Barça a Bajnokok Ligájában
Cuenca?! 

- Deus
- Boixos Nois
Meglepett hogy Alexis padozik, és Cuenca kezd helyetteS.Agüero írta:Valdés; Alves, Mascherano, Piqué, Puyol; Busquets, Xavi, Iniesta; Cesc, Messi y Cuenca
?!
Pad: Pinto, Adriano, Alexis, Keita, Thiago, Pedro y Tello

- Barcaman14
- Director del Fútbol
A mérkőzés idejére 11 fokot, kissé felhős időt ígér a meteorológia, s az sem elképzelhetetlen, hogy esni is fog.
Jelenleg 17 fok van, a páratartalom 82%-os, viszont szél alig van, 11 km/h.
Minden adott a sikerhez!
Jelenleg 17 fok van, a páratartalom 82%-os, viszont szél alig van, 11 km/h.
Minden adott a sikerhez!

„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!
Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
- MatyiG
- Adminisztrátor
Valdés; Alves, Mascherano, Piqué, Puyol; Busquets, Xavi, Iniesta; Cesc, Messi y Cuenca
?!
Milan: Abbiati; Abate, Nesta, Mexes, Antonini; Nocerino, Ambrosini, Seedorf; Boateng, Robinho; e Ibrahimovic
?!
Milan: Abbiati; Abate, Nesta, Mexes, Antonini; Nocerino, Ambrosini, Seedorf; Boateng, Robinho; e Ibrahimovic
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MatyiG 2012.04.03. 19:44:01-kor.
-
- Capitá del Barça
ha a 89. percben kapunk egy gólt, és így nyerünk 3-1re, akkor csak azon fogok bosszankodni, hogy azt a pár percet kibírhatták már volna igazán 

A világon sok Murinho van, de Guardiola csak egy.- Menotti
Szerintem sem fogja lehozni kapott gól nélkül.
Az eleje nagyon fontos lesz, nem szabad, h a Milan védelme és Abiati belejöjjön s ezáltal nagyobb legyen az önbizalmuk.
Minél tovább tudjuk húzni, annál nagyobb lesz az esélyük.
A megérzéseim általában nem szoktak bejönni,
éppen ezért nem írok semmit.
Hajrááá.
Az eleje nagyon fontos lesz, nem szabad, h a Milan védelme és Abiati belejöjjön s ezáltal nagyobb legyen az önbizalmuk.
Minél tovább tudjuk húzni, annál nagyobb lesz az esélyük.
A megérzéseim általában nem szoktak bejönni,

Hajrááá.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Én attól tartok,hogy a Milan minimum 1etvágni fog. Ha más nem Ibra fülcimpájáról be fog pattanni a labda. Kérdés,hogy mikor. Első gólt nekünk kell lőni, és megmutatni a fölényt,ami rejlik ebben a csapatban. Onnantól nagy gond nem lehet
-
- Capitá del Barça
véleményem szerint a milan elérte azt amit akart, kibekkelte az első meccset, hogy legyen még esélye a visszágón, hisz ők is tudják nekik a döntetlen is jó, nekünk nem
a meccsről annyit, hogy ha maxon pörögnek a srácok, meg úgy ahogy illik egy rangadón úgy játszanak, akkor sok baj nem lehet, ki kell jönnie a külömbségnek, viszont a milan szerintem gólt fog szerezni, elég egy megpattanó lövés, egy elkószált labda, vagy egy jól elkapott lövés, tehát, MI kell hogy uraljuk a meccset.
ha esetleg a neadjisten kiesünk, én akkor is büszke leszek a csapatomra, hogy idáig is eljutottunk, na meg az elmúlt 3 és fél évért!
VAMOS

a meccsről annyit, hogy ha maxon pörögnek a srácok, meg úgy ahogy illik egy rangadón úgy játszanak, akkor sok baj nem lehet, ki kell jönnie a külömbségnek, viszont a milan szerintem gólt fog szerezni, elég egy megpattanó lövés, egy elkószált labda, vagy egy jól elkapott lövés, tehát, MI kell hogy uraljuk a meccset.
ha esetleg a neadjisten kiesünk, én akkor is büszke leszek a csapatomra, hogy idáig is eljutottunk, na meg az elmúlt 3 és fél évért!
VAMOS

