Bajnoki Mérkőzések
-
- Entrenador del Barça
Eléggé hasonlóan látjuk, Araujo EG helyett, Fermin Olmo helyett, plusz én is TS tennem a kapuba, Tek csak lelki társ a védekezésben. Lewin nyilván kezd. Gulerre vigyázni kell, ő ki tudja játszani a lescsapdánkat.
-
- Barça B
Egyetértek bencével, nálam sem kezdő Olmo. teljesen beszürkült a játéka, semmi extrát nem láttunk tőle, sőt még a minimumot sem. Fermin előtte van, bár nála kicsit félek hogy túlpörög és kisárgázza magát. Szélre meg kell Araujo, akármenniyre is gyenge volt hétközben. Ericre nem szabad ráengedni Vinit, mert abból baj lesz még Vini gyenge formája ellenére is. Vini kedvét és idegrendszerét könnyű elvenni és kizökkenteni. Ha Araujo fizikailag elnyomja és nem tud elfutni, akkor hamar elmegy a kedve és csak a pofázás marad. Az nem baj nekünk
Bízom a csapatban, remélem nem törte meg őket a kedd. Az biztos, hogy a Madrid védelme nem túl acélos, úgyhogy azért rúgott gólt, gólokat várok magunktól. A kérdés, hogy mennyire tudunk védekezni. 4 pont az előny, egy győzelmmel lényegében minden eldől. Az X is ok lehet, de arra nem játszhatunk...
Bízom a csapatban, remélem nem törte meg őket a kedd. Az biztos, hogy a Madrid védelme nem túl acélos, úgyhogy azért rúgott gólt, gólokat várok magunktól. A kérdés, hogy mennyire tudunk védekezni. 4 pont az előny, egy győzelmmel lényegében minden eldől. Az X is ok lehet, de arra nem játszhatunk...
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Mindenképp TS-t kezdetném. Tek nagyon leszállóágban van. Nem hibázott, az Inter ellen sem, csak nem tudja hozzátenni tényleg a pluszt már egy ideje, amit télen még hozzárakott itt-ott. Olmót sem akarom még egyszer a kezdőben látni. Vannak emberek, akik nincsenek a topon, mert végigrobotoltak egy évet, meg ők a rosszabb napjaikon is legalább bizonyos dolgokban hasznosak, nekik megbocsátom a rosszabb meccseket, belefér, Olmo nem tartozik ezek közé, fáradságról szó sem lehet az esetében, és már meccsek óta konvergál a nullához, amit mutat, és ha ő nem tud elöl vagánykodni, akkor amúgy nem sok hozzátett értéke van emellett, letámadásban-védekezésben gyengébb, mint az alternatívák. Nem kezdő szint jelenleg, még Gavit is elé tenném, Fermínt meg gondolkodás nélkül. Aztán majd kezdőként nyomja a fáradtabb megtizedelt madridi védelemben a kis ügyes close controlljait, és ha bizonyít, majd bekerülhet megint a kezdőbe. A képességei elit szintűek, de ezt eddig 4-5 meccsen láthattuk csereként, meg úgy 2-3-on kezdőként.FcBarcelona1 írta: ↑2025.05.08. 15:41:37Ha Balde felépül és játszhat, én Araujot tenném ki jobb szélre+a többi szerintem adott, a "gála kezdő".
Tek
Araujo-Cubarsi-Inigo-Balde
De Jong-Pedri
Olmo
Yamal-Lewy/Ferran-Raphinha
Amúgy Arát én is odatenném, sőt, már az Inter ellen is pont azért tettem volna szélsővédőként a kezdőbe, mert onnan a jelenlegi skilljei ugyanúgy kiköhetnek (látványos visszasprintek), és a mostanában sajna nála gyakori bizonytalanságok, védőkről való lemaradások sem okoznak akkora gondot a szélen, mint középen. Plusz ha valahol, akkor pont a futóbolondok ellen lehet jó.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
-
- Entrenador del Barça
Ha Balde felépül és játszhat, én Araujot tenném ki jobb szélre+a többi szerintem adott, a "gála kezdő".
Tek
De Jong-Pedri
Olmo
Tek
De Jong-Pedri
Olmo
Alternatívaként inkább dobnám át jobbra Baldet és Fort a bal oldalon vállalhatóbb.
Most jobb hátra kellene minőség és tempó.
