Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
mess2009
Director del Fútbol

2017.12.02. 12:34:42

emlékszem tavaly állandó gond volt, hogy LE. egy agyon rotált csapatot küldözgetett fel és rendre befürdött! nos szerencsére Valverde észnél van és ennek őszintén örülök.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.12.02. 12:19:04

davi10 írta:Sokkal nyugodtabb lennék, ha Umtiti nem játszana. Simán berakhatták volna Vermát, Umtiti meg ha nagyon akar játszik a Sporting ellen.
sztem nyugodtan játszhat, ha kisárgázódik sincs gáz, a belga a valencia ellen is megoldotta többé-kevésbé.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
davi10
Llegenda del Barça

2017.12.02. 12:09:21

Sokkal nyugodtabb lennék, ha Umtiti nem játszana. Simán berakhatták volna Vermát, Umtiti meg ha nagyon akar játszik a Sporting ellen.

Valverde meg nem nagyon kockáztat, de hiába ez a legerősebb kezdőnk, Suarez 0, Rakitic sokszor mintha pályán se lenne, Iniesta meg abszolút árnyéka önmagának (de még mindig vállalhatóbb, mint amit Rakéta szokott alibizni), és mostanában Messi se brillírozik.

Reméljük Paula kicsit meghúzza a támadószekciót.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
MatyiG
Adminisztrátor

2017.12.02. 12:03:36

Lehetett volna egy kisebb forgatás, ezzel a kezdővel simának kell lennie.

Umtitinek óvatosan kell játszania.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.12.02. 11:58:24

Alap kezdő, 1-0ra nyerünk.

merészebb tippem, végre egy gála, 4-0. :mrgreen:
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
visca el barca
Presidente del Barça

2017.12.02. 11:48:42

kezdő:

TS - robi, piqué, umtiti, alba - rakéta, busi, paula, ini - messi, lajos
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Sinya22
Director del Fútbol

2017.12.01. 13:59:26

Szerintem az alapcsapaton nem nagyon lesz változtatás hétvégén,max Umtiti-t inkább padoztatja. De szerintem menni fog a Stegen-Sr,Verma,Piqué,Alba-Busi,Rakitic,Paulinho,Iniesta-Messi,Suarez csapat,kedden majd úgy is megint jön Denis,Vidal stb.

Jó lenne átmenteni a fiatalok lendületét,rég láttunk gálát :D
MatyiG
Adminisztrátor

2017.12.01. 13:35:56

soadroli írta:Semedo és Dulifuli nincs a keretben.
Előbbi várható volt, ráfér most egy kis pihenés. Valószínűleg SR kezd akkor helyette.
Verma kezdhetne Piqué mellett, Umtiti kelleni fog jövőhétvégén. Plusz Denis és Paco is megérdemelné a játékperceket.
Könnyed hazai sikert várok, ránk férne már egy kis gála. :)
soadroli
Llegenda del Barça

2017.12.01. 13:18:22

Semedo és Dulifuli nincs a keretben.
Kép
Samper
Director del Fútbol

2017.12.01. 08:59:48

Kiváncsi vagyok, hogy Valverde ugyanazt a csapatot tekinti alapcsapatnak, mint korábban a bajnokikon, vagy a közben történtek megmozgatták az egyes játékosok pozícióját. Főképp azért érdekel, mert nagy híve lennék a téli keretszűkítésnek, de annak az a kiinduló feltétele, hogy az edző legalább tudja, hogy kiket nem akar a keretében látni.
MatyiG
Adminisztrátor

2017.11.30. 13:11:26

A két itthoni bajnokit be kell húzni, illetve nem szabad kikapni a két idegenbeli meccsen, és nem lesz probléma akkor szerintem.
De amúgy tényleg jó lenne nyerni a Villarreal ellen, akkor még talán bele is férhet egy vereség Karácsony előtt.
8-9 pontot el kell hozni a következő 4 meccsen legalább.