Barça,Barça,Baaarça!!!
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Máshogy látjuk a dolgokat
Az hogy ha valaki kivédekezi, s minden tudását beleteszi, s nem hagy a másiknak területet, s eredményben is közelit hozzá, az már megsüvegelendő dolog!
Tök mindegy, hogy 30szor lőtt az ellenfél kapujára vagy 2szer, mert játékban egyenrangú volt!
Ha csak azt nézzük ki támad többet vagy van nála a labda, akkor persze, hogy nincs ellenfél, de ezt nem is lehet elvárni!Egy 100%san pörgő Barca ellen nincs csapat amelyik tud támadni
De még egy 60%os ellen sem tudod megtartani a labdát!Innentől kezdve irreális azt írni, hogy nem akartak focizni stb...Erre vannak rákényszerítve, nincs itt lovagias szépen halunk meg vagy nem!Ki lehet jönni egész pályára letámadni meg is lehet az eredménye ideig óráig, csak erőnléttel nem bírják az ellenfelek, s ami a legfontosabb fejben kell ehhez nagyon fittnek lenni, egyszer lekésel védekezésben véged, miután van mögötted egy szántásnyi terület!Ezt meg meglehet kockáztatni, s azt mondani szépen haltunk meg, csak agyonvernek, s öngyilkosság!
Ne csak előre játékban gondolkozzunk, ahhoz hogy lassítsd az ellenfelet, ott legyél mindenhol, s még ha adódik esély előrefele is játsszál nagyon nagy meló!
Előrevágom a labdát és lesz valami sem teljesen igaz, mert mint írtam ez egy egyszerű játék ez, "el kell rontani az ellenfél játékát", s a sajátodat rákényszeríteni!Ott volt náluk Ibrahimovic, aki mindenkinél magasabb egy fejjel, persze hogy lőtték fel neki a labdát, kevesebb kockázattal is jár, mintsem elveszteni a saját kaputól 30-40 méterre a labdát, s van területe, megtudja oldani!Ebben erősek, nyilván ezt erőltetik, ahogy pl mi a sanchez-Messi-Xavi 3szögeket erőltettük, mert a Milan kp jól helyezkedtek, de lassúak, s sok mozgással meg lehet őket "forgatni"!
Itt jött a képbe a mi játékunk Pique-Puyol megoldotta a svédet, Mascherano és Keita besegítésével ha kellett, de így is voltak gondjaink, mert a második hullámban a lepattanóra az első féliődben emlékezzünk jött Seedorf vagy Robinho és összetudták szerezni a labdákat!És abból voltak a helyzeteik is!
Ezt azért írtam le, mert kicsit bonyolultabb játék ez főleg ilyen szinten, mintsem kimegyek 5 csatárral és szépen meghalok a Barca ellen!Amit pl egy Milan bemutatott vagy egy RM vagy anno Inter-Chelsea arra nagyon kevesen képesek!S a másikat csak úgy tudom legyőzni ha a gyengéit kihasználom, mi gyengénk a fizikális játék, s rossz napjainkon a védekezésbeli elcsúszások a 4 védőtől de inkább 3 mert Alves általában messze jár
Kulcsszó ha 100%on prögünk ha nem, akkor bárki képes lehet játszani a játékát, nem folyik a labda nálunk, fásultak vagyunk!És ezt az ellenfelek is elősegíthetik, s ha megteszik akkor bizony az én szememben játékban felvették a kesztyűt!
Mondom sjd szerintem máshogy állunk a dologhoz, én ha bármelyik csapattól látom, hogy van felépített taktika amit követ, s szisztematikusan jól végzi a feladatát, onnantól kezdve az nálam a futball
teljesen mindegy, hogy épp a Barca passzol 100at és tökéletesen mozog a csapat együtt, s keresi a réseket, vagy az ellenfélnél látom a középpályásokat ahogy tolódnak, segítik egymást, kettőznek!
És lehet ezért írta Mihu is, hogy nem érti, pedig mint írtam is én anno pont ezért szerettem meg a Barcát, mert nagyon kevés csapat képes arra, hogy támadásban is maximálishoz közelít nyújtson, s azonnal rendezkedjen védekezéshez minden labdavesztés után!
Mint írtam a mi csapatunk a legjobban védekező jelenleg, s nem a gólok száma miatt (az is mutatja persze), hanem tényleg öröm nézni a labda nélküli mozgásokat védekezésben is, s támadásban is!Ennyi a titok nyitja a játékunkban, és ilyenkor jön elő a sok kinevelt játékos, akik mind ezt tanulják, s ezzel folytjuk meg az ellenfeleket!Tényleg nem tudok rá mást írni tökéletes játék!És nem csak a támadást tekintve, hanem a sikerességhez elengedhetetlen, hogy jól védekezz!