Talán Szczesny - Balde, Chris, Cubarsi, Inigo / Fort előttük EG, Pedri, Fermin és a szokásos támadók lehetne egy megoldás. Nálam Frenkie most padon kezdene.
Most jobb hátra kellene minőség és tempó.
Talán Szczesny - Balde, Chris, Cubarsi, Inigo / Fort előttük EG, Pedri, Fermin és a szokásos támadók lehetne egy megoldás. Nálam Frenkie most padon kezdene.
- bence0330
Nem fogja Flick bedobni szerintem sem, de most már számol szerintem vele legalább. Szerintem védekezésben is jó. Amíg pályán volt az Inter ellen, kivett mindenkit a játékból, teljesen hiba nélkül. Még a gólnál is lehetett látni, hogy akit eggyel odébb fogott Fort, annak esélye nem volt kibújni a szorításából, ha neki megy a passz, nem gól.
De ja, én sem az Mbappé-Vini duó ellen dobnám be először kezdőként mélyvízbe.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Nem tudom bedobnám-e Classicora, mert előrejátékban nem vészes, de hátul azért ingatag.Saviola írta: ↑2025.05.08. 15:14:13Fort?Troym írta: ↑2025.05.08. 15:10:40Most nem a bhv posztot érzem kritikusnak a Madrid ellen, hanem a jhv, mert Vini és Mbappe is bitang gyors, szerintem EG nem fogja bírni. Gyakorlatilag ki kéne pakolni még Fermint is második számú jhv-nek, de lehet kockázatatnék Christensennel, ő azért valamennyivel gyorsabb.
Az se zavar, ha Fermin helyett kezdene Chris...de kell megoldás, középen épp elég Pedrinek Bellingham.
Te bedobnád?
(mondjuk majdnem mindegy is mit gondolunk, mert gondolom Flick marad Garciánál) Nekem ő túl nagy kockázat lenne kezdőként ennyire kevés meccsel a lábában.
- Saviola
- Júdás 2, az áruló
Fort?Troym írta: ↑2025.05.08. 15:10:40Most nem a bhv posztot érzem kritikusnak a Madrid ellen, hanem a jhv, mert Vini és Mbappe is bitang gyors, szerintem EG nem fogja bírni. Gyakorlatilag ki kéne pakolni még Fermint is második számú jhv-nek, de lehet kockázatatnék Christensennel, ő azért valamennyivel gyorsabb.
Az se zavar, ha Fermin helyett kezdene Chris...de kell megoldás, középen épp elég Pedrinek Bellingham.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Most nem a bhv posztot érzem kritikusnak a Madrid ellen, hanem a jhv, mert Vini és Mbappe is bitang gyors, szerintem EG nem fogja bírni. Gyakorlatilag ki kéne pakolni még Fermint is második számú jhv-nek, de lehet kockázatatnék Christensennel, ő azért valamennyivel gyorsabb.
- bence0330
A híres?

Mindemellett a 20-as évek szerintem vitathatatlanul legszebb fociját toló edző, majdnem minden meccsünk szórakoztató, vagy gála. Egy ennyire jó focit toló, és mellette ennyire eredményes edzővel nagyon remélem, hogy hosszútávon számolunk. Van 1-2 hülyesége, meg 1-1 meccset eltaktikázik, de ki nem. Szerintem még úgy is benne van, hogy all time top5-6 edző legyen belőle, hogy 54 évesen kezdte el a karrierjét - összehasonlításképp Pep most annyi, ilyen sokat szalasztott el Flick.
Persze a jelenlegi Barca keretével kisebb erre az esélye, mintha valami bika kerethez ülne be, de szerintem nem lehetetlen a dolog. 10 évet még edzősködik top klubok élén, szerintem 2 BL simán leesne még neki.
Láttad kik voltak előtte? Setien, Koeman, vagy Martino például... Xavi és Valverde legalább bajnok lett, de a csapat mindenki alatt random pillanatokban összezuhant, hosszú szezonokon keresztül nézhetetlen volt a játék.
4 szezon simán kinézek belőle, annyira alacsonyan van a léc és a csapat támad, mint akit ágyúból lőttek ki, szerintem ez évente egy ilyen-olyan szotyikupára, esetleg 2 bajnoki címre elég lehet 2029ig mondjuk. A BL-t nem érzem elérhetőnek, de az nem alapvetés más csapatoknál sem, hogy feltétlen oda kell érni megnyerni....