Verma és SR remélem, hogy kezd szombaton, illetve Pacót vagy Denist is megnézném a kezdőben. :)
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2017.11.30. 13:03:46

Cestus írta:Most gondoltam bele, hogy kb. 3 hét múlva megyünk a Bernabeuba. Kíváncsi leszek, Valverde meg a csapat mit produkál majd a szuperkupán nyújtott teljesítményhez képest. Jó, hogy addig az egyetlen nehéz meccsünkre (Villarreal) rendesen rá tud pihenni a csapat. A Real viszont a következő hetekben játszik az Athletic, a Sevilla meg a Dortmund ellen is.
A Dortmund már tét nélküli meccs lesz. Szerintem inkább a Klub VB zavarhat majd be nekik. Alapból ugye a Leganes elleni bajnokijukat el kell halasztani, szóval a Classicóig még növelni is tudjuk az előnyünket, még akkor is ha vesztett pontokban nem.

Sokat jelentene, ha a Classicóig nem vesztenénk pontokat, mert akkor a Madrid az életben maradásért lenne kénytelen játszani.

De amúgy meg, pontelőny ide, meg Klub VB meg fáradság oda, egy ilyen meccsen, mindig bármi lehet.
Cestus
Director del Fútbol

2017.11.30. 12:15:12

Most gondoltam bele, hogy kb. 3 hét múlva megyünk a Bernabeuba. Kíváncsi leszek, Valverde meg a csapat mit produkál majd a szuperkupán nyújtott teljesítményhez képest. Jó, hogy addig az egyetlen nehéz meccsünkre (Villarreal) rendesen rá tud pihenni a csapat. A Real viszont a következő hetekben játszik az Athletic, a Sevilla meg a Dortmund ellen is.
"It is what it is."

- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2017.11.28. 15:21:54

http://index.hu/sport/futball/2017/11/2 ... nezze_meg/" target="_blank

LOL. Mint a megyeiben.

Az megvan, hogy ugyanez a vezetői gárda irányította a Villarreal elleni meccset, ahol kb 3 16-oson belüli kezezés sem ért tizit?

Hihetetlen hogy 2 hatalmas baklövésük van 1 évben, és így sem érdemelnek eltiltást.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.11.27. 17:19:31

palesz77 írta:Mondjuk szerintem elég hasonló volt a taktika amikor Paco és Suárez együtt játszottak, csak a mai fociba nem fér bele, hogy 2 ember is csak a 16-oson várakozzon, ezért mozogtak szélre is néha - Paco főleg, amikor védekezni kellett -, de alapvetően ez volt a játék. Nekem annyira nem is tetszik, nincs normális széle a csapatnak, Messi előtt túl nagy a tömörülés, és nehezebb a védelem mögé kerülni. Arról nem is beszélve, hogy 1v1-ben nagyon harmatos lenne az első hármas, bár ez ugye Dembélé érkezéséig így is fog maradni, szóval ez nem túl jó érv, belátom, ez már a jövőre vonatkozik. :D
jah, de most se vagyunk beljebb azzal, hogy Lajos semmit se csinál. most is áll, vagy ténfereg valahol.
Akkor legyen Messi a csatár, a kp-t meg rakjuk tele, és kész.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MatyiG
Adminisztrátor

2017.11.27. 16:13:21

Következő meccs otthon a Celta ellen, utána megyünk a Madrigalba. Umtiti viszont 4 sárgával áll. A Celta ellen mehetne a Piqué-Verma kettős hátra, nem érdemes kockáztatni szerintem.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.11.27. 15:27:45

Mondjuk szerintem elég hasonló volt a taktika amikor Paco és Suárez együtt játszottak, csak a mai fociba nem fér bele, hogy 2 ember is csak a 16-oson várakozzon, ezért mozogtak szélre is néha - Paco főleg, amikor védekezni kellett -, de alapvetően ez volt a játék. Nekem annyira nem is tetszik, nincs normális széle a csapatnak, Messi előtt túl nagy a tömörülés, és nehezebb a védelem mögé kerülni. Arról nem is beszélve, hogy 1v1-ben nagyon harmatos lenne az első hármas, bár ez ugye Dembélé érkezéséig így is fog maradni, szóval ez nem túl jó érv, belátom, ez már a jövőre vonatkozik. :D
MatyiG
Adminisztrátor