Tök mindegy, hogy 30szor lőtt az ellenfél kapujára vagy 2szer, mert játékban egyenrangú volt!
Ha csak azt nézzük ki támad többet vagy van nála a labda, akkor persze, hogy nincs ellenfél, de ezt nem is lehet elvárni!Egy 100%san pörgő Barca ellen nincs csapat amelyik tud támadni

De még egy 60%os ellen sem tudod megtartani a labdát!Innentől kezdve irreális azt írni, hogy nem akartak focizni stb...Erre vannak rákényszerítve, nincs itt lovagias szépen halunk meg vagy nem!Ki lehet jönni egész pályára letámadni meg is lehet az eredménye ideig óráig, csak erőnléttel nem bírják az ellenfelek, s ami a legfontosabb fejben kell ehhez nagyon fittnek lenni, egyszer lekésel védekezésben véged, miután van mögötted egy szántásnyi terület!Ezt meg meglehet kockáztatni, s azt mondani szépen haltunk meg, csak agyonvernek, s öngyilkosság!
Ne csak előre játékban gondolkozzunk, ahhoz hogy lassítsd az ellenfelet, ott legyél mindenhol, s még ha adódik esély előrefele is játsszál nagyon nagy meló!
Előrevágom a labdát és lesz valami sem teljesen igaz, mert mint írtam ez egy egyszerű játék ez, "el kell rontani az ellenfél játékát", s a sajátodat rákényszeríteni!Ott volt náluk Ibrahimovic, aki mindenkinél magasabb egy fejjel, persze hogy lőtték fel neki a labdát, kevesebb kockázattal is jár, mintsem elveszteni a saját kaputól 30-40 méterre a labdát, s van területe, megtudja oldani!Ebben erősek, nyilván ezt erőltetik, ahogy pl mi a sanchez-Messi-Xavi 3szögeket erőltettük, mert a Milan kp jól helyezkedtek, de lassúak, s sok mozgással meg lehet őket "forgatni"!
Itt jött a képbe a mi játékunk Pique-Puyol megoldotta a svédet, Mascherano és Keita besegítésével ha kellett, de így is voltak gondjaink, mert a második hullámban a lepattanóra az első féliődben emlékezzünk jött Seedorf vagy Robinho és összetudták szerezni a labdákat!És abból voltak a helyzeteik is!
Ezt azért írtam le, mert kicsit bonyolultabb játék ez főleg ilyen szinten, mintsem kimegyek 5 csatárral és szépen meghalok a Barca ellen!Amit pl egy Milan bemutatott vagy egy RM vagy anno Inter-Chelsea arra nagyon kevesen képesek!S a másikat csak úgy tudom legyőzni ha a gyengéit kihasználom, mi gyengénk a fizikális játék, s rossz napjainkon a védekezésbeli elcsúszások a 4 védőtől de inkább 3 mert Alves általában messze jár

Kulcsszó ha 100%on prögünk ha nem, akkor bárki képes lehet játszani a játékát, nem folyik a labda nálunk, fásultak vagyunk!És ezt az ellenfelek is elősegíthetik, s ha megteszik akkor bizony az én szememben játékban felvették a kesztyűt!
Mondom sjd szerintem máshogy állunk a dologhoz, én ha bármelyik csapattól látom, hogy van felépített taktika amit követ, s szisztematikusan jól végzi a feladatát, onnantól kezdve az nálam a futball

És lehet ezért írta Mihu is, hogy nem érti, pedig mint írtam is én anno pont ezért szerettem meg a Barcát, mert nagyon kevés csapat képes arra, hogy támadásban is maximálishoz közelít nyújtson, s azonnal rendezkedjen védekezéshez minden labdavesztés után!
Mint írtam a mi csapatunk a legjobban védekező jelenleg, s nem a gólok száma miatt (az is mutatja persze), hanem tényleg öröm nézni a labda nélküli mozgásokat védekezésben is, s támadásban is!Ennyi a titok nyitja a játékunkban, és ilyenkor jön elő a sok kinevelt játékos, akik mind ezt tanulják, s ezzel folytjuk meg az ellenfeleket!Tényleg nem tudok rá mást írni tökéletes játék!És nem csak a támadást tekintve, hanem a sikerességhez elengedhetetlen, hogy jól védekezz!