Ti ilyen hosszú távon terveztek Flickkel? Külsős szemmel nézve, és a tapasztalatok alapján szerintem maximum még két teljes szezont marad. Azért az idei szezonotok elég csalóka, jövőre meg jön a híres flick-féle második szezon.
Azért Flick sem fiatal (61) és nyilatkozta, hogy nem akar 70 éves koráig sem edzősködni, szerintem 2028-2030 körül ő is abbahagyja, akkor azért nagy kérdés lesz ismét az edzőtéma, hogy ki folytassa.Kovbal88 írta: ↑2025.05.08. 11:56:12Én nagyon bízom egy szép Barcelona jövőben, ilyen Pep-féle időkben. És lassan minden esély meg is lesz rá
Perez már nem fiatal lassan 80 éves le se kell lépnie a Realtól elég, ha hoz pár rossz döntést, és lehet én érzem így de már alakul a dolog ebbe az irányba.
Simeone is már régóta az Atleticonál van egyszer csak el kell jönnie, őt is elég lesz pótolni.
Én nagyon bízom egy szép Barcelona jövőben, ilyen Pep-féle időkben. És lassan minden esély meg is lesz rá
Perez már nem fiatal lassan 80 éves le se kell lépnie a Realtól elég, ha hoz pár rossz döntést, és lehet én érzem így de már alakul a dolog ebbe az irányba.
Simeone is már régóta az Atleticonál van egyszer csak el kell jönnie, őt is elég lesz pótolni.
Spanyol szinten a többi csapat nem hiszem, hogy felvenné a versenyt a Girona idén majdnem kiesik. Szóval itt szép jövőnk lehet
Nemzetközi szinten, pedig csak ott kell lenni a legjobbak között, aztán ha a szerencse úgy hozza, akkor lesz kupa, ha nem akkor meg kiesés, a legjobb négy vagy 8 között.
Spanyol szinten a többi csapat nem hiszem, hogy felvenné a versenyt a Girona idén majdnem kiesik. Szóval itt szép jövőnk lehet
Nemzetközi szinten, pedig csak ott kell lenni a legjobbak között, aztán ha a szerencse úgy hozza, akkor lesz kupa, ha nem akkor meg kiesés, a legjobb négy vagy 8 között.
-
- Entrenador del Barça
Hernandez Hernandez vezeti a Classicot.
Mérlege clasico-kon 4 meccs, 2 Barca győzelem, 2 döntetlen.
Készítem elő a popcornt
Mérlege clasico-kon 4 meccs, 2 Barca győzelem, 2 döntetlen.
Készítem elő a popcornt

- bence0330
Ha a Madrid most nem nyer, akkor nem tudom, mikor fognak. Két óra plusszal, hiányzó és fáradt kulcsjátékosokkal, elbukott álom után, ráadásul fél évig úgy tűnt, hogy minket lehetetlen legyőzni (Dortmund meccset nem veszem ide, kb nem volt tétmeccs), és pont most derült ki, hogy mégis. Carlo ráadásul úgy tűnik, észbekapott Gülerrel kapcsolatban, szóval most finesz is van a középpályán.
- Saviola
- Júdás 2, az áruló
Remélem Balde lesz.torotam írta: ↑2025.05.07. 23:35:51Itt megint a két szélsőhátvéd poszt lesz a nagy kérdőjel. Gondolom Kounde még biztosan nem lesz bevethető. De akkor kit teszel oda Viniciusra/MBappera? A jolly ember EG-t? Vagy a mélyen lévő Araujot? Talán az alig játszatott Fortot? Nehéz ez sajnos.
Balderól amúgy van valami pozitív hír, ő játszhat már vasárnap? Jó lenne, ha legalább a baloldalunk kinézne valahogy.
Mivel nekünk az X is jó lenne, én most hanyagolnám a feltolt védelmet. Eleve fáradt is a csapat hozzá, nem lenne jó nézni, ahogy Bappe meg Vinicius 30 métereket futhatnak egyedül a kapussal szemben.
TS - E. Garcia - Cubarsí - Inigo - Balde; F. d. J. - Gavi/Fermín - Pedri; Raph - Lewa - Yamal.
Így állnék fel, Olmo és Torres csereként hasznosabb lehet.
- torotam
- Jugador d'estrella
Itt megint a két szélsőhátvéd poszt lesz a nagy kérdőjel. Gondolom Kounde még biztosan nem lesz bevethető. De akkor kit teszel oda Viniciusra/MBappera? A jolly ember EG-t? Vagy a mélyen lévő Araujot? Talán az alig játszatott Fortot? Nehéz ez sajnos.
