Egyéb Barça meccsek

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!

Legyen külön Barca Femeni topic?

Igen
10
40%
Nem, ez a topic is megfelel
15
60%

Szavazatok száma: 25
Messias2
Director del Fútbol

2015.08.05. 21:57:42

MG írta:közvetíti ezt valami? :lol:
Sport 1
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
MG
Barça B

2015.08.05. 21:57:05

közvetíti ezt valami? :lol:
MR. TROMORT777

2015.08.05. 21:50:29

Ne feledkezzünk meg Keita-ról, jó lesz újra a Camp Nou-ban látni!
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.08.05. 21:41:18

visca el barca írta:a belgát nagyon nyomatja LE, remélem nincsenek vele komoly tervei :D tavaly volt egy csúcs védelmünk, nem kellene bolygatni..
Szerintem azért ő és Bartra kezdenek, mert a második félidőben jön majd a Pique-Masch kh páros, hogy azért játékban legyenek az Európai Szuperkupa előtt.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.05. 21:34:24

a belgát nagyon nyomatja LE, remélem nincsenek vele komoly tervei :D tavaly volt egy csúcs védelmünk, nem kellene bolygatni..
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.08.05. 21:14:46

Jó kezdő, a második félidőben gondolom jön majd a teljes sorcsere. Ezt a mai meccset pedig végre már nyerjük meg. :D

Visca El BARCA!!!
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.05. 21:08:46

Barcelona line-up (official): TerStegen - Alves Bartra Vermaelen Mathieu - Rakitic Mascherano Rafinha - Messi Suarez Neymar

jó lenne végre nyerni egy meccset. hajrá
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Messias2
Director del Fútbol

2015.08.05. 21:08:37

Barça XI:
1.Ter Stegen
4.Rakitic
6.Alves
9.Suárez
10.Messi
11.Neymar
12.Rafinha
14.Mascherano
15.Bartra
23.Vermaelen
24.Mathieu
#FCBlive
mess2009
Director del Fútbol

2015.08.04. 11:26:53

palesz77 írta:
mess2009 írta:nem mondom, hogy kapushiba lett volna a két gól de valahogy az az árnyék vetődés az egyiknél és a lebénulás a másiknál(meg sem tudott mozdulni) bennem valahogy hagy némi hiányérzetet.....az meg hogy ki rohangál a középkörig egyenesen modorosság, a "nagy" honfitársat utánozná...
Ezt vártam komolyan! :lol: Nem kapushibák, de azért menjen a francba, hogy egy tiszta fejest 5 m-ről nem tud kipofozni, és egy takart lövésnél, ahol másik irányba elmozdult nem ért vissza. A kifutásai meg néha tényleg extrémek, viszont azt nem lehet mondani, hogy ne jönnének be.. Busi posztján se természetes, hogy szinte utolsó emberként küldi el jobbra-balra az embereket - tegnap is volt ilyen -, mégis hasznos tud lenni. MAtS-nál ez miért van másképp? A legdurvább esetben is tegnap - amikor végülis behúzták lesnek - jól jött ki, mert 1v1-ben vihették volna rá, ő meg meggátolta a gólt, nem tudta ellőni mellette a csatár.. Összefostam a gatyám közben én is, ez tény, de hatásos módszer volt, Piqué és Verma mellett lépett volna ki a sokkal gyorsabb csatár, ha a kapuban várja, hogy rávezessék a labdát, az se lett volna jobb szerintem.

RE:

tetszik az "írói munkásságod" ..komolyan. de: ne adj a számba olyasmit amit nem mondtam, erre kényes vagyok! egyébként sem a stílusom bárkit a francba küldeni. még azt sem zárom ki hogy lehetetlent vártam volna el tőle de ha azt az eszmefuttatást veszem alapul amit az ominózus kifutásáról leadtál nos olyan képességekkel lazán kifoghatta volna azokat is...
nem titkoltam, máshol már le is írtam, nekem Bravo egyelőre jobb kapusnak tűnik egyszerűen nyugodtabb vagyok ha ő véd, de örülök annak is , hogy két ilyen kapusunk van .
MatyiG
Adminisztrátor

2015.08.03. 18:16:33

Nem tudom, a kötényt csúnyán bekapta az első gól előtt, utána én nem láttam tőle hibát, pedig elég sokat figyelem. :P :D
Labdakihozataloknál, szereléseknél eddig tökéletes, reméljük, így marad ez egész szezonban, az elég sokat számít. :)
Messias2
Director del Fútbol

2015.08.03. 17:55:39

roby122 írta:

Busi , Rafinha nekem nagy csalódás egyenlőre.
Rafinha egyik legjobb volt ezen a tornán, ráadásul többnyire nem is a posztján játszott. Mondjuk tegnap valóban szürkébb volt.
Busi a tegnapit leszámítva korrekt módon játszott. Galaxy ellen pl lehozott egy hibátlan félidőt.
hank1ee
Director del Fútbol

2015.08.03. 17:50:14

roby122 írta: MatS-tól pedig dicséretes, hogy leadta a vakációját a felkészülések miatt, viszont lehet jobb lett volna ha kipiheni magát, hosszú lesz a szezon, és kitudja milyen szerepet szán neki LE.
Megértem, hogy ez tűnik logikusnak, de ha már játszani akarsz, akkor az otthoni láblógatás többet árt, mint használ. Ráadásul kapus.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
roby122
Entrenador del Barça

2015.08.03. 17:38:00

Messias2 írta: Tegnapi meccsen valóban gyengébben toltuk, mint az előző meccseken, de nehogy már 1 gyengébb meccs után temessük a csapatot.
Én abszolút nem temettem a csapatot. Csak megemlítettem, hogy LE sem volt túlságosan elégedett a látottakkal, valamint 1-2 játékos hozzáállása sem tetszett nagyon.
Látva a tegnap Chelsea-Arsenal mérkőzést , a kékek jelenleg ott tartanak a felkészüléssel teljes kerettel, amit mi tegnap lehoztunk a Fio ellen. Ez abszolút biztató.
Rakitic és Suárez nagyon tetszettek a felkészülés alatt, főleg a horvát. Eszméletlen milyen labdákat osztogatott, néha azt hittem Xavi az. Viszont rajtuk kívül csak Robertot és Douglast tudom kiemelni pont akik kb. semmit sem fognak játszani.
Busi , Rafinha nekem nagy csalódás egyenlőre.
MatS-tól pedig dicséretes, hogy leadta a vakációját a felkészülések miatt, viszont lehet jobb lett volna ha kipiheni magát, hosszú lesz a szezon, és kitudja milyen szerepet szán neki LE.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2015.08.03. 15:06:13

palesz77 írta: Rafinha amúgy szerintem is gyengébb verziója, de a legnagyobb "bűne", hogy Alcantara a vezetékneve. Ha köze sem lenne Thiagohoz, senki nem hozzá - és a vele kapcsolatban kicsit megszépült emlékeihez - mérné, szerintem sokan elégedettebbek is lennének vele.
jó, ezt elfogadom, tényleg torzíthat a megítélésen, hogy egyfolytában az idősebb, kiforrottabb és tehetségesebb testvérhez mérik (bár egyébként szerintem van egy pont ezzel ellentétes tendecia is, aminek a keretében felértékeljük és elvárjuk tőle, hogy robbantson, csak azért mert egy technikás Alcantara, aki ráadásul itt maradt nekünk, ha már a másik elment) ezzel együtt Thiagotól függetlenül is közepesnek érzem hozzánk, legalábbis többször érzem azt, hogy valamiért nem, mint azt, hogy igen. persze ezek nem objektív fokmérők, hogy mit érzek, meg egy halom változót figyelembe kéne venni, akár a Thiagoval való összehasonlításban, akár a testvér nélküli megítélésben.

de mind1 is, én nem ellene akarok beszélni, mert egy szimpi srác (pont a mentalitása az, ami mondjuk kedvezőbb a csapat szempontjából a bátyjáénál) és jó lenne, ha hosszútávon lenne egy minőségi saját nevelés középre, csak szerintem ő nem lesz az, ne így legyen.

ezt a tegnapi meccset meg ahgyjuk már, pont az előző szezon volt az ékes példája, hogy még a szezon felénél sem éri meg jóslatokba bocsátkozni meg ünnepelni/temetni a csapatot (akármennyire is erős sokszor a késztetés, tudom), nem hogy augusztus 2-án.
Chino
Llegenda del Barça