Abszolút igazad van, bennem csak van egy ilyen lovagi eszmény ebben az agyontaktikázott fociban, hogy ha már nincs esélyünk, akkor haljunk meg méltó módon. Hozzáteszem, így a szégyent nem a játék milyensége nem a játékstílus jelenti (egy Rubin Kazanytól pl. teljesen oké), hanem az, hogy méltatlannak tartom nagynak kikiáltott csapatokhoz, pl. amikor nagy Milan- meg Real-fanok jönnek, hogy mennyire kiegyenlített volt a meccs, akkor ezt elsősorban játékban szeretném látni, nem eredményben (bár a Real periódusokra már játékban is fel tudott nőni)Bob_Marley írta: Becsülendő az Osasuna vagy az Espanyol játéka, s lehet felvállalhatná több csapat is, hogy ahogy itt szokás írni "megpróbál" focizni, de többet lehet bukni mint nyerni!
Engem még mindig Scholes meg Essien védhetetlen bombái kísérnek és az utána bemutatott impotens támadójáték, ezért mondom azt, hogy ha a Milan gólt lő, azt valószínűleg semmilyen módon nem tudjuk majd megakadályozni. De a lényeg, hogy az elején rövidre kell zárni a meccset (mondjuk egy Messi mesterötössel), és akkor nincs bajBob_Marley írta:Persze nem egész meccsen kellene, én így kezdenék, de lehet úgy ahogy írtad, meg teljesen van benne ráció, hogy végül is nekünk nyerni kell ha tovább akarunk menni, előre kell erősíteni, deNem mindegy, hogy 1:0ról kell nyerni vagy 0:1ről!Ergo ha mi kapjuk az elsőt, loholhatunk előre mint a meszes, s max tudunk frissíteni mondjuk egy Telloval vagy Thiagoval, de majdhogynem cseszhetjük 0:1 után!
- Subinho
- Director del Fútbol
sztem az esti meccs nagyon húzós lesz! a Milan beáll 9 emberrel védekezni, Ibra egyedül küzd elől (de ő ezt szereti, láthattuk, hogy nem ment neki a sok támadós, passzolós játék) és ha labdát kap, akkor életveszélyes kontrák várhatók. a Milan biztosan rúg 1 gólt minimum, kontrából, vagy szabiból. persze mi is lövünk, legalább 2 gólt és a vége nagyon izgalmas lesz, alig várjuk majd a 3 sípszót, de tovább fogunk menni!!!
ez után a cselszkijjel ugyanaz lesz a helyzet, miközben a Real végig gálázza a kieséses szakaszt...
a továbbjutást nem csak remélem, hanem biztos is vagyok benne, viszont pokolui kemény 90 perc lesz!!!
ez után a cselszkijjel ugyanaz lesz a helyzet, miközben a Real végig gálázza a kieséses szakaszt...
a továbbjutást nem csak remélem, hanem biztos is vagyok benne, viszont pokolui kemény 90 perc lesz!!!

- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Ne az eredményeket nézd, hanem ezért írtam, ha min úgy játsszuk ahogy tudunk nincs csapat amelyiksjd írta: Éppen ezért írtam ellenpéldaként a Bilbao-t, az Espanyolt, de említhetném a Valenciát (nem az 5-1et, hanem mondjuk a 2-2-t), Osasunát
Mindegyik letámadott, támadásokat vezetett (nem csak rugdosták előre a labdát), és (legalább játékban) mindegyiknek meg is volt az eredménye
Szombaton nem is láthattuk volna jobb példáját a Bilbaotól milyen fejjel a falnak menni, aztán megúszták összesen egy akciógóllal, pedig mi is pörögtünk rendesen
Ehhez képest szégyen, hogy egy jobb képességű Milan/Real bunkerfocival hozza kb. ugyanezt az eredményt
nagyon támadna!
Kétélű dolog, mert nem hiába van a klasszikus mondás, mindenki annyit tud játszani amennyire engedik, de a felsorolt meccsek közül a Valencia 2-2 ott taktikailag megvertek minket, 3 védő már óriási kockázat bárki ellen!Az említett további meccseken meg előjött a játékunk legnagyobb ellensége a lassúság!Ha lassan megy a labda, kevés a mozgás, akkor az egész egy apátiába senyvedő nagy maszlaghoz hasonlít

Ami persze mindig benne van, ezért is írtam a lassítás minden ellenfélnek elsődleges feladata, ha ezt mi idézzük elő, akkor az neki csak könnyebbség

Becsülendő az Osasuna vagy az Espanyol játéka, s lehet felvállalhatná több csapat is, hogy ahogy itt szokás írni "megpróbál" focizni, de többet lehet bukni mint nyerni!
Ezért is írtam a védekezés a siker kulcsa, én nem tudom "elítélni" pl a Mialnt mert azt mondja, próbáljunk áttérni oylanra amit ritkán teszünk, s próbáljunk egy valószínűleg egy sokkal jobb csapat ellen minél kevesebb hibával játszani, s kontrázni!És előnyünkre fordítani azt amiben jobbak lehetünk, fizikális játék pl!És ez nem bunkerfoci, hanem tudatosan felépített játék, amivel pl Messit becsapdázzák folyamatosan!És lép vissza a kp-ra (szorítsuk hátrébb a Xavi-Messi-Iniesta triót) ha meg megindul le "kell faultolni" ha veszélyes területen van!
Xavinál arra kell játszani, háttal vegye át a kapunak a labdát, így plusz passzok kellenek a játékban (lassítás megint csak)!Iniesta a legproblémásabb mert ő mozogja a legtöbbet s é általában a mi nagy fegyverünk is!
Elméletben elég egyszerű, csak nagyon kevesek tudják megoldani, s az eredmények is mutatják, hogy nagy többségben ez nem is sikerül!
Milan szempontból nem mindegy, hogy 0-0 vagy 3-3!
Persze nem egész meccsen kellene, én így kezdenék, de lehet úgy ahogy írtad, meg teljesen van benne ráció, hogy végül is nekünk nyerni kell ha tovább akarunk menni, előre kell erősíteni, desjd írta:
Sztem ezt se kell nagyon eltúlozni, az egész meccsen felesleges azért +1 vkp-t játszatni, mert az egyik előrevágott labdánál majd szerencséje lesz a Milannak. Ugyanis pont a minimális kockázatú passzok és a letámadás miatt egyszerűen lehetetlen ellenünk szabályos kontrát vezetni. Éppen ezért többet ér egy labdabiztos irányító, főleg ha egyértelmű, hogy a támadójátékunk szorul fejlesztésre az odavágó alapján.
Az Intert pl. Keitával a középpályánkon rúgott 3-at, és ugyanúgy tőle függetlenül is találhat a Milan egy gólt, akkor viszont sokkal nagyobb szükségünk lesz Cesc-re, hogy továbbjussunk

