baráti társaságban néztem a meccset egy egészen hangulatos helyen, így annyira részletesen nem tudom elemezni a dolgokat magamban, mint máskor, de néhány észrevételem azért van, és ezek is azért szúrtak szemet, mert trendszerűen visszatérnek, ha nem is meccsről-meccsre, de elég sűrűn:
(mielőtt belemennék, gratulálok a fiúknak, a továbbjutás a Nou Camp-ban KÖTELEZŐ! a meccs meg a lefújásig tart, a 0-2 miatt bosszantó csak a döntetlen...)
1. Pep-pel a kieséses szakaszban mindig döntetlent játszottunk, ami, ha csak a tavalyi menetelést nézzük nem is lenne olyan nagy baj, mert tavaly vagy az történt, h a hazai meccsen eldöntöttük a továbbjutást( Lyon,Bayern), vagy szembetaláltuk magunkat az antifocival és Stark-bíróval...(megjegyzem nevezett dójcse bíró az inter elleni hazai meccsünket is elfújta...). Nekem az szúrt szemet, amit a Stuttgart és ahogy tegnap is kedvező helyzetben a csapat produkált: Stuttgartban gyakorlatilag az egyenlítő gól után NEM AKART gólt szerezni a csapat, ezt alátámasztja az is, h sztem rajtam kívül többen is a hajukat tépték, amikor hátul adogatták egymásnak a labdát a fiúk... Londonban meg Pep PONT AKKOR hozta le Zlatant(akinek egyébként köszönöm a két gólját, mert tényleg fontos gólok voltak!), amikor be lehetett volna vinni a kegyelemdöfést az ellenfélbe, gyakorlatilag megállította a csapatot a Mester, csak nem értem miért

( tavaly emléxem Samu méltatlankodott is, h miért akkor cseréli le őt Pep, amikor lendületben van...)
már többször megemlítettem ősszel, (akármennyire hülyén hangzik még sztem is...), h Pep mintha direkt vissza akarná fogni a csapatot, mintha nem akarná, h kijöjjön belőlük idő előtt az, amit tudnak, hanem úgy véli, h a formaidőzítés csak akkor lehet tökéletes, ha fokozatosan javul a játék a nulllából a 100ig... tudom, iszonyatosan nagy baromságnak tűnik(!!!), de mi van, ha az általunk egyértelműen ösztönembernek titulált Mester valóban így gondolkodik? mi van, ha annyira ragaszkodik ahhoz az elméletéhez, h májusban kell legyen topon a csapat, és közben elsiklik afelett, h akkor van értelme a májusi csúcsformának, ha akkor még van tétje a dolgoknak? azért nehéz erre igazán választ adni, mert vannak erre utaló jelek, és ugyanakkor ennek ellentmondóak is szép számmal, ezért én laikusként csak annak alapján tudok véleményt mondani, amit látok...
2. Keita...
ősszel Pep (kis túlzással...) azon szorgoskodott, h Xavit és Init szétszedje, és Iniesta sok meccsen szerepelt balszélsőként, helyette Keita játszott Xavival és Sergivel, ami miatt szintén falra másztunk több alkalommal is... Keita szinte minden meccsen játszott, eleinte egész jól, mert ugye lőtt mesterhármast is, de a teljesítménye fokozatosan romlott le, ahogy ő maga sztem fáradt, Pep viszont Tourét akkor se igazán játszatta. Keita most tért vissza, erre ismét hagyja Pep, végigszenvedjen 90. percet, mikor mindenki számára látható volt, h ez nem megy...Touré ennek ellenére ismét nem jutott szóhoz... kérdezem én: MIÉRT NEM?
3. Sergi-Touré:
itt csak annyit jegyeznék meg, h amikor Sergi kezdő, általában végigjátsza a meccseket(nagyon rosszul kell ahhoz játszania, h leszedje őt a pályáról...), amikor meg csere, akkor 99%-ban tuti beállítja őt Pep. Touré esetében viszont épp ellenkezőleg: ha kezd Yaya, akkor tuti lecseréli, amikor meg padon kezd, nagyon ritkán áll be... kérdésem ismét: EZ MIÉRT VAN ÍGY?
4. a cserék esete általánosságban:
most csak a tegnapi meccset tekintve: az Arsenal feljövőben volt, ki is egyenlítettek( most hagyjuk, hogyan...), erre Pep ismét bennhagyott egy cserét, pedig akár fordíthatott is volna az Arsenal, ha a legrosszabb forgatókönyv valósult volna meg... a taktikai-időhúzó cseréket általában ilyen esetekben alkalmazzák az edzők...
nem fogom én ezt a BORZALMASAN ROSSZ (:D

) eredményt Pep-re, nagyon nagyra tartom, pedagógusnak zseniális, de a taktikai repertoárját bővítenie kell sürgősen és a makacsságát le kell vetkőznie, különben sose lesz belőle IGAZI PROFI edző az eddig elért eredményei ellenére sem...
tudom, NAGYON-NAGYON hosszú lett ez a hsz-em, és úgy indítottam, h néhány észrevételem van, de ahogy írtam a sorokat, egyre több dolog jutott eszembe, így lett a komment egyre hosszabb és hosszabb. így végiggondolva a dolgokat, folytathatnám még oldalakon keresztül, de inkább befejezem

ha elolvassátok, megköszönöm, ha nem, akkor elnézést kérek, h untattalak titeket!
(szerk: Mental_Theo! ne haragudj, de az ilyen válaszok a legunalmasabbak... nem szabad CSAK a trófeákkal takarózni, a hibák attól még hibák...)