Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
gianni
Entrenador del Barça

2010.04.04. 09:02:42

MessiFan írta:Mivel már biztos kik nem játszanak szerintem ez lenne a legmegfelelőbb felállás:

-----------------------Valdés------------------------
-------------Márquez----------Milito----------------
---Alves---------------------------------Abidal-----
-------------------------------------------------------
------------------------Touré------------------------
-----------Xavi---------------------Iniesta----------
----Messi---------------------------------Pedro-----
------------------------Henry------------------------

Ha esetleg nem megy Henry-nek vagy Pedronak beállhatna a második félidőben Bojan középcsatárnak.
Nem rossz de ki mondta,hogy iniesta addigra játékra készállapotban lesz?
MessiFan
Llegenda del Barça

2010.04.04. 08:45:08

Mivel már biztos kik nem játszanak szerintem ez lenne a legmegfelelőbb felállás:

-----------------------Valdés------------------------
-------------Márquez----------Milito----------------
---Alves---------------------------------Abidal-----
------------------------Touré------------------------
-----------Xavi---------------------Iniesta----------
----Messi---------------------------------Pedro-----
------------------------Henry------------------------

Ha esetleg nem megy Henry-nek vagy Pedronak beállhatna a második félidőben Bojan középcsatárnak.
LM10
Director del Fútbol

2010.04.03. 22:37:57

Egyre biztosabb a hétközi kezdő:

V.V.-Alves,Milito,Márquez,Abidal,Busquets,Keita,Xavi,Messi,Henry,Pedro/Bojan.

Alves,Milito,Márquez,Keita,Xavi,Henry,Pedro rápihentek erre a meccsre, Touré meg a sérülésétől függően benne van, hogy ezt a meccset kihagyja és így Busi fog játszani. Abidalnak kell a meccs a még jobb formához, Messi pedig alap :wink:
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.04.03. 16:00:26

Sztem sem lesz sok esélye az Arsenalnak. Ha teljes csapattal tudnának kiállni, akkor is a Barcát tartanám jóval esélyesebbnek, így meg úgy gondolom, h egy nagy arányú győzelem is benne van a pakliban. Mivel szeretem az Arsenalt, ezért remélem nagyon nem alázzuk meg őket. Egy jó iramú 3-1-s győzelmet aláírnék.
Stevenny
Jugador del Barça

2010.04.03. 14:08:37

Én is igazat adnék nektek, de nem szabad elfelejteni, hogy az Arsenal padján egy olyan ember ül, aki mindig meg tudja húzni a véletlent, meglepetést okoz a fiatal "gyermekeivel".

Nehezebb lesz Puyol és Piqué hiánya miatt, de szerintem ha kell Milito és Márquez is nagyon jó tud lenni. Tehát ezen a meccsen nem kéne , hogy gond legyen

Mellesleg nekem nagyon tetszett az első félidő s nagyon tetszett Busquets és Ibra játéka az egész meccs alatt!

Szóval, jelenleg minden adott egy jó BL-menethez, mivel újra megvan a jó forma.
"Az FC Barcelona több, mint egy klub, ez egy nagy család, amelyhez mi is hozzátartozunk."Kép
Visca el Barca! Visca Catalunya!
robertfcb
Capitá del Barça

2010.04.03. 13:05:12

pety27 írta:Ha továbbmegyünk az Arsenal ellen, a következő BL meccsünk 2 hét múlva lenne ? - és utánna megin 2 hét alatt játszanánk le az oda-visszavágót ?
Ha továbbmegyünk utána 2 hét szünet, és szintén mint most 1 héten belül meglenne a továbbjutó ( :
Kép
EuroBarça Tour 2009

Proxima estáció: Sagrera
Visça el Pinchos muronos!
Talma
Jugador d'estrella

2010.04.03. 12:15:09

Én Alves - Touré - Milito - Abidal hátvédsort tudok leginkább elképzelni a visszavágóra.