De minden csak hipotézis majd kiderül 4 óra múlva!
Illetve 3 óra múlva kb már lesz kezdő

És pl a Milan azért nem egy rossz játékot mutató Barca ellen tudott 0-0t hozni, ez azért megsüvegelendő tőlük!Lehet írni bunkerfoci, csak ez megint nem igaz, meg olyan buta kifejezés, mert az hogy ha valaki távol tudja tartani a Barca-t a kapujától 30-40 méterre, s fel se tűnik, s elmegy 2 perc, hogy nem mi nem tudunk előre jutni, akkor ott bizony az ellenfélnél elég komoly meló van a dologban!És az odavágón nem gondolom, hogy rosszul játszottunk volna, nem voltunk 100%sak, de idegenben is tudtunk dominálni a meccs nagy részében!

- Capon
- Llegenda del Barça
Sima meccset várok. Ha nem altatjuk el magunkat a pályán és ajándékozzuk meg őket olyan igazi Barcas összeszerencsétlenkedett gólokkal akkor nem lehet probléma.
Remélem nem a kipattanós napot fogjuk ki amikor 100 ziccer sem elég 1 gól belövésére.
Egyébként meg ha a szokásos módon játszunk nem hiszem, hogy bármi probléma lehetne a meccsen. Akár 2-3 gólos különbséggel is nyerhetünk.
Tippem: 3-1 de egy 5-3-as meccset akarok látni
Remélem nem a kipattanós napot fogjuk ki amikor 100 ziccer sem elég 1 gól belövésére.
Egyébként meg ha a szokásos módon játszunk nem hiszem, hogy bármi probléma lehetne a meccsen. Akár 2-3 gólos különbséggel is nyerhetünk.
Tippem: 3-1 de egy 5-3-as meccset akarok látni

Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Éppen ezért írtam ellenpéldaként a Bilbao-t, az Espanyolt, de említhetném a Valenciát (nem az 5-1et, hanem mondjuk a 2-2-t), OsasunátBob_Marley írta: Szóval mikor valaki azt írja, "szégyen" hogy beáll egy Milan védekezni stb, akkor nincs tisztában a Barca erejévelEllenünk 1; nem lehet támadni mert nem engedjük 2; ha meghagysz réseket a védekezésben "véged"!Xavi-Iniesta ketten olykor 4-5-6 embert 3 passzból átjátszanak!
Mehet egy Milan vagy Rm is fejjel a falnak, akkor egy félidő alatt kap 3at!
Mindegyik letámadott, támadásokat vezetett (nem csak rugdosták előre a labdát), és (legalább játékban) mindegyiknek meg is volt az eredménye
Szombaton nem is láthattuk volna jobb példáját a Bilbaotól milyen fejjel a falnak menni, aztán megúszták összesen egy akciógóllal, pedig mi is pörögtünk rendesen
Ehhez képest szégyen, hogy egy jobb képességű Milan/Real bunkerfocival hozza kb. ugyanezt az eredményt
Sztem ezt se kell nagyon eltúlozni, az egész meccsen felesleges azért +1 vkp-t játszatni, mert az egyik előrevágott labdánál majd szerencséje lesz a Milannak. Ugyanis pont a minimális kockázatú passzok és a letámadás miatt egyszerűen lehetetlen ellenünk szabályos kontrát vezetni. Éppen ezért többet ér egy labdabiztos irányító, főleg ha egyértelmű, hogy a támadójátékunk szorul fejlesztésre az odavágó alapján.Bob_Marley írta:Illetve szerencse kell hozzá, ahogy írtam bravúr passzok kellenek, s akkor marad egyből rés!Viszont mikor azt írom Keita kell érzésem szerint, akkor azt azért írom, mert nem szabad megengedni azt a luxust, hogy egyszer is létszámfölény legyen a kp-n, illetve 4-4 vagy ne adj Isten 4-3ban hozzák a labdát!Mert persze gólt kell rúgni, de egy Keita aki jobban tud figyelni a visszazárásra mint Cesc, sokat érhet!
Aztán lehet kimegyünk egy Valdes és 10 csatárral és nyerünk 245:0ra csak kockázatosnak tartom, hogy ne úgy játsszunk, hogy a lehetséges veszély forrásokat is szem előtt tartva, ne legyünk stabilak!
Az Intert pl. Keitával a középpályánkon rúgott 3-at, és ugyanúgy tőle függetlenül is találhat a Milan egy gólt, akkor viszont sokkal nagyobb szükségünk lesz Cesc-re, hogy továbbjussunk
Legjobb védekezés a támadás 

- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Amit írtál részben igaz!Ezért is említettem meg, hogy a legtökéletesebben működő komplex védekezés a miénk!És ha ez működik nicns csapat amelyik ki tudja hozni a labdát!
Milan hazai pályán az első félidőben nem tudta megtartani a labdát!
Ugyanazzal a problémával küzdöttek mint bárki más, a középpályások háttal az ellenfél kapujának tudják csak megkapni a labdát, nem lehet máshova passzolni csak hátra vagy oldalra, s szorulnak befelé!Ha kimegy oldalra a labda, akkor meg egyből 2 játékos odazár, s onnantól kezdve csak az oldalvonalon kívülre lehet terelni a labdát!
Ez a mi nagy erényünk, hogy az ellenfél nem tudja kihozni, csak ha bravúr passzokkal sikerül!
Emlékezzünk csak Seedrofnak hány olyan "makker" passza volt, akinek megvannak a kvalitásai ehhez természetesen, de voltak már teljesen kiszorított helyzetek, amiből valahogy megoldotta!
Ha a mi rendszerünk működik bármilyen támadó csapat lehet a túloldalt nincs nála a labda!
Mourinho pl tavaly az elődöntőben is tudta azt, amit pl itt a fórumon is mindenki leír 2 meccsen nagyon nehéz kiejteni minket, ezért "állt" be pl védekezni!Ami nem beállás volt, hanem lassítás!Olyan erős a középpályánk, hogy más fegyver nincsen, mint 30 méterre kell tartani a kaputól az Iniesta-Xavi-Messi triót!Ehhez kellenek faultok, s rengeteg középpályás!
Szóval mikor valaki azt írja, "szégyen" hogy beáll egy Milan védekezni stb, akkor nincs tisztában a Barca erejével
Ellenünk 1; nem lehet támadni mert nem engedjük 2; ha meghagysz réseket a védekezésben "véged"!Xavi-Iniesta ketten olykor 4-5-6 embert 3 passzból átjátszanak!
Mer egy oda-visszavágós párharcban ha otthon kezdesz a legfontosabb ne kapj gólt!Egy 0:0 a Milan szempontból remek eredmény!
Már több variáció lehetőséget ad, mindenki tudja a legveszélyesebb pontunk Dani Alves, s az ő előrefutásai, ott van egy achilles pont amit minden csapat megpróbál megjátszani!Nagy újdonságot mondok, hogy a középpályán fog eldőlni a meccs
Ha ők ott azt tudják hozni mint a második félidőben pl a San Siroban (ahol kicsit el is fáradtunk) akkor Alves hiába van fent a csatárokkal egy vonalban, mögötte ott a terület, ahova Pique-Mascheranonak ki kell váltani, s ezekből az elváltásokból kaptunk rengeteg gólt idén!
Emlékezzünk csak vissza, oldalról bejövő labdák, ahol nem tudtuk elosztani az embereket, vagy védekezésben lekéstünk ezekkel a kisegítésekkel!
De nyilvánvaló ha tudjuk hozni magunkat, akkor nem lehet gond, mert tényleg nem nagyképűség, de gyakorlatilag akkor nem lehet minket megverni!
Illetve szerencse kell hozzá, ahogy írtam bravúr passzok kellenek, s akkor marad egyből rés!Viszont mikor azt írom Keita kell érzésem szerint, akkor azt azért írom, mert nem szabad megengedni azt a luxust, hogy egyszer is létszámfölény legyen a kp-n, illetve 4-4 vagy ne adj Isten 4-3ban hozzák a labdát!Mert persze gólt kell rúgni, de egy Keita aki jobban tud figyelni a visszazárásra mint Cesc, sokat érhet!
Aztán lehet kimegyünk egy Valdes és 10 csatárral és nyerünk 245:0ra csak kockázatosnak tartom, hogy ne úgy játsszunk, hogy a lehetséges veszély forrásokat is szem előtt tartva, ne legyünk stabilak!
Viszont amit írtam is, hogy elfelejtődik, hogy a legtökéletesebb védekezés is a miénk!Én ezt szeretem, legfőképpen a tudatosságot!És ez a védekezésben jön ki a legjobban!
Az pl igaz, hogy a legjobb védekezés a támadás, viszont védekezés nélkül meg nincs siker
Vannak akik úgy tekintenek, hogy a védekezés egy rohadt egyszerű dolog, odamegyek elveszem, felrúgom
De ez koránt sincs így, a védekezéshez kell a legtöbb mozgás, s mindig hátrányban vagy, mert az ellenfél lép mindig hamarabb a"sakktáblán"!
Milan hazai pályán az első félidőben nem tudta megtartani a labdát!
Ugyanazzal a problémával küzdöttek mint bárki más, a középpályások háttal az ellenfél kapujának tudják csak megkapni a labdát, nem lehet máshova passzolni csak hátra vagy oldalra, s szorulnak befelé!Ha kimegy oldalra a labda, akkor meg egyből 2 játékos odazár, s onnantól kezdve csak az oldalvonalon kívülre lehet terelni a labdát!