Balderól amúgy van valami pozitív hír, ő játszhat már vasárnap? Jó lenne, ha legalább a baloldalunk kinézne valahogy.
Mivel nekünk az X is jó lenne, én most hanyagolnám a feltolt védelmet. Eleve fáradt is a csapat hozzá, nem lenne jó nézni, ahogy Bappe meg Vinicius 30 métereket futhatnak egyedül a kapussal szemben.
Visca el BARCA!
- Saviola
- Júdás 2, az áruló
Komoly szorongás jött rám, hogy a tegnapi kiesés magával húzza majd a bajnoki bukást is.
Ha nem tudjuk hozni a vasárnapi clásicót, akkor szerintem vége. Fizikailag és lelkileg is széthajtott gárda fog találkozni egy mindent egy lapra felpakoló csapattal.
Ha bukunk, akkor szerintem oda is a bajnokság, az utolsó 3 meccsünk brutál, Espanyol (i), Villareal (o), Bilbao (i), szerintem minimum egy pontvesztés benne van, a real idén meg C kerettel is hozogatja a meccseit.
Remélem valami ember feletti akarattal nyerünk és utána elég egyet behúzni a háromból.
Aggasztó, mindenesetre.
Ha nem tudjuk hozni a vasárnapi clásicót, akkor szerintem vége. Fizikailag és lelkileg is széthajtott gárda fog találkozni egy mindent egy lapra felpakoló csapattal.
Ha bukunk, akkor szerintem oda is a bajnokság, az utolsó 3 meccsünk brutál, Espanyol (i), Villareal (o), Bilbao (i), szerintem minimum egy pontvesztés benne van, a real idén meg C kerettel is hozogatja a meccseit.
Remélem valami ember feletti akarattal nyerünk és utána elég egyet behúzni a háromból.
Aggasztó, mindenesetre.
- bence0330
Arra nem sokan tettek volna.

Koundé végül nem is bírta a csere nélküli játékot. Ezeknél az eseteknél mindig az van, hogy vasembernek gondolunk valakit, egészen addig, amíg fel nem adja az izom a szolgálatot, és kiderül, hogy na, ő sem vasember.
De azóta jött Flick és a Barcelona is szintet lépett. Ezek szerint neki nem sikerült Flicknél.
Mint ahogy senki nem mert volna még egy kisebb tétet se tenni (sőt a vicc tárgya lett volna a nyáron), I. Martínezből stabil kezdő lesz és kiszorítja Araújot a kezdőből.
- bence0330
Én legrosszabb eshetőséget írtam, ha az edző valamiért nem bízik benne. Tehát: ha valamiért nem bízik benne, és szerinte nem elég, még akkor is beállíthatná ennyi időre, ilyen helyzetben". Ráadásul nem Koundéhoz méri senki (alig van a világon, akit lehetne...), hanem pont GM-hez, aki aztán tényleg gyengébb képességekben, meg jelenleg is, mint Fort, akár még jegelés után összehasonlítva őket is. Nem véletlen, hogy a B-nek is Fort volt a sztárja (nem a posztján, hanem en bloc), GM meg egy ott is közepes valaki. GM nem csak konkrétan védekezésben közepes, hanem eleve sokkal több támaást hoz a nyakunkba, meg lehet nézni, hányszor indul az ellen a totál homály labdáiból még akkor is, ha nem helyeznek rá nyomást, ha meg igen (pl. Madrid második félidő nemrég), akkor tényleg kizárólag taccsra tudja passzolni rémültében. És ennél Fort is jobb védekezésben, vagy legalább üti a szintet. És emellé életveszély előrefelé, és még Raphinha is több teret kapna, neki sokkal szimpatikusabb helyzetben. Szerintem simán 1-2 plusz gól benne lenne vele a meccsen előrefelé Martinhoz képest.Sonoma írta: ↑2025.05.06. 18:39:05Te magad válaszoltad meg Fort helyzetét. Ha a szertárost is betehetnénk a 80-ik percben, akkor Fort is annyit ér. De lentebb írtam, neki nem rutin hiánya van, hanem képességbeli (ld. lentebb írtam).
Jó példa GM, aki rendszeresen szóhoz jut, de mégsem sikerült szintet lépni.
Plusz a 80-ik percben becserélt játékosnak (aki állandóan padozik) az a 10-15 perc semmit nem ér. Legfeljebb szebb lesz tőle a statisztikája a meccsszámok terén. De ezt ne kelljen már ecsetelni egy focis fórumon.