Abidal remélem csak epizódszerephez jut a soron következő, Bilbao elleni bajnokin, és Arsenal ellen pedig hozza jó formáját.

Arsenalból kiesett ugyan most 3 ember, viszont azért így sincs rossz keretük. Én minden meccsen félek az adott ellenféltől, mivel itt már komoly csapatok vannak (Stuttgart ellen is féltem, pedig ott jóval "kisebb" nevek vannak, mint az Arsenal-nál).

Nem tudom, hogy Iniesta mikor épül fel, de jó lenne látni őt a pályán. De ha még nem 100%-os, akkor más játékos úgyis helyettesíteni fogja, remélhetőleg ugyanolyan küzdeni akarással. :)

Továbbá remélem, hogy Messi is kezd majd visszatérni a rendes kerékvágásba, mert az utóbbi 2 meccs nem róla szólt (ami belegondolva nem is rossz, legalább nincs rajt akkora nyomás). Ha Ő és Ibrahimovic egyaránt jó játékot tudnak felmutatni egy, vagy akár több meccsen, akkor ott gólzápor várható, reméljük a Camp Nou-ban és a Bernabeu-ban egyaránt. :)
Gali
Capitá del Barça

2010.04.03. 12:13:33

Rivaldo11 írta:Lehet esélyeket latolgatni, meg találgatni, de az az igazság, hogy itthon egy Fabregas, Arshavin, és Gallas nélküli Arsenalt min. két góllal vernünk kell. Ez alap.
Minden nagyképűség nélkül, ebben teljesen igazad van!
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
Gali
Capitá del Barça

2010.04.03. 12:11:00

Fernando írta:Szerintem kakiban leszünk ha Abidalnak kell Walcott-ot fognia, akkor már inkább Maxwell, kitudja milyen formában van a francia. Nem térhet mindenki úgy vissza mint Gaby. :)
Nézd, Abidal legalább gyorsaságban felveszi Walcottal a versenyt és keményebben is védekezik, mint Maxwell. Amennyiben Abidal bevethető állapotban van, mindenképpen Őt preferálnám.
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
pety27
Capitá del Barça

2010.04.03. 12:09:47

Ha továbbmegyünk az Arsenal ellen, a következő BL meccsünk 2 hét múlva lenne ? - és utánna megin 2 hét alatt játszanánk le az oda-visszavágót ?
Kép

Reggel arra ébredtem, hogy már nem alszom....
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.04.03. 12:04:25

Lehet esélyeket latolgatni, meg találgatni, de az az igazság, hogy itthon egy Fabregas, Arshavin, és Gallas nélküli Arsenalt min. két góllal vernünk kell. Ez alap.
Rivaldo-A Legnagyobb.
csülök
Barça B

2010.04.03. 11:40:13

Szerintem belső védőpárosként Milito és Touré fog játszani. Touré tavaly kiválóan teljesített azon a poszton a Chelsea és a MU ellen a BL-ben, meg a spanyol kupadöntőn. Most is szükség lett rá. Szerintem már a Bilbao ellen kiderül, milyen formában van Abidal (bár Pep látja az edzéseken), és ha megy már neki, akkor kedden is nyomhatja. Bárcsak olyan formában jönne vissza, ahogy ősszel játszott!
Fernando
Llegenda del Barça

2010.04.02. 23:55:05

Szerintem kakiban leszünk ha Abidalnak kell Walcott-ot fognia, akkor már inkább Maxwell, kitudja milyen formában van a francia. Nem térhet mindenki úgy vissza mint Gaby. :)
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.04.02. 23:54:01

Titinho írta: Busquetsnek pedig idén ez volt a 41. meccse, ami jóval több mint amit tavaly játszott az egész szezon során.
Bocsi hogy közbeszólok de ez van ott: "Sergio Busquets played his 41st game of the season. That’s as many as he played all last year"
Nem több amit játszott tavaly hanem most pont ugyanannyi :wink:

De egyébként télleg hihetetlen statok. Ami igazán zavar az az hogy 3 kapuralövésből 2 gólt ért el az Arsenal..
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Andris
Adminisztrátor

2010.04.02. 23:25:42

Az az igazság, hogy Marquezben már nem bízok, pedig nagyon szeretem. De nem raknám be egy Arsenal ellen nyugodt szívvel.
Henryt detto nem játszatnám a visszavágón, egyszerűen neki nincs megfelelő mentalitása egy Arsenal elleni tétmérkőzéshez, ahogy ez kiderült a mondataiból (is).

Így aztán Kedden...

----------------------------Valdes------------------------------
--Alves-------------Touré----------Milito------------Abidal---
-----------------------------Sergi-------------------------------
-------------------Xavi-----------------Keita-------------------
---------Messi--------------Ibra---------------Iniesta---------

Természetesen Pedro, ha Iniesta még nem lesz kész, és Maxwell, ha Abidal még nincs elég jó állapotban. De ez utóbbi szükségesebb volna, és valószínűbb is, szívesebben látnám a franciát, esélyes hogy most már az elejétől walcottal kell birkózni.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Leomessi14
Entrenador del Barça

2010.04.01. 19:56:38

istyke6 írta:EL is felejtettem mondani, az este egy roman csatornan neztem a meccset , es Xavit elkeresztelte a kommentator Xavi Alonsonak....
jah amikor eloszor meghallottam leestem a szekrol. :P :lol: De felidoben szolhattak neki,mert nem Alonsozta tovabb.
istyke6
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2010.04.01. 19:55:40

EL is felejtettem mondani, az este egy roman csatornan neztem a meccset , es Xavit elkeresztelte a kommentator Xavi Alonsonak....
I <3 FCB
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.04.01. 19:35:12

gianni írta:Sok mindenben egyetértek a hsz.-ból csak azt nem értem miért piszkálják sokan Busqetset.Szerintem tegnap nagyon-nagyon jól tolta és üzenem az elfogultaknak,hogy nézzék meg mégegyszer nyugodtan a meccset és utána bíráljanak.

Úgy látom senki nem tudja megérteni,felfogni,hogy mi a baja a tegnapi produktumával itt pár embernek,köztük nekem is.
Nagyon jól játszott,de lövetett egy gólt megint az ellenféllel.
Ha ezt a flegma stílusát elfelejtené,nem szólnék egy szót sem soha ellene.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
gianni
Entrenador del Barça

2010.04.01. 19:30:17

Sok mindenben egyetértek a hsz.-ból csak azt nem értem miért piszkálják sokan Busqetset.Szerintem tegnap nagyon-nagyon jól tolta és üzenem az elfogultaknak,hogy nézzék meg mégegyszer nyugodtan a meccset és utána bíráljanak.
Enjoy
Capitá del Barça

2010.04.01. 19:02:15

Jó minőségű videó a tegnapi meccs helyzeteiről (~15percben) angol kommentárral.
Link 8)
Kép
Titinho
Director del Fútbol

2010.04.01. 18:45:42

Egy kis statisztika a tegnapi meccsel kapcsolatban (a forrás a Barca hivatalos oldala):

- A Barcának 16-al!!! több kapura lövése volt a tegnapi meccsen, mint az Arsenalnak. Pontosan, szám szerint a Barca 22x!!! próbálkozhatott, az Arsenal pedig 6x. Ebből a 22-ből 9x az első negyedórában.

- Ebből a 22-ből 11x találta el a kaput a Barca, az Arsenal viszont csak 3x, ám ebből 2 gól is született.

- A kapusok tekintetében Almunia "győzött", hiszen neki 9x kellett védést bemutatnia, Valdésnek viszont csak 1x, Bendtner fejesénél.