Ez a mi nagy erényünk, hogy az ellenfél nem tudja kihozni, csak ha bravúr passzokkal sikerül!
Emlékezzünk csak Seedrofnak hány olyan "makker" passza volt, akinek megvannak a kvalitásai ehhez természetesen, de voltak már teljesen kiszorított helyzetek, amiből valahogy megoldotta!
Ha a mi rendszerünk működik bármilyen támadó csapat lehet a túloldalt nincs nála a labda!
Mourinho pl tavaly az elődöntőben is tudta azt, amit pl itt a fórumon is mindenki leír 2 meccsen nagyon nehéz kiejteni minket, ezért "állt" be pl védekezni!Ami nem beállás volt, hanem lassítás!Olyan erős a középpályánk, hogy más fegyver nincsen, mint 30 méterre kell tartani a kaputól az Iniesta-Xavi-Messi triót!Ehhez kellenek faultok, s rengeteg középpályás!
Szóval mikor valaki azt írja, "szégyen" hogy beáll egy Milan védekezni stb, akkor nincs tisztában a Barca erejével

Mer egy oda-visszavágós párharcban ha otthon kezdesz a legfontosabb ne kapj gólt!Egy 0:0 a Milan szempontból remek eredmény!
Már több variáció lehetőséget ad, mindenki tudja a legveszélyesebb pontunk Dani Alves, s az ő előrefutásai, ott van egy achilles pont amit minden csapat megpróbál megjátszani!Nagy újdonságot mondok, hogy a középpályán fog eldőlni a meccs

Ha ők ott azt tudják hozni mint a második félidőben pl a San Siroban (ahol kicsit el is fáradtunk) akkor Alves hiába van fent a csatárokkal egy vonalban, mögötte ott a terület, ahova Pique-Mascheranonak ki kell váltani, s ezekből az elváltásokból kaptunk rengeteg gólt idén!
Emlékezzünk csak vissza, oldalról bejövő labdák, ahol nem tudtuk elosztani az embereket, vagy védekezésben lekéstünk ezekkel a kisegítésekkel!
De nyilvánvaló ha tudjuk hozni magunkat, akkor nem lehet gond, mert tényleg nem nagyképűség, de gyakorlatilag akkor nem lehet minket megverni!
Illetve szerencse kell hozzá, ahogy írtam bravúr passzok kellenek, s akkor marad egyből rés!Viszont mikor azt írom Keita kell érzésem szerint, akkor azt azért írom, mert nem szabad megengedni azt a luxust, hogy egyszer is létszámfölény legyen a kp-n, illetve 4-4 vagy ne adj Isten 4-3ban hozzák a labdát!Mert persze gólt kell rúgni, de egy Keita aki jobban tud figyelni a visszazárásra mint Cesc, sokat érhet!
Itt nem a gólkapás a lényeg, mert van olyan szitu amit nem lehet levédekezni, ha valaki 40ről rárúgja beakad, azzal nem lehet mit kezdenivlxe írta:Bob_Marley szerintem arra céloz (javíts ki ha tévedek), hogy a Barcát azért szereti, mert a támadófoci mellett meglepően kevés gólt kap a csapat, így nagy érdemei vannak a csapatnak a védekezés terén is!

Az pl igaz, hogy a legjobb védekezés a támadás, viszont védekezés nélkül meg nincs siker

Vannak akik úgy tekintenek, hogy a védekezés egy rohadt egyszerű dolog, odamegyek elveszem, felrúgom

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2012.04.03. 16:09:35-kor.