2015.08.03. 14:14:51

Szerintem azon nem nagyon lehet vitatkozni, hogy az előszezon leggyengébb meccsét játszottuk. Ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy az igazi kezdőnkből egyszerre folyamatosan csak 3-4 ember volt a pályán. Ráadásul sokan nem is a saját posztjukon játszottak.
Az eredmény nyilván másodlagos, ennek ellenére ha a helyzeteink felét berúgjuk gólokkal verhettük volna az olaszokat. Aki a legnagyobb csalódás volt számomra tegnap az Busi. Az egy dolog, hogy mindkét gólban nyakig benne volt, rengeteg hibával játszott, sok labdát adott el. Ini is inkább csak a 30-40. percig nyújtott valamit, utána nagyon szürke volt, bár visszább is állt, lehet, hogy ez volt az oka. Bár az egész előszezonban nem csillogott.
Rafinha és Thiago összehasonlítása pedig szerintem elég fals. Szubjektivitással nem lehet ez esetben vádolni, mivel az idősebb Alcantara a kedvenc játékosom és a legjobb megoldásnak tartottam/tartom a középpályánkra, viszont nagyon megszépülnek az emlékek. Sokszor játszott nagyon szürkén és volt legalább annyi eladott labdája, mint az öcsinek. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy az egész előszezonban kb. 30 percet játszott az eredeti posztján. Kb. olyan mintha Ini-t raknánk ki Neymar helyére. Plusz nem mindegy, hogy egy Alvessel vagy egy SR-el van egy oldalon. A tegnapi meccsen tényleg nem villogott, de az utóbbi mérkőzéseken azért mutatott valamit. Talán nem véletlen, hogy ő volt az egyik aki a legtöbb percet töltötte a pályán, ezt csak azért említem, mert lehet, hogy azt jelenteni LE komolyabban számol majd vele.
Igazából úgy éreztem, hogy az utolsó 20 percre már Lucho kicsit fel is adta a meccset. Egy nem túl veretes támadósor egy Gumbau, Busi, SR középpályával nem tudom mit várt. Mondjuk így is megvoltak a lehetőségek.
Forca Barca!!!!
BFC
Jugador d'estrella

2015.08.03. 13:02:55

Januárban amikor a Real Sociedad elleni meccset elveszítettük akkor is itt fórumon temetve volt a csapat több ember által. (Azt hiszem én is köztük voltam) De végül minden összejött egy jó hajrá kellet és mindent behúztunk, tény, hogy ez a 4 meccs amit előszezonban játszottunk elég gyengére sikeredett. (Nem láttam az összes meccset inkább csak összefoglalókat, ebből az utolsóból láttam többet) De kell látni a jó dolgokat és én most főként ebből az utolsó meccsből merítek mert ebből láttam többet. Rakitic olyan dolgokat csinált, hogy csak néztem, tavalyi szezonban nem nagyon láttunk tőle ilyen megmozdulásokat, palesz (azt hiszem te voltál :D ) hiányolta is tőle, mert a Sevillában adott látványos kulcspasszokat és most az előszezonban megint kijött belőle ez. SR hasznos tagja volt a csapatnak a védelem jobb oldalán ami elég nagy szó hiszen ő is eléggé töltelék volt tavaly. Suárez meg egy állat, szegénynek nem mindig jön össze de amikor jó napja van kegyetlenül kihasznál minden helyzetet, beverekedi magát a védők közé, küzd passzol elkövet mindent, hogy összejöjjön az a gól. Tény, hogy hiányzott mellőle Messi meg Neymar. Messi szerepét valamelyest áttudta venni Rakitic. Neymart nem volt aki pótolja, szegény Pedro ment mint a mérgezett egér de nem jött össze neki szinte semmi. ( Egyetlen helyzetre emlékszem amikor bejutott 16 belülre és eltudta lőni) Jobb lenne ha tényleg elmenne a MU-ba ott több lehetőséget kapna valószínűleg és jobban is tudna játszani talán. Januárig ha kihúzzuk akkor Vidal meg Turan is tud játszani szélső támadót és akkor lesz cseréje az MSN-nek.
Huh ez egy picit hosszúra sikeredet. Bocsi :lol:
Messias2
Director del Fútbol

2015.08.03. 12:40:14

MU-nál sokkal jobban játszottunk. Volt 3 kapufánk, 2 meg nem adott tizink. Ráadásul végig durván játszottak, és kőkemény célfocit nyomattak, ami egy felkészülési meccsen számomra érthetetlen, mert ezek a meccsek nem az eredményről szólnak. Chelsea ellen is jobban játszottunk, annak ellenére, h szinte fullos kezdővel álltak ki.
Tegnapi meccsen valóban gyengébben toltuk, mint az előző meccseken, de nehogy már 1 gyengébb meccs után temessük a csapatot.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.08.03. 12:31:47