2017.11.27. 15:08:23

játszanánk egy 4-3-1-2-t, ahol tényleg elől van két csatár és nem az oldalvonalnál.
Ezt mondom én is nyár óta, de EV nem meri szerintem bevállalni, mert nehezebb lenne visszarendeződni védekezésbe.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.11.27. 14:32:49

visca el barca írta: játszanánk egy 4-3-1-2-t, ahol tényleg elől van két csatár és nem az oldalvonalnál.
adná magát a mostani keret ehhez, bár Lajos mellé ki lenne ék? Paco? Az is jobb mint a mostani.
meg kellene mondani ebben az esetben a két csatárnak, hogy nem mozoghatnak ki jobban, mint ahol a 16os oldalvonala van. majd a szélső védők felfutnak oda, ők maradjanak középen.

3 kp meg nálam Busi,Paulinho, és SR ha egészséges. Ini meg jöhet a végén ha labdát kell eldugni meg ilyenek.
Yokozuna
Entrenador del Barça

2017.11.27. 14:11:16

Az első félidő elfogadható volt, bár a fölény ellenére nem voltak lehetőségeink. Ha a második félidőre néhányan a fáradtság miatt estek vissza, az nem jó jel, de Iniesta, Rakitic és Semedo lecserélése indokolt volt.
Valahogy a támadósort kéne gatyába rázni, megtalálni a legjobb felállást, és kitartani amellett. Tegnap nem elsősorban Suarez rossz megoldásai idegesítettek, hanem az, hogy támadások tucatja akadt el rajta les miatt. Erre, egy nagyon rossz formában levő támadó is jobban odafigyelhetne.
mvik
Jugador d'estrella

2017.11.27. 12:02:22

üdv. a gólvonal technológia meg a videobíró az két külön dolog akkor? egyébként nem értem hogy miért nem lehet itt is bevezetni azt amit a BL-ben már évek óta van, vagyis a gólvonal technológiát meg a két alapvonali bírót, mert mondjuk teszem azt a partjelző nincs vonalba és nem látja az egy dolog, azért lenne ott az alapvonali bíró, nem is értem, hogy miért csak a BL-ben és az EL-ban használják őket. a meccsről annyit, hogy eddig védtem Lalit hogy ha nem is lő gólt, de legalább fut meg próbálkozik, de amit tegnap művelt az vicc, rosszabb mint Inzagi, az volt állandóan lesen, komolyan mondom tegnap úgy éreztem hogy megfogja dönteni az egy meccsen legtöbbször elért leshelyzet világrekordját, ha nem volt 6-szor lesen akkor egyszer se, értem én hogy nem olyan robbanékony és lassan tud felgyorsulni, de ez akkor is vicc volt. meg az egész támadó játékunk vicc, nincs szélső játékunk, Dulifuli számomra hatalmas csalódás, régen láttam a B-ben néhány meccsét, ott szét szívatta a védőket a cseleivel, de most még a leganalfabétább védőt se tudja megverni. Rafinha tudja valaki mikor épül fel, mert valamiért én úgy érzem ebben a felállásban amit játszottunk tegnap jó lenne, Dembelé is nagyon hiányzik elölről. Lalit is leültetném a padra néhány meccsre és Pacot játszatnám mert ő most talán jobb megoldás lenne mint az uru.
mvik
visca el barca
Presidente del Barça

2017.11.27. 11:53:08

mondjuk tegnap konkrétan megint csatár nélkül játszottunk. messi a felezőnél, suarez meg a vonal mellett. nem tudom ennek mi értelme van, ahelyett, hogy játszanánk egy 4-3-1-2-t, ahol tényleg elől van két csatár és nem az oldalvonalnál.
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2017.11.27. 11:31:30