- Chino
- Llegenda del Barça
Szvsz mindenképpen Adriano kellene szélre, kivéve, ha 3-4-3-ban küldi fel Pep a fiúkat a gyepre. A San Siro-ban sem Ini-vel volt a gond, hanem, hogy senki nem tudta támogatni, nagyon egyedül maradt.
Nem hiszem, hogy most lazsálás lesz, nagyon fel lehetnek spanolva a játékosok, a Milannak ez igazi oroszlánbarlang lesz.
Én megkockáztatnám Cuenca-t a kezdőbe, elég gyors és a cselezni sem fél. Abate-t megenné, főleg Inivel megtámogatva.
Sokat jelentene, ha már az elején megmutatnánk az olaszoknak, hogy mi is a helyzet és nem tötyörögni az első 15 percben, de ennyi szurkoló előtt nem hiszem, hogy ezt csinálnák. Nem kell nekik esni mint bolond tehén az anyjának, de eegy kis erődemonstráció nem ártana az első perctől fogva.
Elképzelhetetlennek tartom, hogy nem fogják a belüket is kihajtani a srácok, akkor pedig jaj a Milannak. Én 2:0-át tippelek, ami az olaszok számára lesz hízelgő.
Nem hiszem, hogy most lazsálás lesz, nagyon fel lehetnek spanolva a játékosok, a Milannak ez igazi oroszlánbarlang lesz.
Én megkockáztatnám Cuenca-t a kezdőbe, elég gyors és a cselezni sem fél. Abate-t megenné, főleg Inivel megtámogatva.
Sokat jelentene, ha már az elején megmutatnánk az olaszoknak, hogy mi is a helyzet és nem tötyörögni az első 15 percben, de ennyi szurkoló előtt nem hiszem, hogy ezt csinálnák. Nem kell nekik esni mint bolond tehén az anyjának, de eegy kis erődemonstráció nem ártana az első perctől fogva.
Elképzelhetetlennek tartom, hogy nem fogják a belüket is kihajtani a srácok, akkor pedig jaj a Milannak. Én 2:0-át tippelek, ami az olaszok számára lesz hízelgő.
Forca Barca!!!!
-
- Capitá del Barça
pár milanossal dumáltam a meccsről.
azt mondják, h egy 1-1 vagy 2-2 simán meg lesz.
Ne legyen igazuk, és nyerjünk. És ne csak egy gólocskával.
Játsszunk úgy, mint múlt héten, és hétvégén, csak a nyamvadt helyzeteket lőjék be!
azt mondják, h egy 1-1 vagy 2-2 simán meg lesz.
Ne legyen igazuk, és nyerjünk. És ne csak egy gólocskával.
Játsszunk úgy, mint múlt héten, és hétvégén, csak a nyamvadt helyzeteket lőjék be!
A világon sok Murinho van, de Guardiola csak egy.- Menotti
- Barcaman14
- Director del Fútbol
A fontossági sorrendben egyetértek Bobbal! Az elsődleges cél minden szezonban a bajnokság megnyerése és nem a BL. És mivel a hátrányunk 6 pontra olvadt, 8 forduló alatt ezt egyáltalán nem lehetetlen ledolgozni, sőt!
Természetes hogy a mai meccs is nagyon fontos része a szezonnak, de egy esetleges elődöntőbe jutás esetén sem kéne előtérbe helyezni a "ranglistán" a BL címvédést, de szerencsére ez eddig sem volt jellemző.
Na de a lényeg jelenleg csak az hogy ma jussunk tovább!
Természetes hogy a mai meccs is nagyon fontos része a szezonnak, de egy esetleges elődöntőbe jutás esetén sem kéne előtérbe helyezni a "ranglistán" a BL címvédést, de szerencsére ez eddig sem volt jellemző.
Na de a lényeg jelenleg csak az hogy ma jussunk tovább!

„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!
Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
- vlxe
- Capitá del Barça
Bob_Marley szerintem arra céloz (javíts ki ha tévedek
), hogy a Barcát azért szereti, mert a támadófoci mellett meglepően kevés gólt kap a csapat, így nagy érdemei vannak a csapatnak a védekezés terén is! 

[quote="Bob_Marley"][/quote]
Abban igazad van, hogy a védekező játékot is lehet magas szinten művelni, csak éppen nem tartozik egy futballcsapat legnagybb erényei közé, ha ez az összes fegyverük. Én is szeretem a higgadtan védekező és jól kontrázó csapatokat, de sztem egy Milantól vagy egy Real Madridtól szégyen, ha csak ennyivel tudnak előrukkolni
A Bilbao vagy az Espanyol ellenünk mutatott játéka például ezért is volt szimpatikus nekem
Abban igazad van, hogy a védekező játékot is lehet magas szinten művelni, csak éppen nem tartozik egy futballcsapat legnagybb erényei közé, ha ez az összes fegyverük. Én is szeretem a higgadtan védekező és jól kontrázó csapatokat, de sztem egy Milantól vagy egy Real Madridtól szégyen, ha csak ennyivel tudnak előrukkolni
A Bilbao vagy az Espanyol ellenünk mutatott játéka például ezért is volt szimpatikus nekem
- visca el barca
- Presidente del Barça
én még annak tudnék örülni, ha szokásunkhoz híven nem aludnánk át az első 10-15 percet... mindenki csak addig hajlandó focizni ellenünk..
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

-
- Az Év fórumozója 2013
3-0-t álmodtam az éjjel.
Gólszerzők: Thiago, Messi, Piqué. 
Ha nem is ilyen arányban, de muszáj nyernünk! Visca el Barça!

Ha nem is ilyen arányban, de muszáj nyernünk! Visca el Barça!