- A passzok tekintetében az Arsenal 404 passzal fejezte be a találkozót, amiből 304 volt jó passz, a Barca viszont 691!!! passzt hajtott végre a meccsen, amiből viszont csak 91!!! volt a rossz! 600!!! pontos passz volt!

- A Barca nyerte a labdaszerzés versenyét is 64 szerzett labdával, az Arsenalnál ez a szám 53.

- Labdabirtoklás terén az első félidőben 70%-ban!!! volt a Barcánál a labda, ami a második félidőben lecsökkent de így is bőven 50% felett volt a labdabirtoklás a Barca javára.

- A Barca egy történelmi tett kapujában is állt (ha sikerült volna megszerezni a győzelmet), hiszen az Arsenal hazai pályán odavágón még nem kapott ki fennállása során a Bajnokok Ligájában.

- Végezetül pedig ez volt Maxwell zsinórban 12. meccse a Barcában, Busquetsnek pedig idén ez volt a 41. meccse, ami jóval több mint amit tavaly játszott az egész szezon során.

Valami elképesztő adatok ezek! Ezek után pláne mondhatjuk, hogy de kár ezért a döntetlenért... :wink:
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
barca99
Llegenda del Barça

2010.04.01. 17:44:07

Mihu írta:Normál esetben én rámondanám, hogy simán ütjük az Arsenalt itthon. Viszont engem nagyon nagyon aggaszt, hogy a védelemben egy az hogy egy teljesen összeszokatlan védőpáros fog játszani, kettő meg hogy ebből az egyik Marquez lesz. Kész életveszély a tag. Ha Puyol vagy Piqué játszhatna, akkor egyáltalán nem lennék ilyen ideges a visszavágót illetően. Így viszont ha belegondolok hogy jön egy beadás középre, vagy egy az egy ellenibe kényszerül valakivel a 16-os közelében, akkor máris beleborzongok.
És a másik oldal mit szóljon, amikor a járókeretes Sol Campbell áll majd a védelem közepén? :D Ill. se Arshavin, se Fabregas, és még van egy meccsük hétvégén. :D

Btw, amikor a nagytudású kommentátor szerint Clichy tisztán a labdát rúgta el a büntetőterületen belül, akkor csak én láttam, hogy a labda pont úgy gurul, ahogyan Messi megtolta, viszont Leo lábát elviszi a francia? :roll:
gekkodan
Director del Fútbol

2010.04.01. 17:29:16

hady írta:A mérkőzés előtt aláírtam volna a 2:2-t de így....Kár azért az utolsó 20percért. A visszavágó nem lenne olyan éles a derbi előtt.

Mindenféle jóindulattal, pont most mondtam 2 cimbimnek, hogy ha a világ legjobb csapatánál az lehet az érv egy Classico előtti meccsen, hogy a világ 10 legjobb csapata között számontartott Arsenal ellen 90% vagy 100% kell, akkor égjünk le mindkét fronton, mert ez egyszerűen a Barcelona esetében nem lehet érv.

Meglesz mindkettő, szedjétek ki a meccs 70%-át ami pozitív, idén nem várta senki szerintem, hogy ilyen focira képesek vagyunk. Odavágón X-eltünk egyet a BL 8 legjobb csapata között, hát bumm.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
hady
Director del Fútbol

2010.04.01. 16:44:40

A mérkőzés előtt aláírtam volna a 2:2-t de így....Kár azért az utolsó 20percért. A visszavágó nem lenne olyan éles a derbi előtt.
Pep belenyúlhatott volna jobban is a meccsbe.(Henrynek elég lett volna 1-2perc). A 11-es nevetséges, hát még a kiállítás.

Visszavágó így nehezebb lesz, fontos ki rúgja az első gólt. Gólt fogunk kapni. Remélem, azért rúgunk egy ötöst.. :lol: ( és a meccs után nem kell összeesküvés elméleteket gyártani, bár én Keitával egyetértek.)
Válasz küldése