Azért egy védő tud bizonyítani még egy B csapatos felállásnál is.
Mondjuk nem hagyja, hogy folyamatosan leforduljanak róla...
Xavi alatt is sima Barca-szint volt mindkét oldalon.
Azért annyi játékperccel, mint amennyit GM kapott (aki helyett simán beférne), nem épülne/épült volna le, az tuti. Szezon végén a semmiből bedobni fagyasztás után amúgy már szerintem sincs sok értelme, az kb soha nem sül már el jól.
Te magad válaszoltad meg Fort helyzetét. Ha a szertárost is betehetnénk a 80-ik percben, akkor Fort is annyit ér. De lentebb írtam, neki nem rutin hiánya van, hanem képességbeli (ld. lentebb írtam).bence0330 írta: ↑2025.05.06. 17:38:034-0-nál a 80. percben a szertárost is be lehetne tenni, de szó szerint, semmit nem változtatna a helyzeten, legrosszabb helyzetben kapnánk egy gólt. És elég sok esetben álltunk ilyen jól.
Úgy nehéz bárkinek is bizonyítani, ha a komplett B csapattal van fent. Nyilván mindenki sokkal gyengébb, ebben a közegben nem annyira lehet azt várni, hogy valaki csillog-villog, eleve gyenge és lassú ilyenkor a csapat, többet kell futni, kompenzálni a tévedéseket, ésatöbbi.
Jó példa GM, aki rendszeresen szóhoz jut, de mégsem sikerült szintet lépni.
Plusz a 80-ik percben becserélt játékosnak (aki állandóan padozik) az a 10-15 perc semmit nem ér. Legfeljebb szebb lesz tőle a statisztikája a meccsszámok terén. De ezt ne kelljen már ecsetelni egy focis fórumon.
Azért egy védő tud bizonyítani még egy B csapatos felállásnál is.
Mondjuk nem hagyja, hogy folyamatosan leforduljanak róla...
Tegyétek már helyre ezt ki mikor bizonyít témát. A Barcában akkor kell bizonyítani, amikor becserélnek. Ez nem
a Getafe, felépítenek, mert belefér pár vereség, lényeg, hogy szokjon a meccsritmushoz. A Barcánál beállsz és bizonyítasz vagy lehet menni kisebb csapatba, felépíteni magadat és esetleg lehet visszaút, ha ez sikerül. Minden meccsen győzni kell és nem az a cél, hogy megszokják a cserék a La Liga és a BL légkörét.
Az az érv, hogy korosztályos válogatott nagyjából semmit nem jelent. Koman Vladimir is az volt, sőt ezüstcipős. Tudnék sorolni napestig sok hasonlót.
a Getafe, felépítenek, mert belefér pár vereség, lényeg, hogy szokjon a meccsritmushoz. A Barcánál beállsz és bizonyítasz vagy lehet menni kisebb csapatba, felépíteni magadat és esetleg lehet visszaút, ha ez sikerül. Minden meccsen győzni kell és nem az a cél, hogy megszokják a cserék a La Liga és a BL légkörét.
Az az érv, hogy korosztályos válogatott nagyjából semmit nem jelent. Koman Vladimir is az volt, sőt ezüstcipős. Tudnék sorolni napestig sok hasonlót.
- bence0330
4-0-nál a 80. percben a szertárost is be lehetne tenni, de szó szerint, semmit nem változtatna a helyzeten, legrosszabb helyzetben kapnánk egy gólt. És elég sok esetben álltunk ilyen jól.Sonoma írta: ↑2025.05.06. 17:34:24Ezek szerint Fort nincs abban a formában sem (Fatival együtt), hogy Flick bemerje tenni akár cserének is. A tökutolsó Valladolid ellen "bizonyítottak" is.
És hiába tetszett nekem is Fort előre játéka, ha a védekezése borzasztó volt.
Fatit azért is tette be többször is, mert az kevesebb kárt tudott tenni.
Legfeljebb nem rúgtunk több gólt.
Úgy nehéz bárkinek is bizonyítani, ha a komplett B csapattal van fent. Nyilván mindenki sokkal gyengébb, ebben a közegben nem annyira lehet azt várni, hogy valaki csillog-villog, eleve gyenge és lassú ilyenkor a csapat, többet kell futni, kompenzálni a tévedéseket, ésatöbbi.