mess2009 írta:nem mondom, hogy kapushiba lett volna a két gól de valahogy az az árnyék vetődés az egyiknél és a lebénulás a másiknál(meg sem tudott mozdulni) bennem valahogy hagy némi hiányérzetet.....az meg hogy ki rohangál a középkörig egyenesen modorosság, a "nagy" honfitársat utánozná...
Ezt vártam komolyan! :lol: Nem kapushibák, de azért menjen a francba, hogy egy tiszta fejest 5 m-ről nem tud kipofozni, és egy takart lövésnél, ahol másik irányba elmozdult nem ért vissza. A kifutásai meg néha tényleg extrémek, viszont azt nem lehet mondani, hogy ne jönnének be.. Busi posztján se természetes, hogy szinte utolsó emberként küldi el jobbra-balra az embereket - tegnap is volt ilyen -, mégis hasznos tud lenni. MAtS-nál ez miért van másképp? A legdurvább esetben is tegnap - amikor végülis behúzták lesnek - jól jött ki, mert 1v1-ben vihették volna rá, ő meg meggátolta a gólt, nem tudta ellőni mellette a csatár.. Összefostam a gatyám közben én is, ez tény, de hatásos módszer volt, Piqué és Verma mellett lépett volna ki a sokkal gyorsabb csatár, ha a kapuban várja, hogy rávezessék a labdát, az se lett volna jobb szerintem.
visca el barca írta:remélem LE a sevilla ellen inkább játszatja majd a "dagadt" neymart meg a nyaralásból beeső messit, mint a pedro/sandro/munir vonalat. fél lábal is többet érnek... :?
Messit biztos, ő elvileg bombaformában van. Neymar szerintem kb 30 percet kap majd, ha addigra se szedi össze magát.
Zozzy 5 írta:igen, pont ez a különbség. Thiagora bár jellemző volt a hanyagság és könnyelműség, emiatt voltak elszórt labdái, de amikor akarta, akkor ő azt a golyót odarakta, ahova szánta. Rafinha fegyelmezettebb és nagyon akar, de nekem az a benyomásom, hogy sok mindent egyszerűen nem tud megcsinálni, adottságbeli hiányosságok vannak (legalábbis Thiagohoz képest), és olykor van egy erőlködés érzésem is vele kapcsolatban.
Akkor annyira sokszor nem akarja odarakni Thiago se, mert nem a kiugratások mestere.. Tud nagy labdákat adni, de egyáltalán nem ez az erőssége, tavaly a bajnokságban pl volt vagy 2 védelem mögé belőtt labdája összesen - igen, mindegyik meccsét láttam. Rafinha amúgy szerintem is gyengébb verziója, de a legnagyobb "bűne", hogy Alcantara a vezetékneve. Ha köze sem lenne Thiagohoz, senki nem hozzá - és a vele kapcsolatban kicsit megszépült emlékeihez - mérné, szerintem sokan elégedettebbek is lennének vele. Az előszezonban szerintem sokkal jobban játszik, mint tavaly játszott - az akkori előszezonját is beleértve -, bátrabb, nem jön be neki minden, de hát kinek jön? A lényeg, hogy próbálkozik, több megindulása is van meccsenként, próbál rizikósabb kiugratásokat is adni, amik közül néhány be is jött már. Ini szerintem szürkébb volt ezeken a meccseken például, pedig nem kevéssel jobb játékos.
roby122 írta:Azért LE nyilatkozata sem arról tanúskodik, hogy nagyon elégedett lenne, sőt...
Én nagyon gáznak látom a tegnapi meccset, lehet mondani, hogy felkészülés , meg hogy nem vettük komolyan, de eszméletlen hibákat vétettünk.
Amíg az a taktika, hogy a csapatvédekezésben mindenki részt vesz, és elől az MSN megoldja - nyilván nem ilyen egyszerű, de ez a lényeg -, nem tudom mit várnak itt sokan a 2 nagyágyú hiányában. Én még fejlődést is láttam megmondom őszintén a tavalyi alaphoz képest, legfőképp Rakitic részéről, sokkal többet irányított, mint eddig, de Rafinha is több váratlant húzott, és SR is.

A védekezéssel mondjuk nem csoda, ha nem elégedett, olyan hibákat vétünk, amik tavaly nem voltak jellemzőek, de Alves és Masch hiányoznak, így ez is érthető RÉSZBEN, de ott valóban sok még a munka. A támadójátékunkat meg majd akkor kell értékelni, ha az MSN újra összeáll, nélkülük tavaly se voltunk jók, pedig tripláztunk.
roby122
Entrenador del Barça

2015.08.03. 12:18:52

Messias2 írta:Én nem látom ilyen borúsan a helyzetet. Ez mégis csak egy felkészülési meccs volt, nem volt akkora hajtás. A firenzei csapat viszont nagyon meg akarta nyerni a meccset, és gyakorlatilag végig buszoztak másfél félidőt.

