meglehetne őt próbálni, írtak páran felállást, nem hiszem hogy gyöekeres újítás lenne, max Cesc helyett Villa játszik.
Busquets visszalépése meg totálisan jogos, az ő szerepe labdakihozatalnál teljesen egyértelmű, hogy visszazár a 2 belső védő mell biztosítani, főleg miután a 2 szélső hátvéd már a saját kapujától 60-70 méterre van.
Lehet írni biztonságos taktika, meg "minek" ha az ellenfél a saját kapujától 30 méterre van, attól még ez szabály

Idegenben voltunk első meccs, fiúk is tisztában voltak vele hülyeséget nem szabad csinálni, Boateng gólja volt a kulcs, illetve Ambrosini-Muntari játéka, a 2 belső középpályás tette tönkre a játékunkat, ezért nem értünk fel, s kénytelenek voltak visszajönni a támadók, ott volt pl Pedro csele is, gyönyörű a köténye, csak jól jellemzi hogy az ellenfél kapujától 70 méterre történt, miután visszajött labdáért.
Milan is azt a taktikát választotta ami nem újdonság, hogy megszállja a középpályát, s próbálja besűríteni "hátha" elakad a labda, s rákényszerítve hogy az ellenfél 30-40 méterre passzolgasson, mikor átmegy a labda az első védővonalon ki kell szorítani szélre a támadást, hogy duplázással visszalehessen szerezni a labdát, vagy csak simán lassítani a támadást, hogy visszalehessen zárni.
Muntariék azonnal visszazártak a saját 16osukra s nem megpróbálják esetlegesen az átjátszás után visszaszerezni, hanem olyankor visszább állnak, s kialakul egy 2 soros védőfal.8-7-6 kép tökéletesen jellemzi ezt.Átmegyünk az első hullámon, s azonnal még "mélyebbre ásnak".
Az a baj az egésszel, ha mi lassan játszunk, szép fokozatosan építjük le magunkat, mert jól látható a támadók nem tudnak felérni, mert az első védőfalat nem játsszuk át, visszajönnek labdáért, mire átmegyünk rajta nem érnek fel.
Center játék megoldás lehetne, de mint írtam az besűrítheti a dolgokat., nagyon nehéz ez ellen a taktika ellen játszani, mert ha az ellenfél jól védekezik, megvannak a kis 3szögek, kiszorítások, akkor hiába írjuk hogy de hát lőjünk messziről, meg miért nincs center stb, NINCS RÁ HELY.
A zónavédekezés ellen nagyon nehéz játszani, 1 megoldás van a gyors lapos, pontos játék, ah az első védővonalat átjátsszuk időben, akkor lehet létszámfölényt teremteni, különben mindig az lesz, hogy viszed a labdát és 3 ember van előtted.
Megpróbálhatjuk Villát a szemfülessége sokat számítana, de alapvetően mikor a hullámvölgyünkről beszélünk így év elején mindig ez van, hogy lassú a játékunk, s apátiába megy át.Írtátok lendület, ez így van, gyorsan játék, kis 2-2 kialakítása szélen, elfutás, szabad kiharcolása ezek vezethetnek célra, én megmondom őszintén nem hiszek a centerjátékban, mert könnyen átválhat olyanná hogy 1 embert kiveszünk a támadásból és védekezésből is, mert ha nem tudunk átmenni az első védőfalon állhat középen az Atyaúristen is nem jut el a labda, ez volt Messivel is ez volt anno Zlatannal az Inter ellen, ez lehet most is.
Gyors játék és pontos játék kell, más nem vezethet eredményre, na meg higgadtság, mert azért olyan luxust nem szabad megengedni hogy mellé lőjük a helyzeteket, most kellenek a biztos lábak.
Én nem tudom tovább tudunk-e jutni vagy sem, megmondom őszintén nem is izgat így a kupavisszavágó előtt, meg főleg így a bajnokság finisében, de az biztos hogy azért a 2:0-t dolgozta már le nem egy csapat a világtörténelemben, s 90 perc rohadt hosszú, mi is bőven tettünk a Mialn jó védekezéséért s lelkileg fel is spanolta őket, nem hibáztak, de 100%os koncentráció kell tőlük is, s ha nem működik jól a védekezésük akkor hip-hop létszámfölények alakulhatnak ki.
Önbizalom dúsan jöhetnek, mert látták megtudják oldani a feladatot, ezt kell megtörni, gyors játék, elbizonytalanítani őket, akár még ha kell kicsit felbosszantani, lökdösődni bármi, de ha megint elhiszik megtudják csinálni, akkor vannak olyan rafkósok ezek az olaszok hogy megoldják.
Én hiszek a csapatban, nem mondom hogy továbbjutunk, de olcsón nem adjuk magunkat, s szoros lesz a második meccs is.