visca el barca írta:én a 23-as pulzusommal ritkán húzom fel magam, de tegnap kb volt vagy 2 óra mire elaludtam. ez a csapat egy rakás f*s, úgy ahogy van. egy nagy lufi, ami csak idő kérdése mikor fog kipukkadni. az első félidőben ment a pressing meg a tilitoli, de helyzetünk az nem volt. illetve neto bénázásából lőttünk egy gólt, de hát ki lett adva a madridista tebas által, hogy csökkenteni kell a különbséget, így a 2 vak nem látta, hogy kb 20 cm-rel bent van a labda. a második félidőre teljesen szétestünk, nulla védelem, nulla kp, nulla támadójáték. ok lőttünk egy szép gólt, meg lajosnak volt egy kapuralövése és kb ennyi. komolyabb meccseken idén van kb 2 helyzetünk, ez a jelenlegi barca. az is vicc ha szorul a hurok, a padról két olyan klasszis tud beszállni mint a fogyatékos DS, meg nyomorék deu. senkinek ne legyenek kétségei a bl-ben az első komolyabb csapat kicsap minket ezzel a nulla játékkal. a bajnokságban is csak az mákunk, hogy még van egy nálunk is bénább reál... mérleg meg gólkülönbség ide vagy oda, ez a csapat egy nagy rakás f*os.
Na de ez megy ebben a szezonban eddig. A védekezés úgy ahogy rendben, a letámadás is hellyel közben működik, csak elöl van egy minusz Neymar és egy Suarez, ezt nem tudjuk pótolni + Ini sem a régi már. A jelenlegi keret max ezt tudja. Tavaly volt támadó potenciál de nem igen volt védekezés, most stabilabbak vagyunk, de nincs a támadásainkhoz megfelelő kreatívitás. Ney folyamat 2-3 embert igényelt meccsenként, akik hiányoztak a védelemből. Suareznek ezért volt könnyebb dolga. Most nincs rá szükség, hogy kizárjanak ennyien a szélsőnkre. Az összes kontránk is veszélyesebb volt Ney-el. Tegnap volt 3-4 kontralehetőségünk, ami annyira nem sikerült, hogy még csak lehetőség sem lett belőle, mert Suarez és Deu, vagy lesre szaladtak, vagy elbénázták, ezeket tavaly még végig tudtuk vinni, mégha gól nem is mindig volt belőle. Szóval ettől a csapattól felesleges többet várni, mert nincsen bennük meg a kreatívitás. Igazolni kell legalább két minőségi játékost, ha többet akarunk ettől. De, ennek ellenére azt mondom, hogy EV ennek megfelelően megtalálta a taktikát. A lehető legtöbbet hozta, hozza ki a csapatból, ilyenformán "fos"-nak nevezni igazságtalan és nem is igaz, csak más. Ki kell bekkelni ezt az időszakot és venni minőséget. A tegnapi mecs meg -végre- nézhető volt. Egy kicsit át kell hangolni az elvárásainkat.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
recrea
Llegenda del Barça

2017.11.27. 11:12:26

Mondjuk annak a Valencianak, aki 32 gólt rúgott és eddig hülyére verte a mezőnyt, az elsőben köze sem volt a meccshez, a másodikban meg a gól volt az egyetlen helyzete, tavaly meg az Alaves ellen is futkostunk, mint pók a falon. Ha meg Semedo tegnap nem kolbászol Umtiti nyakán folyamat, még ennyi se lett volna nekik. Ezt is vegyük észre.

Előre meg hiányzik két klasszis, aki ez elmúlt 15 évben folyamat volt, te is tudod, h Messi, Iniesta meg Neymar vitte ezt a csapatot.

Pep alatt is vérgyengék voltunk idegenben BL-ben, igaz, otthin bucira vertük a népet.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.11.27. 10:57:32

Kovbal88 írta:Nekem a BL, ami nem igazán tetszik, idegenben nem rúgunk gólt, meg döntetlenezünk az Olimpiakossal, mikor korábban 4-5 vágtunk az ilyen csapatoknak.
erről pofázok, egy nulla az egész. az a marha nagy szerencsénk a ligában is, hogy egy évben van 5-6 komoly meccs, a többi csapatot meg vhogy mákkal, ilyen 1-0-s eredményekkel meg tudjuk verni mert annyira gyengék. bl-ben meg tuti megkapjuk rögtön a bayernt és szépen össze is csomagolnak minket, amit nem bánnék, mert a sok nyugger legalább tudna pihenni 7közben a 7végi meccsekre.
Kép
Válasz küldése