Amúgy Gamper kupán már játszhat a dél-amerikai különítmény?
Azért szerintem volt hajtás, ha akkora nem is, de elég jó irama volt a mérkőzésnek. Vicces, hogy múltkor az MU is nagyon megakarta nyerni a meccset, most a Fio is nagyon, mi pedig nem ?
A Chelsea ellen látszódott egyedül, hogy ők is le..arják kb. a meccset, de még így is csak X-elni tudtunk velük.
LA Galaxy ellen meg csak szimplán jobbak voltunk.

Azért LE nyilatkozata sem arról tanúskodik, hogy nagyon elégedett lenne, sőt...
Én nagyon gáznak látom a tegnapi meccset, lehet mondani, hogy felkészülés , meg hogy nem vettük komolyan, de eszméletlen hibákat vétettünk.

A kérdésedre válaszolva szerintem valamennyit fognak játszani, ha nem is teljes meccset, de egy félidőt biztos.
Messias2
Director del Fútbol

2015.08.03. 11:07:00

Én nem látom ilyen borúsan a helyzetet. Ez mégis csak egy felkészülési meccs volt, nem volt akkora hajtás. A firenzei csapat viszont nagyon meg akarta nyerni a meccset, és gyakorlatilag végig buszoztak másfél félidőt.

Amúgy Gamper kupán már játszhat a dél-amerikai különítmény?
visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.03. 10:53:51

remélem LE a sevilla ellen inkább játszatja majd a "dagadt" neymart meg a nyaralásból beeső messit, mint a pedro/sandro/munir vonalat. fél lábal is többet érnek... :?
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2015.08.03. 08:11:30

bingyo24 írta:Messinelkul nem megy nelkule egy kozep csapat vagyunk sajnos !
azért ennél egy kicsivel többről volt szó tegnap: ...Ney, Masch, Dani, és én még Bravót is ide sorolnám...nem mondom, hogy kapushiba lett volna a két gól de valahogy az az árnyék vetődés az egyiknél és a lebénulás a másiknál(meg sem tudott mozdulni) bennem valahogy hagy némi hiányérzetet.....az meg hogy ki rohangál a középkörig egyenesen modorosság, a "nagy" honfitársat utánozná...
bingyo24
Barça B

2015.08.03. 05:30:20

Messinelkul nem megy nelkule egy kozep csapat vagyunk sajnos !
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2015.08.02. 23:28:19

palesz77 írta: Mondjuk a bátyónál is volt baromi sok rontott passz, ráadásul kritikusabb pályarészeken, szimplán oda nem figyelésből, de az idő sok mindent megszépít.
igen, pont ez a különbség. Thiagora bár jellemző volt a hanyagság és könnyelműség, emiatt voltak elszórt labdái, de amikor akarta, akkor ő azt a golyót odarakta, ahova szánta. Rafinha fegyelmezettebb és nagyon akar, de nekem az a benyomásom, hogy sok mindent egyszerűen nem tud megcsinálni, adottságbeli hiányosságok vannak (legalábbis Thiagohoz képest), és olykor van egy erőlködés érzésem is vele kapcsolatban.

na mind1, itt az egész szezon és valószínűleg több perce lesz mint tavaly Xavi távozása miatt, idén eldől szerintem, hogy lesz-e ő kezdő Barca játékos hosszútávon.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.08.02. 23:15:56

Zozzy 5 írta: Rafinha mindig közepes volt, ma is az. sokkal kevésbé van benne a játékában a váratlan, mint a tesóban, utolsó megoldásoknál rosszul dönt, rövid a passz, leolvassák, nem ül a csel stb.
Mondjuk a bátyónál is volt baromi sok rontott passz, ráadásul kritikusabb pályarészeken, szimplán oda nem figyelésből, de az idő sok mindent megszépít.

Nekem amúgy nincs bajom vele eddig, a mai meccsen kívül talán mindegyiken az egyik legjobb volt, ma kicsit szürkébb volt valóban, de így is volt pár veszélyes megmozdulása - Sandro kiugratása pl egészen pazar volt. MAtS még mindig egy állat. SR jól ad be, de amúgy a védőfeladatai ellátásában vannak gikszerek. Verma egyenesen nem tetszik eddig, de még logikus, hogy kell neki idő, kihagyott 1 évet.. Sandroékat én csípem, mondjuk Munirt gyengébbnek érzem, de az a lövése eszméletlen volt, jó meglátás szép kivitelezéssel, majdnem be is akadt. MoM nálam Gumbau, 1 passza volt, amit előre fele próbált meg adni, kb 5 m-es távolságban esett le minden társtól. Halilovic és Samper gondolom távoznak a nyáron - vagy seggrészegen járnak edzésre -, elég látványosan jegelve vannak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2015.08.02. 23:29:02-kor.
Válasz küldése